Ασθένειες Παπαγαλακι κοιμάται όλη μερα

Δε ξερω τι να κανω. Το συζητησα και με το περιβαλλον μου και ολοι μου λενε οτι ειναι περαιτερω ταλαιπωρια για το πουλακι αφου δεν ανταποκρινεται σε τιποτα. Αλλα να το αφηνω και σε ενα κλουβι ετσι ειναι αμαρτια.φοβαμαι μηπως το παω σε αλλο γιατρο και με την ταλαιπωρια τελικα πεθανει.ηδη το πρωι που πηγα να της βαλω φαρμακο αφεθηκε τελειως, ενω μεχρι χθες φωναζε και γυρισε το κεφαλι απο την αλλη και απλα εκατσε σαν να παρεδωσε...
 
Το τι θα κάνεις Μάρω με το πουλάκι είναι δική σου επιλογή και εσύ θα αποφασίσεις.. Βλέποντας και κρίνοντας... Εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.. μακάρι να μπορούσαμε αλήθεια...
 
Σας ευχαριστώ ολους και πάλι που ασχοληθήκατε και με συμβουλεύσατε.
 
Μάρω, μπορείς να μας ανεβάσεις φωτογραφία του πουλιού και να μας πεις ορισμένα πράγματα, ηλικία του, σε ποιο σημείο έχεις το κλουβί, τι τρώει, όνομα και χρόνος λήξης τροφής και ό,τι άλλο σκεφτείς χρήσιμο;
 
Το έχω ολη μέρα στο δωμάτιο μου σε γωνία... Το βράδυ το ανεβάζω πάνω σε κλειστό χώρο στην ταράτσα.φροντιζω να μένει μακριά από ρεύματα Κ Όταν κοιμάται τη σκέπαζω με πανι. Τρωει σπόρους από τροφή συσκευασμένη.
. Εχω δοκιμάσει φρούτα και λαχανικά δε τα θέλει. Ουτε το αυγό. Αυγοτροφη της άρεσε μέχρι π αρρώστησε. Παω να ανεβάσω φωτο αλλά κάπου κολλάει. Μπαινω κ από κινητό τωρα. Οσο για την ηλικία δε γνωρίζω το πήρα από Πέτ σοπ. Μαλλον ενήλικο αλλά έχει έντονες μπάρες ακόμα.
 
Ήδη αυτή η μεταφορά το βράδυ είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, ικανό να αρρωστήσει ένα πουλάκι. Ιδίως που η περίοδος που περάσαμε είχε μεγάλες διαφορές στην θερμοκρασία από ένα δωμάτιο σπιτιού θερμαινόμενο σε έναν υγρό χώρο μη θερμαινόμενο ταράτσας.
Πες μας περισσότερα για τους χώρους. Καπνίζεις στο δωμάτιο; Μανόν, λακ κτλ δεν επιτρέπονται με το πουλί στο δωμάτιο
https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/
https://community.petbirds.gr/threads/Πιθανοί-κίνδυνοι-του-σπιτιού-για-τα-πουλιά.18158/
https://community.petbirds.gr/threads/Πως-να-σκοτώσετε-τα-πουλιά-σας-χωρίς-προσπάθεια.17654/
Επίσης περιέγραψέ μας τον νυχτερινό τόπο της ταράτσας.
Το πρωί στον ήλιο το έχεις βγάλει ποτέ το πουλάκι;
Τι ηλικία έχει;
Ποια μάρκα συσκευασμένης τροφής του δίνεις;
 
Η αλήθεια είναι ότι ο ήλιος δεν το χτυπάει άμεσα. Τρωει Rio συσκευασμένη τροφη και προχθές αγόρασα την prestige της verse laga.σταδιακα ξεκίνησα την αλλαγή. Ειναι ενήλικο αλλά δε ξέρω πόσο είναι. Το έχω έναμιση μήνα και έχει έντονες μπάρες αλλα Όχι μέχρι τέρμα στο πρόσωπο της.η ταράτσα δεν έχει διαφορά θερμοκρασίας από το σπίτι. Το έχω τσεκάρει με θερμόμετρο. ( Χώρος εσωτερικος- Πριν βγεις στην ταρατσα)κοινώς κλιμακοστάσιο.
 
