Με τον Ερνέστο ποτέ δεν είχαμε θέμα όσον αφορά τα αποξηραμένα βότανα. Θυμάρι, δυόσμο, ρίγανη ιδίως τα τσάκιζε σε βαθμό που κάποιες φορές έμπαινε στο βάζο κι έτρωγε πριν προλάβουμε να του βγάλουμε εμείς στην ταϊστρα. Τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα του βγάζαμε κάποιο αποξηραμένο βότανο κι αυτός το τιμούσε δεόντως.
Στα φρέσκα όμως είχαμε "θεματάκι". Το αριστοκρατικό του ράμφος ως φαίνεται δεν είναι για τέτοιες ασχολίες και τα σνομπάριζε σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε με το πέρασμα του χρόνου το μόνο φρέσκο πράγμα που καταφέρναμε να τον ταϊσουμε ήταν το μπρόκολο και κανένα ροδάκινο. Από άλλα φρούτα και πρασινάδες ξηρασία.
Πριν περίπου έναν μήνα αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε και να ανανεώσουμε τον "κήπο" της βεράντας μας. Μέσα σε όλα πήραμε και κάποια μυρωδικά, ρίγανη, δυοσμο και δεντρολίβανο (και σπόρους γλιστρίδας που θα φυτευτούν σήμερα σε γλαστρα). Κορφολογώντας πριν λίγες μέρες το δεντρολίβανο πήραμε μέσα και πλύναμε μερικά κλαδάκια, αφήνοντάς τα στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό.
Μετά από λίγο βλέπουμε το πράσινο τερατίδιο να έχει πλησιάσει με κάθε προφύλαξη και να έχει επιδοθεί στο ανηλεές τσάκισμα του δεντρολίβανου μέχρι τελευταίου... φύλλου. Αφού έγλυψε και το κοτσάνι ζήταγε κι άλλο.
Πλέον δε του δίνουμε κάθε μέρα βέβαια, αλλά όποτε βλέπει το δεντρολίβανο (όταν τον βγαζουμε στη βεράντα να λιαστεί) πως να το πω... Τρέχουν τα σάλια του
Στα φρέσκα όμως είχαμε "θεματάκι". Το αριστοκρατικό του ράμφος ως φαίνεται δεν είναι για τέτοιες ασχολίες και τα σνομπάριζε σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε με το πέρασμα του χρόνου το μόνο φρέσκο πράγμα που καταφέρναμε να τον ταϊσουμε ήταν το μπρόκολο και κανένα ροδάκινο. Από άλλα φρούτα και πρασινάδες ξηρασία.
Πριν περίπου έναν μήνα αποφασίσαμε να εμπλουτίσουμε και να ανανεώσουμε τον "κήπο" της βεράντας μας. Μέσα σε όλα πήραμε και κάποια μυρωδικά, ρίγανη, δυοσμο και δεντρολίβανο (και σπόρους γλιστρίδας που θα φυτευτούν σήμερα σε γλαστρα). Κορφολογώντας πριν λίγες μέρες το δεντρολίβανο πήραμε μέσα και πλύναμε μερικά κλαδάκια, αφήνοντάς τα στην άκρη για να τα χρησιμοποιήσουμε στο φαγητό.
Μετά από λίγο βλέπουμε το πράσινο τερατίδιο να έχει πλησιάσει με κάθε προφύλαξη και να έχει επιδοθεί στο ανηλεές τσάκισμα του δεντρολίβανου μέχρι τελευταίου... φύλλου. Αφού έγλυψε και το κοτσάνι ζήταγε κι άλλο.
Πλέον δε του δίνουμε κάθε μέρα βέβαια, αλλά όποτε βλέπει το δεντρολίβανο (όταν τον βγαζουμε στη βεράντα να λιαστεί) πως να το πω... Τρέχουν τα σάλια του