Παρουσιάζω Περιστέρια μικρά φετινά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης George98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Στα μετρα των δυνατοτητων εκαστου να προσφερουμε ο,τι χρειαζονται τα κατοικιδια μας για μια ομαλη υγειη βιωτη...
Εδώ θα πρέπει να βγει off ο παράγοντας τι πιστεύω πως χρειάζονται... και να μπει η πρόταση "Να μάθω τι χρειάζονται"
αλλα ειμαι της αποψης οτι αν δεν μπορεις να προσφερεις ο,τι χρειαζονται τα ζωα που εχουμε απλα δεν πρεπει να τα εχουμε...
Μη συγκρίσιμο μέγεθος...
Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις διαβίωσης..
Η πρώτη κατηγορία είναι η Ιδανική, η δεύτερη είναι η ανεκτή και η τελευταία είναι η ανεπίτρεπτη...
Αν βρούμε ένα ζώο στην τελευταία κατηγορία και το βοηθήσουμε να ζήσει στη μεσαία γιατί θα πρέπει να θεωρηθεί κακό?
Κατά την άποψή μου το μεγαλύτερο ποσοστό των ζώων στον κόσμο ζουν στη μεσαία κατηγορία...
Δεν τα έχουν όλα, αλλά έχουν αρκετά.
οι κατοχοι περιστεριων που ανεφερε ο Νεκατριος οπως μαςειπε εχουν προσωπικο πουτα φροντιζουν... Αν καποιος δεν μπορει να κανει αυτο, που για τον αριθμο των φιλοξενουμενων περιστεριων τους ειναι απαραιτητοκαι οχι πολυτελεια τοτε απλα περιοριζεται σε ενα δυο ζευγη...
Τα περιστέρια είναι ομαδικά πουλιά, ζουν σε καλά δομημένη κοινωνία και χρειάζονται πληθυσμοί ικανοί να τους επιτρέπουν τις κοινωνικές δραστηριότητες, γενετικές ανελίξεις και αναπαραγωγές. Με ελάχιστα ζευγάρια δεν έχεις περιστερώνα...
με αφορμη τις εικονες του συγγραφεα του θεματος, να διευκρινησω οτι δεν ειπα ή υπενιχθηκα οτι οι εγκαταστασεις εκτροφης του θα επρεπε να ειναι με ο,τι ακριβοτερο ή ο,τι τελειοτερο υπαρχει στην αγορα...
Όταν στις εικόνες κάτι δεν μας αρέσει ή πιστεύουμε πως είναι λάθος... υπάρχουν πολλοί τρόποι να πούμε τη γνώμη μας. Απλά κατά τη δική μου άποψη ο ενδεικνυόμενος για αυτές τις περιπτώσεις είναι ο ευγενικός τρόπος τουλάχιστο στην αρχή.. ώστε να δει ο φίλος όσα πιθανόν δεν μπορεί.
που προσωπικα δεν μου αρεσαν (και δεν μιλω αισθητικα)
Ίσως οι προτάσεις σου για βελτιώσεις... Να είναι καλύτερο φάρμακο για την περίπτωση...
Αλήθεια θα χαρώ να τις διαβάσω.

Λοιπόν επειδή είναι λιγο περίεργο αυτο που λές... σε μια φώτο απο φωλιά τι ήθελες να δείς; έχεις δει φωλιά με μικρά που να μην έχει μεσα και τις ακαθαρσίες τους; Στις φωτο που εδειξε ο Νεκτάριος δεν είχε ουτε μια φωλιά σε κοντινό να δείς πως είναι! Επίσης αν δεν αγαπούσα τα περιστέρια πρώτων τα μικρά δεν θα σας τα έδειχνα με τόση χαρά και τα σχετικά και δεν θα ερχόμουν καν στον Pet birds τι να κάνω εδω αν δεν αγαπάω τα πουλάκια; θα σου ανεβάσω σε μια φωτο το κουμάσι μου και θα αλλάξεις γνώμη να το θυμάσαι :)

Δημητρηςχχχ σου είχα υποσχεθεί κάτι :
την επιστημονική απαντηση (του τι συμβαίνει στο κεφάλι του περιστεριού και κάνει αυτα που κάνει δηλαδή) θα ψαξω σε ένα βιβλίο που έχω και ότι βρω θα το παραθέσω απο κάτω

