Παρουσιάζω Περιστέρια μικρά φετινά

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης George98
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
angel1 Ο σιδερένιος ντενεκές(από τυρί, από λάδι) είναι η κλασσική φωλιά περιστεριών στην Ελλάδα.
Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε πήλινα πιάτα για φωλιές.

[x]

Όμως αυτό προυποθέτει ότι η κλούβα έχει καλή μόνωση ή έστω υποφερτή για να προστατεύονται τα μικρά από το κρύο.
Αν δεις η κλούβα του Γιώργου είναι ξύλινη και υπάρχουν κενά μεταξύ των ξύλων συν ότι είναι από Βόρεια Ελλάδα που ακόμα και την Άνοιξη τα βράδια κάνει κρύο.
Ακόμα για να βάλεις τα πήλινα πιάτα, η κλούβα πρέπει να έχει τέτοια διαρρύθμιση ώστε τα περιστέρια να μην ενοχλούν της μάνες και να μην τσιμπάνε τα μικρά.
[x]
Τώρα δες πως είναι διαμορφωμένες οι κλασσικές Ελληνικές κλούβες.
[x]
Όπως βλέπεις και εδώ, όταν έχεις της φωλιές πάνω στα ράφια (μόνο την περίοδο αναπαραγωγής)δεν μπορείς να καθαρίσεις εύκολα τα ράφια.

Λαζαρε δεν εχω ασχοληθει με περιστερια και δεν γνωριζω τι απαιτησεις εχουν ως προς την αναπαραγωγη και γενικα την βιωτη τους...
Αλλα...
Στις φωτο ειδα εναν περιστερωνα απο φυσικο ελαφρως επεξεργασμενο ξυλο (μαδερια, καδρονια κτλ...)οπου θα μπορουσαν να εχουν περαστει απο το τριβειο να εχουν εμποτιστει με φιλικα προς τα πτηνα υλικα νανοτεχνολογιας... Τοσο για την μακροβιοτητα του ξυλινου περιστερωνα οσο και για την αποφυγη να δημιουργηθουν εστιες μολυνσεως απο βατηρια μικροβια αρθροποδων κτλ κατα την δυσκολη περιοδο καθαρισμου (αναπαραγωγη)..
Επισης ειδα τα κουτια απο την φετα με σκουρια ακρως δηλητηριωδη για τα πτηνα ποσο μαλλον για τους νεοσσους... Τα οποια ειναι το ενα διπλα στο αλλο με αποτελεσμα εκει που ενωνουν να εισχωρουν κουτσουλιες και λοιπες ακαθαρισιες και πρακτικα αδυνατον να καθαριστουν...
Υπαρχουν ωραιοτατα ανοξειδωτα φυλλα λαμαρινας σε οποιοδηποτε παχος θες και καποιοι επαγγελματιες μπορουν να δωσουν οποιο σχημα θες (εχω κανει ταιστρες για τα κουνελια μου )

Οιεικονες που αναρτησες Λαζαρε με τις εικονες που ειδα δεν εχουν καμμια σχεση...:-\

Εγώ όταν ξεκίνησα δεν ήξερα πως πρέπει να είναι οι φωλιές και ο περιστεράς που πήρα τα πουλιά μου είπε να κάνω έτσι τις φωλιές και μπορώ να πω πως προς το παρόν είμαι ευχαριστημένος επίσης όλα αυτά που λες μπορούν να γίνουν σιγά σιγά αν αποφασίσεις να ρίξεις κάτι παραπάνω σε χρήματα στο κουμάσι σου θα σας ανεβάσω μια φώτο καποια στιγμή και θα αλλάξεις γνώμη δεν μπορείς να κρίνεις απο μια φωλιά που αντικειμενικά είναι βρόμικη μετα απο την δεύτερη συνεχόμενη γέννα 😵

Γιωργο σε καμμια περιπτωση δεν κρινω με κακη προθεση... Παντα φιλικα παρατηρω και λεω την σωστη ή λανθασμενη γνωμη μου...
Εκρινα αυτο πουειδα στις φωτο και οχι γενικα την εκτροφη σου ή εσενα... Μη γενοιτο!
επιπροσθετως εδωσα καποιες λυσεις για την βελτιωση των συνθηκων που υπαρχουν τα εν λογω πτηνα των εικονων...

