Ασθένειες Ξαφνικος θανατος ζευγαριου καρδερινων... Αιτια;

Επισης καποιος φιλος μου ειπε οτι κρυβομαι και οτι εχουν απαντησει 150 ενω εγω μονο 4. Σορρυ ρε παιδια... Δεν το ηξερα να φυλαω σκοπια ολο το 24ωρο εδω μεσα για να απαντησω και στους 150. Βρηκα χρονο 2-3 φορες σε 2 μερες και απαντησα οσο μπορουσα και οσο προλαβαινα. ΕΛΕΟΣ.
Φίλε δεν ξέρω γιατί το εξέλαβες έτσι, είπα κάτι εντελώς άλλο και με πλέον σαφή τρόπο που συν τις άλλοις δεν αφορούσε εσένα αλλά την όλη διαδικασία εξαγωγής συμπεράσματος.
 
(blackjohn )Nικο. Περισσοτερο ετσι οπως το εχεις θεσει το θεμα σου ειναι σαν να ρωτας μοναχα αν καποιος ειχε ενα αναλογο περιστατικο με πρασινο (αφου εδωσε το ιδιο την ιδια μερα και στα αλλα πουλια του) το οποιο να το βρηκε και σχεδον αθικτο το μπροκολο σε αυτα που πεθαναν. Ταυτοχρονα ομως ρωτας οπως και μεις) και τι αλλο μπορει να συνεβη, εκτος απο αυτην την περιπτωση. Επειδη πολλες φορες πεφτουμε εξω ακομα και σε απλα πραγματα που δεν παει το μυαλο μας και επειδη η δικια σου περιπτωση ηταν δυσκολη λογω αρκετων κενων ειμασταν υπωχρεωμενοι για να κατανοησουμε καλυτερα την οποιαδηποτε πιθανοτητα που μπορει να ηταν η αιτια να ρωταμε σχετικα και ασχετα πραγματα. Δεν εχει προβλεψει η λιστα και τους θανατους και μιλαει για ασθενειες αλλα ειναι το ιδιο πραγμα και το εννοει. Δεν χρειαζεται να παιζεις σε αυτο το θεμα με τις λεξεις αφου εχουν το ιδιο νοημα. Εσυ μπορεις να εχεις ολα σχεδον τα στοιχεια αφου ειναι φυσικο αυτο, αλλα εμεις για να δουμε και πιο σφαιρικα το θεμα σου και να σε βοηθησουμε πρεπει να εχουμε πολλες λεπτομερειες, φωτογραφιες και οτιδηποτε αλλο που με πρωτη ματια φαινεται ασχετο. Θυμαμαι εναν εδω μεσα( τελειως αλλη περιπτωση) που τα μικρα πεθαιναν την 10μερα, καποια φωτο, καποιες γνωσεις μερικων εδω μεσα βοηθησε να εντοπιστει το προβλημα. Σε εσενα τωρα στην καλυτερη περιπτωση αφου το κακο εχει γινει μονο υποθεσεις και ικασιες μπορουν να γινουν αλλα η προσπαθεια σε αυτο γινετε για να δουμε ολες τις πιθανοτητες.Ακομα και τις πιο τυχαιες.
 
Καταλαβαινω αυτο που λες patilas και συμφωνω στην ζημια που εχει γινει στα πουλια. Ομως δεν γινεται να τους ''βγει'' η ζημια την ιδια μερα, στο ιδιο κλουβι και τα δυο μαζι και να ψοφησουν, δεν νομιζεις; Αυτο βεβαια δεν σημαινει απαραιτητα οτι φταιει και το μπροκολο... Ειπαμε, εικασιες κανουμε. Ο καθενας λεει την δικη του. Γιαυτο αλλωστε και ρωτησα.
Φοιβος, οχι δεν αποκλειεται αυτο που λες. Αν και δεν εχω δει τιποτα επικυνδινο μεχρι τωρα στην αυλη, αλλα δεν αποκλειεται. Ομως στον ιδιο χωρο οπως εχω πει εχω και αλλα πουλια, ακριβως απο κατω και απο πανω τους και δεν ειδα φτερα πεσμενα, η παραξενη συμπεριφορα που να δειχνει στρεσαρισμα απο φοβο η τρομαγμα. Ακομη και εαν υποθεσουμε οτι αυτα που ψοφησαν τρομαξαν περισσοτερο για καποιον λογο, θα επρεπε να βρω φτερα πεσμενα. Τα πουλια ''γυαλιζαν'' ακομη και νεκρα...
 