Λοιπόν στο βιβλίο λέει για τα περιστέρια που κάνουν τούμπες : Αυτό θα πρέπει να οφείλεται σε ορισμένες ανωμαλίες του εσώτερου αυτιού που είναι το κέντρο της ισορροπίας

Όπως καταλαβαίνεις μάλλον χάνουν την ισορροπία τους και το κάνουν αυτο για να την ξαναβρούν ή την χάνουν τελείως και κάνουν τούμπες πέφτοντας δεν ξέρω παντός φαίνεται να ξέρουν τι κάνουν και να μην πέφτουν κουτουρού

... Δεν θελω να εξελιχθει σε αντιπαραθεση η ολη συζητηση, δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου...
Νομιζω εξεφρασα ευγενικα και με συμπαθεια τις αυστηρες παρατηρησεις μου χωρις να θιξω κανενα προσωπο...
Τα περιστερια σαφως ειναι ομαδικα πουλια και γι αυτο η δυσκολη εκτροφη τους απευθυνεται σε ανθρωπους που πληρουν τις προδιαγραφες για να τα εχουν.. Ευτυχως ή δυστυχως μπορει να μας αρεσει κατι και να θελουμε να ασχοληθουμε με αυτο αλλα δεν φτανει μονο αυτο... Ειδικα οταν μιλαμε για ζωα... Και σαφως δεν κανουμε ολοι για ολα...
Να υπενθυμισω οτι μιλαω γενικα και σε καμμια περιπτωση ειδικα...

Λυσεις σε αυτα που δεν μου αρεσαν νομιζω εδωσα επιγραμματικως στα προηγουμενα ποστ μου...
. Αν και δεν ειμαι ειδημων στα θεματα περιστεριων αυτο δεν μου στερει την παρρησια για παρατηρηση οσων δεν μου αρεσουν...

Οταν λες ανεκτη.. Πως το οριζεις; Γιατι δι εμε ειναι ανεπιτρεπτη και η ανεκτη περιπτωση διαβιωσης 😛
κι εδω θιγεται ενα αλλο τεραστιο θεμα περι του σκοπου αιχμαλωσιας ζωου που δεν ειναι της παρουσης... Παραυτα να πω πως η αγαπη δεν εφαρμοζεται μεσα απο μια αιχμαλωσια με ανεκτη διαβιωση._

Γιαννη κατανοω την υπαρξει ακαθαρισιων εντος φωλιας, αλλα εγω μιλησα για εκτος φωλιας, για σκουριακαι προχειροτητα...
Ζητω συγγνωμη αν σε ενοχλει η γνωμη μου αλλα αυτη ειναι...

Βασικα, δεν χρειαζεται να μου αποδειξεις κατι τωρα που το σκεφτομαι, απλα ειπα την γνωμη μου και αν θες προβληματιζεσαι πανω της, αν οχι απλα με γραφεις στα παλιοτερα των υποδηματων σου, απλουστατο! 😛

Κι καπου εδω να πω πως σε τυχον αλλα σχολια επι σχολιων δεν θα λαβω μερος. Για ευνοητους λογους...

Θενξ!

Τέλος πρώτου κύκλου :) Ας πούμε κάτι άλλο...
Παλαιότερα ήθελα να πάρω ένα λευκό ζευγάρι βεντάλιες αλλά που θα πέταγαν; Όλη μέρα στο κλουβί δεν γίνεται. Ούτε οι παπαγάλοι δεν το ανέχονται αυτό. Αυτά τα "φανταιζί" πως τα διαχειρίζεστε γενικά;

Τέλος πρώτου κύκλου :) Ας πούμε κάτι άλλο...
Παλαιότερα ήθελα να πάρω ένα λευκό ζευγάρι βεντάλιες αλλά που θα πέταγαν; Όλη μέρα στο κλουβί δεν γίνεται. Ούτε οι παπαγάλοι δεν το ανέχονται αυτό. Αυτά τα "φανταιζί" πως τα διαχειρίζεστε γενικά;

Κατ αρχήν σωστό να σταματήσουμε την ανώφελη κουβέντα περί κατασκευής κτλ
Όσον αφορά τα περιστέρια που λες είναι τα λεγόμενα περιστέρια έκθεσης όπως τα παγονάτα(ή βεντάλιες) τα περιστέρια έκθεσης λοιπόν συνήθως τα έχουν σε κλουβιά ανα ζευγάρια όπως αυτό :
009.jpg

και όχι σε περιστερώνες όπως τα περιστέρια πτήσης.