Επισης οταν καποιος ξεκιναει να κανει μια εκτροφη ή ακομα κααι να παρει ενα οποιοδηποτε ζωακι πρεπει να εχει ερευνησει τα πααντα, στα μετρα τουδυνατου φυσικα... Και να εχει την ανεση να προσφερει ο,τι χρειαζονται αυτα...

"Εγώ όταν ξεκίνησα δεν ήξερα πως πρέπει να είναι οι φωλιές και ο περιστεράςπου πήρα τα πουλιά μου είπε να κάνω έτσι τις φωλιές"
:-\:-\:-\:-\

Πλεον στην εποχη της πληροφοριας και εφ οσον εχεις στη διαθεση σου ενα τετοιο μεσo οπως το νετ, δεν υφισταται η ανωθεν διακαιολογια...

Παντα φιλικα, αγγελος

Πλεον στην εποχη της πληροφοριας και εφ οσον εχεις στη διαθεση σου ενα τετοιο μεσω οπως το νετ, δεν υφισταται η ανωθεν διακαιολογια...

Επειδή είδα τέτοιες φωλιές και σε άλλους περιστεράδες και στο ίντερνετ τις έκανα έτσι και τα πουλιά δεν έχουν πρόβλημα

Οκ. 🙂

εγω θα διαλεγα κατι σαν τις φωτο που αναρτησε ο Λαζαρος... Εκτος της δευτερης φωτο που θα αντικαθιστουσα τις φωλιες με ανοξειδωτη λαμαρινα ήθα χρησιμοποιουσα τις ξυλινες για μια χρηση...ήθα ηταν το ξυλο σε τετοια μορφη οπως της πρωτης εικονας, ευκολο στον καθαρισμο, λειο, στιβαρο.. Μπλα μπλαμπλα 😛🙂

😀 καλό αλλα για να κάνεις το ξύλο σαν της πρώτης εικόνας θελει καθημερινό καθάρισμα για να μην πω και δυο φορές την ημέρα! αυτο μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο Νεκτάριος νομίζω... αν έχεις τόσο χρόνο βέβαια γιατί όχι :)

Συνήθως οι περιστερώνες είναι χτιστοί με πέτρα και τους ασβεστώνουν. Τώρα φωλιές κτλ δεν ξέρω, απλά που έχω δει στο νησί μας.

Ναι πολλοί είναι έτσι κάποιοι είναι ξύλινοι σαν τον δικό μου άλλοι είναι δωμάτια κανονικά με πλακάκια κάτω αλλά υπάρχουν διάφορα σχέδια γενικός ανάλογα με τα υλικά τις γνώσεις και την διάθεση που διαθέτει ο καθένας :)

Οι κλούβες των περιστεριών δεν έχουν κάποια συγκεκριμένα υλικά.
Ο κάθε τόπος, η κάθε περιοχή ακόμα και η εξέλιξη του πολιτισμού μας αλλάζει τα υλικά που χρησιμοποιούμε.
Ο κανόνας είναι να προστατεύουμε τα περιστέρια μας από το κρύο,την ζέστη,τον αέρα, τα αρπακτικά και το κυριότερο την υγρασία.
Τώρα ανάλογα την οικονομική μας κατάσταση θα φτιάξουμε και την ανάλογη κλούβα.
Μία απλή κλούβα που μπορεί να ''σταθεί'' σε ένα εύκρατο κλίμα όπως είναι στην Νότια Ελλάδα.
009.jpg

Κάτι αντίστοιχο για πιο βόρεια κλίματα, είναι πιο κλειστή, δεν έχει μεγάλα ανοίγματα.
67358-438x.jpg

Μια μικρή κλούβα για ταχυδρόμους(Ξύλινη).
pigeon-loft-designs.JPG

Και μια τεράστια εγκατάσταση (και τα τέσσερα κτήρια είναι κλούβες)
maxresdefault.jpg

