Μιας και είδα και αυτο το θέμα τώρα. Δεν βάζουμε ποτέ ανεμιστήρα στο δωμάτιο, αλλά ένας που αγοράσαμε για τους γονείς μου μου απέδειξε πως δεν είναι και πολύ "ακίνδυνοι" όσα προστατευτικά και να έχουν. Η περιέργεια του Ερνέστο τον έστειλε πανω στον ανεμιστήρα (κλειστός βέβαια, απλά τον είχαμε βγάλει απο τη συσκευασία να τον δούμε). Ε, λοιπόν το ποδαράκι του κατάφερε να "περάσει" μέσα από ένα από τα τετραγωνάκια του προστατευτικού και μας βγήκε η ψυχή μέχρι να απεγκλωβιστεί ο ίδιος. η όλη "στιγμή" κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα και έφτανε να μας κόψει καμιά δεκαριά χρόνια ζωής.
Φυσικά και ο μικρός πήρε τρομάρα.
Φανταστείτε τώρα τον ανεμιστήρα να δουλεύει και το παπαγαλάκι τρομαγμένο και πιασμένο εκεί μέσα. Παρ' όλο που η απόσταση απ' τα "φτερά" του ανεμιστήρα είναι αρκετή κατά την άποψή μου για να μη συμβεί το μοιραίο σε τόσο μικρό πουλί (διότι περί μοιραίου θα επρόκειτο) βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά ότι δεν θα είχαμε "δράματα";
Καλύτερη η πρόληψη παρά τα εκ των υστέρων δάκρυα. Επιπλέον θεωρώ ότι το ρεύμα του ανεμιστήρα μπορεί και να επιδράσει αρνητικά στην υγεία των πουλιών. Με βάση το προηγούμενο αποφεύγω ακόμα και το aircondition στο δωμάτιο των πουλιών (μας ευνοεί πως το σπίτι είναι αρκετά δροσερό ευτυχώς). Πάλι με μικρές πιθανότητες βέβαια, αλλά το άθροισμα πολλών μικρών πιθανοτήτων "λάθους" σχεδόν πάντα οδηγεί σε λάθος.
Αυτά από εμένα