Σταύρο το φάρμακο πάει σύννεφο από το 95% που έχουν ιθαγεννή πουλιά. Γιατί έτσι τους έχουν μάθει όλοι οι είδικοί του είδους που ασχολούνται τόσα χρόνια και έχουν κάνει μία τεράστια τρύπα σε ότι αναφορά ιθαγεννή.
.
Bασίλη, συνεχίζεις να πέφτεις σε λούμπες :D.. Το ποσοστό που αναφέρεις είναι πέρα για πέρα ανακριβές και πλασματικό. Μπερδεύεις τους ''εμπόρους'' με τους κατόχους η τους απλούς εκτροφείς που χρησιμοποιούν ελάχιστα φάρμακα η τίποτα
Ολα φιλε patilas. Εχεις δικιο. Οπως και ολα ειχαν το ιδιο νερο, την ιδια τροφη κτλ. Επειδη ομως το νερο και η τροφη ειναι στανταρ κι επειδη το μπροκολο το πηρα εκεινη την ημερα, το θεωρω πιο πιθανον να φταιει αυτο. + το οτι ισως να μην επλυνα καλα το δικο τους κομματι, + το οτι δεν ξερουμε με πια μορφη ριχνουν φυτοφαρμακο (υγρο, σε σκονη, ισως σε αλλα σημεια να ριχνουν περισσοτερο και σε αλλα λιγοτερο κτλ). Εικασιες κανουμε ολοι. Κι εγω το ιδιο. Γιαυτο και ρωτησα συγκεκριμενα για μπροκολο. Δεν εχω τπτ με τα πρασινα. Ανεκαθεν εδινα στα πουλια μου, εστω και αραια. Αλλα αυτο που εγινε με παραξενεψε. Γιαυτο και ζητησα την γνωμη σας...

... Νικόλα, πόσο καιρό δίνεις πράσινα;.
 
Ποιό είναι αυτό το 95 % ρε Βασίλη από αυτούς που ξέρεις;... Μόνο ο μισός στους 10 δε χρησιμοποιεί φάρμακα;
Τι έχεις πάθει παληκάρι μου;... Εγώ τραβάω ζόρι, εσύ επηρεάστηκες;
 
Ευτυχώς τη γλύτωσε ο έμπορος που ποτιζε τα πουλιά φάρμακα και βρήκαμε τον "ένοχο" στο... μπρόκολο.

Το μπρόκολο το οποίο αρχικά που δεν γνωρίζαμε για το "περίεργο παρελθόν" ήταν αθικτο από τα πουλιά που πέθαναν, ενώ μετά που μάθαμε για αυτό... ε τελικά ίσως και να έφαγαν 5-10 σπυρια από την κορυφή.

Το σενάριο κάπου χάνει...
 
Σεναριο; Μαλιστα...
Αρα εγω ειμαι ενας τρελος, που μου πουλησαν σκαρτα πουλια και αντι να εξοργιστω προσπαθω να καλυψω τον απατεωνα. Επισης ειμαι και αδαης και ασχετος, γιατι 2 πουλια μου ψοφησαν την ιδια μερα στο ιδιο κλουβι και δεν εχω καταλαβει οτι φταιει ο απατεωνας που φαρμακωνε τα πουλια πριν 1 χρονο και καθομαι και ψαχνομαι ο μακακας μηπως φταινε 5-10 σπυρια μπροκολο που μολις ειχα παρει. Αν ειναι δυνατον, να ετρωγαν 5-10 κιλα να το καταλαβω... μα με 5-10 σπυρια;

Λοιπον, δεν ξερω τι γινεται εδω μεσα, δεν ξερω γιατι παριστανετε τους Δον Κιχωτηδες μερικοι... αλλα εμενα αφηστε με εξω απ τις μηχανοραφιες, τα πισωπλατα μαχαιρωματα και τα σεναρια καλυψης. Εγω εχασα 2 πουλακια, χαλαστικα, παραξενευτικα και ειπα να ρωτησω μηπως μπορει μια ερωτηση στο φορουμ να με βοηθησει να καταλαβω τι συνεβει για να μην την ξαναπατησω. Κι εγω και πιθανον καποιοι αλλοι. Εαν εσεις πιστευετε οτι ολα εχουν να κανουν με εμποριο, κυκλωματα, πωλησεις, απατεωνες κτλ, δεν φταιω εγω. Και του κανανε και λαικ. Ειναι να τρελαινεσαι δλδ. Δεν καταλαβα ο μακακας οτι 2 πουλια χαθηκαν ταυτοχρονα στο ιδιο κλουβι επειδη 1 χρονο πριν καποιος τα φορτωνε με φαρμακα. Δεν εφταιξε κατι την μερα που ψοφησαν, εφταιξε κατι που γινοταν εναν χρονο πριν δηλαδη... Κι επειδη εγω δεν το ομολογω, φτιαχνω σεναρια για να καλυψω καποιον απατεωνα που κλεβει τα λεφτα του κοσμακη. Και τα δικα μου φυσικα. Αφου ειναι γνωστο οτι τα εχω για πεταμα.
Ε ρε γλεντια...
 
