Γενικά Ο παπαγάλος μου είναι έγγυος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Tania
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Tania

PB Member
Εγγραφή
31 Αυγ 2008
Μηνύματα
295
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδια η παπαγαλινα μου οπως και ο παπαγαλος μου εχω παρατηρησει πως απο χθες εχουν αρχισει να κοβουν κομματακια απο την εφημεριδα τους και τα συγκεντρωνουν σε μια γωνιτσα.Αν η παπαγαλινα μου ειναι εγγυος πως θα το καταλαβω;Υπαρχει τεστ εγγυμοσυνης για τα πουλια;Να την παω σε πτηνιατρο να το σιγουρευσω; Μηπως να της αγωρασω μια φωλια μπας και γεννησει;

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
 
Ειναι ζευγαρι τα πουλια; Εαν οχι δεν υπαρχει λογος να τα προκαλεις με φωλιες κτλ και μπουνε αδικα σε αναπαραγωγικη διαδικασια.
 
Ειναι ζευγαρι! Στην αρχη τσακωνονταν μια μερα τους χωρισα και υστερα τους ξανα εβαλα μαζι! Ειναι αχωριστοι και ζηλευουν ο ενας τον αλλο! Ουτε καρδερινα δεν επιτρεπει ο Τιμ να πηραξει την Ελενα και η Ελενα ουτε σπουργιτακι δεν αφηνει να πλησιασει τον Τιμ!
 
Τάνια μου, τα πουλιά δεν έχουν εγκημοσύνη. αυτό συμβαίνει μόνο στα 8ηλαστικά. Τα πουλία γεννούν αυγά τα οποία και εκολάπτουν. Γι αυτό και σε γιατρό να την πας δεν πρόκειτε να διαγνώση εγκημοσύνη. Αυτό που μπορείς να εξακριβώσεις, είναι αν τα δικά σου πουλιά είναι σε φάση που ξεκίνησαν να ζευγαρώνουν, και άρα έχουν μπεί στην αναπαραγωγική διαδικασία. Ο καλύτερος τρόπος για να το σιγουρέψεις είναι να τα δείς την ώρα της ερωτικής πράξης. Κάτι που κάνουν αρκετές φορές την ημέρα αν βρίσκονται σε φάση ανάπαραγωγής.
 
Τάνια μου, τα πουλιά δεν έχουν εγκημοσύνη. αυτό συμβαίνει μόνο στα 8ηλαστικά. Τα πουλία γεννούν αυγά τα οποία και εκολάπτουν.
Η φάση αυτή ονομάζεται για τα πουλιά ωοτοκία!
 
Οταν λεω εγγυμωσυνη εννοω αν θα κανει αυγα! Και δεν μου λετε υπαρχουν συγκεκριμενες ωρες αυτης της διαδικασιας η οτι ωρα θελουν αυτοι;Επισης πως θα καταλαβω οτι ειναι στη διαδικασια; Με ολο το θαρρος για τις ερωτεις παιδια!
 
Οταν λεω εγγυμωσυνη εννοω αν θα κανει αυγα! Και δεν μου λετε υπαρχουν συγκεκριμενες ωρες αυτης της διαδικασιας η οτι ωρα θελουν αυτοι;Επισης πως θα καταλαβω οτι ειναι στη διαδικασια; Με ολο το θαρρος για τις ερωτεις παιδια!

Το αν ζευγαρωνουν θα το καταλαβεις αν το δεις! Τι πουλια ειναι;βασικα ο μονος τροπος να το καταλαβεις ειναι να δεις την αμαρα της αν εχει παρει ενα φουσκωμα! Εκει ειναι το αυγο...
 
Ειναι στο σημειο του ποπου για να καταλαβεις! Θα κανει μια καμπυλη!
 
Tania edo blepeis ola to anaparagogiko sistima tis thiliki.

Edo se Kanara, ala stin thiliki Ringneck, to sistima einai to idio
 

Συνημμένα

  • distokiaa.webp
    distokiaa.webp
    20,6 KB · Προβολές: 71
Kai edo blepeis pos ginete to aygo, afto xriasete apo tin arxei mexri to telos perpou 48 ores sta Ringneck.[x]
[/URL]
 

Συνημμένα

  • distokia3.webp
    distokia3.webp
    29,1 KB · Προβολές: 67
Μου εχουν σπασει τα νευρα! Θα παω σε ενα πετ σοπ για καινουρια παιχνιδια και προσπαθω να δω την αμαρα της Ελενας για να ξερω να της παρω φωλια ναι η οχι; Και ο Τιμ σαν φρουρος καθεται μπροστα της και δεν με αφηνει καν να τη δω! 😡
 
Παιδια ειμαι ασυγκρατιτη! Πηγα στο Quiko και αγορασα μια καινουρια κουνια, ενα καθρεφτη και ενα χαμστερακι δυο μηνων! Ειναι αρσενικο αλλα με γοητευσε και ενας κοκατου! Ευγαζε το ποδι του απο το κλουβι και το ανεβαζε πανω στο χερι μου! Τελος παντων οπως και να 'χει φωλια δεν πηρα!
 
Tania,

to kathrefti gia pion pires ; An einai san les na exei gini epithitiko o arsenikos Ringneck, gia fantasou ti kanei me to kathrefti, pou pistebei einai ena trito pouli meza stin klouba. Se kamia periptosei na baleis afto stin klouba sou. Tha exeis POLI problimata.
 
Λες, ε; Δεν το εβαλα ακομα αλλα αμα το λες εσυ δεν θα το βαλω!Η κουνια δεν νομιζω να τους πηραξει! Παντω ς ο Τιμ πρεπει να εχει καταλαβει πως ο καθρεφτης δεν ειναι ενα αντιπαλο πουλι γιατι δεν ασχολειται και τοσο μαζι του οσο οταν τον πρωτοπηρα που κοντευε να σπασει το γυαλι!
 
Τάνια μου άλλα πουλιά μπορούν να νομίζουν το έιδωλό τους στον καθρέφτη αντίπαλο πουλί και να βγάζουν μια επιθετικότητα κι άλλα να προσπαθούν να ταϊσουν το είδωλό τους νομίζοντας ότι είναι το ζευγάρι τους, αυτό φυσικά θα φέρει πολλά προβλήματα γι' αυτό όπως κι ο Αλέξανδρος θα σου πω να μην βάλεις τον καθρέφτη ή αν τον έβαλες να τον βγάλεις. 🙂

Όσο για την κούνια, αν δεν εμποδίζει και δεν κλείνει τον χώρο στα πουλιά σου μπορείς να την βάλεις. Αν πάλι δεν αφήνει ελεύθερο χώρο για να πετάνε και να κάνουν διάφορες δραστηριότητες καλύτερα να την βγάλεις.

Δεν παθαίνουν κάτι αν δεν έχουν κούνια. Παιχνίδια να υπάρχουν για να απασχολούνται, μην σε νοιάζουν τα άλλα. 😉
 
Η αλοιθεια ειναι πως η κουνια θα πιασει λιγο χωρο αλλα θα ξετρελαθουν μαζι της! Θα βγαλω ενα παλιο παιχνιδι τους απο το κεντρο αι θα μπορουν να κινουνται ελευθερα! Οχι οτι κινουνται και πολυ τον τελαιυτεο καιρο! Απο το καθισιο μου γιναν βουβαλακια!
 
Back
Top