Αναπαραγωγή Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξης των νεοσσών

endurasKE-30

PB Member
Εγγραφή
4 Ιουν 2008
Μηνύματα
125
Πόλη
Νέα Σμύρνη
Παιδια επειδη ειμαι πρωταρης στο ζευγαρωμα καναρινιων και τωρα εχω τρια μικρα καναρινακια θα ηθελα να μου πειτε το χρονοδιαγραμμα της αναπτυξης τους.
Ποτε θα βγαλουν πτερωμα, σε ποσες μερες θα σταθουν στα ποδια τους, σε ποσες μερες θα βγουν απο την φωλια, θαμπορουν να φανε μονα τους κλπ κλπ
Ευχαριστω εκ των προτερων!
 
κυριακο εγω θα σου προτεινα να διαβασεις σχετικα θεματα με ταισμα νεοσων και να το επιχειρισεις, να τα ταιζεις εσυ δηλ ωστε να εχεις εξημερωμενα καναρινια και να τα βγαζεις και εξω απο το κλουβι και να καθονται πανω σου. Τωρα που ειναι μωρα ειναι η καλυτερη ευκαιρια. Διαβασε σχετικα και αποφασισε!
 
Νασο αυτο το εχω διαβασει και τα προσεχω πολυ!
Τα ταιζει ομως αρκετα η μητερα τους οποτε εγω περιοριζομαι στο ναελεγχω μηπωςκαποιο εχειμεινει αταιστο και να τους δινω λιγο νερακι με την συριγγα.
Αυτοπου ζηταω εδω ειναι ενα "ημερολογιο" της βρεφικης ζωης ενος καναρινιου ωστε να ξερω τι να περιμενω στις μερες που ερχονται!
 
Το ημερολογιο της βρεφικης ζωης τους ειναι περιπου καπως ετσι:
1)Την πρωτη ημερα της ζωης τους οι νεοσσοι γεννιουνται με κλειστα ματια και στο σωμα τους εχουν χνουδι
2)Την τεταρτη ημερα της ζωης τους βγαζουν φτερακια στα κηνητηρια φτερα
3)Την τεταρτη η πεμπτη ημερα της ζωης τους ανοιγουν τα ματια τους.
4)Στην ηλικια των 12 ημερων εμφανιζονται τα πρωτα φτερακια και στω σωμα.
5)Σε ηλικια 18 ημερων εχουν κανονικο φτερωμα. Τοτε βγαινουν απο την φωλια(χωρις να αποτελει κανονα μερικα βγαινουν πιο νωρις και αλλα πιο αργα.)
6)Σε ηλικια 30 ημερων τα μικρα εχουν απογαλακτιστει και τρωνε μονα τους.Αυτο ειναι και το τελος της βρεφικης τους ζωης.

Ελπιζω να βοηθησα καπως. Ολα τα παραπανω δεν ειναι παντοτε ιδια για ολα τα καναρινια. Υπαρχουν καναρινια που αναπτυσσονται πιο γρηγορα και αλλα λιγο πιο αργα.
 
@endurasKE-30 έχω την εντύπωση εφόσον τα ταΐζει επιμελώς η μητέρα τους οτι δε χρειάζονται νερό σε αυτή την ηλικία. Εγώ τουλάχιστον που έχω ταΐσει αρκετά με σύριγγα δεν τους έδινα νερό τόσο νωρίς γιατί είναι από μόνη της υδαρή η τροφή..
 
Back
Top