Γενικά Πληροφορίες για cockatoo

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης RAPHAIL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Είναι καλός ο cockatoo γιατί θέλει να μου το δώσει ένας φίλος

Έχεις την ανάλογη εμπειρία, τον κατάλληλο χώρο και χρόνο να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις ενός κοκάτου;

καλος ειναι!

Μπορείς να αιτιολογήσεις και να τεκμηριώσεις την άποψη σου;
 
Ένας φίλος σου έχει κοκατού και σου τον χαρίζει;
Οι κοκατού είναι δύσκολοι παπαγάλοι, και συνήθως όχι κατάλληλοι για πρωτάρηδες. Θέλουν συνεχή σχεδόν επαφή και δένονται υπερβολικά με τον άνθρωπό τους. Το βασικό τους μειονέκτημα είναι οτι είναι πολύ θορυβώδεις με υψηλή ένταση φωνής.
Επίσης γιατί ο φίλος σου το χαρίζει το πουλί; Μήπως είναι άρρωστο, ή έχει προβλήματα συμπεριφοράς;
 
κοίτα δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις κλπ και μπορεί να κάνω λάθος, αλλα έτσι όπως διατυπώνεις την ερώτηση δε μου φαίνεσαι και πολυ έμπειρος(δε το λέω για κακό, μη παρεξηγηθείς, ούτε εγώ είμαι τόσο έμπειρη :) ) απλά τα κοκατου είναι δύσκολα πουλιά,θέλουν περιποίηση και γενικά δεν είναι τόσο γνωστά ως pets, λίγοι τα καταφέρνουν, βέβαια πάντα λέω οτι με αγάπη και υπομονή όλα γίνονται αλλα κοκατου δε θα σου πρότεινα
Αντώνη καλε μου μη δίνεις τόσο απλόχερα την άδεια σου σε κάποιον αρχάριο να αγοράσει ένα πουλί που απετεί εμπειρία χρόνων,θα καταλήξει και αυτός και το πουλί δυστυχισμένο
Φιλικα
 
cockatoo

Όχι δεν έχει τίποτα ο Παπαγάλος απλός γέννησε και δεν μπορει να τα κάνει καλά 4 cockatoo
 
Εννοείς οτι αυτός έχει ζευγάρι κοκατού που γέννησε, και ΧΑΡΙΖΕΙ τα μικρά; Εμένα αυτό μου φαίνεται πολύ παράξενο! Συγνώμη, μην με παρεξηγήσεις, αλλά μήπως δεν πρόκειται για cockatoo, αλλά για cockatiel;
Γιατί αυτά είναι 2 εντελώς διαφορετικά είδη με παρόμοια όμως ονόματα.
 
όχι είχε 2 και γέννησε το ένα και έκανε 2 και δίνει το ένα
- Αυτόματη συγχώνευση post στις 23:05 - Το προηγούμενο post δημιουργήθηκε στις 23:04 -

όχι cockatoo είναι σαν την φώτο
 
Δεν ξέρω...
Εγώ μάλλον στη θέση σου δεν θα το έπαιρνα. Είναι πολύ απαιτητικό είδος, που χρειάζεται πολλή αλληλεπίδραση και στιβαρή εκπαίδευση. Και ζει και πάρα πολλά χρόνια!
Απ 'οτι είδα πας σχολείο ακόμα. Τί θα κάνεις αργότερα που θα πας να σπουδάσεις, ή που θα πας φανταρος; Και στους γονείς σου να το αφήσεις το πουλί θα μελαγχολήσει και θα έχεις σοβαρά προβλήματα μετά. Θα αρχίσει τις φωνές, θα μαδιέται, και πιθανόν να παρουσιάσει και προβλήματα υγείας λόγω του αγχους.
Είναι ένα μεγάλο πουλί, που χρειάζεται τεράστιο κλουβί, και απαιτεί να του αφιερώνεις πολλές ώρες καθημερινά. Οι γονείς σου τί άποψη έχουν γι' αυτό;
 
oxi eixe 2 kai genise to ena kai ekane 2 kai dinei to ena

- Αυτόματη συγχώνευση post στις 23:05 - Το προηγούμενο post δημιουργήθηκε στις 23:04 -

oxi cockatoo einai san thn foto


Εμένα με μπέρδεψες, εννοείς σαν αυτό που έχει στην φωτογραφία σου ή σαν αυτό που έχει η niva2gr?
 
Ένας κοκατού ζει πάνω απο 40 χρόνια (σωστά το λέω Γρηγόρη; ).
Τί θα τον κάνεις απο του χρόνου, όταν θα πας να σπουδάσεις; Οι περισσότεροι σπιτονοικοκύρηδες δεν δέχονται να φέρνουν ζώα οι νοικάρηδές τους, πόσο μαλλον ζώα που κάνουν τόση φασαρία. Άλλωστε, και να βρεις σπίτι, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το πουλί θα είναι μόνο του, και πίστεψέ με, αυτό δεν είναι καθόλου καλό!
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
Την δικιά μου φώτο, έχω άλλον έναν χρόνο στο σχολείο

