Ασθένειες Ξαφνικός θάνατος θηλυκού budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Angie8
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Angie8

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιαν 2019
Μηνύματα
37
Πόλη
Χανιά
Καλήμερα σε όλους.
Σήμερα το πρωί όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Για να μπω στο θέμα: έχω δυο παπαγαλάκια budgie, σε νεαρή ηλικία και τα δύο και χωρίς να έχουν παρουσιάσει ποτέ κάποιο σύμπτωμα.
Σήμερα το πρωί βγήκα να τους αλλάξω νεράκι και είδα το θηλυκό φουσκωμένο και να βαριά ανασαίνει. Μετά από λίγο έκατσε κάτω στο κλουβί και ακουμπούσε την κοιλιά στο πάτο. Είπα να τους βάλω λίγη βιταμίνη στο νερό ώστε να τονωθεί. Δεν πρόλαβε όμως να πιει νερό γιατί στα επόμενα λεπτά πέθανε...
Φυσικά δεν μπορεί να γίνει κάτι... Ήθελα μόνο να σας ρωτήσω αν έχετε ακούσει ξανά κάτι παρόμοιο και αν πάει κάπου το μυαλό σας. Εγώ σκέφτομαι ανακοπή. Αλλά γιατί; Και σε τόσο νεαρή ηλικία;
Ευχαριστώ.
 
Λυπαμαι Αγγελικη, ο αιφνιδιος θανατος ειναι κοινος σε ολα τα έμβια οντα.
Οι αιτιες μπορει να ειναι πολλες οπως αυτη που αναφερεις.

Τα πουλια, αναμεσα σε αλλα ζωα, εχουν την ταση πολλες φορες να αποκρυπτουν ομως την ασθενεια τους ως και την στιγμη που επερχεται το μοιραιο.
Η νεκροψια θα σου εδινε,ισως, σαφης απαντησεις.
 
Εγώ σκέφτομαι ανακοπή
Δεν μπορεί να είναι ανακοπή με φουσκώματα και τέτοια. Ανακοπή σημαίνει μπαμ και κάτω εκεί που χοροπηδάει μέσα στην καλή χαρά.
 
@Stavros συμφωνώ με αυτό. Αλλά και η απότομη αλλαγή από καλά σε μη και ο θάνατος μέσα σε διάστημα λίγων ωρών πάλι ξαφνικό θεωρείται.
Πιθανότατα να μην ήταν καλά μέρες αλλά να το έκρυβε, όπως είπε και ο Carduelis.
Σε κάθε περίπτωση αυτό δεν αλλάζει. Ήθελα απλά να το μοιραστώ και να δω μήπως κάποιος είχε αντίστοιχη εμπειρία. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
 
Back
Top