Ασθένειες Πάροτλετ είναι φουσκωμένο, αδύναμο, πρησμένο, με υπνηλία

STALAVISTA

PB New Member
Εγγραφή
25 Απρ 2019
Μηνύματα
34
Καλησπέρα, εδώ και 3 ημέρες το ένα μου πάροτλετ έχει βαριά συμπτώματα αρρώστιας(φουσκωμένο, αδυναμία στο πέταγμα, αδυναμία στις κινήσεις του, πρησμένο στην κοιλιά, υπνηλία, γρήγορη αναπνοή... Κτλ). Το πήγαμε σε πτηνίατρο, του έκανε 2 ενέσεις(αντιβίωση και ορό νομίζω) το είδε αρκετά άσχημα αλλά στην εξέταση της κουτσουλιάς δεν βρήκε κάτι σε ιό. Έδωσε αντιβίωση για 7 ημέρες, βιταμίνες στο νερό και αντιφλεγμονώδη υγρό μια φορά την ημέρα). Εχθές είχε μικρά σημάδια βελτίωσης(λιγότερο φούσκωμα, λίγο πέταγμα..) αλλά γενικά είναι σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση. Το μόνο θετικό είναι ότι ακόμη κι αν ζορίζεται και κουράζεται, τρώει, πίνει και προσπαθεί να καθαρίσει σιγά σιγά τα φτερά του. Από ψυχολογία αν μπορεί κάποιος να πει ότι υπάρχει και στα πουλιά είναι πολύ καλή για την καταστασή του. Κούρασα με λεπτομέρειες αλλά ήθελα αν μπορεί κάποιος να σχηματίσει την εικόνα και να με συμβουλέψει κάτι που θα βοηθήσει. Πότε θα φανεί αν τα καταφέρει; Πόσες ημέρες συνήθως είναι έτσι όταν αρρωσταίνουν; Το ότι άντεξε 3 ημέρες και έστω τρώει είναι ενθαρρυντικό?
 
To απομόνωσες απο το άλλο; Αν όχι κάνουν και τα δύο θεραπεία; Το έχεις σε ζέστη; Είναι καλό να έχουν σχεδόν 30 βαθμούς θερμοκρασία στο χώρο τους όταν είναι άρρωστα. Ποια αντιβίωση παίρνει και πώς του τη δίνεις; Αφού ακολουθεί θεραπεία ας ελπίσουμε ότι θα πάει καλά.
 
Cotrim E είναι η αντιβίωση. Δεν τα απομόνωσα γιατί δεν μπορούν χώρια... Το άλλο δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα και δεν του δίνουμε αντιβίωση. Από ζέστη τους έχω δίπλα θερμαντικό σώμα. Υπάρχει περίπτωση να είναι κρύωμα που μου είπε ένας εκτροφέας;(μου πρότεινε την sivotine) Και αν ναι γιατί δεν το διέγνωσε ο πτηνίατρος; Γενικά περίμενα μια πιο ειδική διάγνωση από τον γιατρό στο τί ακριβώς έχει...
 
Σε ποιον;


Για ποια ασθένεια; Ποια ήταν η γνωμάτευση;

Δεν θα ήθελα να πω όνομα αλλά είναι από τα 2 που ακούγονται και προτείνονται πολύ... Το πουλί το πήγε η κοπέλα μου όχι εγώ, οπότε δεν μπόρεσα να ρωτήσω αρκετά πραγματα που ήθελα. Όσο για την δεύτερή σου ερώτηση είναι και η κυριότερη απορία μου, δεν έκανε συγκεκριμένη γνωμάτευση εκτός του ότι έχει πρήξιμο εσωτερικά το ζώο και δεν θα ήταν εφικτό να βρεθεί από τι ακριβώς γιατί ήταν πολύ αδύναμο για κάποιες εξετάσεις(όπως αίματος). Την κουτσουλιά όμως την εξέτασε και δεν βρήκε κάτι κι ας είχε άσχημη όψη. Εδωσε αντιβίωση γενικού φάσματος...
 