Τα cockatoo δεν είναι για άπειρους ιδιοκτήτες, χρειάζονται ενασχόληση, καθημερινή φροντίδα, τεράστια υπομονή και αυστηρή διατροφή. Αν με το καλό πάρεις το μικρό (δεν στο προτείνω να το πάρεις, είναι δική σου απόφαση) στην αρχή θα σου φανούνε όλα τα παραπάνω γελία, αλλά στην πορεία που το πουλί θα ενηλικιωθεί θα βγάλει τον πραγματικό του ευατό καθώς και τις απαιτήσεις του. Ένα πουλί σαν τον cockatoo μπορεί να βγάλει κραυγή που ακούγεται σε 2 τετράγωνα, η σκόνη που παράγει σε καθημερινή βάση είναι τεράστια σε σχέση με οποιοδήποτε πουλί έχεις συναντήσει στην ζωή σου. Επίσης χρειάζονται σωστή ενασχόληση, με αποτέλεσμα το πουλί ποτέ να μην στρεσαριστεί, φοβηθεί, παραμεληθεί με μόνο και κύριο αποτέλεσμα την αυτοκαταστροφή του. Είναι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να ζυγίσεις σωστά πριν προβείς σε οποιαδήποτε πράξη.
Δες και αυτό All About Cockatoos - MyToos.com

Ένας κοκατού ζει πάνω απο 40 χρόνια (σωστά το λέω Γρηγόρη; ).
Τί θα τον κάνεις απο του χρόνου, όταν θα πας να σπουδάσεις; Οι περισσότεροι σπιτονοικοκύρηδες δεν δέχονται να φέρνουν ζώα οι νοικάρηδές τους, πόσο μαλλον ζώα που κάνουν τόση φασαρία. Άλλωστε, και να βρεις σπίτι, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το πουλί θα είναι μόνο του, και πίστεψέ με, αυτό δεν είναι καθόλου καλό!

Σωστά απο 40-80. Το ρεκόρ είναι 125 ετών.
 
Raphail εγώ[και ας με βγάλουν λάθος] σε αυτή τη φάση που βρίσκεσαι δε θα σου πρότεινα κανένα πουλί,όχι μόνο τον κοκατου, αρχίζεις την 3(?) λυκείου, σε 9 μήνες απο σήμερα θα έχεις τελειώσει το σχολείο,ίσως χρειαστεί να αλλάξεις πόλη για να σπουδάσεις,ένα πουλί σαν τον κοκατου ίσως επιβαρύνει κατά πολύ την τσέπη σου[και ως γνωστών η τσέπη του φοιτητή δεν ξεχυλίζει-τουλάχιστον όχι τις περισσότερες φορές-]θα πρέπει να του αφιερώνεις πολλές ώρες καθημερινά, κάτι το οποίο δε θα στο επιτρέπει η σχολή σου, γιατί εκεί θα πρέπει να είναι επικεντρωμένο το ενδιαφέρον σου ώστε να τα πας καλά και να βρεις μια καλη δουλειά, σαν φοιτητής θα θέλεις να βγαίνεις έξω να έχεις ένα ασταθές ωράριο κλπ κλπ [και με το δίκιο σου], αυτό σημαίνει πως ίσως να λείπεις πολλές ώρες της ημέρας απο το σπίτι σου και το πουλί να μένει μέσα στο κλουβί του, παίζει ακόμα και η περίπτωση να γυρίσεις στο σπίτι σου 4 η ώρα το βράδυ, πτώμα και απλά να το ξεχάσεις γιατι θα θες τόσο πολυ να κοιμηθείς απο την κούραση που έχεις φάει όλη μερα που δε θα σε ενδιαφέρει απολύτως τίποτα άλλο παρά να ξεκουραστείς.Άσε που όπως προαναφέρθηκε ελάχιστοι νοικιάριδες δέχονται ζώακαι πόσο μάλλον ένα πουλί με τόσο δυνατή φωνή.
 
Παιδία τώρα με βάλατε σε σκέψεις όμως τι είδος μου προτείνεται
να πάρω(μακαω, κοκατιλ ή κάτι άλλο);
 
Καλυτερα να μπεις σε σκεψεις τωρα παρα να το μετανοιωσεις μετα. Εγω θα σου προτεινα μπατζι ή κοκατιλ μιας και εισαι αρχαριος!



Διαβασε καποιες πληροφοριες για τα μπατζι και τα κοκατιλ εδω https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγαλάκια-budgie-budgerigar.44591/



https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-Κοκατίλ-cockatiel-nymphicus-hollandicus.1431/
 
Για την αρχή σου έλεγα να ξεκινήσεις με κάποια πουλια που είναι σκετικό εύκολο, δεν σημαίνει είναι τις πλακας αλλα πιο εύκολο από τους μεγάλους, πχ Αγγλικά Budgie - κοκατιλ - Love Birds και να dis μερικά πράγματα ακόμα με αυτά τα πουλια σου φαίνουνται βουνό.
 
Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις λίγο υπομονή, να δεις πρώτα τις απαιτήσεις που έχει η σχολική χρονιά σου (αν κατάλαβα καλά είναι η τελευταία τάξη, οπότε θα έχεις να σκεφτείς και το μετά) κι αφού δεις ότι μπορείς να τις εκπληρώσεις μαζί με την φροντίδα ενός παπαγάλου, τότε με το καλό! Η αγορά ενός τέτοιου πουλιού είναι απόφαση ζωής και όχι στιγμής. Ακόμη και τα πιο μικρά παπαγαλάκια, αποζητούν την παρέα σου και χρόνο από την καθημερινή σου ζωή. Σκέψου καλά και όταν πάρεις την απόφαση, είναι πολλά τα μέλη που θα σε βοηθήσουν στα πρώτα σου βήματα με το φιλαράκι που θ' αποκτήσεις! 🙂 ΜΑΡΙΑ
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
Εγώ το σκεφτόμουνα από την 2α Γυμνασίου και πάντα ήθελα να αποκτήσω ένα εξωτικό πουλί και είμαι έτοιμος να το αποκτήσω και να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις του.
 
Back
Top