Ασθένειες Να πάω στον ΕΚΠΑΖ ή στον πτηνίατρο ένα τραυματισμένο σπουργιτάκι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Sapien
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
...

Εν αντιθεσει, ο κυριος απο την ΕΚΠΑΖ μου ειπε οτι εχουν περιθαλψει κ θεραπευσει πουλια που ειχαν παρομοιο προβλημα.. Οτι δεν ειναι σποροφαγα.. Κ οτι δεν πρεπει να κινειται για να μην τραυματιζει παραπανω το φτερο του.

...

Είχε δίκιο η κτηνίατρος στο ότι στο ΕΚΠΑΖ εχουν μεγαλύτερη πείρα. Αυτούς να ακούσεις. 😉
 
@Φοίβος Εχουν πειρα, αλλα ειναι στην Αιγινα.. Κ επειδη θελω να παρακολουθω την πορεια του απο κοντα, αποφασισα να το παω στην ΑΝΙΜΑ το πρωι για να το δουν. Αν μπορεσουν να του κανουν κ κατι, θα ειναι ο,τι καλυτερο. Μετα θα το παρω πισω. Δεν θα τους το αφησω..
Ουτως ή αλλως κ οι 2 εχουν πολλα παρομοια περιστατικα κ ελπιζω οτι αν τους ζητησω να δουν το φτερο, να το δεσουν αν γινεται κ να το παρω πισω, να κανουν το καλυτερο δυνατο.
Αν τελικα χρειαστει να παει ΕΚΠΑΖ, θα παω κ εγω κ θα γυρισω πισω με το πουλακι. Δεν θελω να το αφησω σε αγνωστα χερια, γιατι το κακομοιρο εχει αρχισει να με μαθαινει κ να ηρεμει σιγα σιγα ☹ Δεν θελω να του προσθεσω αλλο αγχος, αρκετα εχει τραβηξει..
Εχασα χρονο που το πηγα σε ανθρωπο που ουσιαστικα δεν θελησε να κανει κατι για να μην κανει λαθος.. Το οποιο δεν το κατακρινω απαραιτητα.. Αλλα ας μου ελεγε απο την αρχη "ξερεις κατι; Πηγαινε το κατευθειαν εκει, γιατι δεν αναλαμβανω σπασμενα φτερα" ας πουμε..
 
Εχουν πειρα, αλλα ειναι στην Αιγινα.. Κ επειδη θελω να παρακολουθω την πορεια του απο κοντα, αποφασισα να το παω στην ΑΝΙΜΑ το πρωι για να το δουν. Αν μπορεσουν να του κανουν κ κατι, θα ειναι ο,τι καλυτερο. Μετα θα το παρω πισω. Δεν θα τους το αφησω..
Για ποιο λόγο να το πάρεις πίσω;
Κρίνεις πως εσύ μπορείς να του εξασφαλίσεις τα απαραίτητα;
Αν τελικα χρειαστει να παει ΕΚΠΑΖ, θα παω κ εγω κ θα γυρισω πισω με το πουλακι.
Άγνωστα χέρια αυτών της ΕΚΠΑΖ?
Κρίνεις πως τα δικά σου είναι γνωστά και κατάλληλα;
γιατι το κακομοιρο εχει αρχισει να με μαθαινει κ να ηρεμει σιγα σιγα
Αυτό είναι το ζητούμενο;
Να ηρεμήσει στα δικά σου χέρια;
Για ποιο λόγο;
Ένα άγριο πουλί της Ελληνικής φύσης είναι... και τέτοιο πρέπει να παραμείνει...
Κάθε προσπάθεια "φιλοξενίας" πέραν των απαραιτήτων για τη ζωή του, αντιβαίνει στους όρους χρήσης του petbirds για τα άγρια αιχμάλωτα ιθαγενή πουλιά.
Και το σπουργίτι είναι άγριο ιθαγενές πουλί...
 
