Ασθένειες Πάροτλετ είναι φουσκωμένο, αδύναμο, πρησμένο, με υπνηλία

ψάχνω να βρω το οτιδήποτε μπορεί ίσως να βοηθήσει
Σε καταλαβαίνω και δεν σε παρεξηγώ καθόλου σε αυτό. Η περίπτωση σου είναι δυστυχώς μια ακόμη αφορμή για να θίξουμε το θέμα των ειδικών που δεν είναι σε θέση, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εξηγήσουν τι συμβαίνει στον ασθενή.

Σε καταλαβαίνω και δεν σε παρεξηγώ καθόλου σε αυτό. Η περίπτωση σου είναι δυστυχώς μια ακόμη αφορμή για να θίξουμε το θέμα των ειδικών που δεν είναι σε θέση, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να εξηγήσουν τι συμβαίνει στον ασθενή.
Μα ειναι προφανές όχι ότι δεν ήθελε, αλλά ότι δεν ήξερε τι έχει το πουλάκι, και για αυτό και δεν είπε. Δεν μπορεί να υπάρχει άλλος λόγος, για να μην ειπωθεί κάτι, απλά η άγνοια δεν ειναι πάντοτε επιλήψιμη, αλλά σχεδόν πάντα ειναι κατάσταση που οι επαγγελματίες κάθε είδους αποφεύγουν να την παραδεχτούν. Εννοείται, τα λεφτά τα παντελόνιασε με τη μία και τώρα ο φίλος μας ειναι με την ελπίδα η αντιβίωση στα τυφλά να φέρει αποτέλεσμα. Αλλά για να πουμε και του στραβού το δίκιο, οι γιατροι πάσης φύσεως δεν ειναι Θεοί και παντογνώστες, και δυστυχώς δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα σε κάθε κατάσταση. Άλλο αν προβάλλουν το ακριβώς αντίθετο. Αυτό πάντως που με κάνει κι απορώ ειναι πώς και δεν πρότεινε να κρατήσει το πουλάκι εκεί για... Παρακολούθηση και θεραπεία, με το αζημίωτο φυσικά.
@STALAVISTA , εύχομαι περαστικά κι αγύριστα, και μακάρι να μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε παραπάνω ή έστω να δικαιολογήσουμε επαρκώς την απαράδεκτη επαναλαμβανόμενη στάση της γιατρού.

...Αυτό πάντως που με κάνει κι απορώ ειναι πώς και δεν πρότεινε να κρατήσει το πουλάκι εκεί για... Παρακολούθηση και θεραπεία, με το αζημίωτο φυσικά...
Πρότεινε ότι ίσως χρειαστεί να γίνει νοσηλεία(20€ η βραδιά..) αλλά να πω την αλήθεια αυτό μου φαίνεται υπερβολικό και ευκαιρία για κέρδος όταν πρόκειται για παπαγαλάκια... Προτιμώ να μου πει ακριβώς τι χρειάζεται, να το περιποιηθώ εγώ και να είναι σε ένα γνώριμο περιβάλλον...

Τελικά το πήγαμε στον κτηνίατρο-πτηνίατρο Ακριβό στο Περιστέρι, είχε μεγάλο πρήξιμο στην κοιλιά και η μόνη λύση μήπως και σωθεί ήταν να του βγάλουμε όσο υγρό γινόταν με σύριγγα. Έκανε εξετάσεις και έχει περιτονίτιδα και τα κύτταρά του δείχνουν φλεγμονή... Το μόνο που ελπίζουμε είναι μήπως πλέον ανταπροκριθεί στην αντιβίωση... Μπορεί να σωθεί από τέτοια κατασταση; Γνωρίζει κανείς; Το καημένο πάντως το παλεύει όσο μπορεί...

Πιθανολογησε αν η περιτονιτιδα προερχεται απο προσβολη Ecoli?

Ενα παραδειγμα εδω απο ενα θηλυκο lovebird που η περιτονιτιδα προηλθε απο διαφορετικη αιτια.
Η προγνωση δεν ειναι καλη γενικα.

Μπράβο σου @STALAVISTA , (και στην κοπέλα) που ασχολείστε και το πήγατε και σε 2ο πτηνίατρο.
Ελπίζω τώρα το πουλάκι να αναρρώσει.
Τα αντιφλεγμονώδη τα συνεχίζετε;

Λοιπόν, το πουλί είναι σε μια κατάσταση που κοιμάται τις περισσότερες ώρες αλλά έχει τις εκλάμψεις του όπου τρώει και συμπεριφέρεται για λίγες στιγμές φυσιολογικά. Αυτό είναι το καλό σημάδι... Το άσχημο είναι ότι το εξώγκομα στην κοιλιά έχει γεμίσει πάλι φουλ υγρό... Θα το πάμε αύριο πάλι μήπως γίνεται να το βγάλει για δεύτερη φορά με την ελπίδα να μην ξαναγεμίσει και να ανταποκριθεί στην αντιβίωση... Όλα αυτά βέβαια είναι δική μου εκτίμηση, ο γιατρός ότι πει, ελπίζω να μην καταλήξει στο ότι για να ξαναγέμισε υγρό δεν έχει ελπίδα και να γίνεται να το παλέψει... Θα ενημερώσω όπως και να έχει. Το άσχημο αν δεν τα καταφέρει, είναι ότι το ζωντανό δείχνει οτι έχει όλη την διάθεση και την δύναμη να το παλέψει αλλά αν δεν λυθεί αυτό που του το προκαλεί... Δύσκολα...

