Ασθένειες Ποσες μερες πρεπει να χορηγειται το Pulmosan;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλησπερα. Στους παπαγαλους βαζουμε δυο σταγονες. Θα ηθελα να μαθω για ποσες μερες πρεπει να χορηγειται;

Ευχαριστω.
 
Καλησπέρα Αριάδνη, δεν είμαι τόσο έμπειρος να σε συμβουλέψω, Είναι αρκετα δυνατό φάρμακο, άρα καλύτερα να περιμένεις να σου πεί η maria p , εκείνη ξέρει :)
 
Καλησπέρα.
Το Pulmosan χορηγείται μία φορά και μία επανάληψη σε 4 εβδομάδες καθώς αναφέρεται στο άρθρο μας Pulmosan Anti-windpipemite - Bogena Beaphar.
Έχει και οδηγίες η συσκευασία, ελέγξτε τις ημέρες που απαιτούνται για την επανάληψη μήπως κάτι έχει αλλάξει.
Προσοχή είναι ισχυρό φάρμακο δεν ρισκάρουμε επανάληψη για να σιγουρευτούμε. Μπορεί να είναι μοιραίο για το πουλάκι.
 
Ναι αυτο Πανο το γνωριζω :). Αλλα στο pet shop μου ειπε καθε μερα δυο σταγονες για δεκα μερες. Στις οδηγιες δεν ειδα να γραφει γιαυτο ρωτησα. Ευτυχως που ρωτησα!
 
η δοσολογια απο οτι ξερω και χρησιμοποιω ειναι 2 σταγονες και επαναληψη μετα απο 9 το πολυ 10 μερες και τελος
 
Αυτός μου είπε κάθε μέρα. Και τον Ρώτησα ξανά για να το σιγουρεψω και μου είπε κάθε μέρα..
Σας ευχαριστώ ολους. Καλό βραδυ
 
το Pulmosan ειναι δηλητηριο που μπαινοντας στο αιμα του πουλιου σε μια συγκεκριμενη δοσολογια ψοφαει τα ακαρεα που πινουν το αιμα, εαν δωσεις καθε μερα η ποσοτητα αυτου του δηλητηριου θα αυξηθει τοσο σε σημειο να ψοφησει και το πουλι μας, γιαυτο προσοχη με το Pulmosan και ασε τη λεει ο πετ σοπας
 
Αυτός μου είπε κάθε μέρα. Και τον Ρώτησα ξανά για να το σιγουρεψω και μου είπε κάθε μέρα..
Σας ευχαριστώ ολους. Καλό βραδυ
Όταν θα ξαναπάς μια βόλτα από κει, να του πεις αν δεν ξέρει η δεν είναι σίγουρος είναι προτιμότερο να μη μιλάει και να κοιτάξει ν'ανοίξει τα στραβά του, γιατί τέτοια λάθη κοστίζουν ζωές...
 
Όταν θα ξαναπάς μια βόλτα από κει, να του πεις αν δεν ξέρει η δεν είναι σίγουρος είναι προτιμότερο να μη μιλάει και να κοιτάξει ν'ανοίξει τα στραβά του, γιατί τέτοια λάθη κοστίζουν ζωές...
Συμφωνώ απόλυτα και επαυξάνω, αυτό μπορούσε να το διαβάσει στις οδηγίες του φαρμάκου δεν γίνεται να δίνει δοσολογία τόσο εγκληματικά. Έλεος πια.
 
Ειχα διαβασει πρωτα απο εδω διαφορα θεματα που αφορουν το συγκεκριμενο φαρμακο γι' αυτο ειχα αμφιβολλιες και δεν τον πιστεψα. Μια αλλη απορια που εχω επειδη το πιο πιθανον ολα τα πουλια που πηρα απο ενα κυριο, εχουν ακαρεα. Μπορω να βαλω και στα αλλα προληπτικα; Αναφερομαι σε ακομη δυο καναρινια και ενα παπαγαλακι. Πηρα τρια καναρινια δικα μου για να ανταλλαξω μαζι του με τρια αλλα. Μου εδωσε και ενα ζευγαρι παπαγαλους. Επειδη ειχα ηδη δυο παπαγαλακια, τα εδωσα σε μια θεια μου. Την επισκεφτηκα επειδη μου ειπε πως ειχε παραμορφωθει το ραμφος του. Οταν το ειδα παρατηρησα πως και τα ποδια του ειχαν ακαρεα. Ετσι τον αρχισα να του βαζω epithol αφου ειχα αγορασει για το καναρινι μου. Τα ποδια καθαρισαν ευκολα αλλα του λειπουν δυο νυχια. Με το ραμφος ειχα μια δυσκολια αφου δαγκωνειιι.. Οχι απαλα οπως τα καναρινια ε! Του εβαζα ομως. Αλλα ακομη δεν αλλαξε κατι. Ετσι αγορασα αυτο το φαρμακο, του εβαλα χθες δυο σταγονες και συνεχιζω το epithol . Ποτε θα δω αλλαγη; Το ραμφος θα αλλαξει; Παντως δυσκολευομαι πολυ, στο ενα χερι φοραω γαντι κηπου και στο αλλο ιατρικο.
 
