Ασθένειες Περιστέρια βούτες με πρόβλημα στο αναπνευστικό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης albaben
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

albaben

PB New Member
Εγγραφή
18 Σεπ 2009
Μηνύματα
17
Πόλη
Μουδανιά
εχω καμια 20 βουτες και 2-3 εχουν ενα προβλιμα στο αναπνευστικο. κανουν ωρες-ωρες ενα χχχχρρρ . σα να εχει σκαλοσει κατι στο λαρινγη τους πειγα στο φαρμακειο και πειρα απο καπιον φαρμακο για αναπνευστικα προβλιματα αλα τιποτα. την προτη φορα πειρα μια σκονη κοκινη που την βαζουν στο νερο και την δευτερη κατι χαπακια μαυρα, για 3 μερες μου ελεγε. Οσο εδεινα το χαπη, ολα καλα. μετα απο 2-3 μερες παλη τα ηδια.
μπορει καπιος να μου πει τι φαρμακο να παρω, να μην εχει παρενεργιες ομως και μετα θελει αλο και αλο και...
ευχαριστω .
 
Ειναι συγουρο οτι εχουν προβλιμα στο αναπνευστικο και οχι κατι αλλο... Μιπος τα προκαλι κατι αλλο αφτο το προβλιμα...
τα πουλια εκτος απο την δυσπνοια εχουν καπιο αλλο σιμπτομα... Οπως φουσκομα φτερον...
μπορι να ειναι και καπιο παρασιτο...
 
Ειναι συγουρο οτι εχουν προβλιμα στο αναπνευστικο και οχι κατι αλλο... Μιπος τα προκαλι κατι αλλο αφτο το προβλιμα...
τα πουλια εκτος απο την δυσπνοια εχουν καπιο αλλο σιμπτομα... Οπως φουσκομα φτερον...
μπορι να ειναι και καπιο παρασιτο...

οχι, δεν προσεξα κατι αλο. ενα συνγεκριμενο πουλη απο γιαβρη το ειχε. εχει μεγαλοσει τωρα, και συνεχηζει να το εχει. Δεν ψοφανε μαλον απο αυτο αλα οπος και να γινει, ειναι μια ασθενεια.
 
Τους έχεις κάνει πρόσφατα θεραπεία για τριχομονάδα;
ηρθε ενας φιλος μου που ξερει απο περιστερια [ντουνεκια ειχε παλια] και τα ειδε και μου ειπε οτι ειναι καθαρα απο τριχομοναδα.
αυτα κανουν σαν να εχουν κατι σκαλομενω στο λεμο. Πος κανει μια γατα οταν της μενει κανενα αγγαθει απο ψαρη, ετσι ακριβος. ενα xrrr , xrr , xrr .
 
Albaben η τριχομονάδα μπορεί να είναι στην στοματική κοιλότητα, στους πνεύμονες, στο συκώτι άρα ο φίλος σου είδε μόνο στο στόμα(λαιμό).
Μπορεί να είναι στους πνεύμονες και να μην μπορεί να αναπνεύσει το πουλί γιατί η τριχομονάδα προκαλεί απόφραξη των αναπνευστικών οδών.
Όταν τα πουλιά βήχουν μήπως παίρνουν μια περίεργη στάση (σαν πιγκουίνοι);
Αν ναι κατά 99% είναι τριχομονάδα.
Τα μαύρα χαπάκια που πήρες πρέπει να είναι τα Gambazin της Rohnfried που είναι πολύ καλό φάρμακο για βακτηριδιακές μολύνσεις του αναπνευστικού συστήματος.
Αλλά ταυτόχρονα με την θεραπεία πρέπει να κάνεις και καλή απολύμανση του περιστερώνα.
Το μικρόβιο όποιο και να είναι, καταστρέφεται-θεραπεύεται μόνο στο σώμα του περιστεριού, στο περιβάλλον συνεχίζει να υπάρχει, αν δεν το καταστρέψεις με την καθαριότητα και την απολύμανση θα σου αρρωστήσει πάλη τα πουλιά.
 
