Γενικά Ο παπαγαλος μου κάθεται στο κεφάλι μου

GeorgiaGeo

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιαν 2023
Μηνύματα
19
Πόλη
Βέροια
Καλησπέρα σε όλους,
ξέρει να μου πει κάποιος γιατί το κοκατίλ μου, ενώ προς το παρόν κάθεται στο χέρι μου μόνο για να φάει και δεν έχει εξοικειωθεί ακόμα πλήρως (τον εχω μόλις 2,5 μήνες), κάθεται με τις ώρες στο κεφάλι μου και με "ξεψειρίζει";
Και δεν το κάνει μόνο με μένα αλλά και όποιον έρχεται στο χώρο οταν τον αφήνω ελεύθερο. Ακομα κι αφού τον διώξω κάθεται για λίγο στον κλουβί του και με την πρώτη ευκαιρία ξανα ανεβαίνει στα κεφαλια μας.
Επισης αν έχετε καποια πρόταση για το πως να του κόψω αυτήν τη συνήθεια χωρίς να τον τρομάξω θα με βοηθούσε πολύ!
 
Καλησπέρα, να το χαίρεστε !!!
κάθεται με τις ώρες στο κεφάλι μου
Με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι θεωρεί τον εαυτό του αρχηγό του σμήνους (το σμήνος είσαστε εσείς).

Επειδή ο αρχηγός θα πρέπει να είσαι εσύ και όχι ο παπαγάλος θα τον κατεβάζεις από το κεφάλι άμεσα (με απαλές κινήσεις) και θα το έχεις στο χέρι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια λιχουδιά για να τον επιβραβεύεις.
Σιγά σιγά θα μάθει και θα προσαρμοστεί.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ δυστυχώς αυτο πετυχαίνει μόνο αν τυχει να κρατάω κεχρί.. αν δεν έχω κάτι να το δελεασω μόλις πλησιάσω το χέρι μου απλά ορμάει στην αρχή, χωρις να δαγκώνει ευτυχώς, και μετα πετάει πίσω στο κλουβί του..
 
Oι απόψεις περι υψους και κυριαρχίας διίστανται στον κόσμο στων παπαγαλόφιλων. Ως γνωστό οι παπαγάλοι δεν σχηματίζουν αγέλες όπως οι σκύλοι με ξεκάθαρο αρχηγό. Τα πουλιά απο ένστικτο κάθονται στο ψηλότερο σημείο κι αν τους αρέσει η ανθρώπινη παρέα, αυτό είναι το κεφάλι μας. Επίσης εκεί ο έλεγχος απο εμάς είναι πιο περιορισμένος καθώς δεν υπάρχει καθαρή οπτική επαφή κι επικοινωνία με το βλέμα. Δεν μπορώ με άλλα να λόγια να πω ότι συμφωνώ καθαρά με την άποψη της κυριαρχίας των πουλιών λόγω "αρχηγού σμήνους" αλλά ίσως λόγω άβολης δικής μας θέσης. Η λέξη κυριαρχία είναι για εμένα τελείως λάθος.

Στο δια ταύτα... Να τον κατεβάζετε με την πρώτη ευκαιρία και καλύτερα να μην τον αφήνετε να προσγειώνεται καθόλου στο κεφάλι σας κουνώντας το απότομα κάθε φορά που πλησιάζει. Αν δεν μπορείτε να τον ελέγξετε μην τον αφήνετε ελεύθερο να αλωνίζει με τις ώρες. Το δε "ξεψείρισμα" είναι ένδειξη στοργής και αλληλο-περιποίησης.
 
Back
Top