Διατροφή Πήρα ένα Ringneck 2,5 μηνών και δεν μπορώ να το ταΐσω

το ξερω πως χρειαζετε προσεκτικος χειρισμος αλλα τι άλλο πρεπει να κανω αφου πηγαινω ηρεμα διπλα του να το ταισω κρεμα και μολις το πιασω για να το ταισω τσιριζει και τρεμει... Τι να κανω; Αν συνεχισω να το ταιζω με το ζορι δεν θα χαλασουν τελειως οι σχεσεις μου μαζι του;
[automerge]1564663218[/automerge]
Επισης κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω... αληθευει οτι μονο 2 εβδομαδες πρεπει να το ταιζω με κρεμα και μετα να κοψω;
Το πουλι την ζηταει μονο του την κρεμα, οσο την ζηταει του δινεις! βεβαια ο Ανεστης ειπε οτι εφοσον ειναι ταισμενο απο τους γονεις του η κρεμα ειναι κατι αγνωστο γιαυτο γιαυτο κ εχεις το προβλημα!
[automerge]1564663622[/automerge]
@tasioskis μπορεις να βοηθησεις;
 
Το πουλι την ζηταει μονο του την κρεμα, οσο την ζηταει του δινεις! βεβαια ο Ανεστης ειπε οτι εφοσον ειναι ταισμενο απο τους γονεις του η κρεμα ειναι κατι αγνωστο γιαυτο γιαυτο κ εχεις το προβλημα!
[automerge]1564663622[/automerge]
@tasioskis μπορεις να βοηθησεις;

Δεν ξερω πως να βοηθησω.
Ελεανα, πολυ υπομονη και προσπαθησε να μην δειχνεις στρεσαρισμενη στο πτηνο, διοτι το καταλαβαινει. Τωρα μιλαμε για ενα μωρακι, που απλα λογω ζεστης βγηκε απο την φωλια, που σημαινει οτι ισως ακομα ταιζοταν απο την μανα του, το παιρνει μια χερουκλα, του ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ (για να συνηθίσει τον ανθρωπο) εχω ακουσει και διαβασει τα παντα, αλλα να κοβεις φτερα απο πτηνα για να συνηθίσουν τους ανθρωπους, πρωτη φορα το ακουω. Ενταξει μιλαμε για εγκληματια.

Τωρα, το πτηνο πρεπει να φαει, και αν συνεχισει να τρωει με τον τροπο της σύριγγας, θα εχουμε ενα υστερικο πτηνο, και φυσικα δεν το θελουμε αυτο. Ελεανα μου, δοκιμασε να φιαξεις την κρεμουλα του σε ενα μικρο δοχείο να ειναι ελευθερη εισοδος απο πανω (ενα πιατακι απο φλυντζανι του κυριακου καφε) και αστο στον πατο του κλουβιου του, απομακρυνθείτε ολοι απο το κλουβι, πηγαινετε σε αλλο δωματιο και τα σκυλια σας και τα γατια σας, και επιστρέψτε σε κανα μισαωρο ( οχι παραπανω διοτι ειναι καλοκαιρι και θα χαλασει η κρεμα) βραστου και ενα αυγουλακι και αφησε το εκει και αυτο. Κανονικα η αναγκη επιβιωσης θα το κανει να παει να φαει. Και θα πουν οι εμπειρότεροι, τι να φαει; κρεμα που την βλεπει πρωτη φορα;
Δοκιμασε και πες μας.
 
Αυτή τη στιγμή προέχει η επιβίωση του και όχι η σχέση σας. Απαράδεκτος σε όλα του. Το πήρε από τη φωλιά, του έκοψε τα φτερά, του τσάκισε την ψυχολογία και κατά τα άλλα παίρνουμε από εκτροφείς γιατί τα πουλιά στα πετ σοπ δεν ξέρουμε τι ψυχολογικά κουβαλάνε. Έχουμε δει πολλές φορές να δίνουν πουλάκι πριν τον απογαλακτισμο του για να το ταΐσει ο νέος ιδιοκτήτης με κρέμα αλλά πρώτη φορά ακούω να δίνουν πριν τον απογαλακτισμο πουλάκι που ταΐστηκε από τους γονείς και έχουν την απαίτηση δύο μηνών να μάθει να τρώει κρέμα από ένα άτομο που δεν γνωρίζει καθόλου. Καταδικάζουν μια αθώα ψυχούλα χωρίς ενδοιασμούς 😡

Βράσε πολύ καλά ένα αυγουλακι και όταν κρυώσει πάτησε το με το πηρούνι μήπως τσιμπήσει λίγο. Δώσε και λαχανικά, φρούτα, ρυζακι. Και προσοχή να τα αντικαθιστας γρήγορα γιατί έχει πολλή ζέστη και αλλοιώνονται.
 
