Αναπαραγωγή Ποτε θα γεννησει τα πρωτα αυγα;

ΑΝΤΙΝΟΟΣ

PB New Member
Εγγραφή
21 Φεβ 2016
Μηνύματα
117
Πόλη
Αθήνα
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ... ειμαι νεος μελος και πρωτη φορα ασχολουμε ειμαι φοιτητης και το χομπυ μου ειναι να ασχολουμε τα καναρινια μου (απο μικρος)! Θα ηθελα να ρωτησω για τα καναρινια μου... Πριν 1,5 μηνα αγορασα ενα νεο αρσενικο καναρινι που ειναι 80% αχατης και 20% μωσαικ... κι σκεφτηκα να αγορασω ενα θυλικο... και ετσι τελικα πριν 2 βδομαδες αγορασα ενα 100% ΜΩΣΑΙΚ θυλικο ολα αυτα ειναι γεννημενα του 2015! τα χωρισα σε ζευγαρωστρα μεχρι να γνωριστουν και ετσι αρχησαν να ταιζει ο αρσενικος στη θυλικια μετα απο την 4η μερα.. κι ετσι την εβγαλα την χωριστρα και τελικα πετυχαμε το στοχο ουτε τσακωμος ουτε προβληματα... μονο ταισμα και φιλακια! Μετα απο την δευτερη βδομαδα που μας περασε η θυλικα εχτυσε φωλια και με την βοηθεια του αρσενικου! αλλα δεν ξερω ποτε θα γεννησει τα πρωτα αυγα αφου εχει περασει 5 μερες!
Υ. Γ..= 1ον 2-3 φορεσ τσακωθηκαν την ωρα που σφυρισα (μικροκαυγας)
2ον ο αρσενικος προσπαθει να ανεβει την θυλικια αλλα το αποφευγει.
3ον ακομη μαζευει νηματα η θυλικια μεχρι τωρα αφου η φωλια ειναι φορτωμενη
4ον ολα τα καναρινια μου ειναι πυρωμενα...
ευχαριστω πολυ περιμενω την απαντηση σας
 
Ρίξε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο και θα σου λυθούν όλα σου τα ερωτήματα
Πιθανά προβλήματα στην αναπαραγωγή καναρινιών
το χομπυ μου ειναι να ασχολουμε τα καναρινια μου (απο μικρος)!
Σίγουρα θα πρέπει να διαβάσεις το Ζευγάρωμα καναρινιών αλλά και το Αναπαραγωγή καναρινιών και Ζευγαρώστρες
 
Δεν ειναι το θεμα αυτο που διαβασα το λινκ που με εστειλες κωστα 😉... απλα θελει θεμα χρονου. Γιατι ειναι πρωταρα
ο αρσενικος ειναι 8 μηνων κι η θυλικια ειναι γυρω στα 10 μηνων οποτε το ζευγαρι πανε καλα ερωτευμενα! Σημερα το προσεξα καλα οτι η θυλικια ειναι ετοιμη αλλα ο αρσενικος προσπαθει να ανεβει αλλα τιποτα να να γλυστρησε και μετα φευγει η θυλικια! Εδωσα σωστες διατροφη (οτι λεει την ιστοσελιδα αυγα βιταμινες και τα λοιπα) ξαναδοκιμασα εριξα λιγο κλωστες (απο τα pet shop) παλι μαζευουν και βαζουν στη φωλια. μα ειναι δυνατον η φωλια τους ειναι φορτωμενη ποσο αλλο θα μαζεψει (δυο κουτες μαζεψε νηματα 😕) ; ... μηπως θελει μερες να γινει αυτο να κανει το πρωτο αυγο τους..; Πειτε μου ποσες μερες για να γενησει το πρωτο αυγο μετα την ετοιμη φωλια;Υπολογιζουμε το πολυ 2-7 μερες;☹
 
ο αρσενικος ειναι 8 μηνων κι η θυλικια ειναι γυρω στα 10 μηνων
Είναι και τα 2 ανώριμα σεξουαλικά. Ειδικά ο αρσενικός. Και να κάνει αυγά η κανάρα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κλούβια μιας και ο αρσενικός ακόμα είναι πολύ μικρός.

