Γεια και από εμάς με κάποια καθυστέρηση. Γραφω γιατί έχω ένα μάλλον παρόμοιο θέμα. Αυτό που με εκπλήσσει είναι καταρχάς ότι το παπαγαλάκι είναι αρσενικό, μιας και συνήθως είναι πολύ χαλαρά και πρόσχαρα πουλάκια με λιγότερο θέμα χωροκτητικότητας από τα θηλυκά.
[automerge]1636227005[/automerge]
(Συγγνώμη, πάτησα ποστ καταλάθος)
Ένα από τα δύο μπάτζι μου δαγκώνει αρκετά, και έχω καταλήξει ότι αυτό οφείλετε σε τρεις λόγους. Νομίζω ότι ομοίως πρέπει να ανατρέξετε στην σχέση σας με τον Ντιούι (πεθαίνω με το όνομα, τεράστια φαν των Ντακ εδώ!) και να εντοπίσετε στιγμές όπου υπήρξε επαφή. Επίσης έχει σημασία από πού τον πήρατε και σε τι ηλικία. Η Αυγή, το μπάτζι που δαγκώνει, είναι προϊόν κακού ετροφέα που, μεταξύ άλλων, έπαιρνε τα μωρά από τους γονείς για να τα μεγαλώσει ο ίδιος, αλλά τα κρατούσε χωριστά. Έτσι, τα μωρά δεν είχαν την ευκαιρία να μάθουν ότι το δάγκωμα εως ένα σημείο είναι αποδεκτό και πέραν αυτού όχι. Αν λοιπόν ο Ντιούι προέρχεται από κα΄ποιο περίεργο περιβάλλον, αυτό μπορεί να τον έχει επηρεάσει.
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι τον βομβαρδίζετε με πολλά καινούργια πράγματα ταυτοχρόνως και θα έπρεπε για λίγο να αφήσετε τα πτηνά να τα βρουν μεταξύ τους και να είναι "πτηνά". Να παίξει με παιχνίδια, να πλατσουρίσει στα νερά κλπ. Ο ύπνος είναι πολύ νωρίς, ο καημένος ακόμα σφύζει από ενέργεια. 10-12 ώρες επαρκούν για ενήλικα και ημι-ενήλικα μπάτζι. Τέλος, όπως αναφέρθηκε, η αυγοτροφή είναι σημαντική σε περιόδους πτερόρροιας και ανάπτυξης, αλλά μπορεί να παραδώσει ενέργεια στο πουλάκι και να ενεργοποιήσει ορμόνες που καλό είναι να κοιμούνται.