Παιδια ευχαριστω για ολες σας τις συμβουλες. Θα σας πω τα αποτελεσματα σε λιγες μερες. Εαν ομως το καημενο δεν δεχεται με τιποτα την κρεμα και σαν εναλλακτικη λυση του δινω φρουτα και αυγο θα ειναι ενταξει; ή πρεπει να τρωει και κρεμα μιας και ειναι η κυρια τροφη του σε τετοια ηλικια;
 
Παιδια ευχαριστω για ολες σας τις συμβουλες. Θα σας πω τα αποτελεσματα σε λιγες μερες. Εαν ομως το καημενο δεν δεχεται με τιποτα την κρεμα και σαν εναλλακτικη λυση του δινω φρουτα και αυγο θα ειναι ενταξει; ή πρεπει να τρωει και κρεμα μιας και ειναι η κυρια τροφη του σε τετοια ηλικια;

Ελεάνα, αργά η γρήγορα θα φάει κάτι. Έχε στο κλουβί τις μαλακές τροφές που σου πρότεινα, μπορείς σε ένα μπολάκι ακόμη και κρέμα να του βάζεις. Ακόμη και η μισή σύριγγα που τρώει είναι κάτι απο το καθόλου. Βλέπεις τσόφλια απο σπόρια στο πάτωμα; Τρώει τίποτε μόνο του, δεν μας είπες. Το πιάσιμο με την πετσέτα που σου πρότεινα θεωρώ καλό να το κάνεις και να το κρατάς κανένα μισάωρο.
 
Δυσκολη περιπτωση και γιατι! Ενα πουλακι 2μιση μηνων που δεν εχει ξαναταιστει απο ανθρωπο δε προκειται να κατσει να το ταισει κανενας με ευκολια! Το πουλακι επρεπε να τρεφεται εντελως μονο του για να το παρεις! Επειης 2μιση μηνων μου φανεται κ λιγο μεγαλο για να βγηκε μολις απο τη φωλια δε ξερω! Το να του βαλεις κρεμα σε μπολακι κ να την αφησεις θα ελεγα οχι! Η θερμοκρασια της κρεμας πρεπει να ειναι συγκεκριμενη οποτε δε μπορεις να την αφησεις πολυ! Δωσε του μαλακες τροφες οπως σε συμβουλεψε κ ο Ανεστης. Προσπαθησε μηπως μπορεσεις να βρεις καποιον να σε βοηθησει στο ταισμα που να γνωριζει, αλλιως θα πρεπει να το πιεσεις κ λιγο! αν δε τρωει σπορια η οτι αλλο του βαζεις θα πρπεει να τραφει καπως!
 
επειης 2μιση μηνων μου φανεται κ λιγο μεγαλο για να βγηκε μολις απο τη φωλια δε ξερω!

Δεν πιστεύω ότι είναι 2,5 μηνών (10-11 εβδομάδων) Ζάχο. Οι αμαζόνες 8 και 9 εβδομάδων έβγαιναν ήδη τη φωλιά. Μια φωτο θα βοηθούσε να έχουμε καλύτερη άποψη.
 
