Φροντίδα Ξεκίνησα την εκπαίδευση του Ντιούη του budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lioui
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Λοιπόν παιδιά τι ανακάλυψα απόψε! Είχα ξεχάσει να βγάλω το αυγό από το κλουβί του λιουη και τώρα που τον ξεσκέπασα λίγο να το βγάλω τον είδα αραχτο πάνω στο σκαφακι του με το νερό! Το είχα αλλάξει θέση με την τροφή του γιατί έβρισκα κουτσουλιές μέσα! Τώρα κάθε πρωί βρίσκω κουτσουλιές μέσα στο νερό του! Λέτε να κοιμάται εκεί πάνω; Λίγο περίεργο δεν είναι να κοιμάται τόσο χαμηλά;
[automerge]1635273297[/automerge]
Και τώρα που τον ξαναείδα εκεί πάνω κοιμάται!πολύ περίεργο δεν είναι;
 
Πριν γίνει αυτή η αλλαγή που κοιμόταν? Μήπως εκεί που κοιμόταν παλιά έχεις κάνει κάποια αλλαγή (κάποιο παιχνίδι) που δεν του πολύ αρέσει? Μπορεί να έχεις βάλει ένα παιχνίδι που πλέων να μην το φοβάται αλλά να μην εμπιστεύεται να κοιμηθεί κιόλας δίπλα του. Αυτό το μεγάλο με τα σκοινιά το είχες από την αρχή εκεί?
Εγώ παντός στην θέση σου θα έκανα μια ολική αλλαγή διαρρύθμισης, και θα έβαζα μια κανονική ποτίστρα και όχι σκαφακι.
 
@Panosfros δεν το είχα έτσι! Αν θυμάσαι είχα κάνει την αλλαγή τοτε που του είχα ξεχάσει το ραδιόφωνο ανοιχτό για μέρες και όταν γύρισα ήταν επιθετικός! Παίζει με το παιχνίδι όμως! Ίσως να έχεις και δίκιο γιατί τώρα που τον ξεσκέπασα κοιμήθηκε κάτω από το παιχνίδι του! Ίσως ξαναβάλω την κούνια του να δω πως θα πάει !
 
Τότε μην κάνεις καμιά αλλαγή εκτός από το παιχνίδι. Βάλε το σε κάποια άκρια. Και κολλητά στο κλουβί να το βάλεις δηλαδή να παίζει με την μια πλευρά τού καλό θα είναι.
Παίζει με το παιχνίδι όμως
Ωραίο παιχνίδι φαίνεται η Μπέλλα θα το είχε ξεσκίσει 😁. Αλλά λόγου μεγέθους ίσως να μην τον βολεύει εκεί.
[automerge]1635317139[/automerge]
Ααα τώρα είδα την φωτογραφία και το έχεις τέρμα πίσω. Χμμμ ίσως να το βγάλεις για λίγο έξω, για να παρατηρήσεις αντιδράσεις. Μην το απομακρύνεις τελείως κρέμασε το ακριβός απέξω.
 
Θα το βάλω στο πάρκο του και θα του ξαναβάλω την κούνια! Στο κάτω κάτω στο πάρκο του έχει πάει μόνο μια φορά! Δεν πολύ πλησιάζει! Σιγά σιγά!
 
Στο κάτω κάτω στο πάρκο του έχει πάει μόνο μια φορά! Δεν πολύ πλησιάζει!
Κρίμα τόσο ωραίο πάρκο, και η δικιά μου δεν το χρησιμοποιούσε ποτέ οπότε το μάζεψα τσάμπα χώρο μου έπιανε. Αλλά με έχει κουράσει λίγο να είναι συνέχεια επάνω μου θέλω να κάνω μια δουλειά ή να φάω και πρέπει να την κλείνω μέσα μετά να την ξανά βγάζω, εύχομαι μεγαλώνοντας να ωριμάσει και να περνάει λίγο χρόνο παίζοντας μόνη τής.
 
Και το δικό μου στην μέση του κλουβιού κοιμάται όχι ψηλά. Και παλια κοιμόταν μέσα στο φαγητό του. Αλλα τώρα αλλάζει θέσεις συχνά.
Λογικά νορμάλ είναι αυτό. Μπορείς να του βγάζεις το φαγητό απο το κλουβί πριν κοιμηθεί για να μην το λερώνει.
 
