Αναπαραγωγή Οι δύο πετυχημένες γέννες μας φέτος!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης grekosdx
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
κοιτα τωρα τι μου εκανες. Θα με κανεις να παρω καναρινι παναθεμα σε.
κουκλακια!
Γιατί όχι; 😀! Μια ακόμη ψυχούλα, στα χέρια κάποιου που αγαπάει τα πουλιά, δεν είναι κακό! Άντε, με το καλό! Κι εγώ από 1 καρδερίνα-δώρο ξεκίνησα και κοίτα που έφτασα! 19 ψυχές έως τώρα... Και συνεχίζουμε!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sunny
πανεμορφα ειναι! Ειδικα τα καναρινια της 2ης φωτογραφιας εχουν υπεροχα χρωματα, να τα χαιρεσαι!
Σ'ευχαριστώ.. Είναι από τη 2η γέννα.. Παρατήρησα ότι όσο περισσότερες γέννες έκανε, τόσο ποιο ανοιχτόχρωμα βγήκαν τα περισσότερα (κάτι έπαιξε ρόλο σε αυτό, οι ειδικότεροι θα ξέρουν...). Τα σκουρόχρωμα, όπως η μάνα, βγήκαν στην 1η γέννα και επίσης τα 1-2 πρώτα της 2ης γέννας είχαν κάπως σκούρα χρώματα..
 
Όσο ζευγαρώνει ο αρσενικός όσο αποδυναμώνει το σπέρμα του και τόσο πιο ανοιχτόχρωμα βγαίνουν τα μικρά. Στην πρώτη γέννα πάντα είναι πιο σκούρα από τα μικρά της τρίτης.. :)

Ένας φίλος μου καναρινάς και καρδερινάς μου έχει πει ότι στην τέταρτη γέννα θα είναι όλα σχεδόν άσπρα.. Φυσικά καμία θηλυκιά μου δεν την έχω αφήσει μέχρι και τέταρτη γέννα οπότε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει.. :)
 
Κι εγώ περιμένω πότε θα φτάσει στο σημείο να ψιλομεγαλώσουν τα νεογνά και κατόπιν θα βάλω το χώρισμα... Θα τους αφήσω να βλέπονται, για να μην έχω κανένα θέμα "ψυχολογικό" και για να μπορεί να ταϊσει τα μικρά, μιας και είναι πολύ καλός πατέρας! Αλλά αν τον αφήσω μαζί με τη θηλυκιά, θα πάμε όχι για 4η αλλά και για 5η γέννα! 😀
 
Αν τα αφήσεις να βλέπονται δε θα ξεπυρώσει ποτέ η κανάρα και θα κάνει αυγά κάτω... Ψυχολογικά δεν παθαίνουν! Μη φοβάσαι...

Τέλος πάντων αυτά θα τα πούμε πιο μετά!
 
Έχασα ένα πολύ καλό πουλί έτσι! Τον χώρισα να μη βλέπει τη θηλυκιά και από το στρες του έμεινε... Με πείραξε πολύ και φοβάμαι μην έχω πάλι τα ίδια!
 
Όσο ζευγαρώνει ο αρσενικός όσο αποδυναμώνει το σπέρμα του και τόσο πιο ανοιχτόχρωμα βγαίνουν τα μικρά. Στην πρώτη γέννα πάντα είναι πιο σκούρα από τα μικρά της τρίτης..
Το ίδιο DNA υπάρχει στο σπέρμα όσες φορές κι αν παραχθεί. Δεν είναι εκτυπωτής η κανάρα, όσο πιο καινούργιο το μελάνι, τόσο πιο σκούρα τα γράμματα. :)
 
Σταύρο, γνωρίζεις γιατί μπορεί να συνέβει αυτό; Όντως πάντως τα πρώτα πουλάκια βγήκαν πολύ σκούρα (σαν τη μητέρα) και όσο ποιο μακρυνή ήταν η γέννα (χρονολογικά εννοώ, δλδ τελευτίος νεοσσός, μεταγενέστερη ημερ/νία κλπ), τόσο ποιο άσπρα βγήκαν τα πουλάκια! Το μαρτυρούν και οι φωτό! Δεν έχω περαιτέρω γνώσεις περί πουλιών, οπότε δεν ξέρω γιατί έγινε, πάντως από τροφή, τους έδινα ότι σε κάθε γέννα!
:)
 
Η γενετική λειτουργεί περισσότερο ως ψηφιακή τεχνολογία. Αν υπάρχει "σήμα" λειτουργεί, αν δεν υπάρχει όχι. Το σπέρμα είτε γονιμοποιεί, είτε όχι. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η δημιουργία του νέου ατόμου, η εμφάνιση το φύλο κ.λπ. καθορίζονται από το συνδυασμό του DNA που φέρει το σπέρμα και το ωάριο. Δεν είναι δηλαδή μπογιά το σπέρμα.
 
Ένα ακόμη βιντεάκι, με τους 3 νεοσσούς της 3ης γέννας, την ώρα που τα ταϊζει η κανάρα! Από τις ποιό ωραίες στιγμές, που πάντα ήθελα να καταγράψω σε βίντεο!
Φέτος το κατάφερα! Για όλους τους φίλους του φόρουμ, αφιερωμένο!
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
 
πανεμορφα τα χνουδωτα μωρα σου χρηστο! Εχεις βρει νεους γονεις ή θα τα κρατησεις;
 
πανεμορφα τα χνουδωτα μωρα σου χρηστο! Εχεις βρει νεους γονεις ή θα τα κρατησεις;
Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Για την ώρα θα τα κρατήσω όλα, μέχρι να αρχίσουν τα κελαηδήσματα και να καταφέρω να ξεχωρίσω τα αρσενικά από τα θηλυκά! Μετά θα δω.. Πάντως, εάν είναι να δώσω κάποια, θα βάλω ένα ποστ!
 
νταξει με αποτρελανες τελειως σημερα!
Είπαμε! Εϊμαι (λίγο;) ψώνιο και ένεκα και το επάγγελμα, έχω πρόσβαση σε τέτοια! 😀! Big brother γίναμε στο σπίτι! Κατευθείαν εγγραφή στο laptop, σμίκρυνση όγκου video και... Ανάρτηση στο youtube! Ουδέν κρυπτόν υπό την κάμερα! 😀! Δεν είναι όμως ωραίο να το βλέπεις ξανά και ξανά; Από την 1η γέννα (πριν χρόνια) το είχα κατά νου!
 
Back
Top