Παρουσιάζω Πάπια και παπάκια δεύτερη γέννα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης George98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Χμ... Λοιπόν... Οταν ήμουν παιδί.. Προ αμνημονευτων ετών είχαμε δωδεκαδες παπιών τα οποία λάτρευα. Μια γειτονισσα πιο έμπειρη σε πουλερικά μας εμαθε δυο πρακτικούς τρόπους να τα ξεχωρίζουμε. Τα αρσενικά παπιά είναι πιο χαμηλοφωνα και στην ουρά τους ενα φτερό αναδιπλωνεται σαν δαχτυλίδι. Τα θηλυκά από την άλλη είναι πιο βροντοφωνα και με ίσια φτερά στην ουρά. Εμπειρικά και μόνο κατά 99% είχε δίκιο!
 
... Τα αρσενικά παπιά είναι πιο χαμηλοφωνα και στην ουρά τους ενα φτερό αναδιπλωνεται σαν δαχτυλίδι. Τα θηλυκά από την άλλη είναι πιο βροντοφωνα και με ίσια φτερά στην ουρά. Εμπειρικά και μόνο κατά 99% είχε δίκιο!

Αυτός είναι ακόμη και σήμερα ο κανόνας διαχωρισμού του φύλου για όλα τα "κανονικά" είδη πάπιας. Οι πάπιες muscovy ανήκουν σε άλλο είδος και δεν ακολουθούν αυτόν τον κανόνα. Γι'αυτό και τα υβριδιά τους με τις κοινές πάπιες είναι στείρα. 😉

Γιώργο νομίζω πως το ασπρόμαυρο με το περισσότερο άσπρο στο στήθος πως είναι αρσενικό. Δυστυχώς απο εδώ δεν μπορώ να δω το βίντεο.
 
Γιώργο νομίζω πως το ασπρόμαυρο με το περισσότερο άσπρο στο στήθος πως είναι αρσενικό.
και εγω :) ειναι αυτο το μεγαλοσωμο απο τις πρωτες φωτο και το αλλα ασπρο ειναι 99% θηλυκο τα μαυρα με μπερδευουν...
Δυστυχώς απο εδώ δεν μπορώ να δω το βίντεο.
γιατι; Σε εμενα φαινεται κανονικα...

Είναι πολύ όμορφα όταν αρχίσουν τις βόλτες πίσω από τη μαμά τους θα έχει πολύ φάση!
περασε αυτος ο καιρος... αυτο γινοταν οταν ηταν μικρα δες τα παλια βιντεο σε αυτο το θεμα αν θες τωρα μεγαλωσαν 😉
 
και εγω :) ειναι αυτο το μεγαλοσωμο απο τις πρωτες φωτο και το αλλα ασπρο ειναι 99% θηλυκο τα μαυρα με μπερδευουν...

...

2 δεν είναι τα μαύρα; Για το ένα μαύρο μιλούσα αυτό με το άσπρο στήθος.
 
2 δεν είναι τα μαύρα; Για το ένα μαύρο μιλούσα αυτό με το άσπρο στήθος.
Ααα οκ εγω λεω για τα ολοασπρα που ειναι ζευγάρι τα μαυρα 2 ειναι αν ειναι το ενα αρσενικο δεν ξέρω αλλα αφου το λες εσυ κατι ξερείς
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.
και λίγο πιο πρόσφατο υλικό απο τα μικρούλια μου! Που μάλλον δεν είναι πια μικρούλια :D κοντεύουν να ενηλικιωθούν τώρα και μας βγήκαν 3 αρσενικά και ένα θηλυκό 😉
 
Μήπως κακοπεράσει το κορίτσι;
Πρακτικά δεν γίνετε να μείνουν μαζί 4 αρσενικά (μαζί με τον πατέρα)... μόλις μεγαλώσουν λίγο ακόμα τα 2 θα δοθούν και θα κρατήσω μόνο τους άλλους 2 :)
 
Μήπως κακοπεράσει το κορίτσι;

To 1/1 δηλαδή ένα αρσενικό κι ένα θηλυκό είναι απο μόνο του αρκετά δύσκολο. Εγώ αναγκαζόμουν να χωρίζω τον αρσενικό κάθε πρωί (μέχρι το βράδυ που τους ένωνα για να κοιμηθούν) για μεγάλο χρονικό διάστημα διότι την ζευγάρωνε συνέχεια και την δεν την άφηνε σε ησυχία. Την τρομοκρατούσε στο τέλος τόσο που την ανάγκαζε να κρύβεται μόνιμα μέσα στο σπιτάκι. Αν έχεις κάτω απο 4 θηλυκά να μην κρατήσεις δεύτερο αρσενικό διότι πρώτον δεν το χρειάζεσαι και δεύτερον μόλις ωριμάσει και ο μικρός σεξουαλικά θα τρώγονται μεταξύ τους "σαν σκυλιά".

Τελικά μόνο η μικρή άσπρη είναι κορίτσι; Ξανακοιτώντας τώρα τις παλιότερες φωτογραφίες (το βίντεο δεν μπορώ να το δω απο εδώ που συνδέομαι) αυτό θα έλεγα σήμερα.
 
Δηλαδή κανονικά χρειάζεται και άλλο κορίτσι με ένα αρσενικό;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
Δηλαδή κανονικά χρειάζεται και άλλο κορίτσι με ένα αρσενικό;

Tουλάχιστον 2 θηλυκά για ένα αρσενικό είναι η γνώμη μου και πάλι την περίοδο που η μια θα κλωσσάει θα γίνει ανυπόφορος στην άλλη κι ίσως να πρέπει να απομονωθεί. 3-4 θα ήταν το ιδανικό. Το καλό είναι ότι με ένα μικρό κομμάτι συρματόπλεγμα μπορούσα εύκολα να μοιράσω το χώρο τους στα δύο.
 
Ναι το μικρό άσπρο είναι το κορίτσι, πάντως εμένα που τις έχω 1 χρόνο ζευγάρι δεν υπήρχε πρόβλημα και δεν την πίεζε ιδιαίτερα αλλά θα το έχω υπόψη μου ευχαριστώ :)
(το βίντεο δεν μπορώ να το δω απο εδώ που συνδέομαι) αυτό θα έλεγα σήμερα.
γιατί; Είναι απο το youtube... αν πατήσεις κάτω δεξιά που έχει το σήμα του youtube ίσος μπορέσεις να το δεις...
 
Back
Top