Τι είδους βιταμίνες;

μηπως θελει μερες να γινει αυτο να κανει το πρωτο αυγο τους..; Πειτε μου ποσες μερες για να γενησει το πρωτο αυγο μετα την ετοιμη φωλια;Υπολογιζουμε το πολυ 2-7 μερες;☹
Δεν υπάρχει στάνταρ απάντηση σε αυτό σου το ερώτημα. Πέρα του ότι είναι πολύ μικρά και ανώριμα ακόμα για αναπαραγωγή, όπως σου ξαναείπα, και ενήλικα να ήταν πάλι δε θα μπορούσαμε να σου απαντήσουμε. Τα καναρίνια φίλε μου δεν είναι μηχανάκια να ετοιμάζουν τη φωλιά σε 2 μέρες και σε 7 να γεννάνε το πρώτο αυγό. Είναι ζωντανοί οργανισμοί που δεν υπακούν σε κανόνες και δεν έχουν στάνταρ συμπεριφορές. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παρέχεις σωστή διατροφή καθαριότητα και από κει και πέρα να κάνεις υπομονή - μια αρετή απαραίτητη στο χόμπι μας, Αν δεν μπορείς να την κάνεις ίσως πρέπει να αλλάξεις χόμπι! 😛
 
το καταλαβαινω.. ενας φιλος μου ειχε καναρινια διαφορα μηνων και δεν ειμαι σιγουρος 100% ποσο μηνων αλλα υπολογιζομαι οτι ο αρσενικος ειναι 10 μηνων και η θυλικια 11 μηνων και τελικα καταφερε να αποκτησει 3 καναρινακια απο τα 4 αυγα τους...
πιθανοτητα μαλλον ειναι ΤΥΧΕΡΟΣ! :D

βιταμινες απο τα pet shop! Λογικο δεν θυμαμαι τι τουτο απλα μου μυρισε μπισκοτο και φρουτα, δεν νομιζω αυγοτροφη
 
βιταμινες απο τα pet shop! Λογικο δεν θυμαμαι τι τουτο απλα μου μυρισε μπισκοτο και φρουτα, δεν νομιζω αυγοτροφη
Να μην ξαναδώσεις! Μόνο λίπος και μπαγιάτικα μπισκότα είναι.. άσε που πειράζουν και το συκώτι του! βιταμίνες μόνο στο νερό, και αυγοτροφή μόνο συσκευασμένη!
 
Καλημέρα παιδια σηκωθηκα με ανχως σημερα... εχθες το βραδυ γυρω στις 12 η ωρα η καναρα μου κοιμηθηκε στο πατωμα της κλουβας και δεν κοιμηθηκε στο κλαρι... αλλ σημερα γεννησε το πρωτο αυγο και μετα τρυπησε η ιδια δεν το περιμενα αυτο... Το μαζεψα και εβαλα το ψευτικο αυγο δεν θελω να λερωσει την φωλια... Τι προβλημα εχει μηπως ελειψη ασβεστιου αφου εβαλα αρχικα κοκκαλο απο σουπια! τι αλλο; σοσ παιδια καλη σας μερα
 
εχει μηπως ελειψη ασβεστιου αφου εβαλα αρχικα κοκκαλο απο σουπια! τι αλλο; σοσ παιδια καλη σας μερα
Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, θα σου απαντήσουν εκείνοι που γνωρίζουν. Περί ασβεστίου θα σου πω, πως εκτός από σουπιοκόκκαλο, βάζουμε για λίγες μέρες ωμό σουσάμι, με μέτρο γιατί παχαίνει, τριμμένα τα τσόφλια από βρασμένα αυγά και έχουμε στην διάθεσή μας υγρό ασβέστιο να χορηγήσουμε στο νερό μετά το τρίτο της αυγό ή σε έκτακτη ανάγκη δυστοκίας.
 
