Ασθένειες Ξαφνική μάλλον σοβαρή ασθένεια

Συμπληρωματικά, θυμάμαι ότι στο forum υπάρχει μια παρόμοια περίπτωση με καναρίνι που έπασχε από τα ίδια συμπτώματα.
Σε μια πρόχειρη αναζήτηση δεν κατάφερα να βρω το θέμα αυτό αλλά αν το εντοπίσει κάποιος θα ήταν καλό να το παραθέσει.

Παραθέτω σχετικά/ παρόμοια θέματα με απόψεις και συμβουλές να διαφαίνονται σε αυτά (δίχως αυτό να σημαίνει ότι ο κάθε ο οργανισμός δεν είναι μοναδικός):
https://community.petbirds.gr/threads/Καναρίνι-με-αστάθεια-χρειάζεται-βοήθεια.21515/
https://community.petbirds.gr/threads/Κρίσεις-με-αστάθεια-σε-καναρίνι.28077/

Kαλημέρα σε όλους...
Ο κιτρινούλης, εχει μια σταθερή κατάσταση.. Σήμερα εφαγε (μη φαναστειτε ποσότητα) δυο - τρια σπυρακια και νερακι μονος του. Μεχρι χθες ήταν στο πατωμα και τον ταϊζαμε με την ενεσούλα.. Σήμερα καθεται στην πατηθρα, παραμένει αδύναμος ωστο σο και φοβισμένος... Τον έχουμε σε ησυχο μερος και πανω στο κλουβακι έχουμε βαλει μια θερμοφορα να εκπέμπει λίγο ζέστη... Δυστυχως δεν έχουμε λαμπα... Ο γιατρός μας είπε να δωσουμε μια δυο σταγονες χυμο πορτοκαλι...
Ναι έχω στείλει κάποιον να μου τα φέρει!

Ζεόλιθο δε βρηκαμε στο Pet shop , σε τι μορφή είναι;
και ο ενεργός ανθρακας της γνωστης εταιρίας σκευασματων της S...r μου ειπανε στο φαρμακειο ότι σταματησαν την παραγωγη... Πηρα ομως καρβουνακι...
Εχετε φωτο απο τα δικα σας σκευασματα;

Ο ζεόλιθος είναι αυτός, το μικρότερο μέγεθος, βρώσιμος σε σκόνη πρέπει να πάρεις, έχει γύρω στα 4 ευρώ
ζεόλιθος-landmark.webp
Το καρβουνάκι είναι αυτό σε φακελλάκια γύρω στο 1,5-2 ευρώ
upload_2017-5-24_12-41-17.jpeg
Μην αφήνεις τους χρόνους να ροκανίζονται όμως, αυτά γίνονται μπαμ-μπαμ.

... Το καρβουνάκι είναι αυτό σε φακελλάκια γύρω στο 1,5-2 ευρώ

Μην αφήνεις τους χρόνους να ροκανίζονται όμως, αυτά γίνονται μπαμ-μπαμ.
Συμφωνώ και γι΄αυτό πρότεινα τη χρήση ενεργού άνθρακα απευθείας στο στόμα του πουλιού (αγορά από το φαρμακείο).
Το να υπάρχει ζεόλιθος ή καρβουνάκι στο κλουβί, δεν καλύπτει ανάλογες καταστάσεις.
Καταστάσεις έντονες-προχωρημένες όπου κάποιος πρέπει να δράσει άμεσα.

Σημερα πήρε λιγο τα πάνω του;

Η συμπεριφορά του είναι η εξης.

Δεν τρώει μόνο του,το ταίζω εγώ

Μολις το ταίσω κοπανιεται συνεχεια στο κλουβι και προσπαθεί να κρεμαστει απο το πλέγμα του κλουβιού.

Στην Πατήθρα δεν έχει δύναμη να κατσει λυγίζει το γόνατα του

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Όλο αυτό που είδα στο αρχικό video όπως και σ' αυτό στα δικά μου μάτια μοιάζει με μορφή εγκεφαλικού και σχετική απώλεια συνείδησης.
Και σ΄αυτό συνηγορεί κι αυτό που γράφεις εδώ..
Χθες το βράδυ άκουσα ένα περίεργο θόρυβο απο το Σαλόνι
Ο γιατρός που αρχικά το είδε σου είπε να πας να το δει εκ νέου;

Kαλησπέρα,

Ο θόρυβος που άκουσα ήταν από το «κλαμα» του πουλιού, ο Γιατρός μου είπε να του δώσω μια σταγόνα χυμο πορτοκάλι.
Πάντως εχω την εντύπωση ότι δεν βλέπει, υπάρχει τρόπος να το εξακριβώσω;

Συμφωνώ και γι΄αυτό πρότεινα τη χρήση ενεργού άνθρακα απευθείας στο στόμα του πουλιού (αγορά από το φαρμακείο).
Το να υπάρχει ζεόλιθος ή καρβουνάκι στο κλουβί, δεν καλύπτει ανάλογες καταστάσεις.
Καταστάσεις έντονες-προχωρημένες όπου κάποιος πρέπει να δράσει άμεσα.
Ναι, συμφωνώ Σίσσυ μου.

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Ο θόρυβος που άκουσα ήταν από το «κλαμα» του πουλιού,
Μήπως μιλάς για ήχους πόνου;
Πόσο πιθανό είναι να δέχτηκε επίθεση μέσα στο σαλόνι από κάποια γάτα, έντομο κλπ.
Πόσο πιθανό είναι να τρόμαξε και να χτύπησε σε κάποια εξοχή στο κλουβί;

... Πάντως εχω την εντύπωση ότι δεν βλέπει, υπάρχει τρόπος να το εξακριβώσω;
Εσύ αμφιβάλλω, ''οποιοσδήποτε'' όμως κτηνίατρος (πιστεύω) πως έχει τις (βασικές) γνώσεις για να το κάνει...

Όλο αυτό που είδα στο αρχικό video όπως και σ' αυτό στα δικά μου μάτια μοιάζει με μορφή εγκεφαλικού και σχετική απώλεια συνείδησης.
Και σ΄αυτό συνηγορεί κι αυτό που γράφεις εδώ..

Ο γιατρός που αρχικά το είδε σου είπε να πας να το δει εκ νέου;

Ναι το είδε, έχεις δίκιο εγκεφαλικο έχει, βασικά μαλλον μας το ειχε πει σπο την αρχη αλλα απο την ταραχη μας δεν το καταλάβαμε...
Δεν έχει συνείδηση, κοπανιεται στο κλουβί, και η εικόνα του ειναι αξιολύπητο.
Φουσκωμένο, και αδυναμο.
Το ποτιζω και το ταιζω, με σύριγγα και οσο αντεξει.
Για παν ενδεχόμενο, το πήρα απο το σπίτι και το πήγα στο μαγαζι
Κριμα...

Σήμερα δεν του έδωσα, δεν τα πήρα μαζι που τον μετακόμισα στο μαγαζί
Πιστεύεις οτι αναστρέφεται η κατάσταση; Σου εχει ξανατύχει κάτι τέτοιο;
Γιατι εμμέσως πλην σαφώς ο γιατρός μου είπε απίθανο

Back