Φροντίδα Παπαγάλοι και ανεμιστήρας στο ίδιο δωμάτιο;

@Sissy

Την απορια την εντοπισα εγω στην ερώτηση του τι θα μπορουσε να συμβει που εκφραστηκε.

Στην αλλη επισημανση σου, γι αυτο "μαλωσω" και οχι μαλωσω

Η κοινη λογικη ειναι υποκειμενικη πολλες φορες κι αν δεν καταρρίπτεται, σιγουρα μπορει να γινει αντικειμενο συζητησης.
 
Να ξεκαθαρίσω κάτι ξανά για να κλείσει το θέμα! Οι περαιτέρω εξηγήσεις που ζήτησα είχαν να κάνουν με την ορθή και ολοκληρωμένη επιχειρηματολογια έναντι σε άτομα που πιστεύουν ότι όντως δε μπορεί να πάθει τίποτα. Ουσιαστικά το ξαναείπα και σε προηγούμενο σχόλιο αλλά βλέπω ότι δεν έγινε κατανοητό. Πολλές φορές θεωρουμαστε υπερβολικοί από ομάδες ανθρώπων που δεν ασχολούνται στον ίδιο βαθμό με εμάς με το αντικείμενο και αυτό ακριβώς ήθελα να αντικρουσω. Αυτό που με λυπεί κατά κάποιο τρόπο ωστόσο είναι ότι και μέσα σε αυτό το ποστ και σε άλλα που έχω δει υπήρξε μια τάση να "διορθώσουμε", "μαλωσουμε " κλπ τον άλλον..φυσικά αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες που μοιράζονται τον ίδιο σκοπό κατά τη γνώμη μου. Μπορούμε όλοι όμως να ξεχωρίσουμε πότε αυτά τα σχόλια λέγονται καλοπροαιρετα και πότε επιβλητικά. Φιλικά πάντα και για μένα πρέπει να θυμόμαστε ότι όλοι είμαστε στην ομάδα γιατί αγαπάμε τα πουλάκια..
 
Μιας και είδα και αυτο το θέμα τώρα. Δεν βάζουμε ποτέ ανεμιστήρα στο δωμάτιο, αλλά ένας που αγοράσαμε για τους γονείς μου μου απέδειξε πως δεν είναι και πολύ "ακίνδυνοι" όσα προστατευτικά και να έχουν. Η περιέργεια του Ερνέστο τον έστειλε πανω στον ανεμιστήρα (κλειστός βέβαια, απλά τον είχαμε βγάλει απο τη συσκευασία να τον δούμε). Ε, λοιπόν το ποδαράκι του κατάφερε να "περάσει" μέσα από ένα από τα τετραγωνάκια του προστατευτικού και μας βγήκε η ψυχή μέχρι να απεγκλωβιστεί ο ίδιος. η όλη "στιγμή" κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα και έφτανε να μας κόψει καμιά δεκαριά χρόνια ζωής.
Φυσικά και ο μικρός πήρε τρομάρα.

Φανταστείτε τώρα τον ανεμιστήρα να δουλεύει και το παπαγαλάκι τρομαγμένο και πιασμένο εκεί μέσα. Παρ' όλο που η απόσταση απ' τα "φτερά" του ανεμιστήρα είναι αρκετή κατά την άποψή μου για να μη συμβεί το μοιραίο σε τόσο μικρό πουλί (διότι περί μοιραίου θα επρόκειτο) βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά ότι δεν θα είχαμε "δράματα";

Καλύτερη η πρόληψη παρά τα εκ των υστέρων δάκρυα. Επιπλέον θεωρώ ότι το ρεύμα του ανεμιστήρα μπορεί και να επιδράσει αρνητικά στην υγεία των πουλιών. Με βάση το προηγούμενο αποφεύγω ακόμα και το aircondition στο δωμάτιο των πουλιών (μας ευνοεί πως το σπίτι είναι αρκετά δροσερό ευτυχώς). Πάλι με μικρές πιθανότητες βέβαια, αλλά το άθροισμα πολλών μικρών πιθανοτήτων "λάθους" σχεδόν πάντα οδηγεί σε λάθος.

Αυτά από εμένα
 
@ErnestoTheParrotlet, Πιάσατε το θέμα από όλες τις πλευρές χωρίς περαιτέρω σχόλια και υποδείξεις.. Μια καθαρή απάντηση! Ευχαριστώ θερμά! Κι όλους όσους μου απάντησαν φυσικά!
 
@Eirinimar, Επειδή είδα πως νευρίασες λίγο με κάποιες απαντήσεις ας μου επιτραπεί έστω και οφ τοπικ ακόμα μια μικρή παράγραφος (τέλος πάντων οι δικές μου σπάνια ειναι μικρές αλλα...χμ...όπως θα έλεγε υποψήφιος βουλευτής "ευχαριστώ για την υπομονή σας εκ των προτέρων")

Βλέπουμε πολλά εδώ μέσα και στην προσπάθεια να βοηθήσουμε δεν αντιμετωπίζουμε πάντα καλόπιστη κριτική. Θεωρώ ότι θα το δεις κι εσύ όταν στην πορεία θα δίνεις συμβουλές και θα προσπαθείς για το καλύτερο για άλλα πουλάκια, έχοντας δεθεί τόσο με το δικό σου που θα μπαίνεις στην ψυχολογία τους.

