Ασθένειες Περίεργη τρύπα στο δέρμα καναρινιού

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gaara
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Χανιά
Παιδια sos. Σε ενα μικρο καναρι μου (εναμιση μηνων ειναι) εβλεπα λιγο αραιο το φτερωμα του κατω απο το ματι του λιγο προς το λαιμο. Σημερα που το ειχα εξω το ειδα αρκετα αραιο το κοιταξα και ειδα πως εχει μια στρογγυλη τρυπα σε εκεινο το σημειο στο δερμα. Μηπως ξερετε τι μορει να εχει; Το εχω μαζι με τα αλλα 3 αδερφακια του και τσακωνοταν λιγακι αλλα το θεωρησα παιχνιδι.Αλλα μου φαινεται δυσκολο αλλο καναρινι να το προκαλεσε αυτο. Παιζει το ενδεχομενο να ειναι ακαραια τραχειας και να το εκανε απο ξυσιμο; 😕. Η ειναι καποια ασθενεια;. Καλου κακου θα το χωρισω απο τα αλλα μεχρι να δω πως πηγαινει.Απαντηστε παρακαλω γιατι ανχωθηκα☹

ΩΧΩΧ... Μαλλον πεταξα την υπερτατη μ, α.. Το αυτι του ειναι🙄.Απλα ειναι λιγακι αραιο εκει το φτερωμα και κανει μπαμ... Ειμαι πολυ απειρος ακομα..Λογικα θα αποκτησουν καλυτερο φτερωμα μετα την πρωτη πτερορροια
?

ΩΧΩΧ... Μαλλον πεταξα την υπερτατη μ, α.. Το αυτι του ειναι🙄...
Καποιος να σβησει το thread plz πριν μπουνε αλλοι..😎
Τάκη μην ανησυχείς, καμία ερώτηση δεν είναι χαζή. Αν ξέραμε δε θα ρωτούσαμε. Το θέμα σου δεν παραβαίνει κάποιο κανόνα, ίσα ίσα… μην είσαι σίγουρος ότι όλοι ξέρουν που είναι τα αφτιά των πουλιών. :)

όχι να μην το σβήσει κανείς το έβλεπα και γώ στα μικρα κ δεν ήξερα τι είναι, σίγουρα θα είναι πολλοί απο μας που δεν το γνωρίζουν.
συνχαρητήρια λοιπόν για την παρατήρηση και φυσικα μπράβο στην georgina για την γρήγορη κ ευστοχη τοποθέτηση.
Μια δική μου απορία γιατί η κανάρα βγένοντας απο την φωλία πάει στον πάτο του κλουβιού; κ όσο αυτή είναι εκτός φωλιάς τιτιβίζει ο αρσενικός; 😕

Ναι.. Θα το ειχα υποψιαστει απλα φαινοταν πολυ υποπτο. Γιατι μου φαινεται εχει αραιωσει το φτερωμα εκει. Οχι παρα πολυ σε σημειο να φαινεται δερμα αλλα ειναι ακριβως πανω στο αυτι.

Φιλε μου τακη και γω την ειχα πατησει με ενηλικο καναρινι οταν το ψεκασα για ψειρες αντικρυσα την ''τρυπα'' και φρικαρα!😱
Ευτηχως τα παιδια εδω στο φορουμ μου εξηγησαν οτι ειναι αφτι και ηρεμησα

Σιγά βρε Τάκη που ντράπηκες κιόλας για το αυτί. Εγώ έψαχνα γι άλλα κι άλλα. Μήπως είχα διδαχτεί ανατομία πτηνών; Με τα αυτιά κι εγώ την πάτησα στην αρχή αλλά είδα ότι είχε και από την άλλη μεριά ίδιο και ησύχασα.

Για να ευλογούμε και τα γένια μας https://community.petbirds.gr/threads/Ανατομία-πτηνών.388/
Μια ματιά εδώ θα λύσει διάφορες απορίες και θα δώσει και την δυνατότητα
να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα χωρίς παρεξηγήσεις. 🙂

-Μιας και όλοι έχουμε περάσει απο αυτό το στάδιο,
έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να υπάρχουν απο τις πιο
απλές πληροφορίες, μέχρι πανεπιστημιακές έρευνες.
Ο καθένας μπορεί και πρέπει να ξεκινάει απο τα πιο απλά, αλλά με το
ενδιαφέρον και την ευχαρίστηση που προσφέρει το χόμπυ μας
αλλά και την μελέτη, να προσβλέπει σε πιο πολύπλοκη και εξειδικευμένη γνώση.

Είχε πέσει ένα κλουβί απ το καρφί και το πουλί έγινε μούσκεμα. Το πιάνω και τι να δω! Μια τρύπα στο σημείο αυτό. Σαν λακούβα! Πάει λέω, θα χτύπησε σε κάτι σκληρό και τρυπήθηκε... Που να ξέρω τότε...

Back