Φροντίδα Ξεκίνησα την εκπαίδευση του Ντιούη του budgie μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Lioui
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Έμπλεξες με χούλιγκαν 😁.
Είναι ζήλεια ή προστασία?
Είναι αυτό ή είναι ορμονικό.
Τώρα σου ορμάει και χωρίς να πειράξεις το κλουβί τού?

Αυγό τρώει? Κάθε πότε τι ποσότητα?
Κοιμάται όταν τον σκεπάζεις, έχει ησυχία το δωμάτιο?
 
@Panosfros και αυγό τρώει! Τώρα είναι μέσα στο κλουβί του! Θα τον βγάλω το απόγευμα και θα τον αφήσω στην ησυχία του!να δω! Και θα ενημερώσω το βράδυ!
 
Για το αυγό ρωτάω μήπως και τρώει παραπάνω από όσο πρέπει, γιατί ακούω ότι έχει πολύ ενέργεια.
 
Λοιπόν παιδιά! Ο Λιουη έχει πρόβλημα μαζί μου! ΚΑΙ ΜΟΝΟ!
Ας τα πάρουμε από την αρχή! Το απόγευμα τον έβγαλα από το σπίτι του! Εννοείτε ότι μου επιτέθηκε και με μακελεψε! Έτσι λοιπόν δεν του έδινα σημασία! Καθότανε ήρεμος μαζί με τον Ντιουη! Η κουφαλιτσα όμως πήγε στη γυναίκα μου και ξεσκιστηκε στα χάδια! Έτσι λοιπόν και εγώ πήρα την κιθάρα μου και άρχισα να παίζω! Κάποια στιγμή ο Λιουη άρχισε να τραγουδάει και να το χαίρεται, και τσουπ ήρθε και την άραξε πάνω στο κεφάλι μου ήρεμος!για λίγο όμως καθώς όταν έφευγε δεν ξέχασε να μου ρίξει μια δαγκωνια και ξαναπήγε στην γυναίκα μου για χάδια! Τώρα όμως που πήγα να τον πάρω για να τον βάλω για ύπνο , ήταν ήρεμος και του έριξα και το φιλάκι μου! Δεν ξέρω τι να πω! Πολύ περίεργος! Άντε να δούμε πως θα πάει αύριο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
Γεια και από εμάς με κάποια καθυστέρηση. Γραφω γιατί έχω ένα μάλλον παρόμοιο θέμα. Αυτό που με εκπλήσσει είναι καταρχάς ότι το παπαγαλάκι είναι αρσενικό, μιας και συνήθως είναι πολύ χαλαρά και πρόσχαρα πουλάκια με λιγότερο θέμα χωροκτητικότητας από τα θηλυκά.
[automerge]1636227005[/automerge]
(Συγγνώμη, πάτησα ποστ καταλάθος)

Ένα από τα δύο μπάτζι μου δαγκώνει αρκετά, και έχω καταλήξει ότι αυτό οφείλετε σε τρεις λόγους. Νομίζω ότι ομοίως πρέπει να ανατρέξετε στην σχέση σας με τον Ντιούι (πεθαίνω με το όνομα, τεράστια φαν των Ντακ εδώ!) και να εντοπίσετε στιγμές όπου υπήρξε επαφή. Επίσης έχει σημασία από πού τον πήρατε και σε τι ηλικία. Η Αυγή, το μπάτζι που δαγκώνει, είναι προϊόν κακού ετροφέα που, μεταξύ άλλων, έπαιρνε τα μωρά από τους γονείς για να τα μεγαλώσει ο ίδιος, αλλά τα κρατούσε χωριστά. Έτσι, τα μωρά δεν είχαν την ευκαιρία να μάθουν ότι το δάγκωμα εως ένα σημείο είναι αποδεκτό και πέραν αυτού όχι. Αν λοιπόν ο Ντιούι προέρχεται από κα΄ποιο περίεργο περιβάλλον, αυτό μπορεί να τον έχει επηρεάσει.

Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι τον βομβαρδίζετε με πολλά καινούργια πράγματα ταυτοχρόνως και θα έπρεπε για λίγο να αφήσετε τα πτηνά να τα βρουν μεταξύ τους και να είναι "πτηνά". Να παίξει με παιχνίδια, να πλατσουρίσει στα νερά κλπ. Ο ύπνος είναι πολύ νωρίς, ο καημένος ακόμα σφύζει από ενέργεια. 10-12 ώρες επαρκούν για ενήλικα και ημι-ενήλικα μπάτζι. Τέλος, όπως αναφέρθηκε, η αυγοτροφή είναι σημαντική σε περιόδους πτερόρροιας και ανάπτυξης, αλλά μπορεί να παραδώσει ενέργεια στο πουλάκι και να ενεργοποιήσει ορμόνες που καλό είναι να κοιμούνται.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Nausicaa σε ευχαριστώ για όλο σου το ποστ! Για αρχή να σου συστήσω τα παιδιά μου!
Έχω τον Λιουη οποίος είναι το κοκατιλ της οικογένειάς μας και είναι στο σπίτι μας κοντά 1,5 χρόνο, εκπαιδευμένος από εμένα και ελεύθερος μέσα στο σπίτι!
Από την άλλη έχουμε τον Ντιουη ο οποίος είναι ένα Μπατζι και ήρθε στην οικογένεια μας πριν 1,5 μήνα και ακόμη στο κλουβί του καθώς τώρα τον εκπαιδευω!
( Πριν τον Λιουη είχαμε στην οικογένεια μας τον χιουη , ένα Μπατζι που ήταν στο σπίτι μας 8 χρόνια)
Το θέμα το έχουμε με τον Λιουη οποίος είναι εκτός εαυτού αυτές τις μέρες!ο καημένος ο ντιουη απλά παρακολουθεί τις επιθέσεις του λιουη!
Τον μεγάλο λοιπόν ο οποίος είναι πολύ χαδιαρησ το απόγευμα έδωσε σημάδια ηρεμίας! Αύριο θα δείξει δηλαδή ! Απλά αναρωτιέμαι τι έχει να γίνει όταν με το καλό και ο ντιουη θα βγει έξω από το σπίτι του και αυτός!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Ω κρίμα, και ήμουν έτοιμη να ρωτήσω πότε θα πάρετε και τον Χιούη... Λυπάμαι.

Εαν δεν ηρεμήσει, δεν θα βγει από το κλουβί μαζί με τον Λιούη, για το καλό όλων σας. Θέλει αρκετη εκπαίδευση και εμπιστοσύνη μεταξύ παπαγάλου και ανθρώπου γενικά για γίνει κάτι τέτοιο, αλλιώς θα παίζετε κυνηγητό μεσα στο δωμάτιο, και αυτό μόνο περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει. Άρα δεν ανησυχούμε γιαυτό προς το παρόν.

Ο Ντιούη είναι ακόμα σε φάση προσαρμογής και είναι λογικό να έχει μεγαλύτερη επιθετικότητα το πρωι παρά αργότερα, γιατί τα μπάτζι είναι πρωινοί τύποι. Ο τρόπος προσέγγισης κάθε πτηνού είναι διαφορετικός, λόγω χαρακτήρα και παρελθόντος (παρεμπιπτώντως πόσων μην'ων είναι?), οπότε μια μέθοδος που λειτούργησε με ένα πουλάκι δεν σημαίνει ότι είναι αποτελεσματική για ένα άλλο. Αν φρικάριε και μόνο που σας βλέπει, μην τον προσεγγίζετε περισσότερο. Καθιστε σε απόσταση στο ίδιο δωμάτιο και καντε μια ήσυχη δουλειά, στον υπολογιστή πχ, ή διαβάστε. Αυτό έχει σκοπό να αποδείξει ότι δεν αποτελείτε απειλή και μπορείτε να συνυπάρχετε στον ίδιο χώρο ειρηνικά. Αν τα πηγαίνει καλύτερα με την σύζυγό σας δεν είναι ανήκουστο - κάποια ζώα έχουν σαφή προτίμηση φύλου για φροντιστή. Αν λοιπόν δεν της είναι κόπος, μπορεί να αναλάβει εκείνη τα πολύ βασικά της φροντίδας του για κάποιο διάστημα ενώ εσείς στέκεστε πιο πίσω. Όταν χαλαρώσει κάπως, μπορείτε να είστε εσείς ο "καλός" του σπιτιού που του δίνει το κεχρί, ώστε να σας συνδέσει με έξτρα ευχαριστες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, μην τον πιέζετε. Παπαγαλάκι που μοιάζει με μαινώμενο τάυρο στην πραγματικότητα είναι είτε τρομαγμένο είτε τρελαμένο από ορμόνες. Ή και τα δύο.
 