Κάποιες φορές λοιπόν βλέποντας κάποια "αγύριστα κεφάλια" αντιμετωπίζοντας κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις, ή ακόμα και "μαντεύοντας" την μοίρα κάποιου φτερωτού που έπεσε σε "λάθος χέρια" (έστω και κατα τη δική μας εκτίμηση που μπορεί να είναι και λάθος) η ψυχραιμία χάνεται και τα σχόλια "ξεφεύγουν". Έτσι την "πληρώνουν" συχνά και κάποιοι που δε φταίξανε.

Θα ήθελα πάντως να τονίσω ότι όσο εύκολα μπορεί να ξεφύγουν τόσο εύκολα επανέρχονται καθώς στην τελική όπως είπες κι εσύ ο στόχος είναι ότι καλύτερο για τα φτερωτά μας. Δεν υπάρχει ούτε δόλος ούτε εσκεμμένη "επίθεση", άσε που συχνά ο γραπτός λόγος και παρεξηγείται και δεν χρησιμοποιείται σωστά με αποτέλεσμα εντάσεις.

Αυτό το συμπληρωματικό τώρα που διάβασα και το υπόλοιπο θρεντ.
 
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας! Το "point" μου εμένα από αυτα που είδα είναι πως το βρίσκω άσκοπο να εκτροχιαζονται τα σχόλια και να μην δίνονται απαντήσεις ακριβώς σε αυτό που τίθεται ως ερώτημα!(όπως πολύ εύστοχα κάνατε εσείς για παράδειγμα)
 
Εφοσον διαβασα ολα τα σχολια να πω και εγω με τη σειρα μου,οτι ο Λαζαρος (ο κονουρος μου )( απο αγνοια και χαζομαρα μου ;) εχει εδω και καιρο που τον εχω ελευθερο στο σπιτι μαζι του παντα και εγω,και ο ανεμιστηρας δουλευει κανονικα.Δουλευε τουλαχιστον εδω και καιρο... Να πω λοιπον πως ημουν τυχερος ?Απο τη πρωτη τους γνωριμια τον αντιπαθησε και πεταγε πανω του και δεν ηθελε να κατεβει με τιποτα.Χτυπαγε το ραμφος με μανια πανω του.Υστερα εγιναν φιλοι και απλα του αρεσε να στεκεται απο πανω... Η αληθεια ειναι πως παντα ειχα τους φοβους μου αλλα και εγω ειχα τη λογικη της αποστασης του ελικα οποτε και οτι ειναι ασφαλης!...μη τρομαζετε με οσα προειπα δε προκειται να καταληξω σε κατι κακο.Βρηκα τη λυση να κρεμαω ενα καπελο που τον τρομαζει πανω στον ανεμιστηρα οποτε και δε ζυγψνει ουτε για πλακα.Η απορια η δικη μου ομως ειναι η ως εξης :Σχετικα με τα ρευματα που υποτιθεται πως δε κανει για τα πουλια,κανει να τον χτυπα ο ανεμιστηρας ειτε το air condition ; Ειτε αμεσα ειτε εμμεσα;Και δεν εχω καταλαβει.. Αφου υποτιθεται πως στο φυσικο τους περιβαλλον σε ενα χ υψομετρο τα ρευματα θα ηταν πολυ ισχυρα..δεν θα ειχαν θεμα; Γιατι εχουν θεμα μονο στο εδαφος;
 
Εγώ θεωρώ ότι εξαρτάται από την κατασκευή του ανεμιστήρα και το μέγεθος του πουλιού. Με αποσταση ελικας-πλέγματος μεγαλύτερη από το πόδι/δάχτυλο και λογικό μέγεθος ανοίγματος ο ανεμιστήρας είναι απλά άλλο ενα αντικείμενο το οποίο το συνηθίζει εύκολα το πουλί και οι όποιες πιθανότητες να τραυματιστεί είναι ίδιες είτε δουλεύει είτε όχι (όπως και σε άλλα αντικείμενα του σπιτιού). Υπάρχουν και ανεμιστήρες-"στήλες" (όχι κυκλικοι) που μου χουν φανεί αρκετά ασφαλείς αν και δεν έχω.

Για τα ρεύματα αέρα εφόσον δεν δείχνει πάνω στο πουλί συνέχεια δεν ξέρω κανέναν λόγο να το πειράξει (βεβαίως και δεν τοποθετούμε το κλουβί κάπου με ρεύμα ή εξω σε θύελλα απροστάτευτο, κοινή λογική θέλει, αλλά δεν προκύπτει απο κάπου οτι τα βλάπτει μια ήπια περιστασιακή ροη αέρα).

Το aircondition απο την άλλη συνεπάγεται κλειστά παράθυρα-κακο αερισμό-κακη ποιότητα αέρα και τα συχνά ελλιπώς καθαρισμένα και συντηρημενα φίλτρα επιτρέπουν την ανάπτυξη μυκήτων και άλλων μικροοργανισμών τα οποία μπορεί να προκαλεσουν σοβαρή νόσο ή θάνατο (θα βρείτε τέτοια horror stories σε ομάδες για πτηνά). Βεβαίως μπορεί να μπει σε λειτουργία fan (ανεμιστήρα) που είναι πιο ασφαλής.

Εγώ εχω κάνει αυτό (δεν εχω μπροστινη φώτο αλλά ειναι ασφαλες και ισιο απο μπροστά). Έχω budgie και cockatiel όχι μεγάλα πτηνά βέβαια και αυτο που έβαλα είναι απλό πυκνό τούλι μπομπονιερας. USER_SCOPED_TEMP_DATA_orca_share_media1597618279784_6700896741372660575.webp
 
Back
Top