Ασθένειες Πληγή στο εσωτερικό του ποδιού του monk

@Ledagcc το ποδαράκι του είναι μια χαρά!! Έχουν κλείσει οι πληγες καιρό τώρα, έχει βγάλει φτεράκια και από την έξω μεριά, εκεί που ήταν οι πληγες όχι ιδιαίτερα,,
Όπως και στο λαιμό του, έχει γεμίσει κάτω που είχε ξεμαδηθει μόνος του, αλλά όχι εκεί που είχε κάνει τα μεγάλα κακαδια,, δεν ξέρω αν εκεί θα αργήσει, η δε θα βγάλει καθόλου..
 
@HxCΧαιρεται!! Είναι καλά σωματικά! Έχει βγάλει και φτερακια , έχει ακόμα ένα κενό στο λαιμό που βγάζει σιγά σιγά αλλά λίγα ακόμα,,
Σταμάτησε να τα τραβάει αλλά ξύνει το λαιμό του γιατί προφανώς τον ενοχλούν αυτά που βγαίνουν και δεν τα φτάνει με το Ράμφος.
Κάποια στιγμή είδα και σαν να είχε κάνει φλεγμονή στο σημείο που σκαγαν, του έβαλα λίγη fucidin και την επόμενη ήταν εντάξει.
Είχα και φιλοξενούμενους μια εβδομάδα και φοβόμουν πως θα είναι με αγνώστους στο σπίτι ενώ εγώ δουλευα αλλά ήταν πολύ ήσυχος.
Το θέμα είναι ότι έλειψα εγώ μετά 5 μέρες και δεν μπορούσα να τον παρω μαζί και από όταν γύρισα μου κάνει επιθέσεις.
Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει, εφηβεία; Πτερροροια; Ότι τον άφησα; Μια εβδομάδα έχω επιστρέψει και με το που πάω να τον βγάλω από το κλουβί κάνει επίθεση. Και όσο τον έχω έξω, αλλά συχνά πια. Πριν μια φορά τη μέρα , τωρα συνέχεια.
Προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη , να μην αντιδρώ, άλλες φορές τον βγάζω από πάνω μου , άλλες τον βάζω στο κλουβί, αλλά τότε νευριάζει πιο πολύ,,
 
@Nikolina τον είχες αφήσει άλλη φορά τετοιο χρονικό διάστημα; Κ κατά την γνώμη μου κ η πτερόροια δεν βοηθάει να είναι ήρεμος. Από ότι διαβάζω στο φόρουμ, μην τον βάζεις στο κλουβί σαν τιμωρία. Το κλουβί δεν πρέπει να το συνδέσει με κάτι αρνητικό. Θα σου έλεγα να μην του φωνάζεις, ήρεμα, γλυκολογα κ λιχουδιές. Ειδικά το τελευταίο. Κ χάδια σιγά σιγά. Θα τα ξαναθυμηθεί κ θα σε αναζητά.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όχι πρώτη φορά τον άφησα τόσο, βέβαια ήταν στη μαμα μου η οποία έχει ακριβώς ίδιο ωράριο με μένα και τον έβγαζε και τον χάιδευε ,κανονικά.
Το χω διαβάσει και εγώ για το κλουβί αλλά ώρες ώρες μου έρχεται τρέχοντας να με τσιμπήσει ξαφνικά.
Το περίεργο είναι , που 2 μέρες τωρα το μεσημέρι τον πάω στην κρεβατοκάμαρα και πάνω στο κρεβάτι κάθεται και παίζουμε ήρεμος και κάνουμε χάδια αρκετή ώρα. Ίσως να του τη δίνει και κάτι στο σαλόνι, δεν έχω αλλάξει κάτι ,μόνο έναν ανεμιστήρα αλλά 2 εβδομάδες πριν φύγω. Ψάχνω και εγώ να καταλάβω!
 
