Ασθένειες Ξαφνικός θάνατος σε κανάρα και στους απογόνους της

Birdman.gr

PB New Member
Εγγραφή
3 Μαϊ 2015
Μηνύματα
276
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα.
Πριν κανα 2 μηνο και εφόσον ειχα ολκληρώσει την διαδικασία της προετοιμασίας αποφάσισα να ζευγαρώσω 2 καναρινια Τιμπραντο, η πρωτη γέννα πήγε καλα... Οταν λοιπόν χώρισα τα πουλιά απο τους γονείς η καναρα ειχε ήδη έτοιμη την φωλια και ετοιμαζόταν για την δεύτερη γέννα, εκει λοιπόν άρχισαν τα προβλήματα, σε διάστημα 10 ήμερων το πουλί αλλαξε ώσπου μια μερα το είδα να μην μπορεί να πετάξει απο κλαδι σε κλαδι και τελικά την επομένη. Σημερα λοιπόν το "παιδι" της ειχε ακριβως την ιδια συμπεριφορά, στον πατο του κλουβιού με ανοιγμένα τα φτερά του και γυριζε σβούρες γύρω απο τον ευατο του, τελικά και αυτό μας άφησε μετά απο 2 ωρες... Το ερώτημα μου είναι γιατί τι μπορεί να πήγε τόσο στραβά.
 
ειχε ετοιμη την φωλια φανταζομαι 2 μερες πριν γεννησει το 1 αυγο πεθανε, τα πουλια ζουνε σε εξωτερικο χωρο, και αυτη την στιγμη εχω αλλα 3 ζευγαρια που μπαινουν στην 2 δευτερη γεννα χωρις να εχω το παραμικρο προβλημα απο αυτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει (μάλλον) να απομπλέξουμε το θάνατο της μητέρας από αυτό του μικρού.
Όσα περιγράφεις σε συνδυασμό με το ότι ζούσε μέσα μου θυμίζει έλλειψη ασβεστίου. Αν μάλιστα δεν της είχες δώσει extra ασβέστιο στο νερό είναι πιθανότατα και η αιτία θανάτου της.
Για το μικρό τώρα που ζει έξω τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα και μόνο κάποιος ειδικός με τις κατάλληλες εξετάσεις θα μπορούσε να μας κατατοπίσει.
 
κ Γιαννη εκτιμω την απαντηση σας και σας ευχαριστω, για το ασβεστιο εχω τριψει κοκκαλο σουπιας και βαζω στην τροφη, τι να πω δεν ξερω επισης ηθελα να ρωτησω στα μικρα καναρινια μπορουμε να βαζουμε τπτ στο νερο για την αποφυγη ασθενειών στο μελλον πχ εμβολιο που κανουν στα μεγαλυτερα πτηνα δεν 3ερω εαν πρεπει και εαν ισχυει κατι τετοιο.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Όσο κόκαλο σουπιάς κι αν τρίψεις από τη στιγμή που ζουν μέσα με "λάθος" φωτισμό το υγρό ασβέστιο στις ωοτοκίες είναι επιβεβλημένο και αναγκαίο στην ποτίστρα τους. κι αυτό θα πρέπει να το τηρούμε με ευλάβεια.
Το κόκκαλο σουπιάς καλύπτει τις ανάγκες (αν το τρώνε) όλες τις άλλες περιόδους της ζωής τους.
Επιπρόσθετο το οτι το τρίβουμε δε σημαίνει πως το τρώμε... και έχω βάσιμες υποψίες πως τα περισσότερα ούτε ένα κόκκο δεν ακουμπούν με αυτό τον τρόπο.
Για μένα είναι λάθος στρατηγική το τρίψιμο...
Αφήνουμε το κόκκαλο όπως είναι να το επισκέπτονται όποτε θέλουν τα πουλιά.
Τώρα για τα μικρά... αν δεν ξέρεις τις αιτίες φάρμακα να μην δίνεις. Και τις αιτίες τις βρίσκει μόνο ο γιατρός με εξετάσεις.
Όσοι δίνουν αδόκιμα φάρμακα και αντιβιώσεις είναι τουλάχιστο (βάλτε ότι επίθετο θέλετε). και δεν αξίζει παραπάνω ανάπτυξης.
Καλή διατροφή... Πλούσια και ολοκληρωμένη... είναι το όπλο που ανεβάζει στα ύψη την άμυνα του οργανισμού των πουλιών και κάνει τις ασθένειες να μοιάζουν προβλήματα άλλων.
Εγώ τουλάχιστο αυτό κάνω.
 
