Φροντίδα Ποτίστρες για πουλιά, αυτόματες ή απλές;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Ποιες ποτίστρες χρησιμοποιείτε για τα πουλιά σας, τις αυτόματες ή τις απλές;

Και οι δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα ελαττώματά τους. Στις αυτόματες για παράδειγμα, το νερό παραμένει καθαρό χωρίς να έρχεται σε επαφή με σκόνες, ακαθαρσίες των πουλιών, φλούδες από σπόρους κ.λπ. Προσωπικά όμως τις βρίσκω λιγάκι προβληματικές στο καθάρισμα σε αντίθεση με τις απλές.

Από την άλλη πάλι, πιστεύω ότι αφού οι αυτόματες πρέπει να τοποθετηθούν ψηλά ούτως ώστε να μπορεί το πουλί να βάζει το ράμφος του στη μπίλια και να πίνει με το κεφάλι σχεδόν ψηλά, βρίσκονται πιο μακριά από τη "φύση του" δεδομένου ότι φυσιολογικά πίνει το νερό του από χαμηλά και σηκώνεται όταν τελειώσει. Επίσης με τις απλές, πολλές φορές το πουλί ειδικά τους θερμούς μήνες, κάνει ένα "μίνι μπάνιο" ακριβώς τη στιγμή που το χρειάζεται και αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα, αρκεί βέβαια να αλλάζουμε το νερό καθημερινά και να καθαρίζουμε την ποτίστρα.

Θα είχε ενδιαφέρον και η δική σας άποψη…

potistres.jpg

Σχετικό περιεχόμενο​

 
Εγώ χρησιμοποιώ τις κλασικές ποτιστρες αλλά δεν είμαι ευχαριστημένος. λερώνετε το νερό και θέλει συχνά καθάρισμα. κάνουν μπάνιο και ρίχνουν το νερό κάτω και γίνετε χαλιά το κλουβί και όλα αυτά. Πρόσφατα πήρα κάποιες ποτιστρες με μπίλια για να δοκιμάσω τα αποτελέσματα ήταν πόλη καλά το νερό μένει καθαρό δεν λερώνετε το κλουβί με πιτσιλιές η με το να κάνουν μπάνιο το μονό πρόβλημα που δεν μου έχει τύχει απλός μου είπαν είναι ότι μπορεί να συμβεί (σπάνια βεβαία) είναι να βουλώσει κάποια μπίλια.
 
Αν αντί για μία 70γρ. Βάζεις δύο των 50γρ. στο κλουβί μάλλον λύνεται οριστικά και αυτό το... Πρόβλημα.

Η γνώμη μου βέβαια είναι σαφώς υπέρ της μπίλιας όπως καταλάβατε και για να αποφεύγονται τα κολλήματα χρειάζεται καλό καθάρισμα με μπατονέττα το τμήμα της ποτίστρας μέσα στο οποίο "τρέχει" η μπίλια.

Το γεγονός βέβαια ότι το νερό διατηρείται καθαρό δεν σημαίνει ότι πρέπει να "ξεχνάμε" να το αλλάζουμε.
 
Εγω χρησιμοποιω και τις δυο ποτιστρες και οι δυο εχουν τα ελαττωματα και τα πλεονεκτηματα!Η απλη ειναι ευκολη στο καθαρισμα αλλα το νερο λερωνεται αμεσως! Ενω η αυτοματη στην μπιλια μαζευει αλατα, αλλα εχει το πλεονεκτημα οτι μενει το νερο καθαρο! Απο εκει και περα διαλεγει ο καθενας και περνεις!
 
Αν αφήσουμε ένα βράδυ σε μια φυάλη το νερό να κατακάτσει και να φύγει το χλώριο(πράγμα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ), με λίγο Μηλόξυδο στο νερό την άλλη μέρα, τα άλατα και η άλγη, θα περιορισθούν στο ελάχιστο.
 
Ναι φυσηκα το νερο μας ειναι αστα ναπανε και ειδικα εδω σε μας! Αφου πολλες φορες αναγκαζομαι σε καποια πουλια μου που τους εχω αδυναμια (γαλιανδρες)να τους βαζω ενφιαλωμενο νερο!
 
Χρησιμοποιώ και τους δύο τύπους με προτίμηση στις αυτόματες για λόγους που έχουν αναφερθεί παραπάνω. Σχετικά με αυτό που ανέφερε ο Σταύρος περί φύσεως των καναρινιών να πίνουν "από χαμηλά" να πω ότι είναι θέμα συνήθειας. Οι καρδερίνες ας πούμε που διαθέτουν σαφώς πιο αρχέγονα ένστικτα είναι δυσκολότερο να μάθουν την σύγχρονη τεχνολογία. Και κάτι τελευταίο.Αποφεύγω να χορηγώ βιταμίνες, χρωστικές και κάθε είδους συμπληρώματα που διαλύονται στο νερό με τις αυτόματες για τον φόβο βουλώματος-μπουκώματος αυτών.
 
