Διατροφή Πήρα ένα Ringneck 2,5 μηνών και δεν μπορώ να το ταΐσω

Δεν είναι εδώ το κατάλληλο θέμα Ελένη γι'αυτήν την ερώτηση και δεν σχετίζεται και με το γεγονός του θανάτου. Αν κάνεις μια Αναζήτηση με τις λέξεις κλειδιά θα βρεις υπάρχοντα θέματα με πολλές απόψεις κι επίσης μπορείς αν δεν καλυφθείς να ξεκινήσεις ένα νέο θέμα στην κατάλληλη θεματική ενότητα. :)
Ευχαριστώ! Ναι το κατάλαβα οτι δεν σχετίζεται με τον θάνατο του πουλιού. Ρητορική η ερώτηση. Για τα φτερά

Μπορει να λεω και βλακειες αλλα η αστυνομια δεν μπορει να κανει τιποτα; Αλλωστε αν παρουσιαστει το συγκεκριμενο ποστ θα παρουσιαστουν πολλα στοιχεια για το φταιξιμο ειναι καθαρα του εκτροφεα.
Δεν μπορω να σκεφτομαι οτι κυκλοφορουν τοσο αθλιοι ανθρωποι!

Μπορει να λεω και βλακειες αλλα η αστυνομια δεν μπορει να κανει τιποτα; Αλλωστε αν παρουσιαστει το συγκεκριμενο ποστ θα παρουσιαστουν πολλα στοιχεια για το φταιξιμο ειναι καθαρα του εκτροφεα.
Δεν μπορω να σκεφτομαι οτι κυκλοφορουν τοσο αθλιοι ανθρωποι!
Δεν ξέρω πως να το πω γι' αυτο θα το πω λίγο "ξερά". Δεν δίνουν δεκάρα οι ανθρώπινοι νόμοι για τα δικαιώματα πουλιών ή ζώων. Ναι μεν υπάρχουν νόμοι περί αυτού αλλά είναι τόσο δύσκαμπτοι, αργοί και χρονοβόροι που στην ουσία είναι παράθυρα για να ξεφεύγουν όσοι ταλαιπωρούν έτσι ζώα. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση απ' την όποια πείρα έχω, καλώς και κακών περιστατικών.
Κάποια στιγμή είχε γράψει ο @Stavros και συμφωνώ σε αυτό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις "επαγγελματιών" η μόνη λύση (όσο κι αν αυτό έχει κόστος για τα πουλάκια) είναι να "κλείνει η κάνουλα του χρήματος".

Χωρις να θελω να θιξω καποιον, και βαζω και τον εαυτο μου μεσα. Ειμαστε συνυπεύθυνοι με τον εκτροφεα και καθε εγκληματια εκτροφεα. Δεν μπορεις κυριε αγοραστη, επειδη βλεπεις βιντεακια στο youtube με παπαγαλους που ερχονται στα χερια, να κανουν ποδηλατο, να απαντανε στα τηλεφωνα να φιαχνουν καφε κ. Α, να νομιζεις οτι ετσι απλα γινονται αυτα. Εδω εχουμε τραγικα εγκληματικα λαθη και απο τις 2 μεριες. Και η Ελεανα, που η κοπελα δεν εχει ιδεα απο πτηνα, χωρις καν να ενημερωθει απο το net , μαθε πρωτα, κανει το ringneck για αρχαριο; Εξημερωνεται ευκολα; Πως να εξημερωσω; Κανω εγω για παπαγαλο; Θα δεχτει η οικογενεια και οι γειτονες τις κραυγες και την ΜΠΟΧΑ ΑΠΟ ΒΡΑΣΤΟ ΑΥΓΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΚΛΟΥΒΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ. Κανουμε πρωτα αυτες τις ερωτησεις και μετα επιλεγουμε αν αγορασουμε, και τι ειδος αγοραζουμε. Ρωτηστε πως επιλεγουμε τον καταλληλο εκτροφεα; Πως γινεται να επιλεξεις εκτροφεα που σου λεει οτι πρεπει να ταιζεις με σύριγγα, και να γνωριζει ο κυριος οτι εισαι αρχαριος και οτι πρωτη φορα θα το κανεις αυτο. Τι νομιζετε ολοι, οτι αγοραζουμε κρεμα, αραιώνουμε με νερο και πιεζουμε τον αντίχειρα μας και αυτο ηταν; . Μην πέφτετε ολοι στη παγιδα, οτι αν θα ταισουμε το πτηνο θα κανει"παπαδες" οταν μεγαλωσει, δεν ειναι τοσο ευκολο, υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα οχι πολλες.
Χαθηκε τελειως αδικα, ενα μωρακι, που καποιος ηλιθιος το αρπαξε απο το βυζι της μανας του, για 50-60 ευρω παεραπανω.