Παιδιά ο Λιουη μια από τα ίδια! Ακόμη στα κάγκελα είναι και στην τσίτα! Τουλάχιστον σταμάτησε να μου επιτηθεται! Με δαγκώνει βέβαια αλλά δεν μου κάνει επίθεση! Χθες με άφησε να τον χαϊδεψω! Αλλά σήμερα μου έριξε και μια δαγκωνια!?
Τον βγάζω έξω από το σπίτι του και τον αφήνω! Κάθομαι στο σαλόνι και είναι μια χαρά! Όταν κάνω πως πλησιάζω περνάει στάση επίθεσης και περιμένει!
Άντε να δούμε που θα πάει η βαλίτσα!
 
Παιδιά , σήμερα ο Λιουη επιτέθηκε και στην γυναίκα μου! Θα κάνω μια δοκιμή να απομακρύνω το Μπατζι από τον χώρο του λιουη ,μήπως είναι η πέτρα του σκανδάλου και έχει τρελαθεί ο άλλος!
 
Λες να ζηλεύει επειδή δίνεται σημασία στο budgie ; Δεν είχε ξανακάνει τέτοιου είδους "επιθέσεις" πριν έρθει το budgie στο σπίτι; Αυτά τα 2 τα πάνε καλά μεταξύ τους;
 
@HxC είχε ξανακάνει επίθεση το καλοκαίρι αλλά κράτησε 3 ημέρες! Τώρα αυτός έχει 1 βδομάδα έτσι! Με το Μπατζι πάει και την αράζει πάνω από το κλουβί του σε στάση εξουσίας και τον περιμένει !να δω τώρα πως θα πάει πού τον απομάκρυναν!
 
@Nausicaa χρειάζομαι την βοήθεια σου!
Όπως κατάλαβες το θέμα το έχω με το κοκατιλ! Εξακολουθεί να είναι επιθετικός μαζί μου ενώ ήμασταν τόσο αγαπημένοι! Ζητούσε συνέχεια τα χάδια μου! Τώρα απομάκρυνα το Μπατζι από κοντά του , μη τυχών ήταν ο μικρός το θέμα! Ακολούθησα την συμβουλή σου και τον βγάζω από το κλουβί του και κάθομαι μακριά του! Τους είναι ήρεμος αλλά όταν πλησιάζω αλίμονο μου!
Τι προτείνεις; Πολύ στεναχωρέθηκα!
 
Θα σου πρότεινα να το αφήσεις να δεις πως θα πάει τώρα που απομακρύνες το budgie . Μπορεί να επανέλθει στη παλιά του συμπεριφορά. Παρεμπιπτόντως πρόσεχε μην σου κόψει κάνα αυτί χείλος κτλπ εφόσον είναι επιθετικός.
 
@Lioui Με τιμάτε που με ρωτάτε απυεθείας, αλλά ας είναι σαφές ότι δεν είμαι ειδική στην εκπαίδευση, το αντίθετο, οι δαγκωνιές στο χέρι μου το αποδεικνύουν!