( Χώρος εσωτερικος- Πριν βγεις στην ταρατσα)κοινώς κλιμακοστάσιο.
Έχετε εκεί πλυντήριο και σαπούνια; Υγρασία έχεις μετρήσει;
Πάντως η αλλαγή και ψυχολογικά δεν του κάνει καλό.

Η αλήθεια είναι ότι ο ήλιος δεν το χτυπάει άμεσα.
Να ξεκινήσεις να το βγάζεις το πρωί 15-20 λεπτά κάθε μέρα στον ήλιο και να κάθεσαι μαζί του για να βλέπεις αν υπάρχει έντονη ηλιοφάνεια και ζέστη ώστε να μπαίνετε μέσα.
Τι φύλο είναι; Θηλυκό ή αρσενικό; Από πετ το πήρες;
 
Το έχω ολη μέρα στο δωμάτιο μου σε γωνία... Το βράδυ το ανεβάζω πάνω σε κλειστό χώρο στην ταράτσα.φροντιζω να μένει μακριά από ρεύματα Κ Όταν κοιμάται τη σκέπαζω με πανι. Τρωει σπόρους από τροφή συσκευασμένη.
Όλο αυτό ίσως είναι κάτι που το επηρεάζει αρνητικά.
Οι συχνές αλλαγές στις συνθήκες διαβίωσης εκθέτουν πολύ τον οργανισμό... ιδιαίτερα των ευαίσθητων.
 
Eπιστρέφω με νεα. Το πρωί έδειχνε να ζορίζεται να κάνει κακά της και είχαν κολλήσει πανω της, οπότε τα έπαιρνε με το στόμα. Την καθάρισα με χλιαρό νερό και της έβαλα λίγο λαδάκι.Απο κει και μετά φάνηκε να τη βοήθησε. Το απόγευμα την πήγα σε άλλο γιατρό στο Περιστέρι όπως μου είχατε συστήσει. Το πρόβλημα δεν είναι το συκώτι, αλλά το ουροποιητικό μου είπε. Έγραψε αντιβίωση της tabernil την doxicilina. Μου έδωσε και F10 για το αναπνευστικό να κάνει εισπνοές και βλέπουμε πως θα πάει. Το βασικό είναι να φάει γιατί είναι στα ορια της. Στο νερό μου έδωσε να βάζω δεξτρόζη.
 
Πολύ καλά έκανες. Την αντιβίωση θα της την δίνεις στο στόμα ε;
 
Nαι δυστυχώς το πιάσιμο δε το γλιτώνει. Μακάρι να τα καταφέρει, δεν ήταν και τρελά αισιόδοξος!
 
Τι της αρέσει να τρώει; δώσε της ότι μπορείς, βράσε έστω και μακαρόνια, ότι της κάνει διάθεση στην κατάσταση που βρίσκεται
 
Δεν γίνεται αλλιώς. Μετά την δεύτερη μέρα κανονικά θα δείξει αν την πιάνει η αντιβίωση, αν και οι λοιμώξεις του ουροποιητικού είναι συνήθως οι πιο επίμονες. Μακριά από τα ρεύματα, θα έχει και πυρετό λογικά.
Μακάρι να τα καταφέρει το μικρούλι και πάλι καλά που έπεσε στα χέρια σου!
 
Της αρέσουν συγκεκριμένα σποράκια, μάλλον η παπαγαλίνη.. Αυτά τα ανοιχτό καφε. Πριν καταπέσει έτρωγε και το μιλετ. Θα προσπαθήσω να βρω οτι της αρέσει να το τρώει.
 
Μου έδωσε και F10 για το αναπνευστικό να κάνει εισπνοές και βλέπουμε πως θα πάει.
Δεν το έχω ξανακούσει αυτό... Πως θα κάνεις εισπνοές σε ένα παπαγαλάκι;

Μάρω μου και πάλι συγχαρητήρια! Είσαι φοβερή! Εύχομαι να τα καταφέρει η μικρή!
 
Bάζεις νερό με φάρμακο στο σίδερο,το βάζεις στη μπριζα και πατάς τον ατμό. Είναι περικυκλωμένο το κλουβί απο σακούλα και ο ατμός μένει μέσα. Το πουλάκι σήμερα είναι χάλια.έχει τρομερή δυσπνοια και μάλλον φταίω εγώ. Πήγα να του δώσω την αντιβίωση και μάλλον κατι πήγε στραβά.έχω σκάσει...
 
Back
Top