Γενικώς οι βεντάλιες δεν πετάνε καθόλου! Είναι κάπως σαν κότες... ☹
επειδή είχα και εγω ενα ζευγάρι(μια γατα μου έφαγε το θηλυκό και μου έμεινε μονος ο αρσενικός)☹ το πολύ να πετάξουν μέχρι την σκεπή και να ξανα κατέβουν απλά δεν πετούν οπότε το να τα έχεις ενα ζευγαράκι σαν τους παπαγάλους και να τα βγάζεις μεσα στο σπίτι δεν είναι πρόβλημα ασε που αν τα βγάζεις εξω μπορεί και να χαθούν... Δεν είναι οπως τα ταχυδρομικά άνετα χάνονται αν πάνε λιγο μακρια και δεν έχουν οπτική επαφή με το σπίτι τους...

Πολύ ωραία! Ενδέχεται αν με πιάσουν τα κέφια μου να πάρω τότε. Μου αρέσουν πολύ αυτά τα πουλιά, μου ενεργοποιούν κάτι, με συγκινούν! Σ' ευχαριστώ Γιώργο μου, που τα βρίσκουμε αν;

• Like
Αντιδράσεις: ianos
κοίτα αν βρείς κάποιον περιστερά που εκτρέφει τέτοια ή σε ειδικά πετ σοπ που έχουν και περιστέρια εγώ είχα δει ενα ζευγάρι τέτοια 20 ευρό πέρυσι.

Αυτό είναι το καλύτερο ασε που αμα πάει καλά η εκτροφή μπορεί και να σου τα χαρίσουν

τα αρσενικά περιστέρια όλων των ειδών κάνουν αυτο το γουργουρητό απλά αναλογα με την ρατσα αλλα φουσκώνουν το λαιμό τους πολύ και άλλα λίγο :)

24318_0015.JPG

Δες αυτα όπως σου είπα ζευγαράκι σε κλουβί :) αλλα να ξέρεις γεννάνε όλο τον χρόνο απο δύο αυγα. αλλα αν δες θες να βγαλεις άλλα πρέπει να πετάς τα αυγά ή να τους βάλεις πλαστικά

Δες αυτά πως φουσκώνουν και ανοίγουν την ουρά
0721648607000000_4f.jpg

Αχ ρε περιστεραδες, σβήσιμο οι λοκατζήδες και τα τουρλέκια όρθια ta στησιαρικα λίγο μετά μέσα ο σαινάς και πολύ κλάμα μετά ☹

Ναι... Δυστυχώς τις βούτες τις έχει για πρωινό το γεράκι... Τους ταχυδρόμους όμως δύσκολα τους χτυπάει

Ναι... Δυστυχώς τις βούτες τις έχει για πρωινό το γεράκι... Τους ταχυδρόμους όμως δύσκολα τους χτυπάει

Έχω δει θυληκιά το καλοκαίρι να κανει κομμάτια ταχυδρόμο μεσα απο τις πολυκτοικίες... Όλα τα πιάνει αυτο το αρπακτικό ρε, αρκέι να βγεί στο κυνήγι η θηλυκιά... Δεκαοχτούρα ρε μπροστά μου ουτε που προλαβε να καταλάβει για πότε έγινε πιάτο...Αυτό το ζωντανό, μαζί βέβαια με το γεγονός οτι ειχα πολύ διάβασμα και δε προλάβαινα πια, ήταν ο λόγος που τα χάλασα τα περιστέρια Γιώργη... Και ακόμα μετά από τοσα χρόνια κοιτάω από συνήθεια τον ουρανό (ειδικά αν έχει και κανα καλο νοτιά) και μερικές φορές βλέπω κανα τσαπάρι ή κανα ασπρόκολο που πεφτει σε καμια πολυκατοικία

στη φοτο που έχεις στο προφιλ δε βλέπω καθαρόαιμους ταχδρόμους μπαστάρδεμα με κυψενους και πάλικους κοπρίτες... Δεν έχεις βούτες ρε. Και εκει πάνω έχετε καταπλητικά πουλιά... Νάουσα ειδικά Βέροια έχω μείνε με στόμα ανοικτό από βιντεάκια που τραβάει ο Μπανάνης

ντουνεκια βεντάλιες ταχυδρόμους και κοπρους Γιώργο...Ανέβα πίστα..Αν έχεις το χρόνο θα κολλήσεις τρελά φιλαράκι

Back