Καλημέρα, επειδή και τα πιο συνεργάσιμα πουλάκια δεν κάθονται να τους κάνεις επαλείψεις, ένα που έχω με τέτοιο θέμα, το τυλίγω σε μία πετσετούλα προσεκτικά να είναι τα φτερά πτήση στην θέση τους, του κρατάω το κεφαλάκι σταθερό από την πίσω πλευρά και κάνω την επάλειψη. Προσοχή, μπορεί, το πιθανότερο να έχει ακάρεα και στην κάτω πλευρά του ράμφους καθώς και στο πλάι στου στόματος. Πολύ δύσκολα σημεία. Αν κουνιέται και προσπαθεί να δαγκώσει του δίνω μία μπατονέττα ν' ασχολείται.
Φυσικά το Pulmosan θα σε βοηθήσει κατά πολύ και θα μειωθεί η ανάγκη για epithol.
Επίσης η βοήθεια από ένα δεύτερο άτομο θα ήταν πολύτιμη.
 
Εχει στο κατω ραμφος. Μεγαλωσε ενα μερος και πηγε προς τα πανω κοφοντας το πανω μερος. Ειναι παραμορφωμενο το ραμφος του. Στο κατω μερος δεν εβαλα epithol επειδη δαγκωνει. Το ραμφος του θα μεινει ετσι; Για παντα;

Να βαλω και στο αλλο παπαγαλακι φαρμακο μηπως εχει το μικροβιο; Να βαλω και στα δυο καναρινακια;
 
Αριάδνη, καλησπέρα, δεν ξέρω αν είναι καλό να κάνουμε προολιπτική φαρμακευτική χρήση, όπως και να έχει είναι φάρμακο :)
 
Όταν φύγουν τα ακάρεα, σιγά σιγά θα επανέλθει το ράμφος. Πρέπει να βάλεις επιθόλ και στην κάτω πλευρά και στα πλάγια. Πουλμοζάν του έβαλες; Αν δαγκώνει, χρειάζεσαι βοήθεια από δεύτερο άτομο να απασχολεί το ράμφος με κάτι, με μια μπατονέττα όπως σου είπα.
 
Ναι εβαλα την Παρασκευη. Θα κανω οτι μπορω για το κατω σαγονι. Το epithol ομως; Εχει 9 μερες που βαζω. Για ποσες μερες να συνεχισω;
 
Αφού έβαλες το πουλμοζάν, πρέπει να βοηθήσει κι αυτό κανονικά. Πότε πρέπει να κάνεις επανάληψη; Σημείωσε την ημερομηνία γιατί από τα αυγά θα βγουν νέα ακάρεα και πρέπει να τα καταπολεμήσεις πριν κάνουν κι αυτά αυγά. Έχει σημασία να ακολουθήσεις επακριβώς τις μέρες που γράφει το φάρμακο.
Σταμάτα για λίγο και το επιθόλ και βάλε μας μια φωτογραφία του ράμφους και των ποδιών
 
Λεει επαναληψη μετα απο 4 εμβομαδες.. Αρκετος καιρος ε; Ακομη αναφερει οτι πρεπει να βαζουμε σε ολα τα πουλια που ζουσαν μαζι του. Γι' αυτο ρωτησα. Φωτογραφια θα βγαλω αυριο, ελπιζω αυτη να βγει καλη (το καναρινι μου οταν το εβγαζα φωτο δεν ηταν καθαρες).
 
Back
Top