@Nikolina , ποια η ηλικία του τώρα;
Και να ρωτήσω τους γνώστες: Κάπου τώρα δεν έχει ξεκινήσει η περίοδος αναπαραγωγής του είδους; Π.χ. είδα την Κυριακή στο Θησείο πολλές κοινοτικές φωλιές των quaker, από τις οποίες μέσα ακούγονταν πολλές φωνές (δεν είδα μικρά βέβαια, αλλά τα υπέθεσα).
 
@ianos από το ποστ της Νικολινας όταν τον παρουσίασε, ο Χορχιτο πρέπει να είναι ενός έτους κ τριών ή τεσσάρων μηνών . Από το κατατοπιστικό ποστ του Βάγιου μπορεί να είναι αυτό που λες
Η περίοδος αναπαραγωγής των monk είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος Δημιουργεί προβλήματα στους ιδιοκτήτες τους από τις περίεργες συμπεριφορές που εμφανίζουν λόγω των ορμονικών αλλαγών από τις οποίες υποφέρουν.
Οι παπαγάλοι monk εκτρέφονται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, της Ασίας, του Καναδά και της Ευρώπης.
Καθώς υπάρχουν τεράστιες γεωγραφικές διαφορές, η περίοδος αναπαραγωγής τους ποικίλλει ανάλογα με το κλίμα και την περιοχή.
Η περίοδος των βροχών μπορεί να χαρακτηριστεί ως περίοδος αναπαραγωγής τους.
Έτσι, τα μέσα του φθινοπώρου έως τις αρχές της άνοιξης είναι οι μήνες ζευγαρώματος.
Η περίοδος διαρκεί περίπου έξι έως δέκα εβδομάδες και ο χρόνος επώασης είναι 23 έως 28 ημέρες.
Κανονικά, οι παπαγάλοι Quaker ωριμάζουν κοντά στην ηλικία των 2 ετών. Μερικοί έχουν δείξει σημάδια σεξουαλικής ωριμότητας όταν είναι 7 έως 8 μηνών.
Ο παπαγάλος Quaker έρχεται σε ηλικία αναπαραγωγής από 7 έως 24 μήνες.
Όταν τα αυγά γονιμοποιούνται μετά την αναπαραγωγή, το Quaker γεννά το πρώτο του αυγό σε περίπου 25 ώρες. Ακολουθούν τα επόμενα αυγά με τη συχνότητα ενός αυγού κάθε 24 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο γεννιούνται 4 έως 8 αυγά.
Μπορείς να διαβάσεις και τα παρακάτω άρθρα.

 
@MARY58 για να μαι ειλικρινής το έχω σκεφτεί, αλλά επειδή αυτή τη στιγμή μένω σε σπίτι που δε θα είμαι μια ζωή και ήδη ο μικρος κάνει φασαρία, είναι δύσκολο να έχω δυο αν πχ μετακομίσω σε πολυκατοικία και αυτό με δεσμεύει.
Επίσης , θέλω να ηρεμήσει πρώτα , να επανέλθουμε όπως ήμασταν και μετά αν είναι να το σκεφτώ, γιατί όπως έλεγα και όταν περνούσαμε την περιπέτεια, αν ξαφνικά αποκτά μια ιδιορρυθμία στο χαρακτήρα του , δε θα ρισκάρω να φέρω ένα άλλο πουλάκι σπίτι και να απογίνει!!!!
 
Συγκλονιστικό θέμα. Διαβάζοντας το ένιωσα σαν να ήμουν στη θέση σας.
@Nikolina γνωρίζεις λεπτομέρειες σχετικά με τις πρώτες μέρες του; Πχ αν ταϊστηκε καθόλου από γονείς ή αποκλειστικά με κρέμα;
 
@Geokilkis για να είμαι ειλικρινής στην πορεία διάβασα τη διαφορά ποσό σημαντική είναι, αλλά στην αρχή δε γνώριζα , όποτε δε ρωτησα ποτέ τον εκτροφέα που το πήρα,,
 
Back
Top