@Panosfros του βάζω κεχρί σε διάφορα σημεία για να πηγαίνει μέχρι να το μάθει! Πιστεύω ότι μόλις βγει και ο ντιουη θα πηγαίνουν και οι δύο! Α! Του έχω και φαγητό στο παρκο , οπότε πηγαίνει και τρώει! Απλά δεν κάθεται να παίξει! Έκανα βεράντα στο κλουβί του Ντιουη και κάθεται εκεί ο Λιουη πλέον! Τα λένε μεταξύ τους!
 
σήμερα πήγα να καθαρίσω το σπιτι του λιουη και ορίστε τα αποτελέσματα! Για κάποιο λόγο είναι εξοργισμένος!
Με σακατεψε! Μου ορμούσε με μανία! Γιατί άραγε;
Ακόμη και τώρα δεν τον έχω ξαναδεί με τόσο άγρια μούρη!
IMG_20211104_160718.webp
 
Είναι σαν να προστατεύει τον χώρο του! Είναι περίεργο όμως γιατί τώρα του το άλλαξα! Εκτός εάν θυμάται την κούνια του που του είχα βγάλει και τώρα που την ξαναεβαλα το θυμήθηκε και είπε να γίνει προστατευτικός προς το σπίτι του! Αλλά πολύ επίθεση! Τώρα τραγουδάει, αλλά όταν πλησιάζω γίνετε Τούρκος!
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Παιδιά του ξανα άλλαξα το κλουβί του , του έβαλα νέα παιχνίδια ! Τον έχω σκεπασμένο από τις 6 το απόγευμα! Το μεσημέρι όμως ερχοτανε επάνω μου με πολύ μεγάλη μανια και με δάγκωνε πραγματικά πολύ δυνατά! Λέτε να είναι ζήλια λόγω του ότι παίρνω τον Ντιουη σε άλλο δωμάτιο για εκπαίδευση και ο Λιουη μας φωνάζει συνέχεια! Εκτός και αν περνάει την φάση του! Κάποια στιγμή όμως που τρόμαξε με το νέο του σπίτι ήρθε πάνω και με άφησε να του φιλήσω το κεφάλι που του αρέσει! Δεν ξέρω τι να υποθέσω! Όταν δεν μου ορμάει κάθεται ήρεμος πάνω στο κλουβί του Ντιουη και με παρακολουθεί! Όταν κάνω πως πλησιάζω το σπίτι του , βγάζει κραυγή και έρχεται με πολύ δύναμη πάνω μου! Με χτυπάει με τα φτερά του και ψάχνει να βρει κρέας να δαγκώσει! Terminator! Δεν ξέρω τι να υποθέσω!
 
Τον έχω σκεπασμένο από τις 6 το απόγευμα!
Με κάθε επιφύλαξη γιατί δεν έχω εμπειρία στην πράξη από εκπαίδευση παπαγάλων, αλλά με κάτι τέτοιες ενέργειες νομίζω ότι τα αποσυντονίζεις εντελώς τα πουλιά. Είναι λογικό να έχουν τόσο στρες και ένταση.
 
@Lioui έβαλες με την πρώτη μέσα καινούργια παιχνίδια? Και δεν τον τρόμαξαν? Εμένα θέλει μια βδομάδα από έξω να το συνηθίσει και μετά άμα τολμήσει και πάει να παίξει με αυτό από έξω τότε το βάζω μέσα. Καλά εμένα είναι και πολύ φοβητσιαρα.
[automerge]1636144086[/automerge]
Και δεν τον τρόμαξαν
*Τρόμαξε
 
@Panosfros το καλοκαίρι που είχε ξανά μια τέτοια συμπεριφορά το είχα βάλει από την πρώτη ημέρα! Τρόμαξε λίγο στην αρχή αλλά μετά είχε να σκέφτεται πως θα συνηθίσει το σπίτι του και ηρέμησε μαζί μας!
 
  • Like
Αντιδράσεις: marapo
@HxC στο κάτω κάτω και στις 6 νυχτώνει! Θα τον δω και αύριο πως θα πάει πού θα είμαι σπίτι όλη μέρα
 
Παιδιά βοήθεια! Για τρίτη μέρα ο Λιουη στα κάγκελα! Εκτός εαυτού!
Βρε λέτε να έχει να κάνει με τον μικρό; Ζήλεια; Πηγαίνει όμως και του κάνει παρέα στο κλουβί του! Κάθεται από έξω ηρεμα ήρεμα! Μόλις με βλέπει , αφήνιαζει!
 
Back
Top