Καταλαβαίνω πως η Σοφία εννοεί πως στα χέρια της θα έχει το αμέριστο ενδιαφέρον και την φροντίδα ενός ανθρώπου και όχι ότι η ίδια είναι πιο ικανή, γιατί τότε δεν θα το έτρεχε σε γιατρούς και καταφύγια.
Φαντάζομαι πως αν στο σπίτι της δεν σώζεται, θα το παραδώσει.
Φυσικά και είναι άγριο και η θέση του είναι στην φύση αφού διαπιστωθεί η ικανότητά του επιβίωσης.
Επειδή είναι εποχή αναπαραγωγής είναι καλύτερα να ελευθερωθεί στον τόπο του, όπου ενδεχομένως θα επανενταχθεί στο σμήνος του.
Όσοι κάνουμε bird watching, γνωρίζουμε τις απίθανα επιθετικές μάχες των σπουργιτιών.
 
@misalouris Ας χαλαρωσουμε λιγακι. Για βοηθεια μπηκα.. Δεν σκοπευω να το κρατησω σε κλουβι κ να γινουμε "κουμπαρες". Θα σε παρακαλουσα να διαβασεις τα προηγουμενα posts μου.. Αν τα ειχες διαβασει διεξοδικα, θα καταλαβαινες για ποιο λογο φοβαμαι να το αφησω..
Στην τελικη σε οργανωσεις οπως η ΑΝΙΜΑ, εχουν τοσο φορτο κ τοσα περιστατικα, που το να τους πεις οτι θα το φροντισεις εσυ κ δεν τους το "φορτωσεις", ειναι μια μικρη ανακουφιση αναμεσα σε τοσα αλλα που εχουν να φροντισουν..
Με αυτη τη βαση το ειπα. Αν μου πουνε "ξερεις κατι; Πρεπει να το αφησεις εδω να το παρακολουθουμε" εννοειται οτι θα τους το αφησω.. Αλλα εχω ακουσει περιπτωσεις που εχουν αφησει σπουργιτακια κ οταν επαιρναν τηλεφωνο να μαθουνε την πορεια τους, τους ελεγαν "μη σας νοιαζει, το εχουμε εμεις τωρα".. Ετσι *λενε*.
Το να κανω τοσο κοπο να το σωσω, να τα αφησω ολα πισω, χωρις να εχω εμπειρια, αλλα με παρα πολυ θεληση κ ορεξη να ασχοληθω, και στο τελος να μου πουνε "μην ασχολεισαι" κ να μη μαθω ποτε ξανα τι απεγινε, δεν το δεχομαι. Οπως δεν θα εκανα με κανενα αλλο ζωο.
Σκοπος μου ειναι να το παρω πισω, οταν πρεπει (ειτε μου το δωσουν αμεσως, ειτε οταν γινει καλα) κ να το απελευθερωσω στην περιοχη οπου βρεθηκε. Οχι να το εξημερωσω, οπως υποννοησες. Το ζητουμενο ομως ειναι να ηρεμησει το πουλακι, γιατι κ μονο απο αγχος, εχουν φυγει "αδιαβαστα" πολλα.
Απλα προσπαθω να κανω την καλυτερη προσεγγιση, γιατι εχω μιλησει με τοσους απο χθες κι εχω ακουσει τοσα, που θελω οσο γινεται να αποφυγω το χειροτερο.
Δεν θα σου επιβαλλω εγω πώς να σκεφτεις κ τι αποψη να εχεις. Αλλα αυτη ειναι η θεση μου. Κ νομιζω οτι δεν αντιβαινει σε κανεναν κανονα, οταν προσπαθεις για το καλυτερο..

@maria p Εσυ που τα εχεις διαβασει απο την αρχη, φανηκε να καταλαβαινεις καλυτερα κ σ'ευχαριστω που προσπαθησες να ξεκαθαρισεις το τοπιο.
 
@misalouris Ας χαλαρωσουμε λιγακι. Για βοηθεια μπηκα.. Δεν σκοπευω να το κρατησω σε κλουβι κ να γινουμε "κουμπαρες". Θα σε παρακαλουσα να διαβασεις τα προηγουμενα posts μου.. Αν τα ειχες διαβασει διεξοδικα, θα καταλαβαινες για ποιο λογο φοβαμαι να το αφησω..
Διαβάζω όλα τα ποστ πάντα.
Η θέση μου είναι αυτή...
Σε καμία περίπτωση χαλάρωση για τέτοια θέματα.
Κι ο λόγος είναι απλός...
Μπορεί κάποιος να διαβάσει μόνο αυτό και δεν πρέπει να βγάλει λάθος συμπεράσματα.
Φυσικά δεν θέλω να κάνω τον "κακό"...
Ο ρόλος μου είναι αυτός και τον τιμώ όσο μπορώ... ακόμη κι αν σε κάποιους δεν αρέσει.
Κ νομιζω οτι δεν αντιβαινει σε κανεναν κανονα, ...
Ασφαλώς και όχι...
 
