Γενικά Ο πανέξυπνος κόρακας

Πόλη
Ηράκλειο
δεν συμπαθουσα πολυ τα κορακια αλλα τελικα ειναι πολυ πανεξυπνα πουλια βαζω στο χωραφι νερο για να πηγαινουν να πινουν τα πουλακια νερο και σημερα παρακολουθουσα ενα κορακα επαθα πλακα ειχε πιασει ενα παξιμαδι μαλον ηταν η ξερο ψωμι το βουτουσε στο νερο να μαλακωση να το φαει καθε πρωι ακουγα κοτσιφια γαρδενια και ειχε και πολλα σπουργιτακια τωρα και 20 μερες ουτε κοτσιφια βλεπω ουτε γαρδενια και λιγα σπουργιτια ενω ηταν παρα πολλα υπαρχει πιθανοτητα τα κορακια να τρωνε τα πουλακια

Τα κοράκια(the crows) είναι σαρκοφάγα πτηνά. Ασφαλώς Δημήτρη μου όπως αναφέρεις είναι πανέξυπνα πτηνά.
images-4.webp
υπαρχει πιθανοτητα τα κορακια να τρωνε τα πουλακια
Γνωρίζω ότι κάνουν τις επιθέσεις τους σε φωλιές με νεοσσούς, σε αδύναμα πουλιά και είναι κυρίως νεκροφάγα.
Μη ξεχνάς την παροιμία "το μεγάλο ψάρι, τρώει το μικρό".

Φοβού the crows,θα έλεγα εγώ αλλά και σεβασμό συνάμα.
Έχουν μπεί και στην παγκόσμια λογοτεχνία απο έναν καταραμένο πριν κάν απ'τους εξ ορισμού καταραμένους.
Φοβήθηκαν Δημήτρη και λούφαξαν και να ήθελαν, που το θελαν, δεν μπορούσαν να τα φάνε όλα.
Απλά πράγματα.

Πως εξηγείς την ξαφνική τους εμφάνιση Δημήτρη; Είχατε τίποτα κοντινές πυρκαγιές;
Πρόσεχε εσύ, τα μάτια σου 14 όπως είδες είναι πανούργα.

μπα εγω εχω το νου. Μου μαρακι αλλα εχω κατι φυλακες σκυλακια δεν σημωνουν κοντα μας ααα γαμωτο λες εγω που εβαλα φωτια και εκαψα τα χορτα να σκαψω το χωραφι να εξαφανιστηκαν τα πουλια;

μαρακι παντα η περιοχη ειχε κορακες και πουλια διαφορα παλια ειχε και γερακια αλλα απο τοτε που ανοιξε ενας αυτοκινητοδρομος που εχει παρα πολυ κινηση τα γερακια εξαφανιστηκαν αλλα κορακια εχει τωρα περιπου 10 μερες δεν βλεπω ουτε κοτσιφια που αυτα με ξυπνουσαν πρωι πρωι κελαιδανε πολυ ομορφα και δεν βλεπω και καρδερινες που παλια ηταν γεματο

Και τα δύο αυτά που λες, καρδερίνες και κοτσύφια κάνουν μια εσωτερική μετανάστευση ανά εποχές. Δεν ξέρω όμως λεπτομέρειες. Όχι δεν φταίει η φωτιά που έβαλες, εκτός αν δεν βρίσκουν πλέον ενδιαφέρον στο σημείο, σκουλήκια κτλ και το αποφεύγουν.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
το καλοκαιρι φυτευω ντοματες αγγουρια πιπεριες μπαμιες φασολακια καλοκαιρινα τωρα εσκαψα να φυτεψω λαχανα μπροκολα κουνουπιδι σπανακι κλπ χειμωνιατικα

Κατα καιρούς και ανάλογα με τις ανάγκες και τον κύκλο ζωής (αναπαραγωγή, διαχειμανση, κλπ) είδη εμφανίζονται ή μετακινούνται σε κοντινές και μή περιοχές. Νομίζω οτι η αναπαραγωγή κοτσυφιων εχει πλεον ολοκληρωθεί, όπως και των καρδερινων τείνει να τελειώσει, τα πουλιά, λόγω ζέστης μετακινούνται σε πιο σκιερά, δροσερά περιβάλλοντα και θεωρω επισης οτι και η φωτιά που έβαλες συγκλίνει στο να αποφεύγουν προς το παρόν το χωράφι σου, διότι προφανώς για την ωρα δεν τους παρέχει τροφή, κάλυψη κλπ. Σαφέστατα η ύπαρξη των κοράκων επισης λειτουργεί ανασταλτικά στην εμφάνιση των άλλων, ειδών που ειναι δυνητικά τα θηράματά τους.

Είναι ευφυέστατα, όπως όλα της οικογένειας τους!

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Δουλεύει σκληρά για το κολατσιό του :) Απίστευτο!

Back