εχθες το βραδυ γυρω στις 12 η ωρα η καναρα μου κοιμηθηκε στο πατωμα της κλουβας και δεν κοιμηθηκε στο κλαρι...
Καλή σου μέρα. Καταρχήν είναι πολύ σημαντικό για τα πουλάκια μας να ξυπνάνε μια συγκεκριμένη ώρα και να κοιμούνται μια συγκεκριμένη ώρα, ώστε να είναι υγιή. Δεν είναι δυνατόν ένα πουλί να κοιμάται στις 12 η ώρα τη νύχτα. Τα έχεις μέσα στο σπίτι φαντάζομαι και έχεις τα φώτα ανοιχτά. Έτσι τα καναρίνια σου ενοχλούνται και δυστυχως δεν θα έχεις καλά αποτελέσματα στην αναπαραγωγή τους. Χρειαζόμαστε στάνταρ ώρες φωτισμού.
Καλημέρα παιδια σηκωθηκα με ανχως σημερα... εχθες το βραδυ γυρω στις 12 η ωρα η καναρα μου κοιμηθηκε στο πατωμα της κλουβας και δεν κοιμηθηκε στο κλαρι... αλλ σημερα γεννησε το πρωτο αυγο και μετα τρυπησε η ιδια δεν το περιμενα αυτο... Το μαζεψα και εβαλα το ψευτικο αυγο δεν θελω να λερωσει την φωλια
Πώς ξέρεις ότι το τρύπησε το αβγό η ίδια η καναρα; Από τη στιγμή που το γέννησε στον πάτο του κλουβιου πιθανότατα το αβγό να έσπασε.
.. Τι προβλημα εχει μηπως ελειψη ασβεστιου αφου εβαλα αρχικα κοκκαλο απο σουπια! τι αλλο; σοσ παιδια καλη σας μερα
Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι έχει έλλειψη ασβεστιου; Το κελυφος του αβγου δεν ήταν φυσιολογικό? Τυχαίνει σε πρωτάρες καναρες καμιά φορά να γεννούν το πρώτο αβγό στον πάτο του κλουβιου. Βάλε ένα ψεύτικο αβγό μέσα στη φωλιά και ας ευχηθούμε να γεννήσει εκεί τα υπόλοιπα.
 
η καναρα μου κοιμηθηκε στο πατωμα της κλουβας και δεν κοιμηθηκε στο κλαρι...
Μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση που δείχνει πρόβλημα πιθανής δυστοκίας η κανάρα, αλλά και έλλειψη σκληρότητας στο τσόφλι... ας δώσει από την δεύτερη μέρα στο νερό ασβέστιο...
 
λοιπον τα εχω μεσα παντα γιατι φοβαμαι τα αρπακτικα να μην τα φανε! Ελειψη φωτισμου εγω στις 10 η ωρα τα κλεινω τα φωτα μονο τιβι λειτουργει και τα καναρινια μου κοιμουνται ηρεμια και καλος υπνος εγω ποτε δεν αναβω μετα τις 10 η ωρα... Θελω να κοιμηθουν γιατι τα εχω σαν τα παιδια μου! Οσο για το πρωτο αυγο ειναι μαλακο κελυφος οχι σκληρο... αλλα το αυγο εχει μεσα κροκος και ασπραδι και ενα μαυρο σιμαδακι απο σπορο του αρσενικου...Φυσικα εβαλα το αυγο ψευτικο στη φωλια αφου τρυπησε η ιδια και δεν θελω να λερωσει η φωλια τους! Λοιπον πηρα το σουπιοκοκκαλο και τσοφλια απο αυγα και τα χτυπησε στο πλεντερ και εβαλα μεσα σουσαμι φρεσκο (οχι ψητο) και τα εβαλα μεσα και τελικα τρωνε απο την χαρα τους αλλα ανυσηχω για τα αυγα εχασα το πρωτο αυγο...

το ξαναλεω η καναρα ηταν στο κλαρι την ωρα που εκλεισα τα φωτα πριν στις 10 η ωρα και κοιμηθηκε αλλα οταν πηγα να κοιταξω μετα στις 12 βλεπω εξαφανισμενη η θυλικια κι τρομαξα μην επαθε τιποτα και κοιταζω κατω κοιμαται στο πατωμα αυτο θελω να ξαναλεω παλι για να καταλαβεται συγνωμη που βιαζομαι γιατι ανχονομαι!
 
