Αναπαραγωγή Πέθανε ο ένας από τους τρεις νεοσσούς

Εγγραφή
5 Μαρ 2015
Μηνύματα
182
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα και καλό μήνα. Έχω ένα ζευγάρι καναρίνια. Ενώ γεννήθηκαν 3 μικρά (έχουν 5 μέρες) σήμερα το πιο μεγάλο το βρήκα νεκρό. Η μάνα δεν βλέπω να τα ταΐζει. Ο μπαμπάς πηγαίνει και προσπαθεί. Τι να κάνω; Μην μου πεθάνουν και τα άλλα!
[automerge]1588404918[/automerge]
Είναι εσωτερική εκτροφή. Εάν βγάλω την κανάρα και αφήσω τον μπαμπά θα ζήσουν;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου...
Ότι δεν βλέπεις να τα ταΐζει δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας...
Όχι, δεν πιστεύω ότι ο πατέρας θα τα καταφέρει...
Είναι στην ηλικία που τα ταΐζει αλλά και τα ζεσταίνει η μάνα...
Ο κυρίως ρόλος του πατέρα ακολουθεί μετά τις πρώτες 15 ημέρες...
 
Δεν προκύπτει κάτι τέτοιο από αυτά που έγραψα.
Η γνώμη μου είναι πως ΔΕΝ βγάζεις την κανάρα ΑΝ δεν τα έχει αποδεδειγμένα παρατήσει.
Ούτε τον αρσενικό ΑΝ δεν είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνος.
Οπότε παρατηρείς διακριτικά και βοηθάς με 1-2 καλά ταίσματα, το ένα αργά πριν νυχτώσει...
Το νου σου, αν τα βρίσκει χορτάτα και δεν της ζητάνε φαγητό τότε θα ατονήσει και το ενδιαφέρον της και θα τα παρατήσει σίγουρα...
 
Δυστυχώς όχι κατευθείαν θάφτηκε για να μην το δούνε το παιδιά μου!
[automerge]1588490891[/automerge]
Σήμερα σηκώθηκα και δυστυχώς δεν είχα το λαιμό τους ταισμενο. Αυτή μόνο καθετε πανω τους. Επειδή πρώτη φορά μου τυχαίνει και δεν ήμουν προετοιμασμενος έψαξα στο ίντερνετ και έκανα χυλό από κρόκο αυγού νερό και φρυγανιά και τα ταισα, να δεις πως άνοιξαν το στόμα τους απίστευτο, τα καιμενα. Μετά πήγε και έκατσε σαν κυρία από πάνω τους. Κάθε πότε τα ταΐζει η μάνα πατέρας να δω εάν είναι ώστε να τα ταΐσω πάλι;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κάθε 3-4 ώρες το αργότερο, ανάλογα φυσικά και απο την ποσότητα που ταΐζεις κάθε φορά. Καλόν είναι ο πρόλοβος να είναι "στεγνός" κάθε φορά. Αν δεν πάρεις κρέμα νεοσσών θα χρειαστείς αρακά και καθαρισμένο λιόσπορο να προσθέσεις στον χυλό σου.
 
Δε νομίζω να χρειάζεται φρυγανιά.Αν θες κάτι πιο στερεό λιώσε σε πολύ μικρές ποσότητες κάποιον ξηρό καρπό όπως καρύδι ή ηλιόσπορο που σου έγραψε παραπάνω ο κύριος Μάκης.

Με ζεστό νερό και κρόκο την βγάζουν μέχρι να πάρεις κρέμα.
Τα σημαντικά είναι η θερμοκρασία (για αυτό θέλεις θερμόμετρο τροφίμων) και η υφή. Όσο πιο μικρά είναι τα πουλιά τόσο πιο υδαρές πρέπει να είναι το μείγμα.. Με ορίζοντα μια πιο κρεμώδη υφή κοντά στις 10+ ημέρες των μικρών.
 
Ταισα για δεύτερη δώρα τα μικρά και στον ένα νεοσσο είδα μια μαύρη τελεία όπως την φωτογραφία. Στον άλλο όχι. Έψαξα στη σελίδα σας (από εκεί βρήκα την φώτο) όμως δεν καταλάβω τι είναι. Μπορει να μου εξηγήσει κάποιος;
 

Συνημμένα

  • 1583302424077.webp
    1583302424077.webp
    7,2 KB · Προβολές: 6
Ταισα για δεύτερη δώρα τα μικρά και στον ένα νεοσσο είδα μια μαύρη τελεία όπως την φωτογραφία.
Αν πιστεύεις ότι είναι κάτι σημαντικό θα πρέπει να ανεβάσεις μια καθαρή φωτογραφία αυτού που βλέπεις και αυτό γιατί είναι αμέτρητες οι φορές που κάποιος σχετικά νέος στο χόμπι βλέπει και ερμηνεύει κάτι λανθασμένα.

Στην φωτογραφία που ανέβασες βλέπεις σαν μαύρη τελεία την φραγή της χοληδόχου κύστης, σαν συνέπεια μάλλον της δράσης ενός ιού που δεν επιτρέπει στην κανάρα να μεταφέρει αντισώματα στους νεοσσούς, οι οποίοι όντας με αδύναμο ανοσοποιητικό και παροπλισμένοι καταρρέουν.
Αλλά υπάρχουν πολλά "σημάδια" στους νεοσσούς, ακόμα και στο ίδιο σημείο, που δεν σημαίνουν τίποτα.
 
Back
Top