Ασθένειες Περιστέρι με συμπτώματα σαλμονέλας (;)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marja
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

marja

PB New Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2021
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα τα φώτα σας!
Πριν μια βδομάδα είχαμε έναν απροσδόκητο επισκέπτη στην αυλή μας, ένα περιστέρι. Επειδή έπεσε κάπως απότομα πάνω σε κάποια σχοινιά ενός αναρριχόμενου φυτού, αρχικά περπατούσε κάπως μονόπατα και φανταστήκαμε ότι αυτό ήταν μάλλον επειδή μπλέχτηκε στο σκοινί. Το περπάτημά του βελτιώθηκε πάρα πολύ, ωστόσο παρατηρούμε πλέον τα εξής: α) δεν μπορεί να πετάξει πάνω από ένα μέτρο, προσπαθεί αλλά δεν τα καταφέρνει, β) είναι αρκετά ενεργητικό, περπατά συνέχεια, κάποιες φορές κάθεται πιο μαζεμένο, αλλά μετά ξαναπαίρνει τα πάνω του, γ) η κίνηση του κεφαλιού του είναι κάπως, μικρές, απότομες κινήσεις, γυρίζοντας και όλο τον αυχένα του, δ) η κουτσουλιά του είναι σκούρα πράσινη και άλλες φορές λευκή και λίγο πιο υγρή.
Στην αρχή ελπίζαμε πως θα πάρει τα πάνω του και θα τα καταφέρει, αλλά τώρα που έκλεισε μια βδομάδα, καταλαβαίνω ότι μάλλον θα χρειαστεί κάποια παραπάνω βοήθεια από εμάς. Σε μια αναζήτηση που έκανα, τα συμπτώματα αυτά με παραπέμπουν στη σαλμονέλα. Ποια είναι η γνώμη σας; Μπορώ να κάνω κάτι για να το βοηθήσω;
 
Marja εφόσον δεν κάνεις εξετάσεις δεν είσαι ποτέ σίγουρη τι ακριβώς υπάρχει. Δεν έχει δαχτυλίδι να δεις ποιου μπορεί να είναι; Εάν όχι και είναι ελεύθερο... Τώρα εάν δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο, όπως να σε βοηθήσει κάποιος περιστεράς εκεί γύρω που μπορεί να έχει φάρμακα, η δική σου άποψη είναι στον σωστό δρόμο. Τα συμπτώματα δείχνουν σαλμωνέλωση και με ένα φαρμακάκι από κάποιο πετσοπ να βοηθήσεις το πουλάκι. Υπάρχει της chevita, esb3 και άλλα που μπορεί να το βοηθήσουν. Σε κάθε περίπτωση ΜΑΚΡΥΑ από δικά σου ζωντανά και καλή καθαριότητα εσένα και στον χώρο. Δεν το λέω για να σε προσβάλω όμως από αμηχανία όταν διαχειριζόμαστε ένα άρρωστο πάει το χέρι μας στο πρόσωπο. Προσοχή. Καλή συνέχεια.
 
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Το περιστέρι είναι ελεύθερο, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, προσέξαμε από την αρχή και προσέχουμε ακόμα σε ό,τι αφορά τα χέρια και τον χώρο (μόνιμος ο κουβάς με το νερό και τη χλωρίνη!). Θα πάω αύριο σε κάποιο πετ-σοπ για να πάρω αυτά που μου προτείνετε, γιατί πραγματικά το λυπάμαι το καημένο. Και όσο βλέπω ότι έχει ανάγκη από τη συντροφιά μας, τόσο περισσότερο νοιάζομαι.
 
Back
Top