Ασθένειες Ξαφνικος θανατος ζευγαριου καρδερινων... Αιτια;

Θα ήταν καλό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών να γίνεται ιδιωτικά, ώστε να μείνει ο χώρος ελεύθερος για τους ρομαντικούς του χόμπυ (υπάρχουν ακόμη τέτοιοι) και συγνώμη που κάποιοι δεν καταλάβαμε έγκαιρα...
Αντίο σας.
 
Λοιπον, οκ. Ξαναδιαβαζοντας τα μηνυματα μαλλον το παρακανα λιγο κι εγω. Συμπαθατεμε ρε παιδες, αλλα ειπα να κανω μια ερωτηση και βρεθηκα σε εναν κυκεωνα αμφισβητησης και καχυποψιας. Και βλεπω οτι καποιοι φιλοι συνεχιζουν να μου την λενε γιατι δεν απαντησα σε καποιες ερωτησεις τους. Λες κι εχω να κρυψω τπτ, τελος παντων...
Καποια μηνυματα τα ''εχασα'', καποια αλλα ειχα σκοπο να τα απαντησω αλλα στην πορεια το ξεχνουσα επειδη ηθελα να δωσω εμφαση σε κατι αλλο την ωρα που εγραφα... Καπως ετσι εμειναν καποιες ερωτησεις αναπαντητες. Για ονομα θεου δλδ, ΕΓΩ ημουν αυτος που ζητησα την γνωμη σας, δεν εχω κανεναν λογο να κρυψω τπτ. Προσπαθησα να ειμαι οσο πιο περιγραφικος γινοταν. Αν δεν το καταφερα, συμπαθατε με ξανα, τι να πω.
Απο κει και περα, ο Βασιλης σαφως και ΔΕΝ με εξεθεσε, ουτε και χειριστικε αστοχα το θεμα οπως ειπε η Μαρια αν δεν κανω λαθος. Συζητησαμε στο τηλεφωνο, ειχαμε την ευκαιρια να πουμε περισσοτερα αποσα λεμε εδω μεσα και απλα του ειπα και οτι εχω χασει και αλλα πουλια του ιδιου εκτροφεα. Πανω στην κουβεντα τεθηκε και αυτο σαν ενδεχομενο, ο Βασιλης ισως εδωσε λιγο βαση παραπανω, το ανεφερε και εδω... ΤΕΛΟΣ. Κανενα προβλημα απο εμενα. Δεν βρισκω τον λογο να με ενοχλησει αυτο. (τωρα θα μου πειτε με ενοχλησαν αλλα κι αλλα που ειπατε... αλλα μην το λετε 😀).
Τωρα το γιατι δεν θελω να δημοσιοποιησω το ονομα του, η εστω να τον φωτογραφησω, ακουστε κατι. Καταρχην το ζευγαρι που εχασα τις προαλλες το εχω 8 μηνες περιπου. Αρα αποκλειεται να φταιει το βεβαρημενο παρελθον τους. Εχω κοψει σταδιακα τα φαρμακα στα πουλια του και πλεον χορηγω μονο ριγανελαιο και ενα πολυβιταμινουχο λιγες μερες τον μηνα. Εδω να πω οτι ο εκτροφεας μου συνεστησε sb3, αλλα εγω χρησιμοποιησα bogena finicox. Το sb3 το απεφευγα και στα περιστερια, με τα οποια εχω φαει τα νειατα μου. Μπορει λοιπον αρκετοι να διαφωνουμε με την τακτικη των φαρμακων, αλλα ο ανθρωπος ηταν ειλικρινης. Αυτα ειναι τα πουλια μου, ετσι τα συντηρω, αν θελεις τα παιρνεις. Υπαρχουν πολλοι που συμφωνουν με την χορηγηση φαρμακων. Καποιοι αλλοι οχι. Γιατι να τον κατηγορησω; Και οχι απλα να τον κατηγορησω... Να του κανω και ζημια λεγοντας ''παιδια SOS, μην παιρνετε πουλια απο αυτον τον απατεωνα. Δινει φαρμακα στα πουλια του''. Ε ειναι λιγο τραβηγμενο, δεν νομιζετε; Ναι, εχω χασει αλλα 2 πουλακια του ιδιου εκτροφεα που μαλλον η αιτια ηταν η μη χορηγηση φαρμακων (απο εμενα). Αυτο το ζευγαρι ομως δεν χαθηκε απο αυτο, ειναι σιγουρο. 2 πουλια, στο ιδιο κλουβι δεν χανονται την ιδια μερα επειδη ο προηγουμενος ιδιοκτητης τους τα χορηγουσε πολλα φαρμακα 8 μηνες πριν... μην τρελαθουμε ρε παιδια. Εμπειρια στην εκτροφη δεν εχω, ασχολουμαι ομως απο 10 χρονων με πουλια (και ειμαι 43). Ασε που δεν χρειαζεται καν εμπειρια για να το καταλαβεις αυτο.
Ας κανω και μια προσπαθεια να απαντησω σε καποιες ερωτησεις που θεσατε, με την ελπιδα οτι δεν θα ξεχασω καμια παλι...
Λοιπον, αυγοτροφη την ημερα που εφυγα σαφως και ΔΕΝ εδωσα φιλε GimDim. Καλοκαιριατικα δεν θα εκανα τετοιο λαθος. Η αυγοτροφη πετιεται την επομενη μερα παντα.
Το ενδεχομενο της στεναχωριας που δεν με ειδαν εχει περασει κι εμενα απ το μυαλο μου Μιραντα, οσο κι αν ακουγεται ουτοπικο. Ηταν τα 2 πιο αγαπησιαρικα πουλια μου. Καθε φορα που εμπαινα σπιτι τρελαινονταν και αρχιζαν τα τσαλιμια. Εδω να πω οτι τα βρηκα νεκρα διπλα διπλα, σχεδον ακουμπισμενα. Και μιλαμε για κλουβα με εμβαδον 90χ60. Τραγικη εικονα, πιστεψτε με...
Pidgey ναι και τα αλλα πουλια απ τον ιδιο ειναι.
Δημητρηςχχχ, οχι δεν λειπω συχνα. Και δεν ειχα ξεχασει κατι, σιγουρα. Μονο τροφη και νερο ειχα δωσει και το... Περιβοητο πια μπροκολο. Κι εμενα η σκεψη μου αυτοματα εκει πηγε οταν τα αντικρυσα. ''Ωχ, κατι ξεχασα''. Αλλα οταν πλησιασα ειδα οτι και νερο ειχε και τροφη. Και αρχισαν οι εξετασεις...
 
