Παρουσιάζω Περιστέρια μικρά φετινά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης George98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

George98

PB Known Member
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Φωτογραφίες κάποιων από τα μικρά περιστεράκια που έβγαλα τον τελευταίο μήνα

Μικρός ταχυδρόμος άσπρος με καφέ
3 (2).webp
Αρσενικός ταχυδρόμος που κλωσάει
2.webp
Μικροί ταχυδρόμοι Διάφορα χρώματα
4.webp
Αυγά
5.webp
Μικρός ταχυδρόμος
2015-05-22 15.32.12.webp
Μάνα και παιδί
2015-05-22 15.46.17.webp
Μικρός ταχυδρόμος
1.webp

Να σου ζήσουν φτου φτου, πανέμορφα και περιποιημένα!
upload_2015-5-22_21-2-49.webp

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Ειναι ολα τελεια! Αυτα τα εκπαιδευεις καπως;
Βασικά όχι εγω έχω δύο περιστερώνες στον ένα έχω αυτα που είδες τα ταχυδρομικά δηλαδή και στον άλλο έχω ντουνέκια (άλλη ράτσα) τα ταχυδρομικά μονο αν πεινάνε πολύ θα έρθουν στο χέρι μου (επειδή δεν τα έχω εκπαιδεύσει ) τα αλλα έρχονται μονα τους δεν φοβούνται

Αν θες να τα εκπαιδεύσεις είναι απλό τα ταΐζεις μια φορά την μέρα και μονο απο το χέρι σου σε 3-4 μερες θα έρχεται μονο του και όσο πιο μικρό τοσο καλήτερα αλλα το καλήτερο είναι μολις γίνουν γωνείς! τοτε και εκπαιδευμένα να μην είναι δεν σε φοβούντε και κάνουν τα πάντα για την τροφή και χορτάτα να είναι μιας και έχουν να ταΐσουν !

Σιγα σιγα δηλαδη απο την πεινα αναγκαζονται, και μαθαινουν οτι δεν τους κανεις κακο. Μαλιστα.

Και μετα οταν σε βλεπουν ερχονται πανω σου; :)

Σιγα σιγα δηλαδη απο την πεινα αναγκαζονται, και μαθαινουν οτι δεν τους κανεις κακο. Μαλιστα.

Και μετα οταν σε βλεπουν ερχονται πανω σου; :)

οχι απλά δεν φοβούνται αν είναι νηστικά όμως μόλις μπαίνω να τα ταΐσω γίνεται χαμός :)

Δεν τα έχω βγάλει βίντεο αλλά βρήκα ένα στο youtube δες :
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Συνήθως δεν χτυπάνε ξέρουν τι κάνουν αλλα καμιά φορά συμβαίνει να ζαλιστεί κανένα και να "τρακάρει" κάπου :)

• Like
Αντιδράσεις: Myra
Μην στεναχωριέσαι δεν παθαίνουν τίποτα καλά είναι δύσκολα χτυπάνε πολύ :) οσο καιρό τα έχω δεν έχουν σπάσει κάτι και γενικά δεν χτυπάνε συχνά

να σε ρωτησω Γιωργο μηπως γνωριζεις. Τι κανει καθε ειδος περιστεριου να πεταει διαφορετικα απο τα αλλο. Δηλαδη ενω οπτικα μοιαζουν ιδια(σχεδονετσι;)οι βουτες που θυμαμαι επεφταν κατακορυφα και ανεβαινουν πολυ ψηλα(σβηνονται θυμαμαι)Τα ντονεκια κατεβαινουν κουτρουβαλες, καποια αλλα (ασμανια, παπαγαλακια) δεν μπορουν να ανεβουν ψηλα και προσγειωνονται ομαλα. Εχουν διαφορες στα φτερα που τα βοηθανε;Ειχα πολυ μικρος και ενω τα ξεχωριζα ευκολα (απο το ματι και την μυτη αν θυμαμαι καλα) δεν καταλαβα τι τα διαφοροποιουσε στο πεταγμα. Τα ταχυδρομικα επισης (που δεν ξερω) τι πεταγμα κανουν; Περα απο τις αποστασεις

να σε ρωτησω Γιωργο μηπως γνωριζεις. Τι κανει καθε ειδος περιστεριου να πεταει διαφορετικα απο τα αλλο. Δηλαδη ενω οπτικα μοιαζουν ιδια(σχεδονετσι;)οι βουτες που θυμαμαι επεφταν κατακορυφα και ανεβαινουν πολυ ψηλα(σβηνονται θυμαμαι)Τα ντονεκια κατεβαινουν κουτρουβαλες, καποια αλλα (ασμανια, παπαγαλακια) δεν μπορουν να ανεβουν ψηλα και προσγειωνονται ομαλα. Εχουν διαφορες στα φτερα που τα βοηθανε;Ειχα πολυ μικρος και ενω τα ξεχωριζα ευκολα (απο το ματι και την μυτη αν θυμαμαι καλα) δεν καταλαβα τι τα διαφοροποιουσε στο πεταγμα. Τα ταχυδρομικα επισης (που δεν ξερω) τι πεταγμα κανουν; Περα απο τις αποστασεις

Κοίτα είναι και το σώμα του πουλιού και το ένστικτό του διαφορετικό αναλογα την ρατσα.

Τα ταχυδρομικά είναι πολύ πιο μυώδει και δυνατα πουλια για να κάνουν τις αποστάσεις, τα άλλα που λες οτι βλέπουμε στα ματια το ραμφος και τετοια δεν σημαίνουν κατι για το πέταγμα απλά ξεχωρίζεις την ρατσα του πουλιού και έτσι προσδιορίζεις τι θα κάνει

το ότι κάθε ράτσα κάνει άλλο πέταγμα έχει σχέση με το ένστικτό μιας και δεν έχουν λογική να σκεφτούν κάνουν αυτο που τους έρχεται απο την φύση τους στους ταχυδρόμους τους έρχεται να πάνε σπίτι τους και κάνουν τα παντα για να πάνε οι βούτες θέλουν να πάνε ψηλά και πάνε επίσης παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του πουλιού δεν κάνουν όλα το ίδιο ακριβός αλλα υπάρχουν κάποια στανταρ αναλογα με την ρατσα
την επιστημονική απαντηση (του τι συμβαίνει στο κεφάλι του περιστεριού και κάνει αυτα που κάνει δηλαδή) θα ψαξω σε ένα βιβλίο που έχω και ότι βρω θα το παραθέσω απο κάτω.

Να τα χαιρεσαι Γιωργο,

Με ολη την καλη διαθεση, καθε ποτε καθαριζειςτον χωρο;και γτ εχεις σιδερενια σκουριασμενα κουτια και οχι κατι φιλικο προς ταπτηνα σου;

Τον χώρο τον καθαρίζω συνήθως πριν τις γέννες αυτες είναι φωτογραφίες με τα μικρά οπότε βλέπεις πως έχει κάποια περιττώματα αλλα το να το καθαρίσεις όλο δεν είναι εύκολο όπως στα κλουβιά ξέρεις είναι κάπως σαν το κοτέτσι επίσης οι φωλιές είναι σκουριασμένες λιγο και μονο στην πρόσοψη να παρατηρήσεις το μέσα είναι άσπρο έχει κατι σαν πλαστικό απο μεσα και για την φιλικότητα που λές μεταλικό είναι το κουτί για να αποφεύγονται οι ψείρες και τα παράσιτα που θα υπήρχαν σε ένα ξύλινο μεσα τωρα στο μεταλικό κουτί υπάρχει μια πλαστική φωλιά όπως αυτή με το κεραμιδί χρώμα :)

Back