ianos
PB Supporter
Νομίζω οτι και το αυγό δεν περιέχει πάνω απο 20% πρωτεΐνη, οποτε όχι δεν ανεβάζει το ποσοστό.Αν σκεφτείς όμως πως μαζί με αυτήν την αυγοτροφή δίνεις και φρέσκο αυγό τότε η πρωτείνη δεν εκτινάσσεται στα ύψη;
Νομίζω οτι και το αυγό δεν περιέχει πάνω απο 20% πρωτεΐνη, οποτε όχι δεν ανεβάζει το ποσοστό.Αν σκεφτείς όμως πως μαζί με αυτήν την αυγοτροφή δίνεις και φρέσκο αυγό τότε η πρωτείνη δεν εκτινάσσεται στα ύψη;
Εδώ στα ελληνικά για την Orlux Gold patee canaries.Και αφού μιλάμε για πρωτείνη:
Το αυγό χρησιμοποιείται για την ποιότητα της πρωτεΐνης του και όχι τόσο για την περιεκτικότητά του σ' αυτήν.Νομίζω οτι και το αυγό δεν περιέχει πάνω απο 20% πρωτεΐνη, οποτε όχι δεν ανεβάζει το ποσοστό.
.. Ορίστεεε! Ο κος Μάκης μόλις έδωσε την καλύτερη δυνατή βοήθεια προς όλους για.. Την αύξηση της πρωτείνης, ασχέτως της αυγοτροφής που χρησιμοποιεί ο καθένας, πάντα με μέτρο ανά περίοδο.πέραν όμως του αυγού χρησιμοποιώ απαραίτητα και αποξηραμένο σκουλήκι με ποσοστά πρωτεΐνης κοντά στο 70%
Τα οποία τέτοια προιόντα θα ήταν;είναι απαραίτητο να κάνουν και χρήση προιόντων αύξησης της πρωτείνης.
Σκουλήκια, σκόνες πρωτεινης κτλ.Ακόμα και το αυγό με 16% πρωτεινη ανεβάζει ένα μείγμα που θα έχει πάει στο 10% λόγω αραίωσης. Ο τύπος είναι χοντρικά c1V1 +c2V2=c3(V1+V2). Με c την συγκέντρωση ή κάποιο ποσοστό πχ πρωτεινη ανα γραμμάριο και V τα γαμμάρια.Αν θεωρήσουμε την αρχική πρωτεινη του αραιωμένου μείγματος ως c1=10%,ξέρουμε το c2 των σκουληκιών πχ 70% και πούμε ας πούμε οτι θέλουμε στο τελικό μείγμα να έχουμε c3=21% πρωτεινη βρίσκουμε το V2, δηλαδη πόσα σκουλήκια θέλουμε. Προφανώς γνωρίζουμε γιατί εμείς το παράγουμε ανάλογα με το πλήθος των πουλιών και το V1.Τα οποία τέτοια προιόντα θα ήταν;
20 χρόνια δεν πείθονται με τίποτα. Υπάρχει ωστόσο το παρακάτω σαν προσπάθεια.20 χρόνια πετυχημένη αναπαραγωγή μόνο με αυγό ή ακόμη και χωρίς
Να συμπληρώσω κι εγώ με απορία.Ποια διαφορά μπορεί να κάνει η πρωτεΐνη στην αναπαραγωγή όταν το ποσοστό της είναι 15% αντί για 25%;
Μαρία, η πρωτεΐνη δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό. Χρησιμοποιείται για τη δημιουργία νέων ιστών αλλά και για την καλή κατάσταση του ανοσοποιητικού. Η αύξηση του ποσοστού της στη διατροφή χρειάζεται όταν υπάρχει έντονη δραστηριότητα (μυική) ή κάποιου είδους ανάγκη δημιουργίας ιστών.Το ποσοστό πρωτεΐνης στην διατροφή, αφορά κάθε μία εκάστη αναπαραγωγή; ή αφορά την γενικότερη οχύρωση του οργανισμού των γονέων (κυρίως της θηλυκής) αλλά και το χτίσιμο του οργανισμού των νεοσσών;
Επιτρέψτε μου και μια προβοκατόρικη ερώτηση για να καλυφθούν όλοι οι αναγνώστες...
Εχει γίνει κατα κόρον !Νομίζω πως ειδικά οι πιο έμπειροι θα πρέπει να βάλουν ένα χεράκι ώστε οι νέοι εκτροφείς να μάθουν τα βασικά πρώτα και να μην αναλώνονται σε συζητήσεις για θέματα ήσσονος σημασίας.
Cede Morbido. Αλλά πρέπει να την ξεκινήσεις από τώρα (1 φορά την εβδομάδα) για να την συνηθίσουν και να δεις κατά πόσο την αποδέχονται. Αν δεν την αποδεχτούν ή δεν τους αρέσεις και συνεχίζεις να του την δίνεις, απλά δε θα ταίσουν με αυτή τους νεοσσούς. Κάτι που δε θέλουμε.Για την περίοδο αναπαραγωγης ποια μου προτείνεται;
Για άλλη μια φορά συμφωνώ μαζί σου! Δε ξέρω πως το έχεις καταφέρει.. Εσύ τι δίνεις σε αυγό την περίοδο αναπαραγωγής; Αυγό ή κάποια αυγοτροφή; :)Νομίζω πως ειδικά οι πιο έμπειροι θα πρέπει να βάλουν ένα χεράκι ώστε οι νέοι εκτροφείς να μάθουν τα βασικά πρώτα
Εχει γίνει κατα κόρον !
Το μέγα πρόβλημα κάνει κύκλους.
Το γεγονός οτι στην πληθώρα και την πανσπερμία των πληροφοριών χάνονται οι αξιόλογες, επανέρχεται κάθε φορά απο ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την ουσία. Ο μόνος τρόπος για την επιλογή της πληροφορίας, είναι η δυνατότητα αξιολόγησής της. Οποιος μπορεί να κάνει το τελευταίο δεν έχει κανένα πρόβλημα και στην διαμόρφωση μιας σωστής εικόνας για όλα τα θέματα που αφορούν το χόμπυ.
Για άλλη μια φορά συμφωνώ μαζί σου! Δε ξέρω πως το έχεις καταφέρει.. Εσύ τι δίνεις σε αυγό την περίοδο αναπαραγωγής; Αυγό ή κάποια αυγοτροφή; :)
Ενδιαφέρουσες σκέψεις και οι απαντήσεις που ακολούθησαν.Διαβάζοντας διάφορες συζητήσεις στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως έχει χαθεί το μέτρο στα θέματα φροντίδας των πτηνών και έχουμε μπλέξει το τι είναι απαραίτητο με το τι είναι θεωρητικά βέλτιστο.
Χρησιμοποιούμε τα απαραίτητα cookies για τη λειτουργία του ιστότοπου και προαιρετικά cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία της περιήγησή σας σε αυτόν.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και διαμορφώστε τις προτιμήσεις σας