Δημήτρη μου αρέσει ο τρόπος σκέψης σου και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρων να συζητώ μαζί σου!
Έχω μια αντίρρηση επάνω σε αυτό :
... Οτι στη φύση την εποχή της αναπαραγωγής η διατροφή των νεοσσών φτάνει εώς και το 100% μονο με έντομα.
Βέβαια δεν έχω κάποια έρευνα στα χέρια μου που να λέει το αντίθετο. Καθαρά εμπειρικά.
Προσπαθώ εδώ και 4 χρόνια να αναπαράγω Ιθαγενή πουλιά για την ακρίβεια Carduelis Chloris σε διάφορες μεταλλάξεις.
Όπως φαντάζεσαι από τα λεγόμενα μου, γενικά, τους δίνω από φύτρα μέχρι σκουλήκι εκτροφής μου.
Σε διαβεβαιώνω ότι στις γούσες των μικρών βλέπεις από όλα. Τυχαίο;
Σε συζητήσεις με φίλους μου που εκτρέφουν Ιθαγενή, ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο γιατί αυτό είναι το χόμπι, δεν έχει παρατηρήσει κανείς κάτι αντίθετο με αυτό που σου λέω. Εκείνο που όλοι έχουμε παρατηρήσει είναι ότι ο συνδυασμός ζωικής - φυτικής βοηθά στην γρήγορη ανάπτυξη των νεοσσών με αποτέλεσμα να αφήνουν πιο νωρίς τη φωλιά από το προβλεπόμενο, όπως και το δαχτυλίδωμα.
Επίσης έχω τύχει να δώ και φωλιές από τη φύση ( σε διάφορες ηλικιακές φάσεις ) και έχω παρατηρήσει το ίδιο.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι επειδή δεν μας πουλάει ο μανάβης της γειτονιάς μας έτοιμα τα φύτρα η συζήτηση ως προς αυτό,όλο και ατονεί.
Πόσοι απο όσους μέσω έτοιμων προιόντων είναι σίγουροι οτι παρέχουν 19,382% πρωτείνη δίνουν και φύτρα;
Δυστυχώς η φύτρα έχει 2 όψεις. Από τη μία μπορεί να σε βοηθήσει και από την άλλη να σε καταστρέψει.
Αν συνυπολογίσεις και το χρόνο- τρόπο κατασκευής της τότε απαντά με στο ερώτημά σου. Ελάχιστοι θα έλεγα.
Αλλά όπως λέει ο @mgerom που μας χαζεύει από την πολυθρόνα του και χαίρεται.
- Εάν δεν πέσεις από πάνω τους... Πουλιά δε γίνονται.
Οπότε διαλέγουμε δρόμο και προχωράμε...