@misalouris Καλα κανεις τοτε κ κανεις τον "κακο".. Εννοειται πως κ εγω δεν θελω να βγαινουν λαθος συμπερασματα.
Να εξηγησω λοιπον το οτι το πουλακι το εχω σε ενα δωματιο μονο του. Η μονη επαφη που εχω ειναι να το τσεκαρω να βλεπω οτι ζει, οτι κινειται κι οτι γενικα ειναι ΟΚ, οπως κ για να του αλλαζω νερο, τροφη κτλ.

Σημερα του εχω κ τα δικα μου μεσα, για να εχει παρεα. Φυσικα, τα δικα μου ειναι στα δικα τους κλουβια.

Μιλησα με ενα παιδι απο την ΑΝΙΜΑ κ μου ειπαν οτι αν το παω, δεν θα το ξαναδω. Θα προσπαθησουν να αποκαταστησουν το φτερο κ θα το βαλουν μαζι με αλλα, για να εχει οσο το δυνατον λιγοτερη επαφη με ανθρωπους. Μαλιστα μου ειπε οτι "δεν θελουμε να γινει ανθρωποφιλο" - αυτα ηταν ακριβως τα λογια του.

Καλα μεχρι εδω. Κανενα προβλημα.

Τους ρωτησα ομως τι γινεται στην περιπτωση που ΔΕΝ αποκατασταθει το φτερο κ μου ειπαν οτι "δεν ειναι δικη μου δουλεια απο εκει κ περα". Οτι αυτοι θα κανουν αυτο που πρεπει οποια κ αν ειναι η καταληξη.. Μου ειπε οτι αν θεραπευθει, θα το απελευθερωσουν (δεν θα μου το επιστρεψουν να το απελευθερωσω εγω - ισως επειδη φοβουνται οτι θελω να το κρατησω). Στην περιπτωση που ΔΕΝ θεραπευθει, δεν πηρα ξεκαθαρη απαντηση..

Τι κανω τωρα..?
 
Τι κανω τωρα..?
Εγώ επειδή θεωρώ ότι ένα σπουργιτακι δεν θα άντεχε στα χέρια μου γιατί δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις θα το πήγαινα στην ΑΝΙΜΑ και θα είχα τη συνείδηση μου ήσυχη ότι έκανα το καθήκον μου.
 
Σοφία είναι η πάγια και σωστή κατά την άποψή μου τακτική τους.
Δεν ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν... και αν το καλοσκεφτείς έτσι πρέπει να δρουν.
Ακόμη κι αν αντιδρούμε κάποιοι σε πολλά "άσχημα"... Πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε...
Ξέρουν τι κάνουν... Καλύτερα από μας.
Να τους εμπιστευτείς χωρίς δισταγμό.
 
Δηλαδή δεν δέχονται "έλεγχο" στην δουλειά τους;
Δεν δέχονται να το δέσουν και να το πάρεις πίσω;

Εγώ επειδή θεωρώ ότι ένα σπουργιτακι δεν θα άντεχε στα χέρια μου γιατί δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις θα το πήγαινα στην ΑΝΙΜΑ και θα είχα τη συνείδηση μου ήσυχη ότι έκανα το καθήκον μου.

Σοφία είναι η πάγια και σωστή κατά την άποψή μου τακτική τους.
Δεν ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν... και αν το καλοσκεφτείς έτσι πρέπει να δρουν.
Ακόμη κι αν αντιδρούμε κάποιοι σε πολλά "άσχημα"... Πρέπει να τους αναγνωρίσουμε...
Ξέρουν τι κάνουν... Καλύτερα από μας.
Να τους εμπιστευτείς χωρίς δισταγμό.

Παιδια, καταρχας, σας ευχαριστω που ασχολειστε.. Πραγματικα. Γιατι εχω αγχωθει παρα πολυ..

