Ασθένειες Παραμορφωμένο πόδι καναρινιού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης akoum
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

akoum

PB New Member
Εγγραφή
2 Μαϊ 2009
Μηνύματα
20
Πόλη
Ηράκλειο
Κάλη σας μέρα, δείτε σας παρακαλώ τις συνημμένες φωτογραφίες και όποιος ξέρει ας μου πει από τι πάσχει το πουλί 😕 και τι θεραπεία χρειάζεται. ευχαριστώ.
podi1.webp
 

Συνημμένα

  • podi2.webp
    podi2.webp
    47,4 KB · Προβολές: 477
  • podi3.webp
    podi3.webp
    37,2 KB · Προβολές: 318
Aυτο που καταλαβαίνω απο τις φωτό είναι ένα προχωρημένο
στάδιο υπερκεράτωσης των ποδιών. Είναι τόσο προχωρημένο που αμφιβάλω
αν μπορεί να καλυτερέψει τώρα πλέον.Βέβαια δεν έγινε τώρα, αλλά σταδιακά
τα τελευταία 1-2 χρόνια. Υπάρχει άκαρη που "κτυπά" τα πόδια.Ζει κάτω
απο τις κεράτινες πλάκες των και τρώγοντας κερατίνη και αφήνοντας πίσω του
εκκρίσεις σαν ασβεστόσκονη που σιγά-σιγά φτάνει στο σημείο που βλέπουμε.
Πρέπει να τοποθετήσεις το κλουβάκι σε φωτεινό μέρος, ας το βλέπει
για λίγα λεπτά και ο ήλιος. Να δώσεις αυγό, καρότο, πράσινα ή κάποιο συμπλήρωμα
βιταμίνης Α. Να βάλεις μια σταγώνα Ιβερμεκτίνη στο σβέρκο του Pulmosan και να κάνεις συνεχείς επαλήψεις (κάθε βράδυ) με ΕΠΙΘΟΛ Epithol
Κάθε φορά που περνάς τα πόδια και τα δάκτυλα με ΕΠΙΘΟΛ να επιμένεις στο τρήψιμο
σαν ελαφρό μασάζ, μέχρις ότου κάποια απο τα πιο νεκρα μέρη να αρχίσουν
να αποκολούνται και να τα απομακρύνεις. Θέλει υπομονή αλλά
θα δείς αποτέλεσμα σε μια εβδομάδα.
Πρέπει να αλλαχθούν όλες οι πατήθρες του αλλά και να στρωθεί ο πάτος με
κόλλες Α4 που να αλλάζουν 2 φορές την ημέρα τουλάχιστον,ώστε να μη
κολλά τίποτα στα πόδια.
 
Ευχαριστώ κ. Μάκη. Θα τα κάνω όλα αυτά και ελπίζω τα καλύτερα για το καναρινάκι.
 
Βγάλε αν θέλεις και το δαχτυλίδι που έχει στο πόδι του για να κάνεις ευκολότερα τα όσα σου έχει πει ο Μάκης. Δεν του χρησιμεύει σε κάτι, ειδικά σε αυτήν την κατάσταση.
 
Το συγκεκριμένο πουλί βρίσκεται με το κλουβί του μόνο του, στην αυλή του σπιτιού μου, ενώ μαζί του υπήρχε (σε διαφορετικό κλουβί) ένα άλλο καναρίνι, που εδώ και τρεις εβδομάδες βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο. Ενδεχομένως το δεύτερο πουλί να είχε μοιραστεί με το άρρωστο πουλί την μπανιέρα. Υπάρχει πρόβλημα; Χρειάζεται προληπτική θεραπεία; Ορατά συμπτώματα δεν υπάρχουν.
 
... Υπάρχει πρόβλημα; Χρειάζεται προληπτική θεραπεία; Ορατά συμπτώματα δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχει λόγος προληπτικής θεραπείας. Εκείνο που πρέπει
να κάνεις είναι να έχεις μια αυξημένη προσοχή ώστε σε περίπτωση
που δείς κάτι να επέμβεις πριν γίνει πρόβλημα.
 
Φίλε Akoum είδες κάποια βελτίωση με την προτεινόμενη θεραπεία; Επειδή και το δικό μου καναρίνι παρουσιάζει παρόμοιο προβλημα αλλά σε ποιο αρχική φάση θα ήθελα πολύ να μάθω αποτελέσματα. Επίσης παρατήρησες κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του πουλιού (κελάηδημα-όρεξη)
 
Ναι, αλλαγή στην συμπεριφορά έχω παρατηρήσει, κάθεται αρκετή ώρα κάτω φοβισμένο, για δε το κελαϊδισμά του, δεν το έχω ακούσει ποτέ, μιας και το έχω μόλις δύο μήνες. Μου το έδωσαν για αρσενικό, αλλά από φωνή τίποτα. Ίσως φταίει η ασθένεια του. Όσο για την θεραπεία, εφαρμόζω αυτή που μου υπέδειξε ο κ. Μάκης. Δεν έχει περάσει ακόμα μια εβδομάδα, αλλά αυτό που περιμένω στην παρούσα φάση είναι να μην επιδεινωθεί κ' άλλο η κατάστασή του. Πάντως αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι μετά την χρήση του Anti-windpipemite σταμάτισε το έντονο "ξεψείρισμα".
 
Ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση. Κράτα μας ενήμερους. Το φύλλο του μπορείς να το ελέγξεις φυσώντας κάτω από την αμάρα.
 
Μπορώ να του βάλω την μπανιέρα, μετά την χρήση του Anti-windpipemite ή θα υπάρχει πρόβλημα, διότι διάβασα ότι είναι δηλητήριο.
 
Απο αύριο να του βάζεις και μπανάκι.
Να σημειώσεις την ημερομηνία που έβαλες ΠΟΥΛΜΟΣΑΝ,
μήπως χρειαστεί μια επανάληψη μετά απο τρείς εβδομάδες.
 
Νίκο, αλήθεια είναι το Pulmosan είναι κάτι σαν δηλητήριο και με την άμεση επαφή με το δέρμα του καναρινιού απορροφάται απ΄τον οργανισμό του και σκοτώνει όλα τα ακάρεα. Είναι πολύ καλό αλλα δίνεται με προσοχή! Το δικό μου καναρίνι είχε ακάρεα της τραχείας με αποτελεσμα να χάσει εντελώς τη φωνή του. Κτηνιατρος μου είπε να του δίνω μια σταγόνα στο στόμα καθε 3 μέρες, για 1 εβδομάδα και έγινε εντώς καλα!
Εύχομαι να γίνει καλα το καναρίνι σου!
 
Νίκο, αλήθεια είναι το Pulmosan είναι κάτι σαν δηλητήριο και με την άμεση επαφή με το δέρμα του καναρινιού απορροφάται απ΄τον οργανισμό του και σκοτώνει όλα τα ακάρεα. Είναι πολύ καλό αλλα δίνεται με προσοχή! Το δικό μου καναρίνι είχε ακάρεα της τραχείας με αποτελεσμα να χάσει εντελώς τη φωνή του. Κτηνιατρος μου είπε να του δίνω μια σταγόνα στο στόμα καθε 3 μέρες, για 1 εβδομάδα και έγινε εντώς καλα!
Εύχομαι να γίνει καλα το καναρίνι σου!

Μία σταγόνα κάθε τρείς μέρες και στο στόμα; Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις το πουλάκι έτσι;:Con/sed:
 
Όταν το πηγα στο Κτηνίατρο και είπε για τις σταγόνες στο στόμα, αυτή την απορία είχα κι εγώ! Έκανα ότι μου είπε και έιχα άμεσα αποτελέσματα! Χορήγηση μόνο για μια εβδομάδα.
 
Xαιρομαι που το καναρινακι σου ειναι καλυτερα.

Βαλε μας και μια φωτογραφια να δουμε το αποτελεσμα.
 
Ιδού και οι φωτογραφίες. Δείτε τις και ΄σεις. Τα δύο μεγάλα ασβεστώματα που ήταν σαν δάκτυλα έφυγαν όπως και πολλά λέπια. Τώρα όμως που το ξανά είδα έχουν μείνει αρκετά. Με αφορμή που το έπιασα σήμερα για τις φωτο του έβαλα ξανά epithol. Περιμένω από τους ποιο έμπειρους οδηγείες για την συνέχιση ή μη της epithol. Για δε την γενική εικόνα του πουλιού παραμένει η ίδια. Δηλαδή, σιτίζεται κανονικά, δεν κελαϊδά και περνά αρκετή ώρα στον πάτο του κλουβιού κυριολεκτικά κρυμένο κάτω από την ταϊστρα, ενώ κοιμάται κανονικά στην πατήθρα.
 

Συνημμένα

  • podi4.webp
    podi4.webp
    34,2 KB · Προβολές: 279
  • podi5.webp
    podi5.webp
    47,1 KB · Προβολές: 175
  • podi6.webp
    podi6.webp
    41,1 KB · Προβολές: 193
  • Like
Αντιδράσεις: Pigaki
Επειδή έχει και το δικό μου παρόμοιο πρόβλημα αλλά όταν πήγα να ξεκινήσω θεραπεία με pomada της TABERNIL (αντίστοιχο του epithol) αλλά επειδή ήταν νεοφερμένο στο σπίτι στρεσαρίστηκε υπερβολικά και το σταμάτησα μετά δύο ημέρες. Τώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση και κελαιδάει. Επίσης του έκανε πολύ καλό το καρότο και η πολυβιταμήνη της beafar. Σκέφτομαι να εφαρμόσω την αγωγή ολοκληρωμένη την περίοδο της πτερόρροιας που ουτως ή άλλως δεν θα κελαηδά. Μήπως δεν είναι σωστό? Παρακαλώ τα φώτα των εμπειρότερων της παρέας
 
Back
Top