Γενικά Πήρα ένα παπαγαλάκι Budgie και του έκοψαν τα φτερά

Spiros Papatheodorou

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2014
Μηνύματα
221
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Χθες πηρα ενα πανεμορφο γαλαζιο budgie
Στην τιμη των 35 υποτιθεται εκπαιδευμενο αλλα θελει ακομα δουλεια..,
Η κυρια στο πετ σοπ εκοψε λιγο τα φτερα για να με ευκολινει ειπε στην πρωτη φορα να μην μπορει να παρει υψος..
Αυτα πειτε μου και εσεις την γνωμη σας αν θελετε ευχαριστω!
 
Σπυρο να το χαιρεσαι. Η τιμη μου φαινεται αρκετη για μπατζι που θελει ακομη δουλεια οπως λες. Επισης δεν μου αρεσε το γεγονος οτι του εκοψε τα φτερα. Ακομη και σε αγριοπουλο αν κοψεις τα φτερα, λογω αναπηριας θα φαινεται ημερο.

Οπως και να εχει μην το ζοριζεις πολυ, δωστου χρονο να προσαρμοστει στα νεα δεδομενα του.
 
Σπύρο να σου ζήσει!
Αυτό που λέγαμε στο άλλο θέμα δεν είναι; Πως αντέδρασε το πουλάκι όταν πήγε να το πιάσει από το κλουβί; Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν είναι αρκετά ήμερο και θέλει δουλειά;
Γιατί αν θυμάμαι καλά ήταν ακριβότερο ακριβώς λόγω εκπαίδευσής του. Βάλε μας μια φωτογραφία του. Υπάρχει περίπτωση να είναι εγγλέζικο; Δηλαδή πιο παχουλό και μεγαλόσωμο;
 
Απο οτι καταλαβα ειναι λιγο πιο εξοικιομενο απο τα αγρια παπαγαλακια... Οχι ειναι σαν κανονικο παπαγαλακι αλλα με το θεμα εκπαιδευσης δεν με πολυενθουσιασε γιατι φοβαται αρκετα... Ισως αλλαξε περιβαλλον αποτομα
 
. Ισως αλλαξε περιβαλλον αποτομα
Όντως αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Άφησε το να ηρεμήσει και να γνωρίσει το περιβάλλον και να κάθεσαι κοντά του καθιστός σε καρέκλα τώρα στην αρχή μέχρι να σε συνηθίσει.
 
Αυτο κανω και μολις πλησιαζω ανασαινει πιο γρηγορα... Ειναι ακομη φοβισμενο και οχι πολυ ζωηρο... Θα δειξει σε 1-2 βδομαδες αν οντως αξιζε η τιμη αλλιως δεν θα ξαναπαρω μπατζη με τετοθα τιμη
 
ΝΑ σου ζησει το πουλακι!
Ανεβασε και καμια φωτο να το δουμε κι'εμεις! 😉
Οπως σου ειπε η Μαρια.. Αστο καπου για λιγο καιρο χωρις να το μετακινεις και να εχει πολυ φασαρια ωστε να εξικιωθει στο καινουριο του περιβαλλον.
Οποτε εισαι κοντα του, να κανεις αργες κινησεις για να μην το τρομαζεις και αυτο με την σειρα του θα σε εμπιστευτει.
 
Το ξερω φυσικα τωρα αυτο σκεφτομαι..
Με το θεμα των φτερων ομως εχω μπερδευτει, απ την μια ειναι πιο βολικο για την πρωτη εξοδο απο την αλλη δεν ειναι καλο..
 
Εντάξει και πολύ καλό δεν είναι, αλλά αφ ενός μεν θα ξαναβγούν, αφετέρου βοηθάει κιόλας. Δεν πειράζει, καλό θα ήταν να μην τα έκοβε γιατί πλήττει κι αυτό την ψυχολογία του, συν την αλλαγή περιβάλλοντος. Με τον ωραίο σου τρόπο θα τα ξεπεράσει όλα σύντομα.
 
Εντάξει και πολύ καλό δεν είναι, αλλά αφ ενός μεν θα ξαναβγούν, αφετέρου βοηθάει κιόλας. Δεν πειράζει, καλό θα ήταν να μην τα έκοβε γιατί πλήττει κι αυτό την ψυχολογία του, συν την αλλαγή περιβάλλοντος. Με τον ωραίο σου τρόπο θα τα ξεπεράσει όλα σύντομα.

Ολοι οι petσοπαδες για να κανουν το κομματι τους και να κοροιδεψουν στερουν τις ικανοτητες των ζωων..
Ε νταξει..λιγη αξιοπρεπει δεν βλαπτει..
 
Να σου ζήσει. Σίγουρα μαζί σου με την κατάλληλη φροντίδα θα ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που του δημιούργησαν ανεύθυνοι άνθρωποι.
 
Η κυρια στο πετ σοπ φαινοταν τοσο καλη με τα πουλια... Εχει εξημερωσει πολλα ακομα αφου ειχαν και lovebirds ελευθερα, αλλα με το συγκεκριμενο ισως δεν το προσεξαν πολυ
 
Ίσως επηρεάζεσαι και από την αμηχανία του πουλιού από την αλλαγή περιβάλλοντος. Περίμενε λίγο. Ας μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα.
 
Ακομη κατι, σε συγκριση με το προηγουμενο παπαγαλακι μου που ηταν ολο ζωντανια ακομη και τις πρωτες 2 μερες, αυτο ουτε κελαηδαει και καθεται συνεχως στο ιδιο σημειο... Κατα τ αλλα ειναι υγιεστατο
 
Δωσε του λιγο χρονο να προσαρμοστει. Δεν ειναι ολα τα παπαγαλακια ιδια, δεν εχουν ολα τις ιδιες αντιδρασεις. Αν συνεχιστει για μεγαλο διαστημα θα το δουμε.
Συμφωνώ με την δεσποινίδα mod :)
 
Back
Top