Γενικά Που μπορώ να βρω παπαγάλο Ροζέλα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης skip26
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

skip26

PB New Member
Εγγραφή
2 Φεβ 2014
Μηνύματα
6
Είχα μια ροζελα από έκτη δημοτικού αλλά μου ψοφισε... Τώρα θέλω να ξαναπάρω μια αλλά δε ξέρω πού μπορώ να βρω... έχετε καμιά ιδέα; Ευχαριστώ:)
 
Γεια σου καλώς ήρθες! :)
Βρίσκεις εύκολα σε πολλά pet shops αλλά και σε εκτροφεία. Σε ποια περιοχή μένεις και τι είδους; Πάλι eastern θέλεις να αγοράσεις; Γενικά eastern βρίσκεις πιο εύκολα απ' ότι έχω παρατηρήσει.
 
Καλημέρα! Αν είσαι απο Αθήνα σχεδόν σε όλα τα μεγάλα pet shops έχουν και πάνε γύρω στα 90 ευρό. Στην επαρχία επιδή τα κάνουν παραγγελία πάνε γύρω στα 120 ευρό.
 
Καλως σας βρήκα! 🙂
Μένω κοντά στα Ιωάννινα. Ο skip (έτσι λέγανε τον συγχωρεμενο) ήρθε ξαφνικά στη ζωή μου.. Δεν τον αγόρασα από κάπου, ένα πρωί εμφανίστηκε στο σπίτι της γιαγιάς μου.. λογικά από κάποιον θα είχε φύγει.. Δε θέλησα να τον δώσω! Ήταν τόσο όμορφος που δε μπορούσα να τον αποχωριστώ με τίποτα... αλλά αρρώστησε και... ☹
για αυτό τώρα θέλω να ξαναπάρω πάλι το ίδιο είδος..σε ποιες τιμές κυμαίνονται περίπου;
 
Εδώ είδα πρόσφατα σε petshop γύρω στα 120 ευρώ. Χρειάζεσαι βέβαια και ένα κάπως ευρύχωρο κλουβί γι' αυτό το πουλάκι.
 
Θα το ψάξω στα Γιάννενα λοιπόν ! 😉 δεν τον άφηνα πολύ μέσα στο κλουβί, μόνο το βράδυ που κοιμόταν... όλες τις άλλες ώρες έφερνε βόλτες στο σπίτι 😛 μπορεί να το αφήσω για το καλοκαίρι που θα έχω περισσότερο χρόνο :) να προτιμήσω αρσενικό ή θηλυκό αυτή τη φορά; Διαφέρουν ως προς τις συνήθειες τους;
 
Το αρσενικό είναι πιο ωραίο γιατί είναι πιο έντονα και καλογραμμένα τα χρώματά του.
Μπορείς να δεις εδώ Eastern Rosella (Platycercus eximius) κάποιες φωτογραφίες. Πρώτα έχει τα αρσενικά και ακολουθούν τα θηλυκά. Έχει και κάποια αδιευκρίνιστα νεαρά επίσης.
Αν επιτρέπεται πόσων ετών είσαι τώρα;
Οι ροζέλλες ζουν πάνω από 15 χρόνια στην αιχμαλωσία. Δεν γνωρίζουμε βέβαια από τι πέθανε το δικό σου αλλά η απόκτηση ενός ζωντανού είναι μία υπεύθυνη πράξη και πολύ καλά κάνεις που ενημερώνεσαι πρώτα.
Διάβασε πριν το αγοράσεις και τα άρθρα του φόρουμ και ό,τι θέλεις ρώτησε, ώστε όταν το πάρεις να είσαι έτοιμος.
Άρθρα για Ωδικά, Κατοικίδια Πτηνά
 
Έγινε! Ευχαριστώ πολύ:)

Συγγνώμη που δεν απάντησα πριν, αλλά δεν μου εμφάνισε ολόκληρο το μήνυμα! Είμαι 17 τώρα, τον παπαγάλο τον είχα από 12 χρονών.. Τον πήγα στον κτηνίατρο και μου είχε πει ότι είχε γρίπη και δε γινόταν με τίποτα να σωθεί.. Πάντως τον φροντιζα πολύ! ☹
 
Δεν φταις εσύ, εγώ έκανα edit στην απάντησή μου και πρόσθεσα τα υπόλοιπα :)
 
  • Like
Αντιδράσεις: skip26
Θες να πάρεις από εκτροφέα εξημερωμένο ή από πετ σοπ άγριο; Αν είναι από πετ σοπ θα πρέπει πρώτα να το εξημερώσεις μαζί σου και μετά να το αφήνεις να πετάει στο σπίτι... Από εκτροφέα θα είναι πιο ψηλά η τιμή, αλλά θα είναι ήδη εξημερωμένο και εξοικειωμένο με τους ανθρώπους..

Έχεις χρόνο να ασχολείσαι με το πουλάκι; Οι παπαγάλοι και η ροζέλα απ όσο ξέρω είναι ένας μεσαίος σε μέγεθος παπαγάλος και θέλει πολλές ώρες την ημέρα φροντίδα και ενασχόληση... Σε ρωτάω γιατί είσαι 17 και τώρα έχεις και διαβάσματα... Στο λέω πολύ φιλικά και επειδή οι παπαγάλοι είναι ζώα με υψηλό δείκτη κοινωνικότητας και νοημοσύνης!