Παντως επεμεινε λιγο φιλε μου με τον γιατρο, για καποιο λογο η διαγνωση της περιτονιτιδας,προσωπικα και μονο, καπου δεν μου κολλαει.
Εργαστηριακά από όσο ξέρω βγήκε η διάγνωση αυτή... Τον προτείνουν ως τον καλύτερο εδώ στην Αττική τον συγκεκριμένο και τουλάχιστον έκανε κάτι δραστικό(που τρύπησε και έβγαλε υγρί..)και έδωσε πιο σωστή πιστεύω αντιβίωση... Μακάρι να μην έχει αλλά αν δεν φύγει το πρήξιμο δεν γίνεται σίγουρα να γιατρευτεί. Έχω προσαρμώσει και μια λάμπα υπέρυθρης ακτινοβολίας (για ζέστη) που την έχω ανοιχτή μόνιμα να χτυπάει την μια μεριά του κλουβιού που δείχνει να βοηθάει αρκετά. Εκεί πηγαίνει να ξεκουραστεί...

Εργαστηριακά από όσο ξέρω βγήκε η διάγνωση αυτή... Τον προτείνουν ως τον καλύτερο εδώ στην Αττική τον συγκεκριμένο και τουλάχιστον έκανε κάτι δραστικό(που τρύπησε και έβγαλε υγρί..)και έδωσε πιο σωστή πιστεύω αντιβίωση... Μακάρι να μην έχει αλλά αν δεν φύγει το πρήξιμο δεν γίνεται σίγουρα να γιατρευτεί. Έχω προσαρμώσει και μια λάμπα υπέρυθρης ακτινοβολίας (για ζέστη) που την έχω ανοιχτή μόνιμα να χτυπάει την μια μεριά του κλουβιού που δείχνει να βοηθάει αρκετά. Εκεί πηγαίνει να ξεκουραστεί...

Εργαστηριακα φανηκε η φλεγμονη, δεν διαφωνω ως προς αυτο.
Μακαρι να πανε ολα καλα!

Καλημέρα, τα καλά νέα είναι ότι ακόμη ζει, έχει ανακάμψει αρκετά, τρώει άνετα μόνο του. Ο γιατρός του μάζεψε 2 φορές υγρό με σύριγγα, έχει κάνει 2 φορές αντιβιοτική ένεση και παίρνει ακόμη αντιβίωση. Τα κακά νέα είναι ότι δεν έχει υποχωρήσει το πρήξιμο-ογκος, δεν ξέρω αν είναι θέμα χρόνου ή απλά δεν γιατρεύεται... Πάντως δεν είναι ετοιμοθάνατο όπως πριν και κάνει τα πάντα αλλά ακόμη αναπνέει πιο έντονα και δεν μπορεί να πετάξει νορμάλ αλλά πετάει στο μισό-ένα μέτρο... Επίσης επειδή έχει περισσότερη ενέργεια και τρώει καλύτερα, έχει ανακτήσει λίγο βάρος και γέμισε στην καρίνα του αρκετά... Πριν ήταν σε άθλια κατάσταση. Αν βλέπαμε να υποχωρεί και το πρήξιμο θα έλεγα με σιγουριά ότι έγινε το θαύμα και γιατρεύτηκε, παραμένει όμως δυστυχώς και δεν ξέρω την συνέχεια...

Καλά τα νέα σας.. Οπότε τώρα πώς θα κινηθείτε; έχετε ήδη καθορισμένο νέο ραντεβού με τον γιατρό ή θα κινηθείτε αναλόγως του τι θα δείτε στο πρήξιμο και στη συμπεριφορά;
Μου κάνει εντύπωση πως και δεν έχει γίνει διάγνωση ή έστω συγκεκριμένη εικασία για το τι έχει

Καλά τα νέα σας.. Οπότε τώρα πώς θα κινηθείτε; έχετε ήδη καθορισμένο νέο ραντεβού με τον γιατρό ή θα κινηθείτε αναλόγως του τι θα δείτε στο πρήξιμο και στη συμπεριφορά;
Μου κάνει εντύπωση πως και δεν έχει γίνει διάγνωση ή έστω συγκεκριμένη εικασία για το τι έχει
Έχουμε πάλι επίσκεψη όπου θα γίνει επαναληπτική ένεση αντιβίωσης και συνεχίζουμε όπως τώρα με την ελπίδα να φύγει. Υπάρχουν εικασίες αλλά όχι συγκεκριμένη διάγνωση γιατί σε ένα τόσο μικρό πουλί δεν γίνεται να το ανοίξεις να δεις ποιο όργανο έπαθε τι ακριβώς ή ακτινογραφίες κτλ...Ίσως τώρα που δυνάμωσε να γίνουν αν χρειαστεί εξετάσεις που δεν μπορούσαμε πριν(ήταν τρομερά αδύνατο και αδύναμο...). Πάντως αν δεν το πηγαίναμε σε αυτόν τον γιατρό ως τελευταία λύση να κάνει κάτι δραστικό(που του εβγαλε υγρό...) δεν θα είχε βγάλει ούτε μισή ημέρα παραπάνω... Έχω ξαναδεί άρρωστα πουλιά, ήταν στο τελευταίο στάδιο εξαθλιωμένο τελείως με μισόκλειστα μάτια...

Ποιος ειναι λοιπόν αυτός ο γιατρός; Αχρείαστος να ειναι βέβαια, αλλά καλά θα ήταν να είχαμε και κάποια θετικά σχόλια για πτηνίατρο, διότι τώρα τελευταία, μάλλον το αντίθετο ακούμε.

Back