Λοιπον, να ξεκαθαρισω κατι. Εννοειται κ επιβαλλεται να αναγνωρισουμε το εργο τους, οπως κ της ΕΚΠΑΖ γιατι αν δεν ηταν αυτοι, δεν θα υπηρχε ουτε η μιση ενημερωση κ ευαισθητοποιηση.
Δεν διαφωνω με την τακτικη του να το παρουν, να το βαλουν μαζι με αλλα, να κανουν το "δικο τους κοπαδακι" κ να απελευθερωθουν.. Ειναι το πιο ασφαλες κ φυσιολογικο για τετοια ειδη.. Κανενα απολυτως προβλημα.

Αυτο στο οποιο διαφωνω, ειναι οτι δε μου δινουν ξεκαθαρη απαντηση οσον αφορα το τι γινεται αν δεν αποκατασταθει το φτερο.. Αυτο με αγχωνει.. Συν το οτι δεν θα μαθω ποτε, αν εγινε καλα, ή οχι. Αν εζησε, ή του εγινε ευθανασια, επειδη κατεστη αναπηρο ας πουμε..

@maria p Οχι, δεν δεχονται να το παρω πισω, γιατι μαλλον φοβουνται οτι ειμαι καμια τρελη που θα θελει να το βαλει σε κλουβι μετα - το οποιο το βρισκω λογικο.. Υπαρχουν πολλοι ανεγκεφαλοι.

@Panagiota. Κ εγω αυτο το σκεπτικο ειχα αρχικα, μεχρι που μιλησα με κοσμο αρχισα να προβληματιζομαι για το τι γινεται στο "μετα"..

@misalouris Συμφωνω απολυτα με την τακτικη τους. Ετσι οπως μου το εξηγησαν, εχουν δικιο. Κ σιγουρα ειναι πιο εμπειροι. Σε καμια περιπτωση δεν θα συγκρινα τον εαυτο μου με ΑΝΙΜΑ ή ΕΚΠΑΖ. Αλλα ειπα ποιος ειναι ο φοβος μου.. Τι γινεται αν δεν αποκατασταθει το φτερο; Καμια ξεκαθαρη απαντηση..
 
Δεν διαφωνω με την τακτικη του να το παρουν, να το βαλουν μαζι με αλλα, να κανουν το "δικο τους κοπαδακι" κ να απελευθερωθουν..
Αυτό απ' όσο ξέρω, μόνο το ΕΚΠΑΖ το κάνει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sapien
Αυτό απ' όσο ξέρω, μόνο το ΕΚΠΑΖ το κάνει.

Και με την ΑΝΙΜΑ που μιλησα, αυτο μου ειπαν οτι κανουν.

Με το ΕΚΠΑΖ που ειχα μιλησει, η διαφορα ηταν οτι ο κυριος αυτος δεν ειχε προβλημα να μου το δωσει πισω οταν θα θεραπευοταν. Μου ειπε οτι ηταν προτιμοτερο να απελευθερωθει με αυτα που θα το ειχαν μαζι, γιατι μεχρι τοτε θα εκαναν το κοπαδι τους.. Αλλα ηταν ανοιχτος στο να παιρνω τηλ να μαθαινω τι κανει, οπως κ να μου το δωσει πισω μετα..

Ομως, οταν μιλησα ξανα μαζι του την αλλη μερα για να επιβεβαιωσω καποια πραγματα, ηταν λιγακι αποτομος κ μου ελεγε συνεχως "αφου σου εξηγησα! αφου σου ειπα!".. Κ εγω αποθαρρυνθηκα μετα γιατι σκεφτηκα οτι "αν θα τον παιρνω να τον ρωταω τι κανει, ετσι θα μου λεει;". Δε γινεται να φοβομαστε να ρωταμε, βρε παιδια. Μπορει να ειναι βλαμμενη εντελως η σκεψη μου, αλλα με φοβησε αυτο.. Εδω, βριστε με οσο θελετε.
Γι'αυτο κ προτιμησα να το παω σε πτηνιατρο. Θεωρησα οτι ειχε καλυτερες πιθανοτητες (δεν το πηγα στο σαμανο της φυλης, σε γιατρο το πηγα) να εξεταστει κ να γινει μια εκτιμηση της καταστασης του. Αλλα κ να μπορω να ειμαι σιγουρη για την πορεια του.