Μπορεί να αντιδρά για ορμονικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, οφείλετε να σεβαστείτε τα σηματα που σας δίνει. Αν δεν θέλει επαφή αυτήν την στιγμή, δεκτο, περιττες οι ερωτήσεις του γιατί. Δώστε του παιχνίδια να ασχολείται και να ξεσπά, αφήστε τα στην ησυχία τους και κρατηστε αποστάσεις. Οι αλλαγές είναι δύσκολες για όλα τα πτηνά.
 
Λοιπόν εγώ θα τρελαθώ! Πριν από μία ώρα μου επιτέθηκε και με δάγκωσε τόσο δυνατα που νόμιζα ότι με μαχαίρωσαν! Από τις φωνές μου ήρθε η κόρη μου μέσα και μόλις την είδε ο Λιουη έκανε την κότα! Γενικά δεν τα πειράζει καθόλου τα παιδιά! Και τώρα όπως βλέπεται στις φωτό , σαν να μην τρέχει τίποτα! Όλα καλά! Όπως πριν! Βέβαια μπορεί να του γυρίσει στο δεύτερο λεπτό ξανά και να ψάχνω δάχτυλο!
 

Συνημμένα

  • IMG_20211110_163848.webp
    IMG_20211110_163848.webp
    58,7 KB · Προβολές: 15
  • IMG_20211110_163826.webp
    IMG_20211110_163826.webp
    42,7 KB · Προβολές: 15
  • IMG_20211110_163752.webp
    IMG_20211110_163752.webp
    37,4 KB · Προβολές: 15
Δεν ξέρω να σε βοηθήσω σε αυτά που περνάς και γιατί συμπεριφέρεται έτσι, αν και αισθάνομαι ότι ζηλεύει, αλλά πρόσεχε τα παιδιά όταν τον έχεις έξω γιατί απ' ότι κατάλαβα είναι απρόβλεπτος. Μακάρι να ηρεμήσει και να περνάτε όμορφα μαζί. Είναι γλύκας, πάντως.
 
σε εμενα την ιδια συμπεριφορα είχε το κοκατιλ μου (αρσενικο) για λίγες μερες, οταν ειχα βαλει την φωλια στο κλουβι. ουτε να περασω απο κοντα 2 μετρα δεν μπορουσα. την θεωρουσε αποκλειστικα δικια του? φοβοταν μη τη πειραξω? δεν γνωριζω...ουτε την θυληκια αφηνε να μπει! βλεποντας ομως πως τιποτα δεν αλλαζει για ενα διαστημα (το δοκιμασα μια δυο φορες ακομη), εβγαλα την φωλια, και δεν την ξαναεβαλα ποτε. χωρις την φωλια ειναι ο παλιος μου ρικο.
μηπως κατι παρομιο συμβαινει με το δικο σου?? φοβαται μη του παρει κατι που θεωρει δικο του?. προστατευει κατι?
παντως κανε υπομονη μεχρι να του περασει... μηπως χρειαζεται ξανανα κερδισεις την εμπιστοσυνη του ...?...
ειναι πολυ γλυκος παντως 😍!
 
Παιδιά ο Λιουη έπειτα από την απομάκρυνση του Ντιουη, ήρθε στα ίσια του! Να φανταστείτε σήμερα τρώγαμε όλοι μαζί στο τραπέζι! Όλη η οικογένεια και ο Λιουη στην μέση του τραπεζιού να τρώει από το πιάτο του! Πολύ χαρά πήρα σας λέω!
 
Παιδιά! Ο Λιουη μια από τα ίδια! Φουλ επίθεση ξανά! ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΟΜΩΣ! Δεν πειράζει κανέναν άλλον! Τα έχει βάλει μαζί μου μόνο! Προστατεύει πολύ το σπίτι του! Δεν ξέρω γιατί, εχει σχετικά νέα παιχνίδια μέσα( παλιά που τα είχα βγάλει και τα ξαναεβαλα) αλλά προστατεύει με νύχια και με δόντια το σπίτι του! Καμιά ιδέα;
 
Back
Top