Αναπαραγωγή Ο ένας από τους νεοσσούς δεν αναπτύσσεται καλά, έχει splayed legs;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
H λύση είναι, μαλακοί και αγαπημένοι σπόροι. Βάλε σε μια ταίστρα ΠΕΡΙΛΛΑ - ΚΑΜΕΛΙΝΑ - ΦΟΝΙΟ - ΚΙΑ σε ίσες αναλογίες και παρακολούθησε τί απ' όλα θα σπάει με μεγαλύτερη ευκολία. Αυτόν που θα προτιμήσει δώσε τον σε ποσότητες και κάθε εβδομάδα συμπλήρωνε και έναν καινούργιο. Η σειρά καλόν θα είναι να ξεκινάει με ΝΙΖΕΡ-ΑΠΟΦΛΙΩΜΕΝΗ ΒΡΏΜΗ-ΛΙΝΑΡΙ
 
Πιανει με το ραμφος του αλλα δεν τα σπαει για να φαει; Ειχα διαβασει καπου οτι μερικοι εκτροφεις περνουσαν τους σπορους με εναν βαρυ πλαστη χωρις μεγαλη πιεση για να μην τους λιωσουν. Αναμεσα σε 2 λαδοκολες απλωναν σπορακια και τα πατουσαν για να ραγισουν τα τσοφλια τους και να ανοιξουν λιγο για να ξεκινησουν τα μικρα πουλακια να τρωνε ευκολοτερα.
 
Οχι.. Δεν τα αγγιζει καν.. Αυριο να δοκιμασω αυτο που μου ειπες.. Αν τα κραταω ισως δοκιμασει
 
Ενημερωση για τον Λαζαρο. Δοκιμασαμε και μαλακους σπορους αλλα δεν τους αγγιζει.. Την αυγοτροφη με αυγο την τρωει απο συριγγα.. Σε ταιστρα δεν δοκιμαζει. Τρωει μονο αυγοτροφη εμποριου.

Ετσι σκεφτηκα πως θα ηταν καλο καποιος να του δειξει τι να τρωει και πως.. Τον εβαλα στο κλουβι που εχω τα κοκκινα καναρινια. Εβαλα μαρουλι και το δοκιμασε. Ενω οταν ηταν μονος δεν το αγγιζε. Σπορους δεν εφαγε ακομη.. Θα συνεχισω να τον ταιζω ομως..

Καλα εκανα;
 
Καλά σκέφτηκες, βάλε σποράκια σε ενα δισκάκι στο πάτο του κλουβιού ώστε να μπορεί να δει τα άλλα καναρίνια να τα τρώνε και τον τρόπο για να τα ανοίξει. Επίσης αυγό. Τα πουλιά μαθαίνουν με την παρατήρηση και την μίμηση και η ομαδική ζωη ειναι σημαντική ιδιαίτερα για τα νεαρά.
Αν ειναι αδύναμος και δεν μπορεί να τα σπάσει, μπορείς να σπάσεις μερικά εσύ όπως περιγράφει ο Φοίβος παραπάνω.
 
Αριάδνη μου πόσο ημερών είναι πιο ο Λαζαράκος; Ναι βάλτο μαζί με άλλα έτσι θα δει και θα μιμηθεί τα υπόλοιπα.. Πρέπει κάποια στιγμή να μάθει να τρώει και σπόρους!
 
Είναι 67 ημερών.. Σε αυτό το κλουβί είναι και τα αδέλφια του.. Σήμερα έκανε το πρώτο του μπάνιο.. Αφού πρωτα έκαναν τα υπολοιπα. Είναι πολύ μικροτερος και τα φτερά του είναι αδύναμα σε σχέση με τα αδέλφια του.
 
Καλά νέα, πρέπει να κοινωνικοποιηθεί πια, όμως έχε τον στον νου σου μήπως του επιτεθούν τα υπόλοιπα βλέποντάς τον αδύναμο.
 
Και μένα ο Άγγελος που βλέπετε στην φώτο μου και που από 15 ημερών τον τάιζα εγώ αποκλειστικά, άργησε πολύ να φάει σποράκια αλλά όχι και τόσο... Κάπου 40 ημερών ή και λίγο παραπάνω τα κατάφερε.. Τον είχα μαζί με τα άλλα απλά πήγαινα και τον τάιζα και τον έβγαζα από το κλουβί και αυτό το κάνω ακόμα!
Αλλά έχω παρατηρήσει ότι δεν είναι και πολύ κοινωνικοποιημένος. Δηλαδή πάνε τα υπόλοιπα του αγριεύουν να φύγει για να φάνε αυτά και εκείνος κάθεται και τα κοιτάει.. Δεν καταλαβαίνει ότι αυτό είναι επιθετική συμπεριφορά και ότι πρέπει να φύγει..
Δηλαδή σκέφτομαι φέτος να τον ζευγαρώσω αλλά δε ξέρω αν θα καταφέρει να κάνει το καθήκον του! 😛 Είμαι σίγουρη ότι προτιμάει να είναι μαζί μου παρά με τα υπόλοιπα καναρίνια! 😛
 
Εβαλα περισσοτερες ταιστρες για να εχουν πολλες επιλογες και να μην τον τσιμπανε.. Νομιζω επρεπε να γινει αυτη η κινηση, δεν δοκιμαζε κατι που του ηταν αγνωστο. Ακομη και αυτο που του εδινα με την συριγγα εκτος αυτης δεν το αγγιζε.. Ελπιζω να τον δω συντομα να τρωει και τροφη..
 
Ο Λάζαρος δεν τρώει τροφή ακόμη... Δεν ξέρω τι θα κάνω .. Δεν γίνεται να το ταιζω για παντα.
 
Δοκιμάζει που και που τις λιχουδιές που βάζω.. Όπως πχ μαρούλι.. Αλλά δεν γίνεται να τον ταιζω μια ζωή. Τι να κάνω;
 
Κανε κι αλλη υπομονη και ταιζε τον οσο ζηταει. Δεν μπορεις να κανεις και τιποτε αλλο. Με την ελπιδα οτι εστω και πολυ αργοτερα απο το φυσιολογικο θα ωριμασει και θα ανεξαρτητοποιοηθει.
 
Κάνω.. Αρχές του αλλου μήνα δεν θα έχω πολύ ελεύθερο χρονο.. Φοβάμαι μην το χασω
 
Εγώ τώρα που το θυμάμαι, όταν ο Άγγελος (ο μικρός στη φώτο που μεγάλωσα από 15 ημερών) είχε φτάσει 35-40 ημερών και δεν έτρωγε ακόμα μόνος του, είχαμε πάει για 3 μέρες οικογενειακώς Πήλιο και όταν γύρισα δε δεχόταν την σύριγγα! Είχε αρχίσει να τρώει μόνος του από την πείνα υποθέτω! Δεν λέω να το δοκιμάσεις απλά το λέω σαν παράδειγμα...

Κι άλλα σποράκια πήρες; Κια, καμελίνα κτλ κτλ;
 
Αγορασα οτι μου ειπε ο κυριος Μακης.. Δεν πηγαινει καν να τσιμπισει, να δοκιμασει την τροφη.. Αν πηγαινε θα με βοηθουσε αλλα αυτος τιποτα.
 
Back
Top