Φροντίδα Ποτίστρες για πουλιά, αυτόματες ή απλές;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
ις καθαρίζω μέρα παρά μέρα με υγρό πιατων και στο σημείο του πατου που ειναι το στόμιο τρίβω με μπατονέτα.
Γενικά είμαι ευχαριστημενη αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή να δοκιμάσω και αυτές με την μπίλια.
Και οι ψήκτρες (βουρτσάκια καθαρισμού για π.χ. μπιμπερό) είναι πολύ αποτελεσματικές σε πλύσιμο ποτιστρών.
 
@ianos Σε ευχαριστώ πολυ, θα το δοκιμάσω!! 🙂
Τις χρησιμοποιώ (τις ψήκτρες) πάνω από 10 χρόνια. Βέβαια μετά τις πλένω (συχνά και στο πλυντήριο πιάτων)
 
Προσωπικά χρησιμοποιώ τις απλές. Αλλάζω το νερό κάθε μέρα τον χειμώνα και το καλοκαίρι 2 φορές την ημέρα, διότι ζεσταίνεται. Σπάνια βρίσκω κουτσουλιές ή σποράκια μέσα στο νερό. Συνήθως 3 φορές την εβδομάδα καθαρίζω την ποτίστρα με ξύδι και υγρό πιάτων. Δεν θα ήθελα να δοκιμάσω αυτές με μπίλια, έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη από τις απλές.
 
@ΜΑΡΙΑαα Σποράκια σπάνια (π.χ 1 φορά στον 1 μήνα). Κουτσουλιές φορές μετρημένες στα δάχτυλα. Μπορεί μόνο 2 - 3. Του αρέσει να παίζει με την ποτίστρα του και μερικές φορές κάθεται πάνω σε αυτήν. Βέβαια, μόλις δω να έχει κάτι το νερό, κατευθείαν ξαναγεμίζω την ποτίστρα.
 
Του αρέσει να παίζει με την ποτίστρα του και μερικές φορές κάθεται πάνω σε αυτήν
Αυτό από μόνο του συνιστά κίνδυνο διότι το νερό μολύνεται από τα νύχια του ή σπάνια από ό,τι αναφέρεις, από τις κουτσουλιές. Αν θέλεις, δοκίμασε μια ποτίστρα κενού αέρος, στην οποία δεν μπορεί να ακουμπήσει τίποτε πλην του ράμφους του.
 
@ianos Εγώ τις απλές για όλους αυτούς τους λόγους που έχουν αναφερθεί τις γεμίζω κάθε μέρα. Αν είχα οποιαδήποτε άλλη, άλλου τύπου, μπορεί λόγω σιγουριάς να καθυστερούσα την ανανέωση του νερού. Θέλω να πω αν κάποιος δεν είναι και τόσο σχολαστικός ίσως οι απλές ποτίστρες να είναι προτιμότερες. Το θέμα επίσης είναι να μην πιάνουν άλγη μέσα (πρασινίλες). So far so good.
 
Back
Top