Αναπαραγωγή Ο ένας από τους νεοσσούς δεν αναπτύσσεται καλά, έχει splayed legs;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Ποσα γευματα του δινεις την ημερα και σε τι αποσταση το ενα απο το αλλο; Ειναι ακομη μαζι με αλλα πουλια στο κλουβι;
 
Ναι ειναι μαζι με τα αλλα καναρινια.. Δεν εχω σταθερη ωρα που δινω φαγητο.. Ξερω πως αν θελει θα φαει και αυγοτροφη.. Σιγουρα του δινω πρωι και βραδυ. Συνολικα την ημερα τον ταιζω 3-4 φορες.
 
4 ειναι πολλες νομιζω. Ξεκινα αφαιρωντας ενα γευμα απο το προγραμμα του ωστε να αρχισει να νιωθει λιγο εντονοτερα την αναγκη να βρει τροφη. Στο τελος (μεχρι να αρχισεις δουλεια) να κρατησεις μονο το πρωινο και βραδινο ταισμα δημιουργωντας του την αναγκη να βρει να φαει μονος του μεσα στην ημερα. Ουτως η αλλως θα ερθει εκεινη η στιγμη αφου θα λειπεις απο το σπιτι αναγκαστικα.

Βαλε και μερικα σπορια μεσα στην αυγοτροφη. Στην αρχη λιγα ισα ισα να πετυχαινει που και που απο κανενα κι οσο περνουν οι μερες ολο και περισσοτερα.
 
Μα θα ερθει σιγουρα; Μην τον δω πεθαμενο.. Νομιζα πως αν εβλεπε τους αλλους που τρωνε να δοκιμαζε.. Αυτος δεν παει κοντα στην τροφη.. Να αναφερω πως το σωμα του ειναι σαν ενα μικρο καναρινακι.. Οπως τις φωτο πιο πανω. Δεν αλλαξε τιποτα!
 
Κι γω δεν νομίζω να πάθει κάτι από τη στιγμή που τρώει και τσιμπάει αυγοτροφη μόνο του. Και αυτό που πολύ σωστά λέει ο Ανέστης πρέπει να το κάνεις γιατί κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει να τρώει σποράκια. Δεν γίνεται να ζει μόνο με αυγοτροφη, αυγό, φρούτα και λαχανικά. Ούτως ή άλλως θα το ταΐζεις πρωί βράδυ γιατί να πεθάνει;
 
Και αν δεν κάνω λάθος τους σπόρους κία και καμελίνα επειδή είναι πολύ ψιλοί δεν νομίζω ότι τους σπάνε.. Βάλε λίγο κια και καμελίνι στην αυγοτροφή, τάισε τον μόνο πρωί και πες μας εντυπώσεις! 😉
 
Αριάδνη μπράβο σου για όλη την προσπάθεια! Το πουλάκι είναι πανέμορφο, δυστυχώς δεν γνωρίζω πως να σε βοηθήσω αλλά σε συγχαίρω για ότι κάνεις.
 
Γεια σας.. Η κατασταση ειναι η ιδια.. Δεν ξερω τι αλλο να κανω
 
Αν πλεον δεν εχεις αρκετο χρονο να ασχολεισαι μαζι του ισως να ηταν καλη ιδεα να τον δωσεις σε ενα εμπειρο μελος που εχειιι περισσοτερο χρονο για να ασχοληθει μαζι του μεχρι το πουλακι να μεγαλωσει.
 
Αν πλεον δεν εχεις αρκετο χρονο να ασχολεισαι μαζι του ισως να ηταν καλη ιδεα να τον δωσεις σε ενα εμπειρο μελος που εχειιι περισσοτερο χρονο για να ασχοληθει μαζι του μεχρι το πουλακι να μεγαλωσει.

Ελευθερια, η Αριαδνη ειναι στην Κυπρο.
 
Back
Top