Γενικά Παπαγάλοι ελεύθεροι στη Θεσσαλονίκη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MarynJuan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
@kom ψάχνοντας ,μιας και είχα ενθουσιαστεί πολύ όταν έμαθα για την ύπαρξη ελεύθερων παπαγάλων στη Ελλάδα, είχα διαβάσει διάφορα σενάρια.Ακομη και ότι στην Αθήνα είχαν αφεθεί παπαγάλοι στο τελωνείο όταν ήρθαν δίχως να έχουν τα κατάλληλα έγγραφα.
Ωστόσο το πιο λογικό απ' όσα λέγονται μου φάνηκε να είναι το ότι κάποια περίοδο ήταν πολύ διάσημο πετ ,ωστόσο όταν οι άνθρωποι καταλάβαιναν το ποσό απαιτητική είναι η φροντίδα τους ,και το ποσό φασαρία μπορούν να κάνουν τα ζώα αυτά όταν είναι παραμελημένα σε ένα κλουβί ,τα απελευθέρωναν στην φύση .
Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει .
 
Το μαγικό για μενα είναι που κατάφεραν και επιβίωσαν ώστε να θεωρηθούν ιθαγενή. Εδώ που τα λέμε τα κανονικά ιθαγενή που έχουν περάσει μεγάλο διάστημα σε κλουβί (ακόμα και αυτά που ήταν ελεύθερα και αιχμαλωτίστηκαν), τα χάνουν μόλις βγουν εκτός και δεν ανταπεξέρχονται
 
@marapo Ναι στο Παίδων έχει και συναγωνίζονται τα περιστέρια. Έχει πολλούς. Μου έκανε εντύπωση όταν ήρθα πριν 3 χρόνια στην Αθήνα στο Παίδων για κάτι εξετάσεις της κόρης μου.
Ακόμα και εδώ στη Χίο είδα μια φορά έναν μόνο του, πριν 4-5 χρόνια. Έπινα καφέ στο μπαλκόνι και είδα να πετάει μπροστά μου! Μου είχε φανεί τρελό τότε!
 
Οι άγριοι Indian Ringneck είναι ανθεκτικά πουλιά και μπορούν να ευδοκιμήσουν σε αρκετά σκληρά κλίματα.
Πληθυσμοί τους έχουν εγκατασταθεί σε πόλεις όλου σχεδόν του κόσμου (κυρίως στο Λονδίνο).
Όσον αφορά την Ελλάδα υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη τους από τον πέμπτο αιώνα Π.Χ. ,το σίγουρο είναι ότι τους έφερε η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την Ινδία το 330 Π.Χ.
 
Υπάρχει επίσης για τους παπαγάλους αυτούς ότι δραπέτευσαν από τα κλουβιά λόγω της μεγάλης νοημοσύνης τους! Λέγονται επίσης στα ελληνικά και δαχτυλιδολαιμηδες ψιττακισκοι.
 
ωραιες φωτογραφιες! να εινα καλα και υγειης τα παπαγαλακια αυτα! να μας δινουν χαρα και να μας χαριζουν ομορφες στιγμες και χαμογελα καθε φορα που τα συνανταμε!
 
Στην νεα παραλια παντως χαμος γινεται, το κακο ειναι οτι τα αφηνουν συνεχεια εκει και εχουν κανει τεραστιο σμηνος , εχει τυχει μπροστα μου να ελευθερωσουν...
 
@Kiriazis Στο παρκο Ξαρχακου στο κεντρο ειδα πολλες φορες ,καθως και στην περιοχη Κοδρα στην Καλαμαρια. Αλλα μετακινουνται,και δεν μπορω να καταλαβω που εχουν φωλιες.
 
Στην νεα παραλια παντως χαμος γινεται, το κακο ειναι οτι τα αφηνουν συνεχεια εκει και εχουν κανει τεραστιο σμηνος , εχει τυχει μπροστα μου να ελευθερωσουν...
Δλδ τι να κάνουν; Αφού είναι ελεύθερα, όταν θα χρειαστεί θα πάνε σε άλλο μέρος. Αλλά τι εννοείς ότι έχει τύχει μπροστά σου να ελευθερώσουν; Αμόλησαν ρινγκνεκ από κλουβί στην περιοχή με τα ελεύθερα;
 
@ianos ναι ηταν ενα ζευγαρι περιπου 30αρηδες οπου το κλουβι το ειχαν στο πισω μερος του αυτοκινητου , ανοιξαν και το ελευθερωσαν , και επειδη μου ειχε κανει εντυπωση οτι το ελευθερωσε και δεν το πουλησε/χαρησε, ρωτησα και μ ειπε η κοπελα οτι ο πατερας της το ειπε παρει δωρο απο φιλο το ειχε αυτος 7χρονια και μετα το πηρε η ιδια και επειδη το πουλι ηθελε να ζευγαρωσει και ηταν στρεσαρισμενο , ειδε το σμηνος και ειπε πως θα ταν καλυτερα να το ελευθερωνε. προφανως δεν με ενοχλουν απλα ειπα οτι το κακο ειναι οτι τα αγοραζουν , δεν μπορουν να ανταποκριθουν και τα αμολανε με κινδυνο να φωφισουν.
 
Back
Top