Τον τελευταίο χρόνο χρησιμοποιώ μόνο ποτίστρες με μπίλια γιατί πιστεύω ότι είναι μακράν οι καλύτερες και πιο πρακτικές. Και σε αυτές τις ποτίστρες τα καναρίνια βρίσκουν τρόπο να κάνουν μπάνιο. Τις τελευταίες 15 ημέρες χρησιμοποιώ δοκιμαστικά δύο ποτίστρες σαν αυτές που παραθέτει ο nakis συνδεδεμένες με σωληνάκι pvc με 2λιτρο δοχείο. Τις έχω πάρει από γνωστή εμπορική εταιρία με κτηνιατρικά είδη που έχει και site(Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω την ονομασία). Η πιπίλα αυτή λειτουργεί με μεταλλικό πειράκι αντί για μπίλια.
 
Τις έχω πάρει από γνωστή εμπορική εταιρία με κτηνιατρικά είδη που έχει και site(Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω την ονομασία).
Επιτρέπεται εφόσον υπάρχει περίπτωση να δώσει λύσεις σε κάποιους από εμάς.

Είχα δει και εγώ κάτι παρόμοιο στον Κτηνιατρικό Κύκλο παλαιότερα.
 
KALHSPERA FILOI MOY ,EGO XRHSIMOPOIO THS APLES POTISTRES GIATI TIS AYTOMATES DEN THS EXO DEI SE KANENA PET SHOP.EPI THS EYKAIRIAS 8A H8ELA NA PO OTI MIA FORA TON MHNA DINO STA POYLIA MOY SKORDONERO.ME EKTHMHSH; 😉 MANOS.
 
Για πολλά χρόνια δεν γνωριζα οτι υπάρχει αυτόματη ποτίστρα, και ετσι μεχρι και σήμερα χρησιμοιποιώ τις απλές ποτιστρες με όλα τα μειονεκτηματα και τα πλεονεκτηματα τους.

Οσες φορές διάβαζα ή εβλεπα απο φωτογραφίες( πάντα την πίσω πλευρά της ποτίστρας) δεν καταλαβαινα τον τροπο με τον οποίο μπορούν και πίνουν νερο το πουλια απο εκεί. Υποψιαζομαι οτι πρέπει να σπρώξουν με το ράμφος τους την μπίλια προκειμενου να πιουν νερο απο εκει...ή κάνω καποιο λάθος;

Προσωπικα προτιμώ τις απλές ποτίστρες και ας λερώνονται και αυτες και το νερο γρηγορότερα... Το πουλι κανει εκει το μπανακι του αν δεν εχω προλάβει να τους βαλω μπανιέρα και αν το νερο ζεσταθει υπερβολικά, λογω των υψηλών θεμοκρασιών το καλοκαίρι, το αλλαζω αν χρειαστει, 2και 3 φορες την ημερα, οποτε... 😉Ουτως ή αλλως το κλουβι γίνεται που γίνεται χαλια απο το πιτσιλισμα λογω της μπανιέρας, τι πειραζει αν βραχει λιγο και απο νερο της ποτίστρας;

Οσο για το γεγονός οτι λερώνονται ευκολα, εχω μια παιδική οδοντοβουρτσα για τα δύσκολα σημεια που δεν φτανει το χερι μου και...η ποτίστρα λάμπει απο καθαριότητα!
 
Κλασσικες χρησιμοποιω και εγω... Ναι το νερο θελει συχνα αλλαγη, αλλα ουτως ή αλλως ειναι κατι που γινεται! Και οσο για την.. Οδοντοβουρτσα... Ειναι ενα πολυ καλο και πρακτικο κολπο.. (για εμας που δεν εχουμε πολλα κλουβια!). Οπως επισης και το βρασιμο.. Των ποτιστρων για αποστειρωση! 🙄
 
Ολα αυτά που περιγράφουν τα κορίτσια μας εδώ, είναι αλήθεια. και όταν έχουμε να κάνουμε με ατομικά κλουβάκια και μάλιστα λίγα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η απλή ποτήστρα είναι μια χαρά.

Η ανάγκη της αυτόματης με την μπίλια ξεκινάει απο την πληθώρα των πουλιών στις κλούβες.Αν 20-25 πουλια περάσουν μέσα σε ένα δεκάλεπτο απο την απλή ποτήστρα και αφίσουν το καναβούρι τους ή το λιναρόσπορο να μαλακώσει τα μισά, πάει το νεράκι, θα γεμίσει με φουσκομένους σπόρους ή με σπασμένα τσόφλια.Ασε που αν θελήσουν να πάρουν και το μπάνιο εκει, μερικά απο αυτά, κάποιο δάκτυλο του πουδιού τους, πιθανόν όχι τόσο καθαρό, θα μπει στο νερό που θα πίνουν τα υπόλοιπα σε λίγο.
 
απάντηση: ποτίστρες για πουλιά, αυτόματες ή απλές;

AGAPHTE,SE ENNAMISH LITRO NEROU PIXNO 6 SKELIDES SKORDO KAI TO PROI TOUS DINO NA PIOUNE,KAI SE 2 MERES TOUS DINO KANONIKO .3 FORES TON MHNA TO KANO.BOH8AEI STO ENTERIKO TOUS SYSTHMA.ME EYXARISTHSH,MANOS.
 
Back
Top