Για στάσου Νίκο @blackjohn γιατί σαν πολλά μας τα πες...
Επί 10 σελίδες και 3-4 μέρες, πολλά άτομα, διάφορα άτομα, διαφορετικά μεταξύ τους και όχι απρόσωπα ή ταυτισμένα ή δεμένα με κοινές απόψεις και συμφέροντα, καθόμαστε και συζητάμε και ψάχνουμε την λύση του αινίγματος, που είναι το περιστατικό του ταυτόχρονου αιφνίδιου θανάτου δύο πουλιών σου.
Δηλαδή πόσο δύσκολο σου είναι να καταλάβεις ότι η νεκροψία χωρίς τον νεκρό, από άτομα που δεν είναι ιατροδικαστές, είναι λογικό να προκαλέσει και κουβέντες που θα ξεφύγουν από την ουσία του πράγματος, ερωτήσεις "αστυνομικού" τύπου κτλ;
Εσύ μόνος σου τοποθετήθηκες σ' αυτήν την θέση και μας ζήτησες τις γνώμες μας.
Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι ο άστοχος χειρισμός του Βασίλη @ΑΒΑΤΟΝ, που δεν αμφισβητώ πάντως την καλή του πρόθεση να συμβάλλει, περιέπλεξε τους συλλογισμούς μας;
Ελπίζω να καταλαβαίνεις, πως πέφτεις ακριβώς στο ίδιο σφάλμα συνωμοσιολογίας με όσους κατηγορείς. Άλλοι κατηγορούν τα "διεθνή σκοτεινά εκτροφικά κέντρα" κι εσύ κατηγορείς συλλήβδην όλους εμάς τους υπόλοιπους, αφήνοντας τον εαυτό σου απέξω αν και είσαι μέλος αυτού του φόρουμ.
Λοιπον, δεν ξερω τι γινεται εδω μεσα,
Θα σου πρότεινα λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις την κοινή λογική, να πεις ένα ευχαριστώ σε όσους με ειλικρινές ενδιαφέρον ασχοληθήκαμε με το θέμα σου, σε όσους λυπηθήκαμε για το δυστύχημα αυτό και να μην μας επιτίθεσαι αδίκως.
Καθένας έχει δικαίωμα να βλέπει εχθρούς και φαντάσματα όπου θέλει αλλά δεν είμαστε υποχρεωμένοι και να τον πιστεύουμε.
Το συμπέρασμα είναι ένα : δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τον ταυτόχρονο αιφνίδιο θάνατο των πουλιών σου.
Ειλικρινά λυπούμαστε για τα πουλάκια σου και ελπίζουμε να μην έχεις ανάλογο περιστατικό στο μέλλον.
 
Και του κανανε και λαικ. Ειναι να τρελαινεσαι δλδ.
Επιπρόσθετα... Like κάνει όποιος θέλει, όπου θέλει, όποτε θέλει, για όποιο λόγο θέλει... ελεύθερα και χωρίς να ζητά την άδεια από κανέναν.
 
Νίκο, ο πρώτος που μίλησε και είπε οτι τα πουλιά ηταν τιγκαρισμενα στα φάρμακα, εχει χασει και αλλα πουλάκια απο τον ίδιο εκτροφεα, η θέση του στο φόρουμ είναι δυσκολη, είναι οΑβατον και με τον οποίο ειχατε μια πιο λεπτομερή συνομιλία. ΕΣΥ απο τα παραπάνω τι θα καταλάβεις όταν τα ακουσεις; Αυτά δεν σε πειραξανε καθόλου; Του ειπες τι είναι αυτά που γράφεις; Σε είχα ρωτησει δυο τρεις φορες αν μπορούμε εστω να έχουμε φωτογραφιες χώρου μέσα εξω, αν συνηθιζεις να λείπεις συχνα 3 η' παραπανω μέρες, αν στο ζευγαρι εβαζες καμια βιταμίνη στο νερό η' κάτι άλλο έξτρα που ηταν μόνο για τα συγκεκριμενα. Και Αλλα μπορούσαν να ρωτηθουν, αλλα δεν έδωσες σημασία και ας ρωταω βλακειες κατα την γνώμη σου μάλλον. Στα αλλα με έχει καλυψει η Μαρία.

