Διατροφή Ποια είναι η κατάλληλη αυγοτροφή για τα καναρίνια μου;

Πιο πάνω αναφέρεται"πως σε ένα κιλό αυγοτροφής, βάζεις μιάμιση κουταλιά της σούπας Σπύρο.:)
Ναι το διαβασα απλα αναφερει για τη διατηρηση ενος ποσοστου 22%. Εξαλου παντα οι αποψεις του κ. Μακη εχουν ενδιαφερον..
 
απλα αναφερει για τη διατηρηση ενος ποσοστου 22%.
Αν το δανείζεσαι απο αναφορά σε άλλο θέμα καλό είναι να το αναφέρεις.
Επίσης, η προσκόλληση σε ένα ποσοστό είναι πιο πολύ ένδειξη αδυναμίας και άγνοιας,θέλω να πώ πως πιο πολύ ταίζουμε τα πουλιά μας για να μην έχουν διατροφικές ελλείψεις παρά για να παίρνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό πρωτείνης.
Το σύνολο της ενασχόλησής μας με τα πτηνά διαφέρει απο άνθρωπο σε άνθρωπο. Παρότι μπορούν να δοθούν γενικές κατευθύνσεις ή λύσεις συγκεκριμενων προβληματων,όσο αυτές θα αντιμετωπίζονται σαν τις 10 εντολές,θα κάνουν κακό και σε εμάς και σε αυτόν που μας βοήθησε.
 
Σε αυτο το θεμα αναφερετε καποιο μελος για το συγκεκριμενο ποσοστο του 22%.. Εγω απλα τη γνωμη του κ. Μακη ζητησα απο την εμπειρια του αφου το χρησιμοποιει..
 
Καλημερα κ. Μακη.σε τι αναλογια χρησιμοποιειτε το αποξηραμενο σκουληκι; Μεσα στην αυγοτροφη εννοειτε;
Στην αυγοτροφή μου, που είναι 1 μερος κους-κους 1,5 μερος νερό και 2,5 μέρη ξηρή αυγοτροφή προσθέτω 1 μέρος το γνωστό αποξηραμένο σκουλήκι τριμμένο στο χέρι σε κάθε δεύτερη παροχή αυγοτροφής.
Υ. Γ Δεν μ' αρέσει να αλλάζω διατροφικές συνήθειες αλλά ταυτόχρονα δεν είμαι και προσκολλημένος στην τυπολατρία. Ενδιαφέρομαι φυσικά να μην είναι οι πρωτείνες χαμηλά, στο 14 ή 15 % μόνο, αλλά δεν τρελαίνομαι για το εαν θα είναι στο 22 ή στο 23,5% .
 
Να χαμε να λέγαμε και να χαμε να πούμε.Ή φτιάχνεις σπιτική αυγοτροφή ή βράζεις απλά αυγό αν έχεις χρόνο αν δεν έχεις παίρνεις έτοιμη.Απλά και η έτοιμη για λίγα πουλιά δεν αξίζει και πολύ συν το ότι η σπιτική είναι πιο ποιοτική.
Τώρα ο τύπος που έβαλε ο Δημήτρης μπορεί να είναι σωστός αν και δεν είμαι ειδικός αλλά κάπου παίζει και η υγρασία στη μέση που δεν υπολογίζεται.
Στέφανε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λέει τί την ήθελες την έτοιμη;😀
 
αλλά κάπου παίζει και η υγρασία στη μέση που δεν υπολογίζεται.
Η υγρασία προφανώς και υπολογίζεται μέσω της προσθήκης νερού στο κους κους,το τελικό βάρος του οποίου πρέπει να χρησιμοποιηθεί στον τύπο.
Ο τύπος είναι στοιχειώδης και υπάρχει σε βιβλία χημείας γυμνασίου. Η δομή του βασίζεται στη λογική για αυτό και υπάρχει και σε άλλες επιστήμες. Εχει ελάχιστα αιτήματα,όπως ομοιομορφία και μη απώλεια χαρακτηριστικών κατα τη μείξη.
Από,τι ξέρω η υγρασία δεν έχει καμία σχέση με την πρωτείνη που εξετάζεται εδώ. Η υγρασία όμως αλλάζει την σύσταση πρωτείνης ανα γραμμάριο γιατί επηρεάζει το βάρος. Ευτυχώς για εμάς, αν δεν κάνουμε κοτσάνες, αυτή θα περιλαμβάνεται και στον τύπο.
Φυσικά δεν υπάρχουν μοντέλα χωρίς απώλειες. Όταν λοιπόν μετά απο ώρες φύγει η υγρασία θα έχουμε την ίδια πρωτείνη σε ένα ελαφρύτερο μείγμα, σε μια φρυγανιά. Κάποιες βιταμινούλες επίσης θα έχουν πάρει δρόμο.
Τώρα Λάμπρο έιναι άλλο το να χαμε να λέγαμε και άλλο το μην ξέρουμε τι μας γίνεται. Προσωπικά δεν ξέρω κάν πόση πρωτεινη έχει η αυγοτροφή που δίνω, δεν με νοιάζει λόγω διαφορετικής τοποθέτησης.Αν κάποιος όμως αραιώνει ξηρή και νομίζει οτι δίνει "οση γράφει το ταμπελάκι ας ξέρει απο ποια πλευρά κοιμάτε τουλάχιστον, εξ ου και η αναφορές μου.
 
Back
Top