Ασθένειες Το καναρίνι μου κάθεται σε ένα πόδι

@Anastasia 3 ο Νίκος @φιλομαθης απάντησε σε μένα, σε αυτό
Κρίμα κ για την κανάρα σου Νίκο (υποθέτω τα μικρά τα τάιζε ο πατέρας μετά, με ίσως την βοήθεια σου)
[automerge]1695148345[/automerge]
Όχι η μαμά του και εγώ κάποιες φορές. Τα είχα και ελευθερα στο σπίτι και στο κλουβί τους.
Πολύ κρίμα βρε Αναστασία. 😟
 
@johnrider Γιάννη, αν ίσχυε αυτό, δεν θα υπήρχαν περιπτώσεις όπου έφυγαν καναρίνια από το κλουβί που δεν τα είχαν μάθει να πετούν ελεύθερα στο δωμάτιο.
 
@MARY58 , πιθανά ο Γιάννης εννοεί ότι το πουλί είχε ήδη δυναμωμένο το μυϊκό του σύστημα και είχε και μια παραπάνω εμπειρία πετάγματος σε μεγαλύτερο του κλουβιού χώρο, οπότε είχε ίσως και τη δυνατότητα να πετάξει μακρύτερα, να κουραστεί λιγότερο (και να μη χρειαστεί π.χ. να κάτσει στο απέναντι μπαλκόνι αλλά πιο μακριά), στοιχεία δλδ που δυσχεραίνουν την αναζήτησή του.
 
αν ίσχυε αυτό, δεν θα υπήρχαν περιπτώσεις όπου έφυγαν καναρίνια από το κλουβί που δεν τα είχαν μάθει να πετούν ελεύθερα στο δωμάτιο.
Μαρία όλα τα πουλιά μπορούν προφανώς να φύγουν. Πουλιά είναι. Για αυτό και επισημαίνουμε συνεχώς αυτό https://community.petbirds.gr/threa...λιά-που-πετούν-ελεύθερα-μέσα-στο-σπίτι.17945/ Πουλιά που είναι σχεδόν μόνιμα εκτός κλουβιού, αργά ή γρήγορα θα φύγουν. Στατιστικά να το δούμε.

Είναι άλλο να φύγει ένα πουλί από ατύχημα, άλλο να φύγει παρουσία μας ενώ έχουμε προετοιμάσει το χώρο και άλλο να φύγει όταν είναι σχεδόν πάντα ελεύθερο. Δεν είναι ίδιες οι πιθανότητες σε όλες τις περιπτώσεις.
 
ειχαν μαθει να βγαινουν και να μπαινουν.

Καλημερα. Η πολυ εξοικειωση οντως με την διαδικασια εξοδου απο το κλουβι εχει μερικα side effects.
α) Το ιδιο ξερει απο που βγαινει και δεν φοβαται καθολου το χερι που βλεπει να εισερχεται στον χωρο του
β) Και εμεις πολλες φορες χαλαρωνουμε τα μετρα ασφαλειας.
Το κλουβι του, ειχε πορτα καθετα συρομενη .Αν η μπανιερα ηταν εσωτερικη δεν εχει και πολυ χωρο η αληθεια να δραπετευσει απο εκει εκτος αν σκαλωσε καπου και εμεινε ανοιχτη (το κλουβι δεν ειναι νεο και συμβαινει συχνα σε τετοιες πορτες)
Αν ηταν εξωτερικη αρκει μια αργοπορια στα βηματα αφαιρεσης ωστε να την "κανει" ενα αφοβο καναρινι
Ενα καναρινι που δεν βγαινει συχνα απο το κλουβι του εχει ταση να απομακρυνεται απο το χερι που μπαινει στο κλουβι.Ειτε ηρεμα αλλαζει χωρο ή πεταει σπασμωδικα αν ειναι φοβικο που λεμε .Σε αυτες τις περιπτωσεις γενικα οταν βαζουμε το ενα χερι μεσα στο κλουβι για καποιο λογο το αλλο μπορουμε να το χρησιμοπουμε ωστε να εμποδιζουμε την αποδραση κλεινοντας τελειως το ανοιγμα της πορτας. Αν βεβαια τα εχουμε σε λαθος κλουβι με πολυ μεγαλες πορτες τοτε οι πιθανοτητες για αποδραση αυξανονται η αληθεια
 
