Γενικά Ξεφλούδισμα γύρω από το ράμφος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alonso
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alonso

PB New Member
Εγγραφή
14 Απρ 2017
Μηνύματα
82
Πόλη
Λευκωσία
Γεια σας παιδιά

Τον περασμένο Ιούνιο απέκτησα ένα ζευγάρι καναρινιών 2 μηνών περίπου. Από τότε είναι μαζί στο κλουβί αγαπημένα. Πριν ένα μήνα το θηλυκό άρχισε να κτίζει τη φωλιά της και από τα 4 αυγά που έκανε αποκτήσαμε 4 μικρά αλλά μέσα στη βδομάδα πέθαναν τα 3 και αρχές της επομένης και το 4ο.

Πριν λίγο καιρό έκανε δεύτερη γέννα (5 αυγά) και τα αυγά είναι περίπου 10 ημερών. Τις τελευταίες μέρες πρόσεξα ένα ξεφλούδισμα και κοκκίνισμα γύρω από το ράμφος (δες φωτογραφία).

ραμφος_καναρινι.webp

Όσον αφορά τη συμπεριφορά της έγινε λίγο παράξενη πριν τη γέννα, έχασε λίγο τη ζωηράδα της αλλά μόλις άρχισε να γεννά όλα ήταν καλά. Φυσικά τις τελευταίες μέρες είναι στη φωλιά με τα αυγά, δεν ξέρω αν είναι κάποια αρρώστια.

Το μόνο που άλλαξα το τελευταίο 20 ημερο ήταν που πρόσθεσα αυγοτροφή και αυγό, σουπιοκόκαλο και σταμάτισα τη διατροφή με φρούτα.
 
Τις τελευταίες μέρες πρόσεξα ένα ξεφλούδισμα και κοκκίνισμα γύρω από το ράμφος (δες φωτογραφία).
Προσωπικά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα στο ράμφος της. Κάτι ανησυχητικό δλδ...

Όσον αφορά τη συμπεριφορά της έγινε λίγο παράξενη πριν τη γέννα, έχασε λίγο τη ζωηράδα της αλλά μόλις άρχισε να γεννά όλα ήταν
Προφανώς η συμπεριφορά αυτή οφείλεται στήν κούραση. Είναι δύσκολο για τα καναρινάκια μας να γεννούν αυγά. Δυσκολεύονται και κουράζονται.. Οπότε φυσιολογικό! Και ειδικά για 2η γέννα. Εσύ θα έπρεπε στο 2ο αυγό να της δίνεις κάθε μέρα, μέχρι να κάνει και το πεμπτο αυγό, ασβέστιο στο νεράκι της και μόνιμα κόκκαλο σουπιάς.


από τα 4 αυγά που έκανε αποκτήσαμε 4 μικρά αλλά μέσα στη βδομάδα πέθαναν τα 3 και αρχές της επομένης και το 4ο.
Με το καλό να βγουν τα μικρά και μακάρι αυτά να τα καταφέρουν! Εγώ θα επιμέινω στο να πας τις κουτσουλιές των γονιών για ανάλυση...
 
Ούτε εγώ παρατηρώ κάτι το ανησυχητικό στο καναρίνι της φωτογραφίας που παρατέθηκε.
Στη προκειμένη, όμως, περίπτωση, η όποια επέμβαση ή παρενόχληση μπορεί να έχει άσχημες εκβασεις.
Το κλουβί είναι στογγυλό;
Αν είναι πράγματι, το σχήμα του επηρεάζει αρκετά τη Ψυχολογία των πουλιών με συνέπεια να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ακατάλληλο.
Υπάρχουν, ωστόσο, άλλες, πιο οικονομικές λύσεις και πιο ιδανικές.
 
Κι εγώ πάντως παρατηρώ απο τη φωτό αραίωση πούπουλων στην ακτή του ράμφους και ίσως και στην περιοχή πέριξ του ματιού. Το είχε πάθει μία καναρα μου, αλλά στην πορεία επανηλθε. Δεν ξερω όμως τι θα μπορουσε να φταίει.
 
Όσο για τα αυγά (alicedros ) έχει γεννήσει εδώ και 10 μέρες. Όσο για το κλουβί (Εκηβόλος) ναι είναι στρογγυλό και ναι θα το αλλάξω με ορθογώνιο με χώρισμα στη μέση, τώρα είναι αδύνατο πρέπει να μεγαλώσουν λίγο τα μικρά, το ξαναμίλησα με (ianos) πριν λίγες μέρες, κάτι σαν μύκητες σκέφτηκα ότι μπορεί να είναι αλλά με τη γέννα δεν έχω πολλές επιλογές, η καναρίνια καλά είναι για τα μικρά όταν βγουν ανησυχώ. Θα περιμένω ακόμα 5-6 μέρες να βγουν και τα μικρά και να δω και την κατάστασή της
 
Περίμενε εντωμεταξύ μηπως απαντήσει κάποιο άλλο μέλος που να γνωρίζει στα σίγουρα την κατάσταση.
 
Δεν φαίνεται πράγματι κάτι ιδιαίτερο στην περιοχή. Αλλά ο όποιος ερεθισμός ή ανωμαλία στο πτέρωμα σ' αυτή την περιοχή, παρατηρείται σε όλα τα θηλυκά την εποχή που ταΐζουν. Εκείνο που είναι πολύ επικύνδινο είναι τα μαλλιά για πλέξιμο που της έχεις δώσει να κάνει φωλιά. Αν είναι μάλλινα η θερμοκρασία στα ύψη, αν είναι ακριλικά αποτελούν "παγίδες" για τα μικρά αλλά και για την μητέρα. Ξεφτίζουν οι άκρες, μπλέκονται στα πόδια ή και καταπίνονται απο τα μικρά σε μορφή χνουδιών με άσχημη κατάληξη.☹
- Εχεις ένα πολύ όμορφο θηλυκό, αλλά όλο το θέαμα της φωλιάς είναι λυπηρό. Το υλικό ακατάλληλο, η στήριξη ανύπαρκτη. Αν σ' αυτή την φωλιά μεγαλώσουν 3-4-5 μικρά σε λίγες μέρες θα είναι στο πάτο του κλουβιού ή τα μικρά ή η ίδια η φωλιά. Βάλε ένα πάτηθρο ακριβώς κάτω απο το ψαθί της φωλιάς τουλάχιστον να το στηρίζει.
 
Οι φωλιές πάνω κάτω είναι όλες ιδίες. Θα προσπαθήσω όταν γεννηθούν τα μικρά να κατεβάσω το κλουβί και να βάλω κάτι μεγαλύτερο γύρω γύρω να το κρατά όσον αφορά το υλικό που φτιάχτηκε η φωλιά το αγόρασα από pet shop ειδικά για φωλιές, κπλά τις έδωσα και 2-3 κομμάτια μαλλί
 
θα προσπαθήσω όταν γεννηθούν τα μικρά να κατεβάσω το κλουβί και να βάλω κάτι μεγαλύτερο γύρω γύρω να το κρατά
Προς το παρόν όμως δεν έχεις να χάσεις κάτι, αν βάλεις μια πατήθρα κάτω από τη φωλιά. Μερικά δευτερόλεπτα χρειάζεσαι.
 
Back
Top