Όσο για την δεύτερή σου ερώτηση είναι και η κυριότερη απορία μου
Αυτή θα έπρεπε να είναι η πρώτη ερώτησή σας, πριν ξεκινήσετε να την ακούτε να μιλάει για την αγωγή που πρέπει να χορηγήσετε στο πουλάκι.

αλλά ήθελα αν μπορεί κάποιος να σχηματίσει την εικόνα και να με συμβουλέψει κάτι που θα βοηθήσει
Φίλε μου καταλαβαίνω πραγματικά την αγωνία σας αλλά η αντίφαση εδώ είναι πραγματικά μεγάλη. Μπήκατε στη διαδικασία να πάτε το πουλάκι στο γιατρό και αναγκάζεστε να ζητήσετε ιατρική βοήθεια από εμάς που δεν έχουμε την αρμοδιότητα, δεν πρέπει να το επιχειρούμε γιατί υποτίθεται ότι δεν έχουμε τις ίδιες γνώσεις με το γιατρό.

Πάρτε τηλέφωνο τον γιατρό, αναφέρετε του αυτά που περιγράφετε στο μήνυμα εδώ, ζητήστε εξηγήσεις και οδηγίες και στο τέλος, μπείτε στον κόπο και να κάνετε την αξιολόγηση σας στην παρουσίαση του γιατρού, αν βρίσκεται εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/
 
Το πρωτο και βασικο οταν πρόκειται για ζευγαρι πουλιων ειναι η καραντινα του πτηνου που νοσει.
Δεν υπαρχει δεν μπορουν.

Εχουμε φτασει σε σημειο να μπαινουν οι ανθρωποι σε καραντινα σημερα.
 
Το πρωτο και βασικο οταν πρόκειται για ζευγαρι πουλιων ειναι η καραντινα του πτηνου που νοσει.
Δεν υπαρχει δεν μπορουν.

Εχουμε φτασει σε σημειο να μπαινουν οι ανθρωποι σε καραντινα σημερα.
Καταλαβαίνω τι λες αλλά έχω διαφορετική άποψη στην περίπτωση αυτή. Αν τα χώριζα το ήδη εξουθενωμένο πουλί, θα ξόδευε την όποια ενέργειά του στο να ψάχνει-φωνάζει το άλλο και θα ήταν σε μια συνεχή κατάσταση στρες που δεν θα βοηθούσε... Ότι και να είναι από την στιγμή που δεν βλέπω συμπτώματα στο άλλο και δεν βρήκε κάτι ιογενές η γιατρός δεν θεώρησα σωστή αυτήν την λύση... Ο άνθρωπος μπορεί να μπει σε καραντίνα χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα, δεν είναι το ίδιο...
 
Θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι η αποψη σου ειναι λανθασμενη, οπως λανθασμενο ειναι και το συμπερασμα οτι το πουλακι δεν εχει προσβληθει απο καποιο ιό.

Στην κουτσουλια ο πτηνιατρος διαπιστωνει την υπαρξη ή μη πολυ συγκεκριμένων ευρημάτων και επειδή ακριβως δεν βρηκε καποιο απο αυτα καταλήγει δια της ατόπου οτι πρόκειται για καποιο ιό-μικρόβιο και παει σε αντιβιοτικη αγωγη.
Δεν εχει στη διαθεση του εξετασεις αιματος/αντιβιογραμμα ωστε να ειναι συγκεκριμενος.

Καλοπροαιρετα στα γράφω.
 
