Φροντίδα Ποτίστρες για πουλιά, αυτόματες ή απλές;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας κραδασμός απο το πέταγμα των πουλιών. Αυτό συμβαίνει μόνον όταν η στήριξη των κλουβιών ή των πατηθρών είναι χαλαρή . Δεν νομίζω οτι θα έχεις δυσκολίες, κν προσπαθήσεις να τα στερεώσεις κάπως καλύτερα.
Άλλαξα τις πατηθρες πρόσφατα σε ξύλινες,θα κοιτάξω αν έχουν κάποιο "τζογο", ευχαριστώ Μάκη!
 
Αυτό που παρατηρώ με τις ποτιστρες κενού είναι ότι με τους κραδασμούς από το πεταρισμα των πουλιών φεύγουν σταγόνες με αποτέλεσμα η μισή ποτιστρα να αδειάζει και να έχω ανεπιθύμητη υγρασία στα κλουβιά ☹

Κάνω κάτι λάθος;

Αντωνη το πλαστικο που μπανει στα καγκελα το εχεις;
Μου ετυχε πετσοπας που δεν ηξερε οτι παει σετ με την ποτιστρα! Και του βρηκα αυτα τα κοματακια εγω στα ραφια του
 
Σωστές οι παρατηρήσεις...
Η κακή τοποθέτηση επη
έχω ανεπιθύμητη υγρασία στα κλουβιά
Υπάρχει κάποιο σκεύος που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δεν έχει διαρροές;
 
Αντωνη το πλαστικο που μπανει στα καγκελα το εχεις;
Μου ετυχε πετσοπας που δεν ηξερε οτι παει σετ με την ποτιστρα! Και του βρηκα αυτα τα κοματακια εγω στα ραφια του


ναι το εχω, αυτο που παρατηρησα ειναι οτι αν το κανω εγω να τρεξει 2-3 σταγονες πριν τις τοποθετησω τοτε δεν τρεχουν
εικαζω οτι μενει φυσαλιδα αερα στο στομιο οταν δεν το κανω αυτο
 
Οι χαμηλές θερμοκρασίες, θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις ποτίστρες κενού αέρος; Υπάρχει κίνδυνος να παγώσει ο σωλήνας και να μείνουν τα πουλιά χωρίς νερό;
 
@Liakos18 υπάρχει κίνδυνος φυσικά στις εξωτερικές εκτροφές αλλά νομίζω είναι ο ίδιος κίνδυνος που υπάρχει και στις κανονικές. Αλλά χρειάζονται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και εγώ προσωπικά δεν θα άφηνα τα κλουβιά έξω. Η αλήθεια είναι ότι κανονική ποτίστρα δεν έχει τύχει να παγώσει σε έμενα αλλά πουλιά έχω έξω τα τελευταία 2 χρόνια που εδώ δεν έπεσε πολύ η θερμοκρασία αντίθετα η ποτίστρα αέρος του κουνελιού έχει τύχει να πιάσει πάγο κανονικά ολόκληρη ( εννοείται όμως μετά το ζωάκι ήρθε μέσα στο σπίτι)
 
Θέλει προσοχή το κρύο, σίγουρα, αλλά πιστεύω ότι βάζοντάς τα μέσα η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας θα τους κάνει περισσότερο κακό. Οπότε, θα εξασφαλίσω τουλάχιστον να είναι προστατευμένα από τον αέρα. Αυτό που φοβάμαι κυρίως είναι μην παγώσει το νερό μου βρίσκεται στον σωλήνα, κάτι που γίνεται εύκολα όταν βρίσκεται συγκεντρωμένη μικρή ποσότητα νερού, και μείνουν τα πουλιά χωρίς νερό.
 
@Liakos18
Πιστεύω ότι άδικα ανησυχείς.
Στην Ηλεία δεν πρόκειται ποτέ να επικρατήσουν συνθήκες ολικού παγετού για να παγώσουν οι ποτίστρες.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και κατά την διάρκεια της νύχτας που τα πουλιά δεν πίνουν νερό.
Αν φτάσουμε στο σημείο να παγώσουν τα νερά, και τα πουλιά θα έχουν θέμα.
Επίσης για να σου φύγει κάθε προβληματισμός, στο βαρύ χειμώνα βάλε και τις κλασικές ποτίστρες.
 
