Ασθένειες Ξαφνική ασθένεια αφανίζει πουλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Μου ζητήθηκε να δημοσιεύσω το ακόλουθο μήνυμα στο φόρουμ, το οποίο παραθέτω όπως μου έχει σταλεί. Εάν έχετε αντίστοιχη εμπειρία μπορείτε να καταθέσετε την άποψή σας.

Κάποιος φίλος εκτροφέας ενώ ζευγάρωσε κανονικά την χρόνια του και έβγαλε γύρω στα 100 πούλια, όλα κυλούσαν ομαλά και τα πούλια μεγάλωναν κανονικότατα.

Πριν από 3 εβδομάδες περίπου και έτσι στα ξαφνικά χωρίς να κάνει κάτι το διαφορετικό από ότι έκανε πάντοτε, τα πούλια ένα άρχιζαν σαρκικά να φουσκώνουν και να δείχνουν αδιάθετα.
Μετά από δυο μέρες το πούλι πεθαίνει.

Τι μπορεί άραγε να συμβαίνει. Αξίζει να σημειώσω ότι ούτε κουτσουλιές έχει το πούλι, όλα δείχνουν κανονικά. Το μόνο που είχα προσέξει είναι ότι η κοιλιά του πούλια μαζεύεται αν το λέω φυσικά και σωστά όπως ένα μπαλόνι που ξεφουσκώνει.

ΘΑ παρακαλούσαν αν κάποιος πραγματικά γνωρίζει η υποψιάζεται τι μπορεί να είναι η είχε ο ίδιος προσωπική εμπειρία με κάτι τέτοιο να μου αναφέρει τι έκανε ίσως και μπορέσει ο άνθρωπος να γλυτώσει κάποια πούλια.

Σας ευχαριστώ
 
Εκείνο που γνωρίζω εγώ είναι ότι μυκοπλασμα και ευλογιά αυτή την εποχή θερίζουν παντού.
έχω ακούσει κρούσματα από Κρήτη μέχρι Ξάνθη.
συμπτώματα είναι δάκρυ στο μάτι και μετά πρήξιμο αδυναμία διατροφής θάνατος
τώρα τι το προκαλεί και ποια είναι η θεραπεία δεν ξέρω
 
εαν ειναι μυκοπλασμα ηπαρχει θεραπεια, αλλα πρεπει πρωτα να συγουρευτουν τη ασθενεια ειναι και μετα να χορηγησουμε την καταληλη αγωγη, με τα μπορει και τα μαλλον δεν βγενει τιποτα.
περιμενω νεα για αυτο το θεμα (προβλημα) και ελπιζω να μπορεσουμε να βοηθησουμε.
 
Back
Top