Αν ήταν οτιδήποτε κολλητικό, δεν θα παρουσίαζε ήδη συμπτώματα και το άλλο; Μας το απέκλεισε ο-η γιατρός το να είναι κάτι κολλητικό και ότι έχει πρήξιμο που προκλήθηκε από κάποιο όργανο του... Το θέμα είναι ότι μου ακούγεται πολύ γενικό όλο αυτό, υποτίθεται έχει μια εξειδίκευση πάνω σε αυτοθ του είδους τα ζώα-πτηνα. Δεν θα έπρεπε να πει έστω 2-3 πιθανές περιπτώσεις και αιτίες; Το τί μπορεί να προκαλέσει ας πούμε τέτοιου είδους πρήξιμο στο πουλί για να ξέρουμε στο μέλλον; Είναι διατροφικό; Είναι από χτύπημα; Το να δώσω μια γενική αντιβίωση και καμιά βιταμίνη είναι κάτι που μπορούσα να το κάνω και από μόνος μου. Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι μπαίνεις σε μια διαδικασία να σκέφτεσαι μήπως το πας και αλλού γιατί το νοιάζεσαι αλλά η κατάσταση αυτή αρχίζει οικονομικά να γίνεται δύσκολη...Ήδη το είδε ένας απλός κτηνίατρος στην αρχή και έπειτα πήγαμε σε πτηνίατρο... Μήπως λόγω μεγέθους δεν το παίρνουν και τόσο στα σοβαρά όπως θα έκαναν ας πούμε με έναν μεγάλο παπαγάλο; Τι να πω, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος απλά και μόνο επειδή βλέπω το καημένο ότι το παλεύει...Αν δεν τα καταφέρει όμως ούτε που θα μάθω τί πραγματικά είχε.
 
Μπαινω σε αυτες τις σκεψεις γιατι μεσω της περιγραφης σου τα λεγομενα του γιατρού ειναι λιγο ασαφη υπο την εννοια οτι αποκλειει να ειναι κατι μεταδοτικο αλλα απο την αλλη αδυνατει να δωσει συγκεκριμενη διαγνωση.

Το μεγεθος του ζώου δεν θα πρεπει να επηρεαζει την ποιοτητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Το πρηξιμο εντοπιστηκε με ακτινογραφια φανταζομαι, σε ποια περιοχη εντοπιστηκε;
Θηλυκό ειναι το πουλακι;
 
Μπαινω σε αυτες τις σκεψεις γιατι μεσω της περιγραφης σου τα λεγομενα του γιατρού ειναι λιγο ασαφη υπο την εννοια οτι αποκλειει να ειναι κατι μεταδοτικο αλλα απο την αλλη αδυνατει να δωσει συγκεκριμενη διαγνωση.

Το μεγεθος του ζώου δεν θα πρεπει να επηρεαζει την ποιοτητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Το πρηξιμο εντοπιστηκε με ακτινογραφια φανταζομαι, σε ποια περιοχη εντοπιστηκε;
Θηλυκό ειναι το πουλακι;

Οχι, δεν έκανε ακτινογραφία γιατί είπε πως λόγω μεγέθους του πουλιού πιθανότατα δεν θα φαινόταν κάτι.. Το πρήξιμο ειναι χαμηλά στην κοιλιά κοντά-ανάμεσα στα ποδια του. Αρσενικό είναι...Αυτό που μου προκαλεί τρομερή εντύπωση επειδή έχω ξαναδεί παλιά άρρωστα μπατζυ που είχα... Είναι οτι παρόλο το ζόρι που έχει, όποτε βρίσκει ευκαιρία-δύναμη, συμπεριφέρεται σαν να μην έχει τπτ, δεν έχει χάσει δηλαδή την διάθεση να φάει κτλ, απλά είναι αδύναμο και κοιμάται-κουρνιάζει πολλές ώρες
 
Ναι το εξέτασε head... Προς το σκληρό θα έλεγα... Πιο ψηλά πάντως το στήθος του είναι τριγωνική όλη η γραμμή και σκληρή, φαντάζομαι ότι είναι η ανατομία του έτσι και είναι το στέρνο του αυτό...
 
Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι μπαίνεις σε μια διαδικασία να σκέφτεσαι μήπως το πας και αλλού γιατί το νοιάζεσαι αλλά η κατάσταση αυτή αρχίζει οικονομικά να γίνεται δύσκολη...Ήδη το είδε ένας απλός κτηνίατρος στην αρχή και έπειτα πήγαμε σε πτηνίατρο... Μήπως λόγω μεγέθους δεν το παίρνουν και τόσο στα σοβαρά όπως θα έκαναν ας πούμε με έναν μεγάλο παπαγάλο;
Δυστυχώς, οι απορίες σου είναι απορίες πολλών ανθρώπων που βρέθηκαν στη δική σου θέση. Ειδικά, τον τελευταίο καιρό η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οπότε, με την απάντησή μου απευθύνομαι σε όλους. Μην την πάρεις προσωπικά.