Θέλει προσοχή το κρύο, σίγουρα, αλλά πιστεύω ότι βάζοντάς τα μέσα η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας θα τους κάνει περισσότερο κακό.
Στους -8 και -12 που έχουμε πιάσει εδώ αρκετές χρονιές είναι περισσότερο επικίνδυνο να μείνουν έξω θεωρώ και επίσης ότι ποτίστρα να βάλεις θα παγώσει σίγουρα οπότε δεν μπορούνε να μείνουν έξω 😊, τώρα σε πιο ήπιες θερμοκρασίες όπως το -1, -2 που μπορεί να πιάσει δεν παγώνει το νερό
 
Τα υγιή πουλιά (καναρίνια και ιθαγενη) δεν παθαίνουν τίποτα από το κρύο αν είναι προστατευμενα από αέρα.

Για όσους θυμούνται τον μεγάλο παγετό στη Θεσσαλονίκη πριν καμιά 5ετια (?), εγώ τα είχα έξω σε βορεινο μπαλκόνι με θερμοκρασίες - 15 και πιο κάτω. Δεν έδειξαν καν να δυσκολεύονται.

Τα νερά παγωναν 3 φορες τη μέρα, σε κανονικές ποτιστρες.

Τις κενού αέρος τις θεωρώ μεγάλη απάτη. Από τα πιο πεταμενα λεφτά που μπορεί να δώσει κάποιος για αξεσουάρ.
 
@patrickios για ποιο λόγο είναι απάτη; πέρα από την τσιμπημένη τιμή σε σχέση με τις κοινές ποτίστρες, μόνο πλεονεκτήματα έχουν. Πριν χρησιμοποιούσα με μπίλια, αλλά σε μια 200ml έφυγε η μπίλια(αστοχία υλικού ίσως) και τις φοβήθηκα. Με 150ml - μόνες η και σε συστοιχία - κενού αέρος 1 χρόνο τώρα, κανένα πρόβλημα.
 
@patrickios για ποιο λόγο είναι απάτη; πέρα από την τσιμπημένη τιμή σε σχέση με τις κοινές ποτίστρες, μόνο πλεονεκτήματα έχουν. Πριν χρησιμοποιούσα με μπίλια, αλλά σε μια 200ml έφυγε η μπίλια(αστοχία υλικού ίσως) και τις φοβήθηκα. Με 150ml - μόνες η και σε συστοιχία - κενού αέρος 1 χρόνο τώρα, κανένα πρόβλημα.

Ε κι εγώ με κανονικές ποτιστρες κανένα πρόβλημα δεν έχω. Αρα τι;

Λέγοντας απάτη δεν εννοώ ότι έχουν κάποιο ελάττωμα.
Απλα κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει κάποιος να διαθέσει αυτά τα παραπάνω χρήματα που κοστίζουν.
Για άλλους μπορεί να αξίζει.
 
Και για μένα η τιμή είναι υπερβολική , θα μπορούσε απλά να είναι κάπως ακριβότερη από την κανονική . Βέβαια δεν είναι τόσο απαγορευτικό αυτό από μόνο του , περισσότερο είναι θέμα συνήθειας και μόνο .
 
Εγώ προτιμώ την ποτίστρα κενού αέρα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί το δικό μου καναρινι την προτιμάει ασυζητητί. Του έχω στην Ζευγαρώστρα μια κλασσική σιλικόνης (έχω πολλές από αυτές) κ μια κενού αέρα. Την πρώτη την αγνοεί, (απορώ γιατί συνεχίζω κ την βάζω) ενώ από την δεύτερη πίνει νερό κ φαίνεται να το διασκεδάζει κ όλας. Δαγκώνει κ τσιμπάει το ρύγχος κ μετά πίνει κ νερό. Επιπλέον ο καθαρισμός της δεν μου είναι ούτε ευκολότερος ούτε δυσκολότερος με τον καθαρισμό της κλασσικής ποτίστρας κ δεν χρειάζεται να καταφεύγω σε μπατονετες. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί απλά πίνει ένα νερό που ξέρω ότι δεν έβαλε μέσα το πόδι του ή ένα σπόρο που μουλιαζει με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του. Όντως είναι αρκετά ακριβότερες από τις κλασικές. Κ τελευταία κ δυσεύρετες.
 
Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί απλά πίνει ένα νερό που ξέρω ότι δεν έβαλε μέσα το πόδι του ή ένα σπόρο που μουλιαζει με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του.

Καλά, το ότι την προτιμάει το καναρίνι ως επιχείρημα το προσπερνώ.

Εξήγησε μας λίγο αν θέλεις τι συνεπάγεται για την υγεία του το να βάλει μέσα το πόδι του ή να βάλει μέσα έναν σπόρο να μουλιαζει!
(Πληροφοριακά υπάρχουν πολλοι εκτροφείς που δίνουν μουλιασμενους σπόρους).

Και φυσικά πόσες φορές έχεις δει να παθαίνει κάτι ένα πουλάκι λόγω ποτιστρας.
 
@patrickios εφόσον οι ποτίστρες αυτές λειτουργούν κανονικά καθαρίζονται κανονικά και τα πουλιά μπορούν να πιουν υπάρχει πρόβλημα; Εντάξει είναι πιο ακριβές συμφωνώ, εντάξει δεν θα πάθει κάτι το πουλάκι άμα πιεί νερό από εκεί που έβαλε το πόδι. Αν κάποιος θέλει να δώσει λεφτά να την πάρει θα γίνει κάτι; Όχι, οπότε μην το παρουσιάζεται σαν να είναι άχρηστες ή προβληματικές, κι εγώ σιλικόνης έχω αλλά το προηγούμενο καναρίνι έβαζε μέσα στην ποτίστρα ένα καλό σπόρια τα λαχανικά και την εφημερίδα την στουμπωνε 3-4 φορές την ημέρα και το νερό βρωμουσε και γινόταν μια αηδία που δεν μπορούσε να πιει έσταζαν τα χαρτιά νερό κάτω και γινόταν όλα σκ@τ@ συγγνώμη κιόλας. Ε προφανώς άμα το καναρίνι αυτό μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις ποτίστρες κενού αέρος θα ήταν σωτήριο για εμένα που έπρεπε κάθε τρεις και λίγο να το αλλάζω και να καθαρίζω
[automerge]1662917160[/automerge]
Απλά τότε δεν είχα την ενημέρωση του φόρουμ και δεν ήξερα ότι χρησιμοποιούνται τέτοιες ποτίστρες
 
@patrickios όσο κ να το προσπερνάς ως ανούσιο ή αστείο, οι προτιμήσεις του κατοικίδιου μου λαμβάνονται υπόψη από εμένα όπως ακριβώς κ οι προτιμήσεις του σε κάποια λαχανικά κ φρούτα. Δεν είναι ρομπότ, ζωντανά πλάσματα είναι.
Ο δεύτερος λόγος που ανέφερα δεν αφορούσε μόνο ένα σπόρο που μπορεί να παραμένει εκεί κ να λερώνει το νερό αλλά κ την περίπτωση που βουτάει το πόδι του. Ήταν στην ίδια πρόταση μου. Δεν νομίζω ότι θα πεθάνει από ένα τέτοιο νερό αλλά είμαι σίγουρη ότι θα μπω σε περιπέτειες όσον αφορά την υγεία του. Κ δεν το θέλω. Αυτήν είναι η προσωπική μου άποψη που ξέρω ότι την ενστερνίζονται έμπειροι εκτροφείς (βλ. ανωτέρω ποστ) κ όχι μόνο εγώ που φροντίζω ένα κ μόνο καναρινι.
 
@meniam δεν καταλαβαίνω την έκρηξη σου 😄

Η συζήτηση ξεκίνησε από μια ερώτηση για το αν αξίζουν οι ποτιστρες κενού αέρος τα παραπάνω χρήματα.
Και είπα ότι κατά τη γνώμη μου δεν αξίζουν, όχι γιατί είναι ελαττωματικες ή άχρηστες αλλά γιατί δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με τις απλές ώστε να δικαιολογείται το κόστος.

Προφανώς οποιος θέλει μπορεί να τις χρησιμοποιεί και όντως τις χρησιμοποιούν πολλοι.
Δεν έχω σκοπό να εμποδίσω κανέναν, ούτε και μπορώ άλλωστε.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλετε να συμφωνεί κάποιος μαζί σας ντε και καλά.
 
Back
Top