Και εσωτερικά
maxresdefault.jpg

Εδώ μπορείς να δεις ένα βιντεάκι, να δεις εγκαταστάσεις και τι περιέχουν μέσα για την καλή διαβίωση των περιστεριών.
Είπαμε ανάλογα τα χρήματα που διαθέτεις.
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Ενταξει Λαζαρε εδω μιλαμε σε αλλο επιπεδο...
Δεν νομιζω να ειναι αυτα τα συγκροτηματα ερασιτεχνικα και για χομπυ... Αν ειναι απλα υποκλινομαι 😛
παντως σε ολα δεν διεκρινα την παραμικρη κουτσουλιτσα.. Εξαλλου η συστηματικη καθαριοτητα ειναι προς ωφελος τοσο των πτηνων οσο και ημων, αρα γιατι να μην προσπαθουμε να ειναι ολα τζιτζι... (;)
-μα τι επιστημονικους ορους χρησιμοποιω ο ατιμος..😀-

Άγγελε ο πρώτος λέγεται Gerard Koopman και είναι όντος επαγγελματίας.
Δηλαδή η κύρια ασχολία του είναι τα περιστέρια και είναι από τους κορυφαίους του είδους παγκοσμίως.
Είναι δεύτερης γενιάς με πρώτο τον πατέρα του Cornelis.
Ο δεύτερος ο Marc de cock είναι έμπορος κρέατος άρα θεωρητικά είναι ερασιτέχνης.
Τώρα για την καθαριότητα,έχουν εργάτες που καθαρίζουν,ταίζουν, προπονούν τα περιστέρια.
Αλλά παρόλα αυτά, αν προσέξεις στο βίντεο το πάτωμα είναι ''τρυπητό'' δεν χρειάζεται καθάρισμα γιατί οι ακαθαρσίες πέφτουν κάτω από το ''πάτωμα''.
Και το λέω ''πάτωμα'' γιατί δεν υπάρχει πάτωμα αλλά ένας χώρος κάτω από το κτήριο που μαζεύονται οι ακαθαρσίες.
Και οι φωλιές και όπου κάθονται τα περιστέρια έχουν πλαστικά τρυπητά πλέγματα και κάτω από τα πλέγματα θα διακρίνεις ένα κίτρινο διάδρομο.
Αυτός ο διάδρομος είναι ηλεκτρικός και κινείται και βγάζει της ακαθαρσίες έξω από την κλούβα.
Φυσικά θα συμφωνήσω μαζί σου ότι πρέπει να κάνουμε το παν για να έχουμε τα περιστέρια μας και όχι μόνο,όσο γίνεται πιο καθαρά.

Ενταξει Λαζαρε εδω μιλαμε σε αλλο επιπεδο...
Δεν νομιζω να ειναι αυτα τα συγκροτηματα ερασιτεχνικα και για χομπυ... Αν ειναι απλα υποκλινομαι 😛
παντως σε ολα δεν διεκρινα την παραμικρη κουτσουλιτσα.. Εξαλλου η συστηματικη καθαριοτητα ειναι προς ωφελος τοσο των πτηνων οσο και ημων, αρα γιατι να μην προσπαθουμε να ειναι ολα τζιτζι... (;)
-μα τι επιστημονικους ορους χρησιμοποιω ο ατιμος..😀-
Σωστός...
Όλοι οφείλουμε να υποκλεινόμαστε στο σωστό και οργανωμένο...
Κι αν είμαστε έξυπνοι να υιοθετούμε καταστάσεις, εγκαταστάσεις και κυρίως "λογικές"...