Δεν είναι κουραστικό να ρωταω κάτι τρεις φορες και να μην δίνεις σημασία; Τόσο αναξια τα θεωρεις αυτά που Ρώτησα;
 
Σεναριο; Μαλιστα...
Αρα εγω ειμαι ενας τρελος, που μου πουλησαν σκαρτα πουλια και αντι να εξοργιστω προσπαθω να καλυψω τον απατεωνα. Επισης ειμαι και αδαης και ασχετος, γιατι 2 πουλια μου ψοφησαν την ιδια μερα στο ιδιο κλουβι και δεν εχω καταλαβει οτι φταιει ο απατεωνας που φαρμακωνε τα πουλια πριν 1 χρονο και καθομαι και ψαχνομαι ο μακακας μηπως φταινε 5-10 σπυρια μπροκολο που μολις ειχα παρει. Αν ειναι δυνατον, να ετρωγαν 5-10 κιλα να το καταλαβω... μα με 5-10 σπυρια;

Λοιπον, δεν ξερω τι γινεται εδω μεσα, δεν ξερω γιατι παριστανετε τους Δον Κιχωτηδες μερικοι... αλλα εμενα αφηστε με εξω απ τις μηχανοραφιες, τα πισωπλατα μαχαιρωματα και τα σεναρια καλυψης. Εγω εχασα 2 πουλακια, χαλαστικα, παραξενευτικα και ειπα να ρωτησω μηπως μπορει μια ερωτηση στο φορουμ να με βοηθησει να καταλαβω τι συνεβει για να μην την ξαναπατησω. Κι εγω και πιθανον καποιοι αλλοι. Εαν εσεις πιστευετε οτι ολα εχουν να κανουν με εμποριο, κυκλωματα, πωλησεις, απατεωνες κτλ, δεν φταιω εγω. Και του κανανε και λαικ. Ειναι να τρελαινεσαι δλδ. Δεν καταλαβα ο μακακας οτι 2 πουλια χαθηκαν ταυτοχρονα στο ιδιο κλουβι επειδη 1 χρονο πριν καποιος τα φορτωνε με φαρμακα. Δεν εφταιξε κατι την μερα που ψοφησαν, εφταιξε κατι που γινοταν εναν χρονο πριν δηλαδη... Κι επειδη εγω δεν το ομολογω, φτιαχνω σεναρια για να καλυψω καποιον απατεωνα που κλεβει τα λεφτα του κοσμακη. Και τα δικα μου φυσικα. Αφου ειναι γνωστο οτι τα εχω για πεταμα.
Ε ρε γλεντια...

blackjohn Για πόσο καιρό είχες τα πουλάκια στην κατοχή σου; 1 χρόνο;
 
Σεναριο; Μαλιστα...
Αρα εγω ειμαι ενας τρελος, που μου πουλησαν σκαρτα πουλια και αντι να εξοργιστω προσπαθω να καλυψω τον απατεωνα. Επισης ειμαι και αδαης και ασχετος, γιατι 2 πουλια μου ψοφησαν την ιδια μερα στο ιδιο κλουβι και δεν εχω καταλαβει οτι φταιει ο απατεωνας που φαρμακωνε τα πουλια πριν 1 χρονο και καθομαι και ψαχνομαι ο μακακας μηπως φταινε 5-10 σπυρια μπροκολο που μολις ειχα παρει. Αν ειναι δυνατον, να ετρωγαν 5-10 κιλα να το καταλαβω... μα με 5-10 σπυρια;

