Ασθένειες Ξαφνικος θανατος αρσενικού budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης peterl
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

peterl

PB New Member
Εγγραφή
18 Οκτ 2014
Μηνύματα
55
Πόλη
Πύργος
καλησπερα... εχω δυο ζευγαρια μπαντζι. Σήμερα το πρωι ειδα το αρσενικο να φουσκωνει... Με τα απο λιγο πεθανε χωρις να καταλαβω πως και γιατι... Το επιασα ηταν ζεστο, εψαξα την κοιλια του δεν ειχε τιποτα το ανησυχιτικο και οι κουτσουλιες του σφιχτες ασρομαυρες κανονικες.. Τα εχω τα πουλακια απο το καλοκαιρι,ζει μονιμα σε εσωτερικο χωρο, ειχε μπλε σκουρο χαλινο,τους βαζω σπορους συσκευασμενους και λαχανικα και μια φορα την εβδομαδα αυγοτροφη, αυτο που ανησυχεί ειναι οτι ζουσε με ενα αλλο θυληκο και φοβαμε μήπως ειναι κι αυτο αρρωστο φουσκωνει και αυτο. ☹ τι να του φτιαξω να του βαλω; Ειναι μονο του στο κλουβι του τωρα δεν το βαζω με τα αλλα δυο μην κολισουν σε περιπτωση ασθενειας
 
Λυπάμαι πολύ ☹
Η αλήθεια είναι πως τα πουλάκια κρύβουν τις ασθένειές τους αλλά τόσο αιφνιδιαστική κατάσταση, είναι εντυπωσιακή. Μόνο ως καρδιακό επεισόδιο μπορεί να ερμηνευτεί, κάτι όμως που αποκλείεται από την συμπεριφορά του δεύτερου που λες πως επίσης φουσκώνει.
Δυστυχώς από το περιστατικό δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.
Το σίγουρο είναι πως επουδενί να βάλεις το θηλυκό με το άλλο ζευγάρι και γιατί δεν γνωρίζεις τι πιθανόν έχει αλλά και γιατί ακόμα και αν είναι υγιές θα δημιουργηθούν αψυμαχίες ακόμα και μοιραίες μεταξύ των θηλυκών.
Παρακολούθησε το θηλυκό που έμεινο μοναχό σχολαστικά από άποψη συμπεριφοράς, αν τρώει, αν πίνει πολύ νερό, τις κουτσουλιές του κτλ.
Καθάρισε καλά κλουβί, πατήθρες και σκεύη φαγητού νερού και αν συνεχίσει τα συμπτώματα άνοιξε θέμα γι αυτό στις ασθένειες.
Επίσης είχες ταίσει σήμερα, χθες κάποιο λαχανικό; Σκέφτομαι για φυτοφάρμακα γι αυτό η ερώτηση.
 
ευχαριστώ, συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είχε πρόβλημα το ίντερνετ, αποκλείεται φυτοφάρμακα διότι τα καλλιεργούμε εμείς και δεν είμαστε υπέρ φυτοφαρμάκων... Το θηλυκό δεν φουσκώνει πια ευτυχώς... Πλένω το κλουβί κάθε δυο ημέρες και δεν έχω δει κάτι περίεργο στις κουτσουλιές του... όντως ήταν πολύ ξαφνικό 🙁
 
Back
Top