Γενικά Παπαγαλοι και μουσικη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pianist
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pianist

PB New Member
Εγγραφή
28 Σεπ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Θεσσαλονίκη
παιδια μολις αγορασα 2 κοινα παπαγαλακια. Επειδη παιζω πιανο(κλασικη)και μαλιστα αρκετες ωρες την ημερα(5 με 6) ξερει κανενας αν τους ειναι ενοχλητικο η το απολαμβανουν;και ξερει κανεις αν και πως μπορω να χρησιμοποιησω το πιανο για να με μαθουν καλυτερα και πιο γρηγορα;(να καθονται διπλα μου κτλ)..
 
Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτι την μουσική την απολαμβάνουν και μάλιστα μια φίλη μου που παίζει πίανο και έχει κοκατίλ,το κοκατίλ της έχει μάθει κάποιες μελωδίες απο το τραγούδι και τραγουδάει και αυτό μαζί..:D
 
Σταθης ισα ισα.. Οταν μιλαμε και για κλασσικη μουσικη ειναι οτι καλυτερο.. Πιστευω τα παπαγαλακια σου θα ζουν σε ενα περιβαλλον με ωραιους ηχους και αρμονια. Γι αυτο προσεχε να παιζεις καλα..😀!
 
κι εγω αυτο ξερω παιδια αλλα διαβασα μαλιστα οτι τα κοινα παπαγαλακια κοιμουνται αρκετες ωρες και θελουν ησυχα μερη για να ξεκουραζονται!
 
Ε ναι εννοειται αυτο.. Μη βραδιατικα εσυαρχίζεις... "ντριγκι ντριγκι μανα μου...
ΚΑθόρησε τις ώρες που θα κοιμουνται ωστε να είναι τουλαχιστον 10 και να συμβαδίζουν με το βιολογικο τους ρολοι...
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
11 με 9 το πρωι ειναι καλα για ωρα κοινης ησυχιας;δεν μου λες φιλε τωρα εγω που τα πηρα δυο πως θα τα εκπαιδευσω; Μαζι η ενα ενα; Και πως ξεκιναει η εκπαιδευση;(χθες τα πηρα κι ειναι 3 μηνων και το αρσενικο και το θηλυκο)
 
Σταθη μου, αν τα πηρες μόλις εχθές δωστους χρόνο να προσαρμοστουν με τον νεο χωρο και τα νεα προσωπα... ειναι πολυ νωρίς ακομα να σκεφτεσαι για εκπαιδευση.:)

Τις ωρες που θα εισαι σπίτι, μιλα τους γλυκα και τρυφερα, παιξε τους πιάνο, ολα τα πουλια λατρευουν την μουσική και οταν ακουν τραγουδια δραστηριοποιουνται, κελαηδούν και σφυριζουν. Το θεμα της εκπαιδευσης δεν ειναι αυτο που προέχει. Αλλωστε εχουν γραφτει αρκετα παρόμοια ποστ με την ιδια ερωτηση. Αφιερωσε λιγο χρόνο στην μελέτη των θεμάτων καιθα βρεις την ακρη.


Μουσικη να τους παιζεις ειτε τις πρωινες είτε τις απογευματινές ώρες. Νομιζω πως θα το απολαυσουν. Κανε μια δοκιμη και ενημερωσε μας για την συνεχεια
 
ναι παιδια θα σας ενημερωσω για το ποιες ειναι οι αντιδρασεις του στην μουσικη.. Μολις εχω νεα θα σας πω, αρκει βεβαια να καταλαβω τις αλλαγες τους.



ααα.. Εχω ηδη τοποθετησει το κλουβι κοντα στο πιανο!
 
Ενας πολυ βοηθητικός τρόπος για να μαθεις τα πουλιά σου και τις αντιδράσεις τους, είναι μέσω της παρατήρησης. Αφιερωνε 10 λεπτα συστηματικα καθε μερα να τα παρατηρεις και να δεις οτι σε λιγο καιρό θα νιωθεις οτι μπορείς να "μιλήσεις " την γλώσσα τους και θα καταφέρνεις να ανταποκριθείς καλυτερα στις ανάγκες τους.
Παρατηρώντας και καταγράφοντας την συμπεριφορά των πουλιών μας
 
  • Like
Αντιδράσεις: Sissy
φίλε Στάθη αν κρίνω απο τον Όμηρο(African Grey),το απολαμβάνουν σίγουρα... Εγώ παίζω κιθάρα. Κάθε που την πιάνω να βγάλω κανένα τραγουδάκι,έρχεται κοντά μου κλείνει τα ματάκια του και ακούει... Τ'ανοίγει ξανά όταν τελειώσω!
 
Ελαφρολαικα κυριως...😛
Σκεψου οτι τους αρεσει οτι εχει μελωδια... Δηλαδη πιστευω το καλυτερο θα είναι κλασσικη, chill out, lounge, cafe del mare... Κατι τετοια, αλλα εγω ειχα εναν παπγαλο παλια και επειδη παιζω και τουμπερλεκι.. Τα γουσταρε τα τσιφτετελακια...😀!
 
τα γουσταρε τα τσιφτετελακια λειι χοαχοοαχοα, ααα ρε αλεξανδρε εγω επιδι πολλες ωρες την ημερα ακουω psychedelic και trance θα τα κανω να κανουν το bass 😀 πλακα κανω φισικα
 
Στάθη, τα παπαγαλάκια απολαμβάνουν πολύ τη μουσική! Εγώ τους βάζω από λάτιν και φλαμένκο μέχρι και κλασσική. Αρχίζουν να τραγουδούν και δείχνουν πολύ χαρούμενα! Συνέχισε λοιπόν!
 
εμενα ακομα και τα γκουλνριαν μολισ βαλω μουσικη απο το κινητο η οταν παιζο κιθαρα τραγουδανε κι αυτα! Και ξερετε το αγαπημενο τουσ τραγουδι;

Η καρδια σου πετρα!(ελενα παπαριζου)
 
εγω παιδια της βαζω και ακουει παιδικα ξερετε mazoo and the zoo και τετοια φαση τα λατρευει γιατι εχω και μικρα αδερφια και ακουμε συνεχεια στο σπιτι και μαλιστα χθες αρχησε να χορευει κιολας ρυθμικα. Επισης της αρεσει πολυ το "παμε ολοι μαζι σε μια παραλια"Ημισκουμπρια που ακουνε τα πιτσιρικια και ετσι καθε πρωι εχουμε παρτι!
 
Εγω οταν της βαζω μουσικη που της αρεσει παρα παρα πολυ ανεβενει πανω στο κλουβι της κ χορευει
 
ε πουλάκια χωρίς μουσική δεν γίνεται. κι εγώ τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα τους βάζω ραδιόφωνο :)
 
Back
Top