Αλλα διαλεξα, λαθος γιατρο, απο ο,τι φανηκε..
 
Παιδακια, καλησπερα! Εχω νεα! Οχι οσο καλα θα ηθελα, αλλα ειναι καλα..

Πηγα το πουλακι στον πτηνιατρο που ειχε αναλαβει τα budgies μου παλαιοτερα.. Ειμαι εντελως ανεγκεφαλη που δεν το πηγα αρχικα εκει.

Διαπιστωθηκαν τα εξης:
  1. Πιθανοτατα (εως σιγουρα) ηταν ηδη τραυματισμενο, απο προηγουμενη μερα (ή μερες). Ισως ετσι βρεθηκε στο μπαλκονι κ το επιασε ο γατος.. Το φτερο ειχε εξαρθρωθει ή σπασει (δεν ειναι ξεκαθαρο) κ ειχε αρχισει να ξαναθρεφει, αλλα εθρεψε στραβα. Ο γιατρος ειπε οτι σιγουρα ειναι τραυμα ανω των δυο 24ωρων..
  2. Το σημειο οπου εσπασε, σε συνδυασμο με το ποσο στραβα εχει θρεψει, μειωνει κατα πολυ τις πιθανοτητες να μπορει να ξαναζησει ελευθερο.. (εκει με διελυσε..)
  3. Το ενα απο τα δυο τραυματα που εφερε, ειναι τελικα σοβαρο.. Εκτεινεται απο το αυτακι του, μεχρι το λαιμο.. Βεβαια, ο γιατρος το περιεθαλψε κ επισης, βοηθησε πολυ η εστω κ λιγη αντιβιωση που εδωσα, καθως κ ο καθαρισμος με το αραιωμενο Betadine, τις πρωτες ωρες που το βρηκα.
  4. Το φτερο επειδη κινειται, δεν κρεμεται, μπορει δηλαδη να το σηκωσει, το εδεσε στην φυσιολογικη του θεση, ΜΗΠΩΣ κ καταφερει να δεσει σωστα στις επομενες μερες.. Οσον αφορα αυτο, αναμενουμε προς το παρον, με την ελπιδα οτι μπορει κ να θρεψει στην σωστη θεση κ να αυξηθουν καπως οι πιθανοτητες να ξαναπεταξει οπως πρεπει.
Ο ανθρωπος συνεργαζεται με την ΑΝΙΜΑ, οποτε εχω εμπιστοσυνη σε αυτα που μου ειπε..
Συνεστησε να δινω 1 σταγονιτσα Baytril σε μια μπουκιτσα ψωμακι κ να το τωει. Μεχρι τωρα, εβαζα 1 σταγονα Baytril στο νερο του, αλλα μου ειπε κατα λεξη "καλυτερα να μην δηλητηριαζουμε το νερο του. ας παιρνει την αντιβιωση ετσι". Αυτο χρειαζεται 2 φορες τη μερα.

Το περιστατικο το χειριστηκε ως περιστατικο της ΑΝΙΜΑ, αλλα δεν τεθηκε θεμα να το παρω ή να το αφησω.. Κατευθειαν μου το εδωσε για το σπιτι κ θα το παρακολουθουμε.. Ισως επειδη με ξερει απο παλια.

Ο ιδιος ο γιατρος μου ειπε πως αν δεν αποκατασταθει, καλο θα ηταν να το κρατησω σαν κατοικιδιο.. Αν δεν αποκατασταθει κ αφεθει ελευθερο στη φυση, θα γινει κατευθειαν θηραμα.. Εγω του ζητησα να κανουμε ο,τι μπορουμε για να μην καταληξουμε εκει.. Ομως, δεδομενου οτι ηταν ηδη τραυματισμενο (πριν το βρει ο γατος δλδ), πολυ πιθανον μεσα στην ατυχια του, να σταθηκε τυχερο.. Οτι δλδ, τωρα εχει ευκαιρια να ζησει.. Μου ειπε οτι μπορει να με καθοδηγησει πώς να το εχω σαν κατοικιδιο κ τι ακριβως να κανω, ΑΝ ερθει εκεινη η ωρα..