ευχαριστω . το προβλημα ειναι οτι το ιδιο πουλι συνεχιζει να εχει το προβλημα παρα την θεραπια. Δεν κολισε κανενα αλο. αρα το μηκροβιο δεν μεταδιδεται λεω εγω μαλον. Οσο για την καθαριοτιτα τα καθαριζω μια φορα την εβδομαδα, νομιζω επαρκει.
 
albaben είπε:
το προβλημα ειναι οτι το ιδιο πουλι συνεχιζει να εχει το προβλημα παρα την θεραπια. Δεν κολισε κανενα αλο. αρα το μηκροβιο δεν μεταδιδεται λεω εγω μαλον
Εάν είναι τριχομονάδα, τότε μιλάμε για παράσιτο το οποίο μπορεί να μεταδοθεί και στα υπόλοιπα πουλιά. Δεν αρκεί μόνον η θεραπεία των πουλιών που ασθενούν αλλά χρειάζεται καθαριότητα και απολύμανση του περιβάλλοντος χώρου για να διακοπεί ο κύκλος μετάδοσης της ασθένειας.

Λοιμώδη νοσήματα στα πτηνά συντροφιάς
 
παιδια, σημερα το προσεξα καλητερα το ενα απο τα τρια περιστερια που λεω οτι εχουν αναπνευστικο προβλημα. τα δυο απλα βηχουν, σε ολα τα αλα ειναι κανονικη. Τρονε, πετανε, τα πουπουλα τους και το βαροσ τους ειναι κανονικα. το τριτο που σας λεω, το επιασα σημερα στα χερια και καταλαβα οτι οταν αναπνεει, εχει το στομα του ανοικτο και ροχαληζει, σαν να εχει αζμα. καπια στυγμη του τρεξανε και 2-3 σταγονες σαλιο, παχυ, λιγο κητρινο. Οταν τον αφησα, ηρεμισε αλα το ροχαλιτο συνεχιζει να το εχει παλη [ δεν ειταν μονο την ωρα που το κρατουσα να πεις οτι ηταν απο το φοβο ]. το φαρμακο που τους δωσει για προλιπτικους λογους ειναι το ΕRYTHROMYCIN POWDER 5% VETERIN . Μηπος εκανα καμια μαλ... ;
-αχχ , ξεκασα να πω οτι ειχε [σαν] ψυρες [ σαν σαρανταποδαρουσες μικροσκοπικες] στα φτερα του, πολες. του εβαλα σκονη και καθαρισε αμεσος τρωει, κηνειται κανονικα. Δεν ειναι αδυνατο, ησια-ησια, ειναι παχουλο [κανονικο]. τι λετε να εχει; Πιο φαρμακο να παρω; Εχω αρχιζει και φοβαμε να μη μου τα πιασει καμια τρελα ολα και...
 
Αν βγάζει σάλιο από το στόμα είναι μυκοπλάσμωση (μυκόπλασμα).
Το πιο καλό φάρμακο είναι το Gambazin σε χάπια (υπάρχει και σε σκόνη) της Rohnfried.
Χώρισε τα πουλιά που έχουν το πρόβλημα γιατί μεταδίδεται μέσω του νερού,της τροφής και γενικά όπου πέφτουν σταγονίδια από το σάλιο του στόματος.
 
ευχαριστω . το εχω παρει ιδη, σε σκονη.Θα το βαλω απο αυριο.
σ'ευχαριστω και παλη.
 
Καλησπέρα το ιδιο προβλιμα αντιμετωπίζω και εγω μ τς βουτες μου δν μπορω να καθαρισω τ σαλιο μολις καθαριζουν μετα απο ενα μηνα πιανουν τριχομοναδα και εχω πολυ σαλιο οταν τα ανοιγω τ στωμα για έλεγχο και δν εχουν καθόλου δυνάμεις για χαβαδες.. Μπορείτε να με πείτε πως ν τα καθαρισω;
 
Back
Top