Απίστευτο έτσι... χρειάζεται εργάτες για να μπορούν συντηρούν τόσα πουλιά για να κάνεις κάτι τετοιο πρέπει να αφιερώσεις την ζωή σου στα περιστέρια όπως είπε και ο Νεκτάριος τα περιστέρια είναι η πρώτη του ασχολία και όχι το χομπυ αυτου του κυρίου :)

Απίστευτο έτσι... χρειάζεται εργάτες για να μπορούν συντηρούν τόσα πουλιά για να κάνεις κάτι τετοιο πρέπει να αφιερώσεις την ζωή σου στα περιστέρια όπως είπε και ο Νεκτάριος τα περιστέρια είναι η πρώτη του ασχολία και όχι το χομπυ αυτου του κυρίου :)
Σίγουρα άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά...
Πόσο ανέφικτο είναι να δημιουργήσουμε στο δικό μας μικρόκοσμο των πουλιών σωστές συνθήκες διαβίωσης που εκ των πραγμάτων μειώνουν και το χρόνο στις εκτροφικές εργασίες, για παράδειγμα το καθάρισμα;

Ας είχα και εγώ την Πόρσε και ήξερα τι θα έκανα και πως θα το έκανα.
Είτε είναι περιστέρια, είτε είναι καναρίνια η οτιδήποτε άλλο!

Ας είχα και εγώ την Πόρσε και ήξερα τι θα έκανα και πως θα το έκανα.
Είτε είναι περιστέρια, είτε είναι καναρίνια η οτιδήποτε άλλο!
Έχεις δίκιο...ίσως όχι απόλυτο αλλά κάποιο δίκιο το έχεις...
Απλά αποκτούν μεγαλύτερη αξία όλα όσα κάνεις γενικά για τα ζώα, αν υπάρχει στέρηση και αγάπη για να δημιουργηθούν.

Παιδιά δεν κάνουμε διαγωνισμό αγάπης. Μ' αυτήν την λογική οι φτωχοί δεν θα πρεπε να κάνουν παιδιά :) Ο καθένας ό,τι μπορεί προσφέρει. Στηλιτεύουμε τις αμέλειες και την αδιαφορία, όχι την αντικειμενική αδυναμία. Λίγη κατανόηση και τακτ δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν.

Μαρια δεν μπορω παρα να συμφωνησω απολυτα μαζι σου...
Κι επειδη νοιωθω λιγο ασχημα, επειδη ξεκινησα ενα οφ τοπικ διαλογο με αφορμη τις εικονες του συγγραφεα του θεματος, να διευκρινησω οτι δεν ειπα ή υπενιχθηκα οτι οι εγκαταστασεις εκτροφης του θα επρεπε να ειναι με ο,τι ακριβοτερο ή ο,τι τελειοτερο υπαρχει στην αγορα.. Στα μετρα των δυνατοτητων εκαστου να προσφερουμε ο,τι χρειαζονται τα κατοικιδια μας για μια ομαλη υγειη βιωτη...
Ισως υπαρχω λιγο αυστηρος στθς παρατηρησεις μου αλλα ειμαι της αποψης οτι αν δεν μπορεις να προσφερεις ο,τι χρειαζονται τα ζωα που εχουμε απλα δεν πρεπει να τα εχουμε...
Επισης παρατηρω πωςαρκετοι εχουν στην κατοχη τους αριθμο πτηνων οπου δεν μπορουν να εξυπηρετησουν...
οι κατοχοι περιστεριων που ανεφερε ο Νεκατριος οπως μαςειπε εχουν προσωπικο πουτα φροντιζουν... Αν καποιος δεν μπορει να κανει αυτο, που για τον αριθμο των φιλοξενουμενων περιστεριων τους ειναι απαραιτητοκαι οχι πολυτελεια τοτε απλα περιοριζεται σε ενα δυο ζευγη...
Εν τελη η υγιεινη των πτηνων μας, η σητιση τους, η κτηνιατρικη τους φροντιδα ο χρονος και ποιοτητα που πρεπει να τους παρεχουμε δεν ειναι πολυτελεια αλλα υποχρεωση δικη μας και αναφαιρετο δικαιωμα των ζωων που φιλοξενουμε...

Τα οσα ειπα εως τωρα εχουν αφορμη τις εικονες που μαςπαρεθεσε ο Γιωργος... Που προσωπικα δεν μου αρεσαν (και δεν μιλω αισθητικα)
Γιωργο περιμενω να με διαψευσεις και με αλλες φωτο της εκτροφης σου...

Back