Θα συμφωνήσω ότι ένα πουλί που είναι εξοικειωμένο με το άνοιξε, κλείσε πόρτα κ τον χώρο, όπως ένα πουλί που μαθαίνει να πετάει σε ένα δωμάτιο, δεν έχει "δεύτερη" σκέψη, αυτό το κλάσμα του δευτερολέπτου του δισταγμού, σε σύγκριση με αυτό που δεν το γνωρίζει.
Σε αυτό που διαφώνησα με τον Γιάννη είναι ότι λέγοντας
Σου εφυγε γιατι ειχαν μαθει να βγαινουν και να μπαινουν.
συμπεραίνεται ότι δεν θα είχε φύγει εάν δεν είχαν μάθει να βγαίνουν κ να μπαίνουν, στο οποίο διαφωνώ.
Ο Σοφοκλής βάζοντας του τροφή, μου έκανε ακριβώς αυτό που έπαθε η @Anastasia 3. Πέρασε πάνω από το χέρι μου στην ανοικτή πόρτα κ πέταξε μέσα στο δωμάτιο.
Το προηγούμενο καναρινι μου, που (ήμουν περισσότερο ανυποψίαστη κ τον άφηνα σε καθημερινή βάση έξω), ποτέ.
Όπως κ ναχει, μια απροσεξία αρκεί για να γίνει το κακό. ☹️
 
Όπως κ ναχει, μια απροσεξία αρκεί για να γίνει το κακό.
Έτσι είναι.

Με την ευκαιρία να πω ότι ένας από τους λόγους που ορισμένοι προτιμούν για ένα πουλάκι τη διπλή ζευγαρώστρα με χώρισμα, είναι για μεγαλύτερη ασφάλεια. Απομονώνουν το πουλί στο ένα διαμέρισμα, βάζουν τροφές, νερό, μπανιέρα κλπ. στο δεύτερο και κατόπιν αφαιρούν το χώρισμα.
 
Πριν μερικά χρόνια είχα καναρίνια και καρδερίνες σε μεγάλο χώρο, στον οποίο μέσα είχα κάποια κλουβιά με ανοιχτές πόρτες και έβαζα τροφή και νερό και φωλιές για να εξοικειωθούν. Όταν ήρθε η ώρα να δώσω μερικά πληροφόρησα τα άτομα που τα πήραν να δώσει μεγάλη προσοχή να μην ανοίγει πόρτες εκτός σπιτιού. Το αποτέλεσμα ήταν όσοι έβαζαν χέρι μέσα να βάλουν μπανιέρα η διαφορά αλλά αυτά έβρισκαν τρόπο να το σκάσουν από την πόρτα
 
@Stavros εγώ φταίω που είχα ανοιχτό το παράθυρο να αεριστεί το σπίτι. Έβγαλα την μπανιέρα του και από πάνω από τι χέρι μου έφυγε…. :( κάθε μέρα το κάνω και δεν μου ειχε φύγει κανένα.
[automerge]1695326603[/automerge]
@φιλομαθης ήταν μικρή πόρτα που κλείνει μόνη της δεν μένει ανοιχτή. Είχα βάλει το χέρι μου να πάρω την μπανιέρα του και σε κλάσμα του δευτερολέπτου από μικρή χαραμάδα πάνω από το χέρι μου έφυγε σφεντόνα με τρομερή δύναμη
 
Τελευταία επεξεργασία:
@ianos Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Γιάννη και μιλάω από προσωπική εμπειρία. Όταν έφυγε ο Clyde από το κλουβί του, και να πω εδώ πως το κλουβί ήταν εξηνταρα ζευγαρώστρα και από τα μικρά, θέλω να πω με αυτό ότι ήταν πιο γυμνασμενα τα φτερά από ένα πουλί που σε μικρό που μόνο πηδάει από πατηθρα πάτηθρα, το πρώτο που έκανε ήταν να κάτσει στα κάγκελα του μπαλκονιού. Καθότι δεν ηξερα πως να τον πιάσω τον πλησίασα αλλά δεν πηδαγε γιατί φοβόταν το ύψος (2ος). Όταν αποφάσισε να πηδήξει πήγαινε με κλίση 45 μοιρών προς τα κάτω. Αν παρακολουθήσεις και δεις που προσγειώθηκε μέχρι να κατέβεις να τον βρείς από πολυκατοικία θα είναι στο σημείο που προσγειώθηκε άντε αν δεί κάνα κλαδάκι να ανέβει σε αυτό. Και δεν εννοώ σε κάνα κλαδί σε καμία κουκουναριά στα 10 μέτρα έτσι. Οπότε είναι καλό να δεις την προσγείωση. Μετά τον πιάνεις με ένα σεντονακι ( εγώ τα πιάνω με μπλουζάκια μου που είναι συνθετικά διαπνεοντα για τρέξιμο με μηδενικό βάρος) που το πετάς από μια απόσταση πάνω του. Διαφορετικά με νερό αλλά εκεί έχει τρέξιμο γιατί και πάλι πετάνε και με βρεγμένα φτερά.
 
Back
Top