@tasioskis, Δυστυχώς είναι ακριβώς όπως τα λες. Όταν πήρα το πρώτο μου κοκατιλ υπήρχαν μόνο 2-3 βιβλιαράκια και με αυτά προσπαθούσα να βγάλω άκρη. Τώρα όμως τους δίνουμε εμείς την ευκαιρία να συνεχίζουν αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά.

Συμφωνώ με την ουσία των τελευταίων μηνυμάτων. Δυστυχώς όμως ό,τι έγινε έγινε και νομίζω ότι από εδώ και πέρα δεν πρέπει να προσωποποιηθεί το θέμα. Είναι πολύ εύκολο να θιγεί η Ελεάνα και στην καλύτερη περίπτωση να αποθαρρύνει εντελώς από κάθε ενασχόλησή της με τα πτηνά ή κάποια στιγμή αργότερα να θελήσει να πάρει ένα καινούργιο αποφεύγοντας να μας συμβουλευτεί πριν.

Η κίνηση της δεν ήταν όντως σωστή και έπρεπε να επισημανθεί, αλλά ας γνωρίζει η Ελεάνα ότι οι αναφορές μας δεν είναι τόσο προσωπικές όσο και γενικές και απευθύνονται σε αντίστοιχες πρακτικές. Άλλωστε, όσοι επισήμαναν τα λάθη θα είναι και πάλι από αυτούς που θα σπεύσουν να βοηθήσουν όταν ζητηθούν πληροφορίες από ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ τις ζητήσει πριν την αγορά ενός πουλιού.

Για εμενα παλι δεν ευθηνεται σε καμια περιπτωση η Ελεανα, η Βαλασια, ο Σωτηρης, ο Θανασης κτλ. την ευθηνη τη ριχνω καθαρα και μονο στο κρατος και στην παιδια μας, στον τροπο που χειριζονται τα petshop το εμπορευμα τους, στο οτι δεν υπαρχουν νομοι και ουτε καν μια υποτιποδη εκπαιδευση ακομη και στο σχολειο για να μαθουν τα παιδια μας πως να φροντιζουν και να συμπεριφερονται τα ζωα και τι ειναι τα ζωακια τελος παντων!
Οταν τα ζωακια βρισκονται καθαρα σαν εμπορευμα στα καταστηματα ειναι λογικο καποιοι ανθρωποι που δεν γνωριζουν να μην μπουν στην διαδικασια να αναρωτηθουν καποια πραγματα.
Οπως οταν αποφασισα να παρω ψαρακια στα παιδια μου και μου πεθαιναν συνεχεια, μονο τοτε αναρωτηθηκα το γιατι και μπηκα στην διαδικασια να το ψαξω λιγο παραπανω για να ανακαλυψω οτι τελικα τα πραγματα ειναι πολυ πιο περιπλοκα απο οσο φαινονται.
Περσι στο πανηγυρι μας ειχε κοκατιλακια, μπατζι και ροζελες σε στρογγυλα κλουβια, σε μικρα κλουβια το ενα πανω στο αλλο και αν ρωτουσες τι χρειαζεται θα σου ελεγαν ''τιποτα, μονο αυτη την χυμα τροφη και το νερακι τους''.
Οχι δεν ευθυνομαστε εμεις, που αγαπαμε και θελουμε ενα ζωακι αλλα δεν γνωριζουμε, οταν τα βλεπουμε ετσι σουπα σε παγκους και καταστηματα. Ολες αυτες οι εικονες μας δημιουργουν την εντυπωση πως θα το παρουμε και θα ειναι αρχοντας αφου δεν χρειαζεται πολλα πραγματα.

@valasia Σωστες οι επισημάνσεις σου, πρεπει ομως καποια στιγμη να καταλαβουμε κι εμεις οτι ειμαστε κομματι του κρατους και τις κοινωνιας οποτε φερουμε ευθύνη για τα κακως κειμενα σε μεγαλο η μικροτερο βαθμο.
Το κρατος είναι οι ανθρωποι του και οχι μια αυθαιρετη εννοια.

Αναφερομαι γενικότερα και οχι αποκλειστικα στο θεμα της Ελεανας.

Βαλασια το εξηγησα και εχτες,. Γιατι για να παω σε ενα εστιατοριο, μπαρ , hotel κ. Α, πρεπει να ενημερωθω για τιμες, καλα σχολια, ποιοτητα κλπ? Αλλα αν ειναι να φερω μια ζωη στο σπιτι μου, παω με κλειστα τα ματια; Ποσα κιλα παιδεία χρειαζεται καποιος να ενημερωθει, η οτι ενα αυγο μεσα στο καλοκαιρι δεν το αφηνουμε πανω απο 15 λεπτα; Ουτε ειμαι εκτροφεας ωστε να πουλω, ουτε τα ριχνω ολα στην Ελεανα, αλλα οκ , ο αλλος πουλα, εσυ που αγοραζεις δεν ξερεις να αγοραζεις; Δεν ξερεις τι αγοραζεις; Δεν ξερεις πως να αγορασεις;

Σχετικά θέματα

Back