Ασθένειες Ξαφνικος θανατος ζευγαριου καρδερινων... Αιτια;

blackjohn

PB New Member
Εγγραφή
29 Δεκ 2014
Μηνύματα
25
Καλησπερα. Την προηγουμενη εβδομαδα ελειψα για 3 μερες απ το σπιτι. Οταν επεστρεψα βρηκα το ενα ζευγαρι καρδερινες μου ανασκελα...
Τα πουλια ηταν υγιεστατα. Πυρωμενα αρκετα και τα 2, ασπρες μυτες-ποδια κτλ, περιμενα απο μερα σε μερα να δω κινηση για ζευγαρωμα. Ζωηρα, δεν ειχαν κανενα προβλημα. Το μονο που μπορω να υποπτευθω ειναι οτι την ημερα που εφυγα τους εδωσα και λιγο μπροκολο, οπως κανω 1-2 φορες την εβδομαδα. Οταν γυρισα και τα βρηκα νεκρα το μπροκολο ηταν αθικτο! Τροφη και νερο ελειπαν ελαχιστα, αρα ψοφησαν την πρωτη, το πολυ την δευτερη μερα που ελειψα. Το θεμα ειναι οτι μπροκολο εβαλα και στα αλλα πουλια, τα οποια τα βρηκα μια χαρα... Υπαρχει περιπτωση να ειχε φυτοφαρμακο το μπροκολο αλλα να ειχε μονο στο κομματι που εδωσα στο ζευγαρι; Η να ειχε ολοκληρο αλλα να πειραξε μονο αυτα τα 2 πουλια; Για πειτε καμια γνωμη ρε παιδια, κοντευω να τρελαθω... Εχω αρρωστησει μιλαμε.
 
Αν το ειχες πλυνει δεν νομιζω να ειχε προβλημα..Αν παλι ειχε οτιδηποτε το μπροκολο θα ειχαν αρρωστησει και αλλα πουλια, ισως οχι τοσο ωστε να καταληξουν, αλλα κατι θα ειχαν. Αλλου πρεπει να κινηθεις, αλλα δεν εχω ιδεα που, προσωπικα. Μηπως ειδες μετα το θανατο τους κοιλια και προσεξες τιποτα περιεργο; Μηπως αλλαξες κατι στο φαγητο;
 
Το ειχα πλυνει φυσικα, οπως παντα. Και δεν αλλαξα κατι. Την ιδια τροφη, το ιδιο νερο οπως καθε μερα, απλα σε μεγαλυτερη ποσοτητα γιατι θα ελειπα 2-3 μερες.
Η κοιλια τους ηταν μια χαρα, την κοιταξα, δεν ειχαν τιποτα τα πουλια, ουτε και μου εδειξαν καποια σημαδια οτι κατι τα ''βασανιζει''. Απλα με προβληματιζει το οτι ψοφησαν την επομενη μερα και τα 2 μαζι. Στο ιδιο κλουβι... Μονο αυτα. Δεν ξερω αν ειναι τυχαιο.
Ναι, εκτροφης τα πουλακια φιλε patilas.
 
Αν δεν υπάρχει τραυματισμός από κάποιο αγριοπούλι...ίσως κάποια δηλητηρίαση.

Τωρα να πω από τα πράσινα... Θα αρχίσουν να φωνάζουν.

Μπορεί και από την τροφή.

Αν κάποιο πράσινο έχει δηλητήριο, δεν ξέρω αν είμαστε καλυμένοι...όσο και να το πλύνουμε.
 
Δεν υπηρχαν φτερα σκορπια στο κλουβι που να δειχνει οτι τα πουλια ισως να πανικοβληθηκαν απο κατι και να φτερουγισαν εντονα;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Οχι, δεν ειναι απο τρομαγμα. Μεσα στο σπιτι τα εχω, μπροστα στην μπαλκονοπορτα για καλυτερο φωτισμο. Διπλα τους, πανω και κατω ειναι και αλλες κλουβες. Αν τρομαζαν απο κατι θα το εβλεπα και στα αλλα πουλια. Οχι παιδια, εχω σκεφτει ηδη ολα τα ενδεχομενα που μου λετε (και καλα κανετε), αλλα δεν ειναι κατι απο αυτα. Το οτι κατεληξαν την επομενη μερα, αφου βρηκα τροφη, νερο και μπροκολο (το οποιο εξαφανιζοταν σε χρονο ρεκορ οταν τους εδινα) αθικτα, δειχνει οτι μαλλον ηταν δηλητηριαση... αλλα δεν ξερω απο τι. Ουτε τροφη αλλαξα, νερο εμφιαλωμενο παντα. Και ολα τα πουλια εφαγαν και ηπιαν τα ιδια πραματα. Δεν μπορω να καταλαβω απο τι μπορει να ηταν.
 
Μήπως ψεκασες κάτι εσύ ή κάποιος άλλος για έντομα στην μπαλκονοπορτα; Κάποιο εντομο, σφηκα ή κάτι άλλο; Οι μπαλκονοπορτα ηταν ανοιχτή; Το ότι χτύπησε το συγκεκριμένο ζευγάρι συνηγορει σε δηλητηριαση πιο πολύ.
 
Ταιζες μηπως με καποιο αγριο χορτο που μαζευεις απ εξω; Για ψειρες ειδες; Μηπως φευγωντας απο το σπιτι ριξατε καμια χλωρινη;
 
Εχεις καλυτερη εικονα απο ολους μας. Και εμεις μονο υποθεσεις απο μακρια κανουμε.Απο τα λεγομενα σου για το μπροκολο και την συνηθεια τους να το τρωνε γρηγορα, σαν στοιχειο μοναδικο που εχεις μετα, οτι ηταν σχεδον αθικτο, δυο πιθανα ενδεχομενα που βγαινουν ειναι οτι η' το μπροκολο ειχε τοσο πολυ δηλητηριο που εφτανε μια μοιραια μπουκιτσα(πραγμα λιγο δυσκολο νομιζω απο τα γεγονοτα), η' ηταν κατι αλλο που ισως (τα δηλητηριασε;) και για αυτο δεν προλαβαν ουτε να το φανε. Δειχνει ετσι να τα ειχε πειραξει κατι πριν να εχεις βαλει το μπροκολο το πρωι. Γιατι αν ηταν καλα οπως λες θα το εβρισκες καπως φαγωμενο. Δεν ξερω αν βρισκεις καποια λογικη στην παραπανω υποθεση που εκανα.

παντως φιλε μου καταλαβαινουμε ολοι την στενοχωρια σου(αμα σε βρισκει κατι κακο αποτομα ειναι ακομα χειροτερα), που δυσκολευομαστε στα λογια να σου πουμε "Λυπαμε'. Ο @ΑΒΑΤΟΝ κατι καλυτερο απο τα λογια σκεφτηκε και αυτο μετραει.
 
Όσο εσύ έλειπες, στο σπίτι ήταν κάποιος που μαγείρεψε;
 
Απο τα παραπανω Μιχαλη φαινετε οτι δεν υπηρχε κανεις στο σπιτι και ηρθε μετα απο τρεις μερες, αλλα για σιγουρια ας πει και ο ιδιος.
 
  • Like
Αντιδράσεις: sdc
Μήπως έπαθαν τρόμο από τον σεισμό και χτύπησαν τα κεφάλια τους; Τα σώματα τα έλεγξες;
 
Back
Top