@ΑΒΑΤΟΝ (Βασιλης)H ΜΟΝΗ προθεση σου ηταν να βοηθησεις απο την αρχη ως το τελος, γιαυτο ειχες και τηλ. Επικοινωνια, γιααυτο ''ενα'' που σκεφτηκες, ειναι να προσφερεις απο την καλη σου την καρδια και εμπειρια. Ομως (ρε) Βασιλη οταν μετα μεταφερεις καποια συμπερασματα η' εκτιμησεις που εκανες απο την ενημερωση που ειχες απο τον Νικο και ετσι οπως τα γραφεις και επειδη το θεμα μας ειναι το συγκεκριμενο προβλημα του Νικου και μαλιστα ξαφνικος θανατος και οχι γενικως τι γινεται με την εκτροφη της καρδερινας, αφου μαλιστα κρινεις οτι και το παρελθον τους δεν επαιξε ρολο για το συμβαν, οταν αναφερεις το παρελθον τους με το νοημα που το γραφεις στην συγκεκριμενη στιγμη, μαζι οτι αναφερες και καποιον(αοριστα) που ειναι ο εκτροφεας των συγκεκριμενων και αλλων πουλιων, τα θεματα ξεφευγουν. Οταν ειναι τοσο βαρια θεματα καλυτερα να μας τα πει ο Νικος αν θελει, γιατι και εσυ δεν μπορεις να παρεις την ευθυνη για να το συνεχισεις παρακατω.Αν αντιστρεφαμε τους ρολους και διαβαζες αυτα που εγραψες απο την τηλ. Επικοινωνια που ειχες, τι θα σκεφτοσουν; Εγω προσωπικα οταν διαβασα οτι εγραψες δεν σε παρεξηγησα, και το δεν σε παρεξηγησα εχει την παρακατω εννοια οτι τις θεωρησα σαν γενικες εκτιμησεις σου αλλα σε τελειως λαθος χρονο,τροπο και θεμα( θα ξεφευγαμε ετσι εντελως). Γιαυτο δεν ηθελα να συνεχισεις και παρακατω, οπως και συ δεν ηθελες.
 
Μήπως πέθανε το ένα για άγνωστο λόγο και πέθανε και το άλλο από τη στεναχώρια; Για να βρεθήκανε και δίπλα δίπλα ☹. Κρίμα φίλε ελπίζω να σου δωρήσει ένα όμορφο πουλάκι ο άβατον.
Υ. Γ. Ρε μπας και τα πουλιά τα είχε δώσει ο sdc και δεν ξέρανε τί θα πει πράσινα; 😛
Πλάκα κάνω και μην τρελένεστε ρε παιδιά. Ο άνθρωπος έχασε τα πουλάκια του εσείς τσαντίζεστε;
 
Back
Top