Λοιπον, δεν ξερω τι γινεται εδω μεσα, δεν ξερω γιατι παριστανετε τους Δον Κιχωτηδες μερικοι... αλλα εμενα αφηστε με εξω απ τις μηχανοραφιες, τα πισωπλατα μαχαιρωματα και τα σεναρια καλυψης. Εγω εχασα 2 πουλακια, χαλαστικα, παραξενευτικα και ειπα να ρωτησω μηπως μπορει μια ερωτηση στο φορουμ να με βοηθησει να καταλαβω τι συνεβει για να μην την ξαναπατησω. Κι εγω και πιθανον καποιοι αλλοι. Εαν εσεις πιστευετε οτι ολα εχουν να κανουν με εμποριο, κυκλωματα, πωλησεις, απατεωνες κτλ, δεν φταιω εγω. Και του κανανε και λαικ. Ειναι να τρελαινεσαι δλδ. Δεν καταλαβα ο μακακας οτι 2 πουλια χαθηκαν ταυτοχρονα στο ιδιο κλουβι επειδη 1 χρονο πριν καποιος τα φορτωνε με φαρμακα. Δεν εφταιξε κατι την μερα που ψοφησαν, εφταιξε κατι που γινοταν εναν χρονο πριν δηλαδη... Κι επειδη εγω δεν το ομολογω, φτιαχνω σεναρια για να καλυψω καποιον απατεωνα που κλεβει τα λεφτα του κοσμακη. Και τα δικα μου φυσικα. Αφου ειναι γνωστο οτι τα εχω για πεταμα.
Ε ρε γλεντια...
Ρε Νικόλα, θα ξαναπάρεις πουλιά από αυτόν τον άνθρωπο;
Θα τον ξαναεμπιστευθείς;. Γιατί αφήνεις να πλανάται μια θολή εικόνα;
Γράψε δυο λόγια, πήρα τόσες καρδερίνες από γνωστό εκτροφέα στην Παιανία (π.χ.) - αν δεν θέλεις να γράψεις όνομα, και ανακάλυψα αυτά κι αυτά... (το βεβαρημένο ιστορικό που ανέφερε ο @ΑΒΑΤΟΝ ).
Θα προφυλάξεις άλλα μέλη από το να πληρώσουν χρήματα για πουλιά εκτροφής και να πάρουν πουλιά έτοιμα για ''μακρινό ταξίδι'' .
Γράφουμε τόσες σελίδες, χαλάσαμε τις καρδιές μας και φαιά ουσία και τελικά υπαίτιο και καταδικαστέο βγήκε μόνο το μπρόκολο..
 
Μια ερώτηση, αν πήρε τα πουλιά πέρυσι τέτοια εποχή, είναι δυνατόν τώρα να τους έλειψε το φάρμακο; Από την περιγραφή του Νίκου συμπέρασμα βγαίνει ότι τα πουλιά γυαλιζαν ακόμη και νεκρά. Και ούτε για καρινα μίλησε ούτε για κάτι άλλο περίεργο που εντόπισε. Τώρα από τι πήγαν ίσως και μάλλον παραμείνει αδιευκρινιστο.
 
Σωστός ο Γρηγόρης! Μάλλον μετά απο όλα αυτά ακόμα δεν βρήκαμε την αιτία δεν πρέπει να φταίει ούτε το μπρόκολο ούτε τα φάρμακα
 
Μια ερώτηση, αν πήρε τα πουλιά πέρυσι τέτοια εποχή, είναι δυνατόν τώρα να τους έλειψε το φάρμακο; Από την περιγραφή του Νίκου συμπέρασμα βγαίνει ότι τα πουλιά γυαλιζαν ακόμη και νεκρά. Και ούτε για καρινα μίλησε ούτε για κάτι άλλο περίεργο που εντόπισε. Τώρα από τι πήγαν ίσως και μάλλον παραμείνει αδιευκρινιστο.
Προφανώς, καθ'υπόδειξη προφανώς του εκτροφέα, μάλλον και ο Νίκος έδινε φάρμακα.. Αλλιώς δεν θα διακαιολογούνταν η φράση ''βεβαρημένο παρελθόν'' ...
 
Συνεχιζουμε να κανουμε υποθεσεις ενω ο παθων δεν ειπε ΤΙΠΟΤΑ περι φαρμακων. Αν το παιδι δεν εδωσε εμεις τι καθομαστε και κουβεντιαζουμε; Εγω προτεινω να μεινει στα ανεξηγητα.
 
Προφανώς, καθ'υπόδειξη προφανώς του εκτροφέα, μάλλον και ο Νίκος έδινε φάρμακα.. Αλλιώς δεν θα διακαιολογούνταν η φράση ''βεβαρημένο παρελθόν'' ...
Αν δεν το πει ο ίδιος δεν μπορούμε να το υποθέσουμε. Ίσως ο εκτροφέας να έδινε, μπορεί και ο Νίκος τον πρώτο καιρό για να μην τα χάσει από κοκκιδια, στρες κλπ. Αλλά πρέπει να το μας το πει ο ίδιος για πόσο καιρό και αν έδινε
 
Για το στρες της μεταφορας κτλ ΑΝ εδωσε (ξαναλεω το παιδι δεν ειπε τιποτα) θα εδωσε οταν τα πηρε... ΠΟΛΥ καιρο πριν δηλαδη.
 
Back
Top