Για τωρα θελει σιγουρα τροφη πλουσια σε πρωτεινες κ συμπληρωματα να "παρει τα πανω του".. Ειναι καλο που τρεφεται κ πινει μονο του.. Ειναι πολυ τσαμπουκαλιδικο κ δυνατο (τον κατατσιμπησε τον κακομοιρη!).

Για νεαρο θυληκο το εκανε, αν κ δεν εχει ολοκληρωθει η αναπτυξη του, οποτε "παιζεται"..

Ηδη εχει αρχισει να προσαρμοζεται στην καινουρια του "φορεσια" 😛 Νομιζω οτι το ειδα να κινειται πιο "ανετα"..

Το μονο θεμα που εχω τωρα, ειναι η συμπεριφορα μου προς αυτο, οσο αναρρωνει.. Θελω να συνεχισω να κραταω τις αποστασεις μου.. Αν τελικα τα καταφερει κ απελευθερωθει, καλο θα ηταν να μη με πολυμαθει.. Οσο αυτο ειναι εφικτο, δεδομενου οτι για λιγες μερες θα πρεπει να του ταϊζω την αντιβιωση.. Που σημαινει οτι θα το πιανω 2 φορες τη μερα.

Αν θελετε φωτο, μπορω να ανεβασω αυριο απο το pc - στο laptop δεν εχω το προγραμμα που μου κανει τις φωτο compressed..

Αυτααα!
 
Μπράβο Σοφία και για τα τρεξίματα σου και ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μπορέσει να πετάξει και πάλι υγιές προς την ελευθερία, μακάρι να γίνει το καλύτερο δυνατό γι' αυτό.
Να μας ενημερώνεις :)
 
@maria p μου, να'σαι καλα!

Θα ενημερωνω κ θα ανεβασω φωτο αυριο! Ετσι οπως ειναι τυλιγμενο με τη γαζα, σαν τη Μις Κοστα Ρικα ειναι :D

Τουλαχιστον τωρα εχω ανακουφιστει, εχω πιο ολοκληρωμενη εικονα του τι γινεται κ εχω ενα "πλανο".. Πριν, εδω πατουσα - αλλου βρισκομουν..

Μακαρι να γινει καλα! Τιποτα αλλο δεν θελω! Να γινει καλα κ να ζησει ελευθερο, οπως πρεπει!
 
Αν θελετε φωτο, μπορω να ανεβασω αυριο απο το pc - στο laptop δεν εχω το προγραμμα που μου κανει τις φωτο compressed..
Σοφία, μπορείς αν θέλεις να τις στείλεις στο [email protected] και θα αναλάβουμε εμείς τα υπόλοιπα.

Εύχομαι το καλύτερο για το πουλάκι.

Υ. Γ. αν θέλεις μπορείς να προτείνεις το γιατρό στη λίστα μας. Απ' ό,τι φαίνεται μπορεί να βοηθήσει αρκετούς από εμάς.
 
@Stavros ο γιατρος ειναι ηδη στη λιστα σας :) κ τον εχουν προτεινει πολλα αλλα μελη. Απο το 2012 που εγγραφηκα εδω, λογικα απο εδω πρεπει να τον ειδα κ να πηγα τοτε.. Επειδη τοτε μολις ειχα παρει τα Budgies 😉 Ειχα ζευγαρακι τοτε.. Τον Conan κ την Bella.. Ομως πριν σχεδον 2 χρονια η Bella "εφυγε".. Κ για να μην χασω τον Conan που ειχε παρει την "κατιουσα", πηρα ενα 2ο budgie το οποιο μου βγηκε αγορακι. Οποτε πλεον, εχω τον Conan κ τον Stevie..

Αν το σπουργιτακι βγει κοριτσακι κ καταληξουμε να το κρατησουμε, λεμε το βγαλουμε Bella, για την ψυχουλα της.. Μας ειχε στοιχισει πολυ οταν "εφυγε".

Για τωρα, ειναι "Το Πουλινι" 😛 για να μην δεθουμε προς το παρον..

Θα κανω μια εγγραφη στη λιστα με τους γιατρους, απλα για να αναφερω το περιστατικο κ ποιος ητανε.. Επειδη οντως ειναι πολυ χρησιμο να υπαρχει για οποιον βρει καποιο τραυματισμενο ή αρρωστο αγριοπουλι.
 
Back
Top