γεια σας, αυτες τις μερες ασχολουμε ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολυ με το παπαγαλακι μου. Του εβαλα βραστο αυγο οπως μου εχετει πει και το αφησα μιση ωριτσα μονο του, αλλα δεν ειχε φαει κατι και ειχα απογοητευτει πολυ... ειπα να αφησω μεχρι την επομενη μερα (το αυγο) και την επομενη μερα το πρωι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εφαγε ολο το αυγο. Επισης σημερα του ξανα εβρασα αυγό και απο πανω του εβαλα την κρεμα (δεν ξερω αν εκανα σωστα) ετσι ωστε εαν τραφει απο το αυγο τοτε να φαει και λιγη κρεμουλα, μεχρι στιγμης δεν το εεχει αγγιξει. Αυτες τις μερες καθομαι και του μιλω γλυκα και αυτο δεν θελει ουτε να με κοιταξει, σε οποια πλευρα του κλουβιου και αν βρισκομαι αυτο γυρναει απο την άλλη. Με φοβαται όπως ειναι λογικο αλλα σημερα και χθες το εβγαλα εξω απο το κλουβι (φωναζε οταν το επιασα με τα χερια μου) και το αφησα να περπατησει λιγο σπιτι και να παρατηρησει λιγο τον χωρο. Με μεγάλη μου χαρα όταν του εφερα κοντα του ενα ξυλο ετσι ωστε να το πεισω να ανεβει πανω (μετα απο πολες προσπαθειες) βγηκε πανω και απλα τριγυρνουσα σαν τρελη με μικρα βηματα σπιτι κρατωντας ενα ξύλο που είχε στο κλουβι του για να καθεται εκει (δεν ξερω πως λεγεται εγω ξυλο το λεω). Θα σας στειλω και βιντεο αν μπορω να το δειτε που καθοτανε στο ξυλο. Εφοσον τωρα είνααι λιγο καλυτερα τα πραγματα, πιστευετε οτι πρεπει με πεισμα να δοκιμασω να τον ταισω κρεμα ακομη και αν αυτο δεν θελει και να φανει στο παπαγαλακι οτι τον πιεζω με την "βια"; Σημερα ειδα οτι εφαγε και κανονικη τροφη οπου μου εδωσε ο εκτροφεας.

1BEC64FF-27DC-4D32-988B-1161931BA7B9.jpeg
B208AC28-4FD0-444C-915A-98CCD3ADED7D.jpeg
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Να του έχεις απο όλες τις τροφές στο κλουβί του κι ότι φάει. Επιμένω να το κρατάς στα χέρια σου τυλιγμένο σε μια πετσέτα (μόνο το σώμα εννοείται) όπως σου είπα. Το ένα δαχτυλάκι του που είναι λίγο γυρισμένο ήταν έτσι απο όταν το πήρες;
 
Παντως επετρεψε μου να σου πω οτι εχει ειπωθει οτι το αυγο το αφηνουμε καλοκαιρι οχι πανω απο μιση ωρα και την κρεμα την δινουμε χλυαρη, μετα αναπτύσσονται μικροβια γιαυτο τηρουμε τους χρονους!
Καλο ειναι να ακους αυτα που λενε τα παιδια γιατι η ηλικια του πουλιού δεν συγχωρεί πειραματισμους🙄
 
Δεν αφήνουμε τόσες ώρες το αυγό. Είπαμε να το κάνουμε να φάει, όχι να το δηλητηριασουμε. Βράσε πολλά αυγά (γύρω στα 15 λεπτά), διατήρησε τα στο ψυγείο και προσπάθησε να του αντικαθιστας το αυγό του τουλάχιστον κάθε μία ώρα. Και φυσικά το βράδυ δεν το αφήνεις μέσα. Όλη την ημέρα θα είναι μέσα τα σπορακια του. Αφού άρχισε να τρώει τροφή και αυγό, προσωπικά δεν θα έμπλεκα με κρέμες πάλι. Οπωσδήποτε συνεχίζεις να παρατηρείς αν τρέφεται επαρκως.
 
εκανα αυτο που μου ειπατε να το πιασω με την πετσετε αλλα προσπαθουσε να πεταξει εκλαιγε με δαγκωνε... μετα ηρεμησε λιγο κοιμηθηκε για κανα δεκαλεπτο πανω μου και μετα εκλαιγε με δαγκωνε για να φυγει και ετρεμε το καημενο...
[automerge]1564862533[/automerge]
πετσετα*
 
Ελεάνα αν δεν μπορείς να το χειριστείς εύκολα και νομίζεις ότι πιάνοντας το στρεσάρεις περισσότερο άστο ήσυχο και παρτο λίγο πιο χαλαρά ελπίζοντας να ηρεμήσει καθώς μεγαλώνει. Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τα 100 λάθη της υπόθεσης κι αν ποτέ ξαναθελήσεις ήμερο πουλάκι να ξέρεις πώς να ψάξεις.
 
Το παπαγαλάκι πέθανε! Ευχαριστω για τον χρονο σας
 

Σχετικά θέματα

Back
Top