Ο θεματοθέτης γράφει:
σε διάστημα 10 ήμερων το πουλί αλλαξε ώσπου μια μερα το είδα να μην μπορεί να πετάξει απο κλαδι σε κλαδι και τελικά την επομένη.
και επίσης
τα πουλια ζουνε σε εξωτερικο χωρο
, αλλά οι συμβουλές είναι για πουλιά εσωτερικού χώρου και το πόρισμα που διαβάζουν οι αναγνώστες για 12 ημέρες δυστοκία.
Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...
φανταζομαι 2 μερες πριν γεννησει το 1 αυγο πεθανε
Φίλε αυτό που υποθέτεις είναι αρκετά δύσκολο να προβλεφθεί αλλά ακόμα και έτσι εγώ θα σου έλεγα ότι το πρόβλημα ξεκινά από τις 15 μέρες των νεοσσών και στο γιατί η κανάρα δεν γεννούσε.
Μπορεί να έχει να κάνει και με το ασβέστιο, μπορεί και με χίλια άλλα πράγματα, το θέμα όμως είναι οτι χωρίς νεκροψία κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει.
 
τα πουλια ζουνε σε εξωτερικο χωρο
Λάθος ανάγνωση από μέρους μου... (φταίει κι ο ημιτελικός) συγνώμη!
Τα υπόλοιπα όμως τα αφήνω ως έχουν και είναι απλά η γνώμη μου.
 
, στον πατο του κλουβιού με ανοιγμένα τα φτερά του και γυριζε σβούρες γύρω απο τον ευατο του
Νομίζω οτι αυτό που "έφαγε" την μαμά, μεταφέρθηκε και σκότωσε και τα μικρά. Η περιγραφή παραπέμπει σε κάποια ασθένεια σαν την Σαλμονέλωση ή τέλος πάντων σε κάποια απο όλες αυτές που έχουν και αντίκτυπο στο νευρικό σύστημα
 
Νομίζω οτι αυτό που "έφαγε" την μαμά, μεταφέρθηκε και σκότωσε και τα μικρά. Η περιγραφή παραπέμπει σε κάποια ασθένεια σαν την Σαλμονέλωση ή τέλος πάντων σε κάποια απο όλες αυτές που έχουν και αντίκτυπο στο νευρικό σύστημα
αυτό σκέφτομαι και εγω, το περιεργο στην ολή περίπτωση ειναι οτι οταν η καναρα έχτισε την φωλια για την δεύτερη γεννα εγινε πολύ επιθετική, τα πουλια της 1ης ειχαν χωριστει και ετρωγαν μονα τους μυλο και αυγο ο θανατος τους ηρθε στις 56 μερες μετα την εκκόλαψη.
 
Δυστυχως σημερα εχασα και ενα αλλο πουλι, ηταν απο την πρωτη μου γεννα, ηλικίας 72 ημερων τα συμπτωματα τα ιδια αδιαθεσια-φουσκωμα-θανατος μεσα σε 2 μερες, να σημειώσω οτι το κλουβί απο το πρωτο κρούσμα ειχε αποσταση 3 μετρων. Παρατήρησα οτι το φτέρωμα του ηταν αρκετα βρόμικα με κουτσουλιες επανω στα φτερα.
 
ζω και εργάζομαι στην επαρχία οποτε πτηνίατρος δεν υπάρχει σε κοντινη ακτίνα, πρέπει λοιπον να στειλω το πουλι σε καποιον πλεον το σκεφτομαι.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Σπαρτη, μιλησα με καμια 10 πτηνιατρους αυτη την περιοδο δεν μπορουν μου ειπαν,ή δεν ξερουν ή δεν μπορουν να αναλαβουν νεκροψία... Οπως και να χει δεν νομιζω να βγαλω ακρη
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Back
Top