εγω στις 10 η ωρα τα κλεινω τα φωτα μονο τιβι λειτουργει
Αυτό δεν είναι περιβάλλον να ζουν τα καναρίνια σου και πόσο μάλλον να ζευγαρώσουν κιόλας. Αν συνεχίσεις και κλείνεις τα φώτα στις 10, και τα ενοχλείς στις 12 το βράδυ, και έχεις και την τηλεόραση ανοιχτή δε θα μείνει κανένα αυγό. Και μετά θα αρχίσουν να χάνουν φτερά. Πρώτα βρες ένα κατάλληλο σημείο και χώρο να κοιμούνται και να ζουν μόνιμα, χωρίς μετακινήσεις, χωρίς ενοχλήσεις, χωρίς πολυκοσμία, φασαρία (ούτε τηλεόραση) και φυσικά να ξυπνάνε με την ανατολή και να κοιμούνται με τη δύση του ηλίου. Αλλιώς μόνο προβλήματα θα αντιμετωπίζεις στην αναπαραγωγή σου.
 
.

Πώς ξέρεις ότι το τρύπησε το αβγό η ίδια η καναρα; Από τη στιγμή που το γέννησε στον πάτο του κλουβιου πιθανότατα το αβγό να έσπασε.
.
δεν γεννησε στο πατο της κλουβας. Γεννησε αυγο κανονικα στην φωλια της αφου την ειδα να καθεται και μετα απο κανα 10 λεπτο βγηκε απο την φωλια και το βρηκα τρυπημενο αυγο! Πιθανον η ιδια το εκανε οχι ο αρσενικος γιατι τοσο μικρος παντα προσεχει την θυλικια την φωλια και φυσικα το αυγο ουτε μια φορα δεν μπηκε να ενοχλησει την θυλικια ουτε στο αυγο
 
και μετα απο κανα 10 λεπτο βγηκε απο την φωλια και το βρηκα τρυπημενο αυγο!
Είτε το έκανε το αρσενικό είτε το θηλυκό ξέρουμε την αιτία που έγινε.. Οι κακές συνθήκες αναπαραγωγής. Δεν στα λέμε όλα αυτά γιατί δε σε συμπαθούμε, στα λέμε για να σε βοηθήσουμε να δεις μικράκια. Αν δεν αλλάξεις μέρος το κλουβί, σωστή αναπαραγωγή δεν θα μπορέσεις να έχεις.
 
εγω στοιχημα βαζω το ευατο μου οτι δεν ετρωγε ασβεστιο αφου το αυγο ειναι γονιμοποιημενοκαι τα καναρινια κοιμουνται υσηχα χωρις προβληματα

τεσπα δικο μου λαθος συγνωμη παιδια πρεπει να βρω καταλληλο μερος και σωστο μερος χωρις να τα ενοχλησουμε τα φωτα

ευχαριστω πολυ
 
τα εχω κοψει τα νυχια οταν τα αγορασα... Το θεμα ειναι το κελυφος που δεν εγινε σκληρο ειναι μαλακο σαν σακουλα με κροκο μεσα και ασπραδι και φυσικα σπορος!
 
τα εχω κοψει τα νυχια οταν τα αγορασα... Το θεμα ειναι το κελυφος που δεν εγινε σκληρο ειναι μαλακο σαν σακουλα με κροκο μεσα και ασπραδι και φυσικα σπορος!
Τότε υπάρχει έλλειψη ασβεστιου. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω μόνιμα σουπιοκοκκαλο στο κλουβί, δώσε αβγό βραστό με το τσόφλι και σουσάμι. Και όπως σου είπε ο κύριος Γιάννης @misalouris ασβέστιο στο νερό.
 
εχω κανει σημερα πηρα 3 τσοβλια απο βρασμενα αυγα και το σουπιοκοκκαλο και το εβαλα στο πλεντερ και τα εκανα ψηλο και εβαλα μεσα σουσαμι και τα καναρινια τρωνε αυτη η στιγμη!
:D
 
Back
Top