Σε 15 κτηνιάτρους να πας, θα έχεις ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα. Εάν δεν αναγκάσεις τον πρώτο από αυτούς να απαντήσει σε ερωτήσεις που είναι υποχρεωμένος να απαντά, το πρόβλημα δεν θα λυθεί με το να πας στον επόμενο.

Τους κάναμε από δω μέσα όλους θεούς γιατί πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό. Αυτή πρέπει να είναι η συμπεριφορά των πολιτισμένων κοινωνιών απέναντι στην αντιμετώπιση των ασθενειών. Πρέπει δηλαδή να απευθυνόμαστε στους ειδικούς. Εάν ορισμένοι ειδικοί δεν ανταποκρίνονται στις περιστάσεις, δεν φταίνε αυτοί αλλά όλοι εμείς που έχουμε κάνει θεούς αυτούς που δεν το αξίζουν.

Είναι στο χέρι σας να στρέψετε με την ΚΡΙΤΙΚΗ σας τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αξιολογήσεις των παρουσιάσεων δεν υπάρχουν μόνο για να γλείφουμε. Είναι πολύ πιο χρήσιμες όταν ενημερώνουν έντιμα τους συναδέλφους μας για τα κακώς κείμενα που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν.
 
Αν ειναι εμφανες, ψιλαφητο το "τρίγωνο" που αναφερεις τοτε περιγραφεις την λεγομενη καρινα. Την εντονη δηλαδη εμφανιση του κοκκάλου στο στερνο που προκύπτει σε νοσουντα πτηνα ως ενα ακομα σύμπτωμα της κακης τους φυσικης καταστασης.
 
στην εξέταση της κουτσουλιάς δεν βρήκε κάτι σε ιό.
Η εξέταση έγινε μόνο στο μικροσκόπιο; ή έκαναν και άλλες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις της κουτσουλιάς;
 
Υπάρχει χρονικό περιθώριο σε ημέρες που να δείχνει αν θα έχει καλή ή όχι κατάληξη το παπαγαλάκι; Όσο για το θέμα γιατρού, επειδή έλειπα το πήγε η κοπέλα μου η οποία ήταν αρκετά στεναχωρημένη και ταραγμένη για να ρωτήσει αυτά που θα ρωτούσα εγώ. Αν δεν μπορεί ένας ειδικός να δώσει σαφή απάντηση λογικό είναι παρόλο που ακολουθώ την αγωγή που έδωσε να ψάχνω να βρω το οτιδήποτε μπορεί ίσως να βοηθήσει. Πρώτη φορά χρειάστηκε να πάμε σε γιατρό και ανάλογα την πορεία του πτηνού που είμαστε δεμένοι, θα είναι και το σχόλιο- κριτική μου στο πεδίο των πτηνιάτρων. Το ότι το είδα λίγο πιο δραστήριο σε σχέση με το πρωί που ήταν πολύ χάλια είναι ενθαρρυντικό σημάδι ή μπορεί σε μια στιγμή να το χάσω; Αν γίνει αυτό, εκτός από την στεναχώρια θα μείνουμε και με την απορία τί ακριβώς έπαθε το ζωντανό και αυτό είναι διπλά εκνευριστηκό και άσχημο... Ελπίζω να το ξεπεράσει, τι να πω...
[automerge]1582827623[/automerge]
Η εξέταση έγινε μόνο στο μικροσκόπιο; ή έκαναν και άλλες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις της κουτσουλιάς;
Για να έγινε μέσα σε 10 λεπτά φαντάζομαι μόνο μικροσκόπιο...
 
Για να έγινε μέσα σε 10 λεπτά φαντάζομαι μόνο μικροσκόπιο...
Στην θέση σου θα έστελνα (μετά από τηλεφωνική επικοινωνία) ταχυδρομικώς κουτσουλιές για εξέταση στο παρακάτω εξεταστικό κέντρο:
Αν στείλεις να τους αναφέρεις την κατάσταση και τα φάρμακα που παίρνει.

εύχομαι τα καλύτερα!
 
Back
Top