Διάβασε και λίγο αυτό θα σε βοηθήσει: Συγκριτικός Πίνακας Ειδών Παπαγάλων (Project) :)
 
Αν Ινω μου εχεις περισσια υπομωνη και αγαπη μη δισταζεις αγορσε το πουλακι και θα εχεις κανει την ποιο ομορφη πραξη του κοσμου! Αλλιως μη ρισκαρεις. Εγω παντως απο οτι καταλαβαινω θα σου ευχηθω καλη αρχη!
 
Οι ροζέλες είναι καταπληκτικοί παπαγάλοι και ιδανικοί και για διαμέρισμα, καθώς είναι μελωδικοί και δεν κάνουν πολύ φασαρία, ούτε είναι και τεράστιοι.
Βέβαια ένα μείον που έχουν είναι ότι δύσκολα εξημερώνονται.
Είναι πιο πολύ να το βλέπεις και χαζεύεις από τα τρομερά χρώματα που έχει.
Εύκολα και σκληρά πουλιά.
 
Επειδή έχω δύο ροζέλλες αρσενικές, μία eastern και μία western, θα σου πω ότι οι eastern είναι ελαφρά πιο μεγαλόσωμες και κάπως πιο άγριες ενώ οι western έχουν πιο γλυκό χαρακτήρα και τσαχπίνικο.
 
Οι ροζέλες είναι καταπληκτικοί παπαγάλοι και ιδανικοί και για διαμέρισμα, καθώς είναι μελωδικοί και δεν κάνουν πολύ φασαρία, ούτε είναι και τεράστιοι.
Βέβαια ένα μείον που έχουν είναι ότι δύσκολα εξημερώνονται.
Είναι πιο πολύ να το βλέπεις και χαζεύεις από τα τρομερά χρώματα που έχει.
Εύκολα και σκληρά πουλιά.
Φίλε μου εγώ έχω ροζέλα μόνο ενάμιση μήνα.Λοιπόν στην περίπτωση μας μόνο σε ένα συμφωνώ μαζί σου. Είναι μελωδική.Αλλα φασαρία; Χαμός. Δέν σταματάει παρα μόνο το βράδυ. Οσο για την εξημέρωση δέν έχω καθόλου πείρα με άλλους παπαγάλους αλλα μπορώ να σου πώ οτι τρώει απο το χέρι μας μετά απο δύο ημέρες στο σπίτι και εδώ και μία εβδομάδα έρχεται μόνος του και του χαιδεύω το λαιμό και την κοιλιά του! Κάθε μέρα έβαζα το χέρι στο κλουβί και το άφηνα χωρίς να του κάνω κίνηση οτι θα τον πιάσω μέχρι που το συνήθισε και με άφησε να τον πειράζω στο ράμφος. Δέν φοβάται καθόλου και είναι λές και τον έχω χρόνια. Και πάλι σου λέω τον έχω μόνο ενάμιση μήνα. Ετυχε; Μπορεί...
 
Εγω πιστευω πως μεγαλο ρολο παιζει και η προσωπικοτητα του πουλιου και ισως να ειναι μικρουλης και σε εμαθε.
 
Γυναικα είμαι. Και ναι έτυχε κ είναι καλη σε χαρακτήρα η ροζελα σου. Τόση φασαρία;δε το περίμενα.
 
Γυναικα είμαι. Και ναι έτυχε κ είναι καλη σε χαρακτήρα η ροζελα σου. Τόση φασαρία;δε το περίμενα.
Kαλημέρα και συγνώμη για το "φίλε". Δεν το πρόσεξα το όνομα.Λοιπόν για να καταλάβεις τι φασαρία μου κάνει το καλοκαίρι θα έχω πρόβλημα. Θα μας πυροβολήσουν! Τρελένεται!Χωρίς υπερβολή πολλές φορές δεν ακουγόμαστε στο σπίτι και για να μιλήσουμε στο τηλέφωνο πάμε στα μέσα δωμάτια και κλείνουμε και τις πόρτες!Χ Α Μ Ο Σ!
 
Καλημέρα, οι δικές μου είναι πολύ ήσυχες και οι δύο οι ροζέλλες και μου φαίνεται περίεργο που το ακούω. Βέβαια είναι σε δωμάτιο με άλλα πουλιά και ακούγονται σπάνια, το πρωί κυρίως και λίγο το απόγευμα. Ίσως το δικό σου φωνάζει γιατί σε προκαλεί για παρέα. Μήπως να φρόντιζες να του δημιουργήσεις νέα ενδιαφέροντα με κάποια παιχνίδια, μήπως να αλλάξεις το σημείο του κλουβιού. Είναι περίεργα και φιλομαθέστατα πουλιά οι παπαγάλοι μην τους αφήνουμε να πλήττουν. Ακόμα ενδέχεται να είναι σε οίστρο γι' αυτό φωνάζει.
 
Και η δικια μου που ειχα πριν καμποσα χρονια εκανε πολυ φασαρια. Βεβαια δεν συγκρινεται με τις γκαριδες που ακουω τωρα αλλα για το μεγεθος τους εγω τα θεωρω φασαριοζικα. :)
 
Μωρε μπράβο και δεν τους φαίνεται.
 
Back
Top